Kaksivuotias poikani

Teksti Selina

Rakas poikani, olet jo kaksivuotias!

kaksivuotias

Sinä, pieni suuri ihmeemme, olet iloinen valloittava poika, jonka hymy valaisee pimeimmänkin päivän. Haluat aina olla ihan lähellä, silitellä pienillä sormillasi kättäni, kosketella kasvojani ja samalla sanot selvästi elämäsi tärkeimmän sanan; ”äiti”.

Rakastat ihmisiä ympärilläsi. Kaupassa vilkuttelet tottuneesti autokärrystäsi ohikulkijoille ja sanot reippaasti kassalla ”Moi!”. ”Kiitti” on myös sana, jota käytät paljon. Kiität, kun käyt potalla, saat syötyä ja sinulle annetaan pastilli, jokaisen mäenlaskun jälkeen ja jopa herättyäsi päiväunilta.

Suukottelet, halaat ja silität. Olet hellä ihmisille ja lempilelullesi ängille, isolle pehmokoiralle, joka on vieressäsi joka yö. En tiedä, mistä tämä sana ”äng” on tullut, mutta tarkoitat sillä ihan oikeaa koiraa. Kun sinulta kysyy, mitä koira sanoo, vastaat iloisesti ”äng, äng, äng.”.

Olet vekkuli poika! Esiinnyt ja tanssit mielelläsi musiikin tahtiin. Et puhu vielä paljoa, mutta ymmärrät kaiken mitä sinulle sanotaan.

Rakastat, kun sinulle luetaan ja tunnistat paljon eläimiä kuvakirjoista, tosin kaikki eläimet sanovat mielestäsi ”mää”, jonka jälkeen naurat ihan valtavasti. Osaat jo siis myös hassutella!

Lempiruokaasi on isin tekemä uunilohi, perunamuusi ja valkosipulinen kermaviilikastike. Ruoan kanssa maistuu parhaiten kasvikset ja raejuusto sekä maito. Sinulla ei ole inhokkiruokaa, mutta kaurapuuro on alkanut tökkiä. Päärynä on selvästi lempihedelmäsi ja välipalaksi maistuu parhaiten mangorahka ja Talk-murut.

Olet ihana pikkuveli. Isosiskosi jumaloi sinua, vaikka sotketkin hänen leikit ja puret häntä silloin, kun sinulla loppuvat keinot ilmaista itseäsi. Osaat onneksi pyytää myös anteeksi ja olla hellä silloin, kun teet kipeää toiselle. Kun joku itkee, sinullakin tulee itku. Olet valtavan empaattinen!

Pottailet, puhut lyhyin kahden sanan lausein ja opit uusia sanoja joka päivä. Juokset ihan valtavan lujaa, varsinkin silloin, kun äiti yrittää ottaa sinua kiinni.

Nukut joka päivä päiväunet ja 12 tuntia yössä. Rakastat kylpemistä, lumileikkejä ja Pikku kakkosta. Kiipeilet, touhotat ja hörskötät isosiskosi kanssa, mutta osaat myös rauhoittua. Silloin halitaan ja sylitellään.

kaksivuotias kaksivuotias

Paljon onnea rakas L, meidän kaksivuotias pieni suuri ihme!

Ensimmäisestä syntymäpäivästäsi on kulunut ihan yllättäen vuosi, ja voi miten valtavan nopeasti se taas kävikään! Olet kasvanut ja kehittynyt hienosti, ja vuoden aikana persoonasi on tullut enemmän esille. Sinussa on valtavasti sisua ja omaa tahtoa löytyy, mutta osaat olla myös joustava. Olen ylpeä sinusta ihan joka päivä!

Rakastan sinua aivan valtavasti! Eniten maailmassa, kuten sanon sinulle ja isosiskollesi joka ilta teidän käydessä nukkumaan. Hyvää syntymäpäivää maailman suloisin L! Hyvää syntymäpäivää meidän kaksivuotias muru!

 

Rakkaudella, äiti

 

*Newborn- ja 1-vuotiskuvat: Seppälän valokuvaamo.

Kommentit

8 kommenttia
Selina

Kiitos! ♥

Avatar

Paljon Onnea valloittavalle 2-vuotiaalle!

Selina

L kiittää! ❤️

Avatar

Onnea suloiselle 2-vuotiaalle♥

Avatar

Onnea kaksivuotiaalle! Täällä ruudun takana vieressäni tuhisee unessa tänään kaksi vuotta täyttävä pikkumies. Ihana ikä joka tavalla.

Selina

Voi lämpimät onnittelut sinnekin! ♥ Tämä on kyllä mainio ikä, joka päivä tulee jotain uutta! 🙂

Avatar

Onittelut! Ihania kuvia!
Hörsköttää on minulle ihan uusi sana.

Selina

L kiittää! 🙂

Hörsköttää on oikeastaan siskon perheessä käytetty sana. Se on sellaista pientä hyväntahtoista riehumista ja hössöttämistä yhtäaikaa. Aika vaikea selittää, mutta joo meilläkin nyt hörskötetään! 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä