Lahjoitin hiukseni hyväntekeväisyyteen

Teksti Selina

Kuukausi sitten tein vihdoin sen mistä olin haaveillut pitkään – leikkautin polkkatukan ja lahjoitin hiukseni hyväntekeväisyyteen!

Hiusten lahjoitusLahjoitin hiukseni hyväntekeväisyyteen

Vielä viime vuoden toukokuussa hiukseni ylsivät juuri ja juuri rintakehääni, mutta sitten ihan huomaamattani loppusyksyllä hiukseni ylsivätkin jo pitkälle selkääni.

Pitkät hiukset ovat mielestäni klassisen kauniit, mutta näin jäykistyneen pyörätuolikäyttäjän näkökulmasta erittäin työläät hoitaa – minulla aina takussa tai nopealle mutsiponnarille kyhättynä, oli sitten juhlat tai perus bad hair day! Joulukuussa hiukseni olivatkin jo niin pitkät, että myös niiden peseminen alkoi olla haastavaa, joten päätin leikkauttaa hiukseni jälleen lyhyiksi helpottaakseni omaa itsenäistä arkeani.

Mietin kuitenkin muutakin kuin helpompaa arkea. Voisinko nauttia uudesta hiustyylistäni ja samalla tehdä leikatuilla hiuksillani jotain hyvää?

Toukokuussa 2018.

Marraskuussa 2018.

Hiustenleikkaus, joka tekee hyvää – hiusten lahjoitus onnistuu värjätyilläkin hiuksilla!

Olen aina ihaillut suuresti ihmisiä, jotka ovat lahjoittaneet leikatut hiuksensa hyväntekeväisyyteen peruukkien valmistusta varten.

Vaikka olenkin viihtynyt suurimman osa aikuisiästäni pitkähiuksisena, tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun olen leikkauttanut hiukseni polkaksi. Ensimmäisen, tosin hieman pidemmän, polkkatukan leikkautin jo L:n raskausaikana ja silloinkin puhtaasti käytännön syistä.

Valitettavasti tuolloin pitkät hiukseni päätyivät tietämättömyyteni vuoksi ekokampaamon roskakoriin, vaikka haaveilin jo silloin lahjoituksesta. Voi kunpa olisinkin ottanut asiasta enemmän selvää, koska oletin automaattisesti, ettei silloin pitkä ja suhteellisen hyväkuntoinen, mutta kemiallisilla hiusväreillä vaalennettu hiukseni kelpaisi ollenkaan lahjoitettavaksi.

Ennen viime kuun parturikäyntiä hiukseni olivat saaneet kasvaa vapaasti yli puolentoista vuoden ajan. Ne olivat kuitenkin pitkästä leikkausvälistä huolimatta huomattavasti paremmassa kunnossa kuin viimeksi, kun leikkautin polkkatukan. Tämä johtui varmasti siitä, etten ole kuormittanut hiuksiani vaalennusaineilla ja kemiallisilla väreillä yli kahteen vuoteen.

Hiuksissani oli kuitenkin jäljellä edellisen ekokampaamokäyntini kasviväriä, joka sävytti edelleen hiukseni hieman punakoiksi ja mietin estäisikö kasvivärin jämät hiusten lahjoituksen. Onneksi otin asiasta nyt selvää ja sain tiedon, että myös värjätty hyväkuntoinen hius soveltuu lahjoitukseen, jos väri on luonnollinen!

Pikaisen googlailun jälkeen, löysin suomalaisen yrityksen, jonka kautta hiusten lahjoitus onnistui helpommin kuin koskaan osasinkaan odottaa! Lahjoitin hiukseni hyväntekeväisyyteen Hiusextra Heinilä Oy:n kautta, joka on toiminut peruukkien ja hiustenpidennysten maahantuojana jo vuodesta 1979. Peruukkien, tupeiden ja hiustenpidennysten myynnin lisäksi he myös  vastaanottavat lahjoitushiusta, jotka lähettävät eteenpäin Little Princess Trust -järjestölle.

Little Princess Trust  on järjestö, joka lahjoittaa peruukkeja lapsille ja nuorille aikuisille, jotka ovat monesti sairauden vuoksi menettäneet hiuksensa.

Unelma, joka vihdoin toteutui!

Tuntui ihan mielettömän upealta istua viimein parturin tuoliin kuukausi sitten, katsoa, kun parturikampaaja ensin harjasi, sitten letitti hiukseni ja lopulta leikkasi letit sovitun pituuden kohdalta pois. Naps vain ja sain uuden kevyemmän ja helppohoitoisemman lookin ja samalla tehdä hyvää!

Hiusten lahjoitus

Se, että sain lahjoituksellani omalta osaltani auttaa hieman järjestön tärkeää toimintaa merkitsi minulle todella paljon, vaikka tiedostankin, etteivät hyväntekeväisyyteen lahjoittamani letit riitä kuin murto-osaan yhteen peruukkiin tarvittavasta aidosta hiuksesta. Uskon kuitenkin, että lahjoittamani hiukset ovat alku sille, että joskus tulevaisuudessa joku hiuksensa menettänyt lapsi tai nuori saa takaisin unelmiensa hiukset, jotka voivat parhaimmassa tapauksessa auttaa omassa henkisessä taistelussa omaa sairauttaan vastaan.

Hiusten lahjoitus hyväntekeväisyyteen

Ohjeet hiusten lahjoitukseen

  • Pese hiukset, mutta älä käytä hoitoainetta.
  • Kuivaa hiukset huolellisesti ilman muotoilutuotteita.
  • Ota huomioon, että lahjoitettavan hiuksen on oltava vähintään 17 cm pitkä. Myös värjätty luonnollisen värinen hius kelpaa lahjoitukseen. Hius voi olla suoraa, taipuisaa, kiharaa ja jopa permanentattua. Harmaita saa olla enintään 10% lahjoitushiuksen määrästä.
  • Letitä puhtaat ja kuivat hiukset pieniin osioihin siten, että jokainen niistä on kiinni tiukasti molemmista päistä.
  • Leikkaa letit irti varovasti tai turvaudu ammattilaiseen.
  • Laita lahjoitettava hius puhtaaseen muovipussiin.
  • Lähetä hiukset Hiusextra Heinilä Oy:lle. Postimerkkiä ei tarvita, kun käytät asiakaspalautustunnusta.
  • Osoite: ASIAKASPALAUTUS 626359, Hiusextra Heinilä Oy Kasarmikatu 600140 HELSINKI.
  • Jos haluat lahjoituksesta diplomin, täytä nettisivuilla oleva lahjoituslomake ja lähetä se hiusten mukana.

Mitä miltä olet uudesta hiustyylistäni ja voisitko itse kuvitella lahjoittavasi hiuksesi hyväntekeväisyyteen?

Kommentit

16 kommenttia
Selina

Kiitos Hannanen! 🙂

Hienoa kuulla, että sinäkin olet tehnyt lahjoituksen! Siitä todellakin sai hyvän mielen!

Avatar

Sopii todella ihanasti nuo lyhyet hiukset Sinulle. Voisin todellakin mutta ei siihen ole mahdollisuutta kun hiukseni ovat niin ohuet ja tosi lyhyet 🙂

Selina

Voi kiva kuulla Leena! ❤️ Tykkään kyllä itsekin kovasti! 🙂

Avatar

Uusi hiustyyli on hieno. Lahjoitin kanssa itse hiukseni vajaa 2 kuukautta sitten samaan paikkaan ja siitä tuli kyllä hyvä fiilis.

Selina

Kiitos Sanna! 🙂 Hienoa, että sinäkin teit lahjoituksen – siitä tulee todellakin hyvä fiilis!

Avatar

Voi, voi, siellä sitä on kampaamon roskakorissa minunkin pitkät suortuvani. Olisi kyllä hienoa, jos kampaajatkin osasivat ehdottaa tätä vaihtoehtoa asiakkailleen, jotka ovat luopumassa reilusti hiustensa pituudesta. Kun leikkasin viimeksi pitkät hiukseni lyhyiksi, 17 cm olisi tullut jelpolla täyteen.
Ehkä kasvatan tämän kierroksen, vuodessahan nämä taas ovat pitkät, ja lahjoitan vuoden päästä oman osani. Tulee kiire, kun tuota harmaata jo tunkee hiusrajasta 😱

Selina

Olisi todella hienoa, että kampaajatkin osaisivat mainostaa tätä! Tästäkin syystä kirjoitin postauksen, koska itsekin elin siinä uskossa, ettei värjätty hius kelpaa lahjoitukseen. Toivottavasti moni nappaisi tästä itselleen idean ja tekisi myös lajoituksen. En osaa kuvitellakaan kuinka valtava määrä yhteen peruukkiin tarvitaan lahjoitushiusta!

Harmillista kuulla, että sinunkin hiuksesi menivät viimeksi roskikseen, mutta onneksi hiukset kasvavat ja aina voi lahjoittaa uudestaan. 😉

Avatar

Sopii sulle kyllä tosi hyvin tuo lyhytkin malli! 🙂

Mä lahjoitin kesällä omat kutrini myös!

https://naissanelioissa.wordpress.com

Selina

Kiitos paljon! ❤️

Hienoa, että sinäkin teit lahjoituksen! 🙂

Avatar

Tosi hyvä tyyli! Oon kans haaveillut hiusten lahjoittamisesta, mutta ihan unohtanut koko jutun. Oon just tiistaina menossa kampaajalle, niin tää tuli hyvään saumaan. Kiitos!

Avatar

Just tänään varasin elämäni ensimmäisen parturiajan sen vuoksi että aion lahjoittaa omat suortuvani samaan paikkaan!

Selina

Hienoa! <3

Selina

Kiitos! 🙂 Kiva kuulla, että postaukseni tuli hyvään saumaan! Toivottavasti uusi tyyli onnistui hienosti ja sait lahjoitettua hiusta myös hyvään! 🙂

Avatar

Eksyin blogiisi ensimmäistä kertaa mielenkiintoisen nimen takia, ja tämän postauksen luin ensimmäisenä, koska olen itse haaveillut samasta. Kiitos, että kirjoitit tästä!

Selina

Kiva kuulla! Tervetuloa mukaan! 🙂

Avatar

Ihana uusi tyyli!
Ja mukava tempaus, itse lahjoitin hiuksia yli vuosi sitten ja nyt kun hiukset taas ihan huomaamatta kasvavat mietin josko jossain vaiheessa tekisin saman tempauksen uudelleen. Uusi tyyli ja hyvä mieli samalla kertaa! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä