Pääsiäisen maidoton trulli

Teksti Selina

Virvon varvon tuoreeks terveeks tulevaks vuodeks vitsa sulle palkka mulle…ja maidottomana kiitos! 

Pääsiäinen on joulun kaltaisesti suuri suklaajuhla. Kauppojen hyllyt ja käytävät alkavat olla jo täynnä suklaamunia ja patukkalaareja, joista ihmiset kahmivat pusseittain palkkoja palmusunnuntaina tai pääsiäislauantaina ovien taakse ilmestyville noidille ja trulleille.

Mutta mitä sitten, kun virpomisen jälkeen palkka pitäisikin olla maidoton?

maidoton pääsiäinen

Nykyään kahden maitoallergikon äitinä, en näe lasteni maitoproteiiniallergiaa isona ongelmana – se on monesti vain järjestelykysymys. Mutta pääsiäisenä tämä allergia on hieman ikävämpi, koska on lapsi maidoton tai ei, pääsiäiseen kuuluvat suklaiset yllätysmunat vetävät puoleensa.

Maidotonta suklaata löytyy helposti ihan tavallisista ruokakaupoista. Esimerkiksi Rainbow tumma leivontasuklaa on sekä maidoton että soijaton ja tyttäremme suosikki Pirkka Parhaat Dark Mint täytesuklaa maistuu hyvin koko perheelle.

Pääsiäisenä suklaa tarjoillaan kuitenkin munan muodossa, ei levynä, enkä löytänyt etsinnöistä huolimatta maidottomia yllätysmunia lapsille. Tai löysin, mutta suklaamuna syötävällä yllätyksellä kuulostaa ihan aikuisenkin korvaan kovin tylsältä.

Miksi maidottomissa suklaamunissa ei voi olla leluyllätystä kuten tavallisissa suklaamunissa? Ainakin meidän tytölle se munan sisällä oleva pieni lelu on tosi tärkeä juttu ja karkkipäivänä herkuksi saattaa valikoitua Kinder-muna ihan vain sen yllärin vuoksi – ja sillä suklaalla saa sitten herkutella äiti, NAM!

Tänä pääsiäisenä kuusivuotias A pääsee ensimmäistä kertaa trullittelemaan ystäviensä kanssa. Hän on onneksi hyvin tietoinen allergiastaan ja sen oireista, joten voin luottaa siihen, että hän jättää syömättä suklaamunat, joita väistämättä tulee virpomispalkaksi saamaan.

Koska meillä virvotaan vasta pääsiäislauantaina, käytin postauksessa kuvia viime pääsiäisen herkuista, jolloin meidän ovelle virpomaan tulleet trullit saivat palkaksi niin suklaamunia kuin muita herkkuja. Asuinalueellamme asuu valtavasti lapsiperheitä ja varasin herkkuja noin viidellekymmenelle trullille ja kaikki meni!

Mutta arvatkaas mitä. Näitä kuvia katsellessani huomasin, että olemme myöhässä – se pääsiäisruoho on taas kerran istuttamatta!

 

Millaisia palkkoja te hankitte pääsiäisnoidille ja trulleille?

Lue myös:

Nopeasti hyvää pääsiäiseen: mukikakku

Pääsiäisen herkullisin pavlova

Kommentit

16 kommenttia
Selina

Oi kiva kuulla kokemuksia Ryhmä Hau -yllätysmunasta! 🙂 Meillä kaksivuotias ei syö karkkia, mutta ilahtuisi varmasti leluyllätyksestä. 🙂 Täytelakut maistuu meidän isommalle maitoallergikolle. Tipu-karkkeja hän ei ole ennen maistanut eikä Mignon-munaa, joten nämä menevät varmaankin testiin tänä pääsiäisenä.

Avatar

Nämä samat ongelmat kohtaa vegaanina, vaikka vegaanius on tietysti oma valinta (eikä mulla ole lapsiakaan). Ehkä olettekin jo tietoisia näistä, mutta pääsiäiskarkeista ne tipukonvehdit on maidottomia ja samaten sitten Mignon-muna (mutta se voi olla lapselle tylsähkö). Jotkut ovat ilmeisesti myös itse temperoineet tummaa suklaata ja muottien avulla tehneet itse suklaamunan jonka sisälle on voinut sitten laittaa oman yllärin. Vaan aika kova hommahan siinä kyllä on! Tuntuu kyllä hassulta ettei maidottomia yllätysmunia ole saatavilla!

Selina

En tiennytkään, että tipu konvehtit ja Mingon-munat ovat maidottomia! Kiitos tästä tiedosta! 🙂

Itse tehty yllätysmuna kuulostaa ajatuksena aivan ihanalta! 😀 Minulla ei taida vain maltti ja taidot riittää siihen puuhaan, mutta ehkä joku nokkela suklaan käsittelijä saa tästä kommentistasi loistavan idean maidottoman yllätysmunan saamiseksi. 🙂

Ihanaa pääsiäisen aikaa sinulle Leimu! 🖤

Avatar

Hei! Lidlissä ainakin on ollu muovisia Barbie-munia, joista tulee jotain ylläreitä ja karkkinauha 🙂 Oiskohan ollu jollain toisellakin teemalla samanlaisia.

Selina

Kiitos tästä tiedosta! Pitänee käydä katsomassa onko meidän Lidlissä samoja munia! 🙂

Ihanaa pääsiäistä!

Avatar

Kauppojen eteisessä on usein automaatteja, mistä voisi ostaa yllätyksen erikseen ja antaa sen maidottoman suklaamunan kanssa kylkiäisenä. Ei tietenkään ihan sama asia, mutta jos lapset saavat laittaa rahan itse automaattiin ja pyöräyttää lelun ulos on sekin varmaan lapsen mielestä jännä juttu 🙂

Selina

Jälleen mainio idea! Kiitos tästä! 🙂

Kivaa pääsiäistä sinulle Katariina! 🙂

Avatar

Itse sain lapsena pääsiäismunat sellaisina pahvisina, avattavina munina, jotka oli täytetty minulle sopivilla karkeilla ja yllätyksillä. Toki olisin toivonut voivani syödä samoja suklaamunia kuin toisetkin, mutta faktoille ei mitään voinut.

Selina

Tässä jälleen tämä ihana idea! Meillä on yksi iso pahvimuna, jonka piilotan pääsiäisenä esikoiselle ja sen sisällä on pieni lelu ja karkkia.

Voin tuntea tuon tuskasi tyttäreni kautta. Hän kysyy todella usein, että koska maitoallergia menee pois että hän saisi syödä samaa jäätelöä kanssani. Poikamme on vielä niin pieni, ettei hän ymmärrä että saa jotain erilaista ruokaa kuin muut. Onneksi nykyään on niin mahtavia vegaanituotteita, joista olemme löytäneet lempparit niin herkutteluun kuin arkiruokiin.

Hyvää pääsiäistä!

Avatar

Olen varannut yllättäen suklaamunia tänä vuonna, mutta olen tehnyt pahvimunien sisään toisenkinlaisia yllätyksiä allergisille lapsille. Tietysti niiden hinta nousee äkkiä, kun kaupoista täytyy löytää pieniä leluja ja karkkia yllätykseksi.

Selina

Voi miten ihana idea! 🙂 Tulee allergiset pääsiäisnoidat varmasti tyytyväisiksi.

Hyvää pääsiäistä!

Avatar

Tämä maidottoman, soijattoman, pähkinättömän ja muutaman muun ”toman” äiti on useana vuonna laittanut muovisen munan (käytän samoja vuodesta toiseen, ovat tulleet joidenkin isompien munien mukana) sisälle lelun ja karkkia/suklaata mitä lapsi voi syödä. Foliopaperia päälle, niin saa näyttämään ”aidolta” ja voi lahjanarunkin kiepaista siihen 🙂 Ostan siis joka vuosi muutaman Kinderin tai muun pääsiäismunan jonka suklaan syö esikoinen (tai äiti), lahja menee keskimmäisen munaan. Tosin meillä on myös maidottomasta suklaamunasta suklaayllärillä tykännyt, enkä ihmettele; se suklaa on hyvää!

Selina

Loistava idea tämäkin!

Pitänee maistaa maidotonta suklaamunaa tänä pääsiäisenä! 🙂

Ihanaa pääsiäistä teidän perheelle!

Avatar

Me testattiin maidottomalle muovista Ryhmä Hau -munaa. Leluyllätys oli tuossa kiva, mutta karkkinauha valitettavasti ihan liian kova karkkiin tottumattomalle 2,5vuotiaalle. Tipu-suklaamarmeladeja on nyt saanut muutaman ja jotain Noita tms. täytelakuja.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä