Pandasynttärit kaksivuotiaalle

Teksti

Hurjaa miten nopeasti aika kuluu – kuopuksemme 2-vuotissynttäreistä on kulunut kohta jo kaksi kuukautta! Mutta, koska lupasin synttäreistä postauksen pääsette nyt vihdoin kurkkaamaan millaiset pandasynttärit meillä oli!

Kaksivuotiaan mustavalkoiset pandasynttärit

Kaksivuotiaan L:n pandasynttärit olivat kahdeksannet järjestämäni teemasynttärit. Kuten lastemme teemasynttäreitä käsittelevässä postauksessa kerroin, valitsin taaperon synttäreiden teeman puhtaasti omien mielihalujeni mukaan. Halusin myös rankan alkuvuoteni vuoksi helposti toteutettavan synttäriteeman, ja sitä teemana pandat ja mustavalkoisuus onneksi olikin.

Jälleen kerran sain apua synttärijärjestelyihin Pinterestistä ja sieltä löytyikin ihan valtavasti pandateemaan sopivia ideoita niin koristeluun kuin tarjoiluihin. Teeman mukaiset kutsukortitkin pinnasin Pandasynttärit-tauluuni ja askartelimme ne yhdessä eskarilaisen kanssa.

pandasynttärit

Tuunasin myös Pinterestin innoittamana pandateemaan sopiviksi A:n aiemmille synttäreille askartelemani valkoiset pompomit, joihin liimasin mustasta kartongista leikatut silmät, nenän ja korvat.

Koristeina meillä oli panda-pompomien lisäksi mustia ”leijuvia ilmapalloja” ja tuikkuja sinisävyisissä kynttilälyhdyissä. Musta väri toistui myös kaitaliinoissa, jotka leikkasin isosta mustasta kertakäyttöliinasta sekä serveteissä ja pilleissä.

Synttäritarjoilut – suolaista, makeaa ja jotain terveellistäkin

Pandasynttärit tarvitsivat tietenkin teemaan sopivat tarjoilut!

Leivoin jälleen kerran Suklaapossu -blogista nappaamallani luotto-ohjeella mielettömän mehevän suklaakakkupohjan korvaten ohjeen maitotuotteet kauravalmisteilla. Voin taata, että kauravalmisteiden käyttö ei vaikuta kakun mehevyyteen mitenkään. Kakusta tuli jälleen ihan mielettömän mehevä – aivan kuten jo reseptin nimikin lupaa!

Kostutin kakun vaniljalla maustetulla kauramaidolla ja täytin sen aprikoosimarmeladilla, vaahtoutuvalla kauravispillä ja maidottomalla suklaaganachella.

Tänä vuonna päätin kuorruttaa kakun pitkästä aikaa suklaaganachella sokerimassan sijaan. Koristeeksi muovailin lopulta aika tuhtiin kuntoon päässeen pandan ja kakun reunoja koristivat bambuja esittävät vohvelirullat.

Tuhdin suklaakakun lisäksi halusin tarjota juhlissa myös jotain kevyempää kakkua. Leivoin siis myöskin Suklaapossu -blogista löytyvän ohjeen mukaan britakakun ja täytin sen kermarahkalla ja pensasmustikoilla. Koristeeksi laitoin A:n sokerimassasta muovaileman suloisen pandan.

Makeana tarjottavana oli kakkujen lisäksi teemaan sopivia tuulihattuja, jotka täytin mansikkahillolla ja kermavaahdolla tai kauravispillä. Tuulihattu-pandojen silmät, korvat ja suut on pursotettu suklaasta ensin leivinpaperilla vuoratun kylmäkallen päälle ja sitten jähmettymisen jälkeen laitettu kermatäytteeseen oikeille kohdille.

Minulle on tärkeää, että juhlissa, joissa on paljon lapsivieraita, on tarjolla myös jotain terveellistä. Siksi näissäkin juhlissa tarjolla oli dippikasviksia ja hedelmätarjotin. Ja tiedättekö, kaikki meni!

Suolaisena tarjottavana oli äitini tekemät herkulliset liha- ja kalavoilepäkakut, suolakeksejä, kahdenlaista tuorejuustoa sekä sipsejä, suolatikkuja ja popcorneja. Näiden lisäksi tarjolla oli vielä pullaa, Wilhelmiina-keksejä, vaahtokarkkeja ja lakuja.

Pandasynttärit olivat menestys ja synttärisankarikin vaikutti hyvin tyytyväiseltä äitinsä valitsemaan teemaan! L sai paljon kivoja lahjoja, joista on iloa pitkään. Parasta juhlapäivässä olivat kuitenkin vieraat – ei sitä turhaan sanota, että vieraat tekevät juhlan!

Kiitos kaikille meidän reipasta kaksivuotiasta muistaneille ja synttärijuhliin osallistuneille!

Kommentit

6 kommenttia
Selina

Kiitos kehuista ja onnitteluista ihana! ❤️

Avatar

Aivan ihanat synttärit olet järjestänyt ja mitä herkkuja. Kakku on aivan ihana ja herkullisen kuuloinen ja nuo panda pompomit ihan superhienot.♥

Selina

Kiitos ihana!♥️

Avatar

Ihanat synttärit olet järjestänyt ja vau mitä herkkuja!

Selina

Kiitos! ♥️

Avatar

Voi,taas ihanat herkut teillä ollut tarjolla 🙂 Kuola valuu!!
Myöhästyneet synttärionnittelut reippaalle ja sisukkaalle L-pojalle <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä