Helppo ja nopea jälkiruoka joulupöytään – Joulun mess

Teksti

Joillekin perheille joulu on kulkemista pöydästä toiseen. Siinä joulun kolmatta jouluateriaa syödessä voikin sitten jo tilastoida mielessään, kenellä oli mehevin joulukinkku ja kuka teki tujuimman sinapin!

Itse kannatan perinteitä niin joulun järjestämisessä kotona kuin joulupöydän antimissa. Meidän joulupöydästä löytyy kinkun ja rosollin lisäksi lanttu- porkkana- ja perunalaatikoita, juustoja sekä graavilohta, mutta silti vuosittain jokaisessa joulupöydässä, jossa itsekin istun muiden seurana, on aina sama ongelma; jälkiruoka! Mitä tarjota jälkkäriksi, kun jouluähky kolkuttelee jo ovella?

Jos pähkäilet myös herkullista, mutta samalla helppoa ja nopeaa jälkiruokaa joulupöytään, tässä erittäin kelpo, helposti mieleiseksi jalostettava ja varmasti maukas vaihtoehto, jota kehtaa syödä joulupöydässä kuin toisessakin jouluähkystä huolimatta! Tämä jälkiruoka on raikas ja sen lämmin kinuskikastike sitoo kirpeät kohmeiset marjat pehmeään kermavaahtoon ja ne kaikki yhdessä piparkakku- ja marenkimurujen kanssa kruunaavat koko joulun makeat maut. Nam!

Joulun helpoin ja nopein jälkiruoka on siis Joulun mess, joka juontaa juurensa perinteisestä englantilaisesta jälkkäristä Eton messistä. Kokeile sinäkin ja ihastu!joulun mess, helppo jälkiruoka jouluun jälkiruoka

Joulun mess

(4 annosta)

Valmiita marenkeja 8 kpl

Valmista kinuskikastiketta

1 prk (2,5dl) vispikermaa

Pipareita

Jäisiä tai kohmeisia puolukoita tai karpaloita

– Lämmitä kinuskikastiketta kattilassa tai mikrossa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta halutessasi sokerilla.

– Annostele annosmaljoihin kerroksittain vatkattua kermaa, piparimurua, marengin paloja ja jäisiä marjoja, ja viimeistele herkku lämpimällä kinuskikastikkeella.

– Tarjoile heti!

joulunmess, jälikiruoka

Tietenkin jos haluat viettää keittiössä enemmän aikaa myös jälkiruoan parissa, voit tehdä marengit itse ja lisätä ennen paistamista marenkimassaan ripauksen piparkakkumaustetta. Myös kinuskikastike on helppo valmistaa itse.

Herkullista joulua Kun äiti kelaa -blogin lukijoille!

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä