Ei auttanut kotiin eristäytyminen – L on jälleen sairaalassa

Teksti

Ei auttanut kotiin eristäytyminen, huolellinen käsihygienia eikä edes yllättävän someraivon aikaansaanut postaus – L on jälleen sairaalassa infektion vuoksi.

sairaalassa

Kaikki tapahtui nopeasti. Torstain ja perjantain välisenä yönä heräsin, kun L yski muutaman kerran. Perjantaina yskää oli jo enemmän, mutta muita oireita ei ollut. Tehostin kuitenkin astmalääkityksen infektioannokseen. Ihan varmuuden vuoksi.

Seuraava yö oli…no aika vaiherikas. L itki, heräili usein ja yski ihan taukoamatta.

Lauantaiaamuna huomasin, että taaperon oli todella vaikea hengittää. Vatsa meni aivan kuopalle kylkiluiden kohdalta, kun hän yritti epätoivoisesti saada hengitettyä. Hän lähes huohotti ja hengityksen apulihakset olivat selvästi käytössä.

Onneksi olin varannut L:lle Terveystalolta lastenlääkärille ajan jo aiemmin, tosin aivan muusta syystä, joten saimme sieltä heti lähetteen lasten päivystykseen ilman terveyskeskuksessa jonottamista.

Sairaalaan päästyämme L oli todella voipunut ja kuumeinen. Hengittäminen oli entistä työläämpää ja hän sai ns. latauksen avaavaa lääkettä, joka helpotti selvästi hengittämistä.

L oli latauksen jälkeen niin väsynyt, että nukahti odotustilan sohvalle. Vointi oli kuitenkin jo niin hyvä, että jopa minä uskalsin lähteä sairaalasta hyvillä mielin kotiin, mutta jo parin tunnin kuluttua hengitys vaikeutui ja jouduimme turvautumaan jälleen avaavaan lääkkeeseen.

Seurasin tilannetta vielä pari tuntia ensimmäisen avaavan jälkeen, mutta sitten totesin, ettei L todellakaan ollut enää kotikuntoinen, annoin päivän viidennen annoksen avaavaa ja soitin sairaalaan.

sairaalassa

Tällä hetkellä L voi ihan hyvin. Hengitys on hieman työlästä edelleen, mutta nyt tehostetusti annettu avaava lääke tuntuu auttavan. Hänellä todettiin rinovirus, joka aiheuttaa kuumeilun lisäksi hengitysvaikeutta. Juuri nyt L nukkuu hyvin rauhallisesti ja hänen happisaturaatiotaan seurataan.

Toivon totisesti, että tämäkin virus voitettaisiin pian ja pääsimme L:n kanssa kotiin. Eihän täällä sairaalassa kukaan halua olla – ei edes terveenä! Kotona pientä potilasta odottaa isosisko, joka ikävöi kovasti pikkuveljeään ja tietenkin myös perheemme isi, joka puurtaa edelleen keskeneräisen remontin parissa.

Pitkittyneestä remontista ja sen aikana tulleista muista ikävistä yllätyksistä lisää myöhemmin. Nyt keskityn pienen potilaan hoivaamiseen.

Lue myös:

Pienen poikamme rankka alku

Kun tavallinen flunssakin pelottaa

Vaikea valinta…

Sairaalaelämää

Sairaat, pysykää kotona!

Voi flunssa, minä V I H A A N sinua!

Infektioastma, laryngiitti ja yöllä ambulanssilla sairaalaan

Kommentit

6 kommenttia
Selina

Kiitos! ♥️

Hiljaisuus johtui osin myös keskeneräisestä remontista. Onneksi poika voi jo paremmin, mutta remontti on edelleen kesken. 😀

Avatar

Voi ei! Minä jo pelkäsinkin jotain ikävää sattuneen, kun blogissasi oli hiljaista, paha enne aina. Pikaista paranemista pikkupotilaalle ja voimia muulle perheelle!

Avatar

Voi pientä 🙁 Toivottavasti kotiudutte pian!

Selina

♥️

Avatar

Voi kurja! Onneksi poikanne saa nyt hyvää hoitoa. Paranemista pojallenne! Voimia sinulle sairaalaan! Meilläkin ollut flunssaa toisen perään mutta onneksi kevät tulee pian ja pahin tautiaalto väistyy. Voimia tuhannesti!!

Selina

L voi onneksi jo paremmin ja sai sairaalassa tosi hyvää hoitoa. Kiitollinen saa jälleen olla! ♥️

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä