Pitkä joululoma ja joululoman plussat

Teksti Selina

Tänä jouluna perheemme on saanut nauttia oikein kunnolla yhteisestä ajasta, kun miehelläni on pitkästä aikaa pidempi joululoma. Hän palaa töihin 7. tammikuuta, joten joululomaamme on jäljellä enää tämä viikonloppu. On varmasti sanomattakin selvää, että tämä reilu kahden viikon loma on kulunut aivan liian nopeasti!

Juuri nyt nämä jäljellä olevat lomapäivät tuntuvat todella lohdullisilta, koska ne tulevat kulumaan ei niin rattoisasti kuin tähän asti, nimittäin oksennustaudin jälkimainingeissa, samalla jännittäen tuleeko meille vielä lisää potilaita meidän aikuisten, jo taudista toipuneiden lisäksi.

Joululoma täynnä plussia

Aikuisten oksennustaudista huolimatta pitkä joululomamme on ollut täynnä plussia! En ole varma, mistä tämän inhottavan taudin nappasimme, mutta on varmasti kaikille selvää, ettei se todellakaan kuuluu joululoman plussiin.

+1. TAVALLINEN ARKI – TÄYDELLINEN ALOITUS JOULULLE JA JOULULOMALLE

Perheemme joululoma alkoi perjantaina 21.12. Joululoman ensimmäiset päivät täyttyivät ihan arkisella puuhastelulla. Kävin parturissa, leivoimme lisää pipareita sekä joulutorttuja ja pullaa, ja siivoilimme kotia.

Mieheni haki 22.12 isänsä kanssa joulukuusen suvun metsästä, jonka koristelimme aatonaattona lasten kanssa. Aatonaattoiltana lasten nukahtaessa kaivoimme lapsille ostetut joululahjat esiin lahjapiiloista ja asettelimme paketit kuusen alle, ja samalla se ihan tavallinen arki huipentui jännittävään ja rauhalliseen joulufiilikseen.

+2. JOULULOMALLA ON AIKAA PERHEELLE

Parasta joulun pyhissä oli ehdottomasti perhe. Vietimme jouluaaton mieheni kotona, eli lasten mummolassa, jonne lähdimme aattoaamuna heti aamiaisen ja joululahjojen avaamisen jälkeen.

Mummolassa odotti lämmin riisipuuro, sekametelisoppa ja pian televisiosta alkava joulurauhan julistus. Sen jälkeen kävimme hautausmaalla ja joulukirkossa, söimme maittavan jouluaterian ja lapset saivat lisää lahjoja.

Joulupäivänä menimme sitten minun vanhempien luokse, eli lasten mummilaan, jonne tuli myös kaksossiskoni perheensä kanssa. Neljä alle kouluikäistä takasi vilinää ja vipinää, ja jännitettävää riitti myös mummilan joulukuusen ympärillä, jonne joulupukki oli jättänyt jouluaaton kierroksellaan useamman paketin lapsille ja aikuisille.

Lahjojen avaamisen jälkeen pelasimme aikuisten kanssa lautapelejä, mikä ei isossa porukassa ole mikään hiljainen tapahtuma. Samaan aikaan lapset leikkivät uusilla leluillaan ja katsoivat Joulupukki ja noitarumpu -elokuvan. Täydellinen perhejoulu, etten sanoisi!

Tapaninpäivänä meidät kutsuttiin mieheni serkun kotiin, jossa tapasimme myös muuta sukua.

+3. MINILOMA TUKHOLMAAN

27.12 lähdimme viettämään pitkää viikonloppua Tukholmaan. Matkan olimme varanneet jo hyvissä ajoin lokakuussa, mutta emme olleet kertoneet siitä mitään esikoisellemme, vaan yllätimme hänet vasta matka-aamuna iloisesti.

Hän ei meinannut pysyä housuissaan, kun kerroimme hänelle hieman ennen lähtöä, että hänen pitäisi pakata reppunsa, mutta emme kertoneet muuta. Pakatessaan hän yrittikin arvuutella lomakohdetta ja sitä millä matkustaisimme, mutta vasta A:n papan viedessä meidät juna-asemalle paljastimme hänelle matkakohteen.

Kirjoitan matkastamme lisää myöhemmin, mutta varsinkin yö laivassa tuntui jännittävän isompaa muruamme eniten, kun taas L ilahtui valtavasti nähdessään juna-aseman pihaan ajettuamme junia.

+4. LUNTA!

Tähän ei varmaan tarvitse mitään sen kummempaa selitystä! A on suunnilleen asunut ulkona leikkien tunteja lumessa ystäviensä kanssa. Olemme käyneet pulkkamäessä, tehneet ainakin sata lumienkeliä ja A uskaltautui saunan jälkeen juoksentelemaan pelkkään pyyheliinaan kääriytyneenä valkoisessa pehmeässä lumessa takapihallamme!

Valkoisesta joulusta intoutuneena, päätin, että nautin nyt, kun lunta on ja siirrän lumesta valittamisen helmi-maaliskuulle, kun pyörätuolin renkaat jäävät lumeen jumiin ja käsivoimani eivät riitä enää edes postilaatikolle kelaamiseen!

+5. RAUHALLISET HETKET KAHDESTAAN MIEHEN KANSSA

Viime vuosi oli todella rankka myös parisuhteellemme. Sille, kun ei ole jäänyt aikaa kaiken sairastamisen ja toipumisen keskellä. Joululomalla olemme ottaneet kuitenkin sitä omaa tärkeää aikaa takaisin. Olemme käpertyneet sohvan nurkkaan katsomaan sarjoja ja elokuvia Netflixistä. Olemme jutelleet, olleet lähekkäin ja silitelleet toisemme uneen. Tuntuu niin hyvältä olla tässä ja rakastaa kaiken kokemamme jälkeen!

Mutta ei plussia ilman miinuksia

Oksennustauti on selvästikin yksi näistä miinuksista, mutta toinen pitkän joululoman miinus oli tämän vuoden joulukuusi, joka osoittautui jo aatonaattona huonoksi yksilöksi – se alkoi varistamaan neulasia valtavasti heti, kun saimme sen jalkaan kiinni!

Vaikka alaoksistaan jo melko lailla harventunut joulukuusi joutuikin ulkoruokintaan jo päiviä sitten, olen edelleen bongannut kodistamme neulasia, mutta aito joulukuusi on aina aito joulukuusi. Ja se tuoksu!

Olen kirjoittanut blogiin aiemminkin plussia. Kurkkaa millaisia olivat erään viikonlopun plussat, plussat syys- ja talvilomasta ja tavallisesta arkiviikosta vieläpä kahdesti!

 

Nyt haluaisin kuulla mitä sinulle kuuluu? Miten vietit joulua ja uutta vuotta?

Kommentit

2 kommenttia
Selina

Voi miten kurja, että teilläkin on sairasteltu! Pikaista paranemista sinne!❤️

Avatar

Voi ei, mahatauti 🙁 Pahin sairaus melkein ikinä mitä lapsiperheissä voi olla, varsinkin kun se alkaa AINA yöllä..Voi miksi!? Toivottavasti teillä on lapset siltä välttyneet!!
Tai no nyt itse muutamia öitä valvottuani yhden lapsistani kanssa taidan olla sitä mieltä, että pahinta ylipäätään on se, että lapsi sairastaa..Eli täällä uusi vuosi alkoi sairastellessa – suunta ei siis voi olla kuin ylöspäin 😀

Teidän joulun aika kuulosti kivalta. Ja voin vaan kuvitella miten leivareissu oli lasten mielestä jännittävä 🙂
Paluu arkeen koittaa sielläkin siis huomenna. Sekin on pitkästä aikaa ihan mukavaa 🙂
Ihanaa uutta vuotta teille <3<3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä