Teemasynttärit 6- ja 2-vuotiaille

Teksti Selina

Ihan pian meillä juhlitaan iloista ja reipasta kaksivuotiasta perheen ja ystävien kesken! Olen järjestänyt 6,5 vuotta kestäneen äitivirkani aikana jo 10 syntymäpäivät, joista jokaisella on ollut oma teema. Nämäkään juhlat eivät tule olemaan poikkeus – meillä on jälleen teemasynttärit!

Nykyään lasten synttäreiden lähestyessä teemasynttäreiden järjestäminen alkaa olla rutiinia, vaikka A:n ensimmäisten syntymäpäiväjuhlien kohdalla meninkin teeman osalta sieltä mistä aita oli matalin. Silloin teemaksi valikoitui vain vaaleanpunainen väri, joka toistui…no vähän kaikessa!

Kaksivuotissynttäreihin satsasin sitten teeman puolesta enemmän. Askartelin teemaan sopivat kutsut ja koristeet, ja teema näkyi vahvasti myös tarjoiluissa. Samana vuonna pidimme hänelle myös ensimmäiset kaverisynttärit, joihin kutsuimme ystäväperheitä lapsineen.

Vuotta myöhemmin tyttäremme kolmevuotissynttäreitä juhlittiin pöllöteemalla ja silloin myös tuleva synttärisankari osallistui teeman valintaan ja juhlajärjestelyihin. Seuraavina vuosina perheessämme juhlittiinkin sukulaisten ja ystävien kera teemasynttäreitä Frozenin, Littlest Pet Shop -hahmojen ja muiden eläinten innoittamana.

Pöllösynttärikakkuteemasynttärit kirahvi

Teemasynttärit 6-vuotiaalle

Viime kesänä A täytti kuusi vuotta. Harmikseni se oli myös kesä, josta olin suurimman osan sairaalassa ja erittäin huonossa kunnossa.

Minulle oli kuitenkin itsestäänselvää, että synttärit järjestetään, mutta meidän oli pakko luopua ensimmäistä kertaa erillisistä kaverisynttäreistä. Onneksi A on ollut aina todella reipas tyttö, joka pienen pettymyksen jälkeen ymmärsi, etteivät voimavarani olisi mitenkään riittäneet kaksien juhlien järjestämiseen.

Vaikean kesän ja pitkään kestäneen sairasteluni vuoksi A:n 6-vuotissynttärit eivät päivittyneet tänne blogiinkaan, mutta onneksi vieläkään ei ole myöhäistä palata viime kesän lämpimiin synttäritunnelmiin.  Niin ja samalla itsekin luntata, mitä kaikkea siellä tarjottiinkaan ihan vaan vinkiksi tulevia juhlia ajatellen!

Näiden värikkäiden sateenkaarisynttäreiden tarjoiluideat eivät tietenkään ole omiani – minulla on ihan terveenäkin todella huono mielikuvitus! Inspiraatiota kuusivuotiaan synttäreihin sain netin pursuavasta ideapankista Pinterestistä.

Pinterestistä löytyy paljon ideoita moneen makuun niin arkeen kuin juhlaan, ja hyvin nopeasti synttäreitä varten luomani idea-albumi alkoikin täyttymään värikkäistä sateenkaariteemaisista kuvista, joihin onneksi myös A ihastui. Ja siitä se ajatus sitten lähti!

Synttäreiden suunnittelu Pinterestin avulla oli ja on todella helppoa. Siellä minä sairaalan sängyllä maatessani pinnasin ohjeet helppoon sokerimassasta tehtyyn sateenkaarikoristeeseen, värikkäillä karkkinauhoilla koristeltuihin sateenkaarimuffineihin ja tietenkin teemaan sopiviin koristeluihin. Myös helppojen tulostettavien synttärikutsujen idea sai alkunsa Pinterestistä, joten en voi kylliksi kiittää kaikkia heitä idearikkaita ihmisiä, jotka laittavat mainiot ideansa jakoon!

ideakollaasi sateenkaarisynttäreille pinterest

Synttärijuhlien isoin kysymysmerkki oli kuitenkin tarjoilujen valmistus. Olen intohimoinen leipuri, joten luonnollisesti halusin leipoa itse kakun, jota myös maitoallergikko tyttäremme voisi syödä, mutta en ollut varma, jaksaisinko lopulta leipoa juhliin yhtään mitään.

Onneksi äitini ja kaksossiskoni ryhtyivät apuun ja leipoivat juhliin voileipäkakkuja ja cookies-keksejä, jotka tietenkin sopivat teemaan täydellisesti. Lopulta minulle jäi tehtäväksi ainoastaan täytekakku, jonka teimme yhdessä A:n kanssa.

Synttärikakun suklaakakkupohja on leivottu Suklaapossu -blogin erittäin helpolla ja kauravalmistein täysin maidottomaksi jalostettavalla ohjeella. Täytteenä oli vadelmahilloa, vatkattua kauravispiä, maidotonta suklaaganachea sekä kokonaisia vadelmia. Kuorrutin kakun vaaleansinisellä sokerimassalla, vaikka helle tekikin siitä erityisen vaikeaa, ja sen alta löytyy maidoton voikreemi. Kakkua koristi A:n kanssa sokerimassasta väkerretyn sateenkaaren lisäksi muutama sokerimassasta pyöritetty pilvenhattara ja kuusi värikästä kynttilää.

teemasynttärit santeenkaari

Juhlissa tarjottiin suklaakakun, kala- ja lihavoikkarien, ja teemaan sopivien cookies-keksien lisäksi dippikasviksia, hedelmiä ja marjoja, rusinoita, värikkäitä karkkeja, sipsejä, sateenkaari-muffineita, suolakeksejä ja tuorejuustoja sekä kahvia, teetä, mehua ja limua.

Teemasynttärit 2-vuotiaalle

Nämä ovat nyt kahdeksannet teemasynttärit, jotka järjestän, mutta onneksi Pinterestistä ideat eivät lopu! Koska L on vielä niin pieni, tämänkin vuoden synttäriteema valikoitui puhtaasti vain minun mielihalujen mukaan ja valitsin synttäriteemaksi suloiset pandat ja mustavalkoisuuden.

Löysin Pinterestistä ihanan ja helpon ohjeen teemaan sopiviin kutsukortteihin, jotka askartelimme viime viikolla yhdessä A:n kanssa. Sieltä löytyi myös monta muutakin kivaa juttua, joista osa tulee löytymään ensi viikonloppuna juhlittavien pandasynttäreiden kahvipöydästä ja näkyvät koristelussa.

pandasynttärit ideakollaasi pinterest

Eilen levoin hieman tarjottavia pakasteeseen, mutta ensi viikolle jää isotöisimmät leipomukset ja järjestelyt. Niin ja kauhulla odottamani viikko-ostokset, joihin sisältyy myös tarjottavat ja niiden raaka-aineet! Tarjolle tulee mm. kahdenlaista kakkua, pullaa, hedelmiä, äitini loihtimia voileipäkakkuja, dippikasviksia ja isommille lapsille hieman karkkeja ja sipsejä.

Onneksi pandateemaan täydellisesti sopiva mustavalkoisuus on varsin helppo toteuttaa kattauksessa, joten en ota siitä stressiä. Löydän varmasti sopivat pahvipillit ja servetit ennen juhlia, mutta kertakäyttöastioille en uhraa jälleen edes ajatusta, koska se juhlien jälkeinen kertsien jätemäärä on aivan käsittämätön! Muumimukit, valkoinen Teema-kahviastiasto ja Kastehelmisarjan lasilautaset riittävät hyvin koko meille tulevalle juhlakansalle.

Joka vuosi yritän tehdä myös kakunkoristeen itse ja sekin on vielä tekemättä, mutta tässäkin minua auttaa mikäpäs muukaan kuin vaihe vaiheelta kuvattu ohje Pinterestistä!

teemaasynttärit panda

Vaikka juhlissa on aina kovasti järjestämistä, odotan valtavasti, että näemme pitkästä aikaa sukulaisiamme ja ystäviämme! L:n molemmat kummit asuvat tuntien ajomatkan päässä meistä, joten on aivan ihanaa saada heidät tänne kanssamme juhlimaan kaksivuotiasta päivänsankariamme. Mutta sehän juhlissa onkin parasta – yhdessäolo!

Palaan L:n pandasynttäritunnelmiin juhlien jälkeen, mutta nyt haluaisin kuulla, millaisia juhlia sinä olet järjestänyt lapsillesi!

Kommentit

4 kommenttia
Selina

Tiedän, että nimi näkyy, mutta koska perheemme on ollut aiemmin esillä esim. lehtijutuissa ihan kasvokuvin ja nimin päätin, etten nyt ala pilaamaan tyttäremme askartelemaa kakkukoristetta peittämällä sen tekstiä. En kuiteknnaan tule käyttämään hänen nimeään täällä tämän enempää, vaan blogissa hän kulkee edelleen nimellä A tai esikoinen. 🙂

Mutta kiitos, kun huomioit tällaisen seikan. Se olisi saattunut olla ihan vahinkokin tällä vireiystasolla! 😀

Kaikkea hyvää alkavaan viikkoosi! <3

Avatar

Meidän lapsilla on kaveri, jonka synttäreille kutsutaan kerralla niin kummit, mummit kuin koulukaveritkin. Jotenkin aina niin kiva ja elämänmakuinen tapa! Joten miksikäs ei, pari kaveria siihen samaan pataan, kun sukulaisillekin katetaan?

Selina

Huh, en voisi kuvitella, että meille mahtuisi mitenkään pitämään noin isoja juhlia, joihin kutsuttaisiin lähimmät sukulaiset (isovanhemmat, kummit, tädit, sedät ja enot perheineen) ja vielä kaverit, vaikka ajatuksena yksien juhlien kanssa pääsisikin ehkä vähemmällä. Meidän lähisuku on jo toistakymmentä henkeä. 😀

Avatar

Selina, tyttäresi nimi näkyy kakkukuvissa (ajattelen, että se on vahinko, kun aiempina vuosina kuvia on photoshopattu). Kauniit tarjoilut ja ihana sankari 🙂 Hienolta näyttää.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä