Rehelliset kuulumiset

Teksti

Blogimaailma ja sosiaalinen media on siitä hieno, että täällä voi kertoa just sen mitä haluaa. Tästä syystä jokaisen bloggaajan blogi on omanlainen – minun juuri tällainen.

Vaikka kirjoitan hyvinkin avoimesti ja rehellisesti blogia elämästäni harvinaissairaana, en minäkään paljasta aivan kaikkea ja silloin ihan tavalliset kuulumiset jäävät huomaamatta raskaimpien aiheiden jalkoihin. Tästä syystä päätin tarttua Iinan blogista löytämääni ja Julia Toivolan aloittamaan blogihaasteeseen rehellisistä kuulumisista.

Mitä minulle siis oikeasti kuuluu? Tässä tulee minun rehelliset kuulumiset haastekysymysten muodossa!

Mitä oikeasti kuuluu?

Paljon hyvää, mutta myös vähän muutakin.

Kaksi viimeistä kuukautta ovat olleet todella raskaita niin fyysisesti kuin henkisesti. Meillä tehtiin helmikuussa iso remontti alakertaan, joka saatiin viimeisteltyä vasta pääsiäisen pyhinä, kun mieheni asensi uudet lattiat alakerran kahteen huoneeseen. Nyt kuitenkin voin viimein sanoa, että kaikki on valmista!Olen ollut pitkään todella väsynyt, koska dystonian aiheuttamat spastisuuskivut ovat lisänneet myös hermokipujani, joiden lääkitseminen on vienyt yöuneni. Saatan nukkua vain muutaman tunnin yössä, kunnes herään kipuihin ja sitten en kykene enää nukkumaan. Vahvat kipulääkkeet vievät onneksi kivut mennessään, mutta samalla levolliset yöunet.

Viimeisimmän tehohoitojakson jälkeen olen huomannut myös pelkääväni ensimmäistä kertaa sairauttani. Sen myöntäminen ei käynyt helposti, mutta se helpotti oloani suuresti.

Minä pelkään dystoniaa. Pelkään, mitä se vielä minulle tekee. Mutta samalla olen ihan valtavan onnellinen siitä mitä minulla juuri nyt on, mikä hämmentää minua suuresti. Olen pitkästä aikaa onnellinen ja se tuntuu kaiken hämmennyksen keskellä tosi hyvältä!

Meillä on myös taas flunssa! Viimeksi flunssa vei meidän infektioastmaatikon sairaalahoitoon, mutta nyt jo viikon kestänyt flunssa on onneksi hoitunut ihan kotikonstein lääkiten. En tiedä onko kyseessä flunssa vai siitepölyallergia, mutta sen eriasteisista oireista kärsii nyt 3/4 perheestämme!

Lue myös:
Kotimme (esteetön) remontti ja remonttisuunnitelmat
(Esteetön) keittiöremontti on valmis!
Vihdoin onnellinen
Dystonia, nyt minä pelkään sinua

Mitä tapahtuu työrintamalla?

Koska postauksen idea on rehelliset kuulumiset, niin täytyy myöntää, että bloggaaminen on ollut viime aikoina haasteellista. En ole vieläkään päässyt kunnolla yli helmikuisesta blogikriisistäni, jolloin koin, että blogi on jo aivan liian sairas. Haluaisin kirjoittaa niin paljon muustakin!

Vertaistuki onkin yksi suurimmista syistä, miksi kirjoitan näin avoimesti sairaudestani. Aloittaessani blogin olen saanut monesti kuulla, että blogini antaa tukea moneen eri tilanteeseen, terveille ja sairaille, ja se on saanut minut epävarmuudestani huolimatta jatkamaan.

En ole kuitenkaan koskaan pitänyt bloggaamista työnä, vaan vain kivana harrastuksena, vaikka täyttänenkin ammattibloggaaja-termin blogatessani täällä Kaksplussan blogiportaalissa. Harrastuksena tämä jatkossa pysyykin. En haaveile blogin kasvattamisesta esim. YouTubeen tai podcastin perustamista, kirjasoppareista, suurista kävijöistä tai yhteistöistä. Näin on hyvä, koska parasta tässä kaikessa olette te ihanat lukijat!
Lue myös:
Pelkkä vammainen ja sairas blogi?
Blogi nimeltään Kun äiti kelaa ja kiitos Sinä, ihana lukija!

Parisuhde / perhe /ystävät?

Parisuhteessa kaikki on kunnossa, vaikka unohdinkin 16-vuotispäivämme! No ei kai se haittaa, kun aviomieskään ei sitä muistanut.

Olemme yrittäneet arjen kiireiden keskellä ottaa parisuhteelle omaa aikaa, mutta se on ollut välillä todella haasteellista. Onneksi kahdenkeskistä aikaa on tiedossa alle kahden kuukauden kuluttua, kun pääsemme vihdoin häämatkalle 10 avioliittovuoden jälkeen! Olen kuitenkin tylsä ja pimitän matkakohdettamme vielä – haluan hehkuttaa sitä ihan omassa postauksessa! Lapsilla on kevätflunssaa lukuun ottamatta kaikki hyvin! A tanssi juuri baletin kevätnäytöksessä äidin kyyneliin ja voin havaita kaksivuotiaassa L:ssä uhman esiasteita, vaikkakin yritän lohduttaa itseäni, että kiukuttelu johtuu vain flunssasta.

Arjen kiireiden keskellä yritämme parhaamme mukaan tavata myös ystäviämme. Se ei ole aina helppoa, kun yrittää löytää kuukaudesta sopivia päiviä sovittaen siihen työt, minun sairauden, lasten harrastukset ja tautiajan mukaan!

Onneksi tänä viikonloppuna pakkaamme auton ja matkustamme Ouluun ystäviä ja sukulaisia tapaamaan. Viime kerrasta onkin vierähtänyt jo yli vuosi!

Oulu on aivan ihana kaupunki, joka on jäänyt sydämiimme niin mieheni opiskelukaupunkina kuin ensimmäisenä yhteisenä kotikaupunkinamme. Sinne on aina ihana palata ja nyt haluan päästä vihdoin tutustumaan uudistuneeseen Oulun keskustaan. Se on meiltä vielä näkemättä!

Lue myös:
15 vuotta sinun
10. vuosi naimisissa ja ajatuksissa häämatka – vasta nyt!

Matkat?

Kahdenkeskisen 10-vuotishääpäivämatkan lisäksi meillä on tiedossa ulkomaanmatka perheenä ja aivan pian – jo alle kuukauden kuluttua! Matkustamme toukokuun puolessa välissä viikoksi Kreetalle nauttimaan kesästä, auringosta, rannasta, täyshoidosta ja hotelliin kuuluvasta vesipuistosta. Tämä on vihdoin se korvaava matka vuosi sitten peruuntuneelle matkallemme.

A odottaa innoissaan lentokonematkaa ja tietenkin vesipuistoa. L ei ikänsä vuoksi oikein ymmärrä mihin olemme menossa, mutta voisin kuvitella hotellin allasalueen vetävän häntäkin puoleensa.

Itse odotan yhteistä perheaikaa. Sitä, että saamme vain olla ja nauttia toisistamme.Lue myös:
Rantaloma perheen kanssa vaihtui sairaalaan
Ulkomaanmatkan peruminen viime hetkellä

Harrastukset/Hyvinvointi?

Olen alkanut heti lumien sulaessa tekemään yksin pieniä kelauslenkkejä. En jaksa kelata kovin pitkiä matkoja, mutta pieni, reilu kilometrinkin, kelauslenkki tekee jo valtavan paljon hyvää jäykistyneelle keholleni ja etenkin jumissa oleville hartioilleni.

Aloitin myös pitkästä aikaa ratsastusterapian ja allasjumpan ja nyt saan erilaisia fysioterapioita 3 kertaa viikossa. Tämä on ollut omalta osaltaan todella rankkaa, mutta ensimmäisten viikkojen jälkeen aloin huomaamaan säännöllisten erilaisten fysioterapioiden positiiviset vaikutukset kehossani.

Olen yrittänyt myös kiinnittää enemmän huomiota syömiseeni. Pitkän tulehduskierteen ja tehohoitojaksojen jälkeen syöminen on ollut minulle vaikeaa, koska vatsani ei oikein vastaanottanut ruokaa, ei edes kliinisessä muodossa. Tästä seurasikin yli 10 kilon laihtuminen, joka on onneksi pysähtynyt ja muutamia kiloja olen saanut jopa jo takaisinkin syksyn leikkauksen jälkeen.

Nyt kesää kohden olen alkanut lisäämään myös veden määrää, koska en voi juoda, vaikka minua janottaisi. Helteet ovat erittäin vaikeita juuri tällaisessa tilanteessa, joten kesäisin nesteyttämiseen täytyy kiinnittää muutenkin enemmän huomiota.Lue myös: 
Bakteeritulehdus on voitettu – nyt uskallan vähän jo hymyillä
Elämää hallitseva nielemisvaikeus – kaipaan syömistä päivittäin!

Inspiroi eniten/vähiten?

Minua inspiroi avoimuus. Se, että ihminen pystyy olemaan juuri sellainen kuin on. Itselläni tässä on vielä opettelemista, mutta sitä kohdin yritän tähdätä.

Vihaan ilkeyttä. Sitä, että tietoisesti halutaan loukata toista.

Tällä hetkellä syön/katson/luen?

Viime aikoina olen syönyt suun kautta puuroja. Suosikkini on maitoon keitetty kaurapuuro, jossa on kauralesettä. Niin ja runsaasti suolaa! Koska en voi syödä isoja määriä suun kautta, kaipaan valtavasti etenkin suolaisia ruokia. Varmaan siksi suolainen, kunnolla haudutettu kaurapuuro onkin parasta.

Pääsiäisenä söin myös mämmiä, mutta en jotenkin ole sinut sen kanssa sellaisenaan. Se vaatii seurakseen kermaa ja valtavasti sokeria!

Juuri nyt Netflixissä pyörii Paljastavien valheiden toinen tuotantokausi. Katsoimme juuri mieheni kanssa Modern Familyn uusimman tuotantokauden loppuun ja emme malttaisi odottaa seuraavaa. Mietin, että pitäisikö kenties aloittaa sarja ihan alusta. Ihan siis vieroitusoireiden hoitona.

En lue tällä hetkellä edes lapsille, koska olemme innostuneet esikoisen kanssa teidän vinkistä äänikirjoista! Juuri nyt minulla on kuuntelussa Margaret Atwoodin Orjattaresi, jota kuuntelen kelauslenkeillä ja öisin, jos en saa nukuttua. Esikoinen kuuntelee taas Paula Norosen selvästi hauskaa Supermarsua ja on ollut tosi hauska seurata, kun tyttö hörähtelee nauruun kuulokkeet päässään!

Mitä odotan?

Tietenkin lähestyviä matkojamme, yhteistä aikaa perheen kanssa mieheni pitkällä kesälomalla, mökkireissuja ja Suomen kesää.Heitän haasteen kaksplussan portaaliblogeille! Kertokaa tekin, mitä teille kuuluu, rehellisesti! Haastan myös sinut lukijani kertomaan kommenteissa kuulumisiasi Mitä sinulle kuuluu oikeasti? Mitä odotat ja mikä sinua inspiroi? Valitse postauksesta itsellesi sopivat kysymykset ja vastaa niihin. Odotan vastauksianne innolla!

Kommentit

6 kommenttia
Selina

Avatar

Mukavaa lukea arkisia, tavallisia kuulumisia. Elämään kuuluu niin iloja kuin murheitakin ja ainakin itse tykkään lukea just siitä normaalista elämästä iloineen ja murheineen.
Itse olen ollut alkuvuoden mielettömän kiireinen ja koko perhe on opetellut uuden rytmin nuorimman mennessä päiväkotiin ja minun aloittaessa yrittäjänä. Päivääkään en vaihtaisi silti pois!
Tämä viikko lomaillaan pohjoisessa ja onkin ihanaa myös ehtiä lukemaan blogeja, joita en viime kuukausina juuri ehtinyt lukemaan.
Odotan silti innolla kotiinpääsyä ja kevään projekteja töissä, en olisi millään malttanut lähteä lomalle pohjoiseen juuri kun kevät saapui rytinällä! 😀
Ihanaa aurinkoista kevättä teidän perheelle! <3

Selina

Kiva kuulla, että tykkäsit postauksesta!

Yrittäjyys on tuonut varmasti monta uutta asiaa koko perheelle, mutta selviät siitä varmasti! 🙂 Oi lomailu pohjoisessa kuulostaa ihanalta! Siellä on varmasti ollut hienot ilmat! Olenkin seurannut instasta teidän lomailua ja voi että kun käy kateeksi! 😉

Kotiin on aina ihana palata ja ihanaa että odotat myös tulevia työprojekteja! Se kertoo, että nautit valtavasti työstäsi.

Aurinkoista kevättä myös teidän perheelle!❤

Avatar

Pitäisi kirjoittaa gradua, mutta eikö tähän postaukseen kommentointi olekin paljon tärkeämpää, onhan? 😛 Kuuluu flunssaa ja yskää, ja väsymystä ja laiskuutta. Mutta viikonloppuna lapset lähtee mummulaan, ja tulee ensimmäinen kokonainen viikonloppu parisuhdeaikaa, no, vissiin yli kahteen vuoteen! Odotan niiiin innolla, että katotaan vaan, niin varmasti joku saa oksutaudin ennen sitä. Meilläkin on suunnitelmissa suunnata Ouluun vain kahvittelemaan ja hengailemaan, kun ei tällä kertaa mitään mielenkiintoisia elokuvia teatterissa pyörinytkään. Huudan heipat, jos kelaat vastaan! 😀

Selina

Tietenkin kommentointi on tärkeää! 😉 Kiitos, kun kommentoit! ❤

Oi ihanaa, että saatte parisuhdeaikaa koko viikonlopun! Se tekee varmasti hyvää! Toivon todella, ettei mikään tauti löytäisi teille pilaamaan viikonloppuanne. Nauttikaa! ❤

Tule ehdottomasti tervehtimään, jos pyöritään yhtäaikaa kaupungissa! Olisi ilo tavata sinut! 🙂

Avatar

Ihania kuulumisia ja suunnitelmia!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä