Remontti + talviloma = remonttiloma?

Teksti

Meillä alkoi remontti 1,5 viikkoa sitten. Samana päivänä, kun vanhaa keittiötä alettiin purkamaan, perheellämme alkoi talviloma, joten karkasin lasten kanssa kaupungista maalle remonttia pakoon. Ja niin talvilomasta tulikin remonttiloma!

Vaikka remontti on edelleen kesken, tämän reilun viikon aikana kotimme alakerta on saanut täysin uuden ilmeen, kun perheemme miesvoima on ensin purkanut vanhan keittiön ja alakerran lattiat, ja sitten rakentaneet kirvesmiehen kanssa uutta.

Ei remonttia ilman yllätyksiä

Remontin aikana tuli muutama yllätys, jotka eivät todellakaan olleet toivottuja!

Ensimmäinen yllätys oli keittiön kattopaneelien vaihto. Se ei kuulunut alkuperäiseen remonttisuunitelmaamme, mutta yläkaappien purun yhteydessä mieheni huomasi selvän värieron kattopaneleissa vanhojen kaapistojen kohdalla.

Myös tiskialtaan päällä olevan kulmakaapin rakenteet oli osittain liimattu kattoon kiinni, jonka seurauksena kattoon jäi keittiön purkamisen jälkeen iso (ruma) liimatahra. Kattopaneelit oli siis pakko uusia koko keittiöstä. Vilautin teille lukijoille pari viikkoa sitten vaaleasävyisiä remonttisuunnitelmiamme ja olohuoneen tehosteseinään tulevaa Vallilan Poem -tapettia, johon ihastuin heti sen nähdessäni. Tämä hohtava ja vaaleakuvioinen tapetti oli kuitenkin ei niin kokeneen tapetoijan painajainen ja sen kanssa kävi remontin toinen ikävä yllätys, kun mittavirheen vuoksi tapetin kohdistus meni täysin pieleen. Tämä virhe johti sitten siihen, että tilaamamme tapettirullat eivät enää tietenkään riittäneet koko seinälle.

Onneksi saimme uuden rullan tapettia muutamassa päivässä ja tällä kertaa tapetointi onnistui ilman minkäänlaisia mitta- tai kohdistusvirheitä. Ja voi miten ihanalta tapetti näyttääkään seinällä. Se on juuri sellainen kuin toivoin!Remonttiloman ehdottomasti ikävin yllätys liittyy terveyteen. L sairastui viime viikon perjantaina flunssaan ja joutui jo seuraavana päivänä sairaalaan hengitysvaikeuksien vuoksi, jonne minä tietenkin jäin hänen kanssaan.sairaalassa sairaalassaL:llä todettiin sairaalassa rinovirus, joka aiheutti hänelle hengitysvaikeuksien lisäksi kuumeen ja kamalan yskän. Hän sai sairaalassa kortisonia, tehostetusti avaavaa lääkettä ja oli yön saturaatioseurannassa. Onneksi hoito auttoi nopeasti ja hän pääsi sunnuntaina kotiin suhteellisen hyvinvoivana toipilaana, ja nyt hän voi jo paremmin.

Remontin ikäviin yllätyksiin kuuluu myös yllättävä autoremontti, väärään paikkaan asennettu keittiön yläkaappi ja yksi liisteröity kännykkä. Tiedän, että pahempiakin takapakkeja remontissa olisi voinut tulla, mutta tässäkin oli jo ihan riittävästi tapahtumia yhdelle viikolle!

Remonttiloma mummilassa

Remonttiviikon kuulumisten vastapainoksi kerron myös vähän minun ja lasten kuulumisia.

Viikon kestänyt remonttiloma mummilassa sujui hienosti, vaikka se pitkittyikin hieman kattopaneeleiden vaihdon vuoksi. Viikon aikana lapset saivat nauttia isovanhempien, serkkujen, tätien ja enojen seurasta, elokuvailloista herkkuineen ja leikkipuistokäynneistä.

Mummilassa lapset ikävöivät jonkin verran kotona remontin parissa puurtavaa isäänsä, mutta onneksi mieheni pääsi viikon aikana muutaman kerran tapaamaan lapsia. remonttiloma mummilassaItselläni meinasi olla hieman vaikeuksia seurata remontin edistymistä vain videopuheluiden ja kuvaviestien voimin. Vaikka remonttiloma mummilassa mahdollisti paon rakennuspölyn ja sotkun keskeltä, mieleni teki raksahommia taukoamatta!

Mietin välillä hulluuteen asti pintamateriaalien valintoja ja sitä, olisiko sittenkin pitänyt valita jotain aivan muuta, mutta yli seitsemänkymmenen kilometrin päässä kotoa ei kamalasti voi enää vaikuttaa siihen, miltä maali lopulta näyttää seinässä kuivuttuaan. Oli vain luotettava siihen, että yhdessä tehdyt valinnat toimivat.

Tiedostin kuitenkin, ettei minusta todellakaan olisi ollut remontissa mitään apua. Päinvastoin, olisin ollut vain tiellä!

Remontin tilanne nyt

Remontti on harmillisesti edelleen kesken, mutta pääsimme viime viikon perjantaina lasten kanssa kotiin, vaikka keittiöön ei tullutkaan vesi ja uusi liesitaso oli vasta matkalla maahantuojalta liikkeeseen.

Näiden kotona vietettyjen päivien aikana olemme toimineet lasten kanssa työnvalvojina ja rakennussiivoojina samalla, kun täällä on viimeistelty keittiön asennusta, tapetoitu ja maalattu. En itsekään ole täysin välttynyt remontoinnilta, vaan olen tarttunut pensseliin ja maalannut siihen asti mihin pyörätuolissa istuen tai lattiatasolta yllän.

Vaikka remontti ei valmistunutkaan talvi…ei kun remonttiloman aikana, olen tyytyväinen lopputulokseen. Isoimmat muutokset pystyy jo helposti näkemään, vaikka kaikki tavarat ovatkin edelleen missä sattuu, keittiöön ei tule vieläkään vettä ja ruoka valmistetaan vain yhden keittolevy voimin kodinhoitohuoneessa.

Huomenna saamme keittiön välitiloihin lasilevyt ja torstaiaamuna putkimies tulee asentamaan hanan ja tiskikoneen – hyvästi käsin tiskaaminen, ei tule ikävä! Loppuviikosta sähkömies asentaa keittiön kaappien alle led-valonauhat, vetolaatikot saavat vetimet ja remontti viimeistellään lattia- katto- ja kulmalistoilla. Asiat siis etenevät jatkuvasti kohti remontin valmistumista.

Kun saamme remontin ja sisustuksen valmiiksi, tekin pääsette tutustumaan uuteen keittiöömme ja alakertaan postauksen ominaisuudessa. Olen hammasta purren pitänyt somehiljaisuutta remontin edistymisestä, koska eihän keskeneräistä työtä voi kenellekään näyttää – toivottavasti pian kaikki on valmista!

Lue myös millaisia talvilomafiiliksiä meillä oli pari vuotta sitten:

Ihana lomafiilis ja (melkein) unohtunut blogi!

Talviloman plussat

Kommentit

2 kommenttia
Selina

Mä taisin lähteä tähän remonttiin liian kevyellä asenteella. 😀 Hieman nimittäin yllätyin kuinka valtava työ tässä olikaan…ja sitten se jatkuva siivoaminen, kun remonttipölyä on joka paikassa, vaikka just imuroin!

Ja niin totta, uusi on aina uusi! 🙂

Avatar

Remonteissa tulee muuten yleensä aina yllätyksiä! 😅 Me laitettiin meidän vierasmakkari uusiksi ennen joulua ja vähän yllätyksenä piti kanssa uusia koko kattopaneeli. Ensin luultiin, että vaan yksi kohta pitäisi kiinnittää uusiksi, mut ei se sit ihan onnistunut, vaan piti laittaa koko katto panelointi uusiksi. 😂 Mutta kyllä uusiksi laitettu tila näyttää ihanalta!

https://naissanelioissa.wordpress.com/2019/03/06/aiti-on/

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä