Tein sen taas – meidän perheen kesän juhlien samistyyli!

Teksti

Perheessäni juhlitaan lauantaina jo kolmatta ylioppilasta, kun huomenna pikkusiskoni saa painaa valkolakin päähänsä. Hänen ylioppilasjuhlien lisäksi meillä on tiedossa tälle kesälle muitakin juhlia, joista ensimmäiset olivat eilen, joten suuntasimme viime viikolla ostoksille ja päivitimme koko perheen juhlalookin samistyyliin jälleen kerran!

Kun minusta tuli äiti, lapsena hylätty samistyyli teki paluun

Vuosia sitten katsoin lievästi kieroon samistyyliin sortuneita perheitä, mutta minulla on tähän syyni.

Identtisenä kaksosena pukeuduin pitkälle alakouluikäiseksi saakka äitini valitsemiin ja tietenkin samanlaisiin vaatteisiin kaksossiskoni kanssa. Äitini oli samistelumutsi henkeen ja vereen!

Alakoulun lähestyessä loppua, samistelu kuitenkin jäi vähemmälle, kun aloimme valitsemaan vaatteemme itse. Tosin rippimekot ja kampaukset olivat vielä samanlaiset – äidin mieliksi tietenkin.

En kuitenkaan moiti äitiäni samistyyliin sortumisesta, enkä todellakaan saanut samistelusta mitään traumoja. Jos olisin identtisten kaksosten äiti, tekisin varmasti aivan samoin!

Samistyyli löysi minut kuitenkin jälleen, kun minusta tuli äiti, vaikka vannoin sen viimeisen koulukuvan jälkeen, johon olimme pukeutuneet samanlaisiin vaatteisiin, etten tule enää koskaan samistelemaan. Ikinä!

samistelutyyliSamistelua vauvasta rippikouluikäiseksi saakka!

Nyt kahden lapsen äitinä samistelu ihastuttaa, ei enää kauhistuta, eivätkä tämän kesän juhlat ole todellakaan ensimmäinen kerta, kun perheemme pukeutuu samistyyliin.

Kolme vuotta sitten juhlimme kesällä muun muassa pikkuveljeni ylioppilasjuhlia, jolloin ”merkkasin” perheemme lohenpunaisella värillä. Vuotta myöhemmin nelihenkiseksi muuttunut perheemme juhli pirteän keltaisessa sävyssä, esimerkiksi poikamme nimenantojuhlassa.

Perheemme samistyyli vuonna 2016.Perheemme samistyyli vuonna 2017.

Kesän 2019 juhlien väri on laivastonsininen

Tänä kesänä perheemme juhlii samistellen laivastonsinisen sävyssä! Olen pitkään pitänyt laivastonsinisestä väristä ja se näkyy esimerkiksi poikamme arkivaatteissa.

Päätös tämän vuoden väriteemasta ei kuitenkaan syntynyt vaaterekkejä kiertäessä, vaan ajatus laivastonsinisestä väristä juhlapuvuissamme kyti mielessäni jo ennen liikkeeseen kelaamista.

Perheemme samistyyli vuonna 2019.

Kesän juhlia varten ostin kauniin pitsisen laivastonsinisen kotelomekon, joka oli ihan mahtava löytö! Toki hintaa pitsipuvulla oli lähes 200€, mutta siinä oli sen verran hyvä alennus, että en voinut vastustaa sitä. Ja katsokaa tätä selkäosaa – se on aika täydellinen! Kohta seitsemän vuotta täyttävä A ei aluksi meinannut purematta niellä äitinsä samisteluintoa laivastonsinisen värin suhteen. Katselimme kuitenkin rauhassa yhdessä lastenosastolta erilaisia laivastonsinisiä mekkoja ja ilokseni hän löysi mekon, johon onneksi aidosti ihastui. Lopulta myös väri tuntui olevan tytön mieleen!

A:n mekko on kevyt sifonkimekko helmikirjailulla. Mekon lisäksi hän sai ihan ensimmäiset korkokengät, jotka hän sai valita itse. Voi sitä pienen tytön onnea, kun hän tepasteli liikkeessä korkkareillaan samalla katsoen itseään tyytyväisenä peilistä.

Huolestuneille lukijoille mainittakoon, että lupasin A:lle, että hän saa valita seuraaviin juhliin mekkonsa värin ihan itse.
Ostimme kaksivuotiaalle L:lle ihan ensimmäiset puvunhousut ja valkoisen kauluspaidan. Hän on hieman lyhyt ja vanttera, mutta silti 92 cm housut olivat pudota päältä, joten ostimme hänelle henkselit, jotka ovat suorastaan ylisöpöt ja kruunaavat valkoisen kauluspaidan ja laivastonsinisen rusetin kanssa koko minimiehen juhlalookin!

Puvuntakki jäi ostamatta, koska arvelin, että se jäisi kokonaan käyttämättä. Ostimme myös L:lle uudet juhlakengät, mutta näin jälkikäteen ajateltuna tarrakiinnitys olisi ollut järkevämpi kuin nauhat, jotka eivät ensimmäisen käyttökerran perusteella pysyneet hetkeäkään kiinni!Perheemme isä tarvitsi kesän juhliin vain uudet kengät ja väriteemaan sopivan kravatin. Hänellä on entuudestaan muutama vuosi sitten hankittu laadukas tumma puku ja siihen sopiva liivi, jotka palvelevat hyvin vielä vuosia.

Mielestäni perheen samistelu juhlissa ei todellakaan ole noloa, minua se ihastuttaa! Aivan tavallisissa arkivaatteissa en kyllä helposti lähde samistelemaan, mutta juhlapukeutuminen on asia erikseen. Siihen on kiva satsata myös tällä tavalla!

 

Mitä mieltä sinä olet samistyylistä?

Kommentit

30 kommenttia
Selina

Oi ihanaa samistelua sielläkin! ❤

Ja totta, samistelu on kyllä söpöä! 🙂

Avatar

Muistan, että teillä oli erilaiset jumppapuvut pienenä ja ohjaajana olin onnellinen, kun teidät pystyi tunnistamaan väreistä 😅❤️.

Selina

Hih, hyvä että jotain vinkkiä sentään annettiin kumpi on kumpi! 😉 ❤

Avatar

Ihanat samistelijat ja kuinka kaunis tuo sinun mekkosi on.♥

Selina

❤ Kiitos! ❤

Avatar

Kauniiit vaatteet! Meillä on identtiset kaksoset, joiden lempivärit, tyyllit ja mieltymykset vaatteiden suhteen ovat niin erilaiset ettei tulisi mieleenkään pakottaa heitä samanlaisiin vaatteisiin. Minusta nimenomaan kaksosille on erityisen tärkeää saada pukeutumisella korostaa omaa yksilöllisyyttään, kun niputtamista ”tupliksi” tulee muutenkin joka puolelta. Hyviä juhlia teille!

Selina

Kiitos! ❤

Me tykkäsimme pienempinä samistella, mutta luulen, että isompina teimme sen vain mielyttääksemme ja saadaksemme kehuja. 😀 Toisaalta en muista, että minulle olisi ollut ekaluokkalaisena vaatteet niin tärkeitä kuin esim. samanikäiselle tyttärellemme nyt.

Kaksosia on todella erilaisia identtisyydestään huolimatta. Itsekin olen tosiaan identtinen kaksonen, mutta meillä selkein ero lapsena ja nuorena oli se, että minä olin ns. taitelijasielu, joka piirteli vihkon reunaan sydämiä opetuksen aikana, kun taas siskoni imi tietoa itseensä! 😀 Vanhempamme tukivat hienosti omia vahvuuksiamme eivätkä koskaan verranneet meitä keskenään.

Olen kyllä kanssasi samaa mieltä, että kaksosilla on erityisen tärkeää korostaa yksilöllisyyttää. Vaatteet ovat toki erittäin hyvä keino tässä.

Avatar

Toimii 👌🏻

Selina

Kiitos! ❤

Avatar

Minäkin tykkään samistelutyylistä juhlissa. Näyttää valokuvissakin kivalta.
Olet aivan mielettömän kaunis näissä kuvissa, suorastaan säteilet!

Selina

Voi kiitos kehuista! ❤

Avatar

Ihania. Ottaisin kyllä A:lta valkoiset sukkahousut ehdottomasti pois koska niin asu näyttää paljon fressimmältä ja kesäasut eivät vaadi sukkahousuja

Selina

Näyttäisi varmasti sitten, kun ne kesäkelit saapuvat. 🙂 Vielä tänään ainakin meillä juhlittiin ylioppilasta viileässä ja sateisessa säässä.

Avatar

Mun mielestä samistelu on jees jos sattuu kaapissa olemaan samaa sävyä tai tyyliä. En oikein kannata yhtä juhlaa varten ostettuja vaatteita, varsinkaan jos kaikki on uutena ostettua.

Selina

Ymmärrän pointtisi täysin, mutta kuten postauksessa mainitsin, meillä on tänä kesänä useammat juhlat juhlittavana. 🙂

Avatar

Ihana tyyli koko perheellä! Samistelu sopii hyvin juhliin. Sinulla on aivan ihastuttava mekko!

Selina

Kiitos! ❤ Tykkään mekosta itsekin hurjasti!

Avatar

Väri sopii sinulle täydellisesti ja olet kaunis❤️

Selina

Kiitos ihana! ❤

Avatar

Kivalta näyttää teidän perheen juhlatyyli. Ihanan näköinen sinun mekkosi, menee varmasti moniin juhliin jatkossakin! 😊

Selina

Kiitos! ❤ Ja totta, että mekkoni käy jatkossa moneen juhlaan. Käytin itse asiassa mekon kanssa mustaa jakkua, koska oli niin kylmä eikä sekään ollut pöllömmän näköinen yhdistelmä. 🙂

Avatar

Pienen pojan äidin vinkki kenkien nauhoihin: rusetin teon jälkeen solmii vielä lenkit kerran keskenään, niin pitäisi pysyä (jos ei ole jotain superliukasta matskua).

Selina

Kiitos vinkistä! Nauhat ovat loppuseltaan melko lyhyet, joten itse en saa niihin tehtyä toista rusettia käsieni heikkouden vuoksi. Pitänee seuraavissa juhlissa pyytää miestä kokeilemaan nauhojen sitomista. 🙂

Avatar

Aivan ihanat asut teidän perheellä😍 minä myös tykkään, kun perhe on ns. koodattu jotenki😄 meillä oli viime juhlissa tytöillä ja minulla pitsimekot, kahden eri pastellin sävyiset mut pitsisiset ja sama malli. Ja miehellä kahden tytön melko iho n sointuva kravatti. Ja tykkäsin myös meidän perheen kokonaisuudesta. ☺️

Selina

Oi kuulostaa ihanalta! ❤ 😍

Avatar

Näytät ihanalta!

Mua ja mun serkkua puettiin 90-luvulla samistyyliin. Eikä ollu kerta tai kaks kun meitä luultiin kaksosiksi tai siskoksiksi. 😀

Ja kyllä mäkin ostan meiän tytöille välillä samanlaisia vaatteita. Musta on söpöä jos on toisinaan samanlaiset mekot tai paidat. 🙂

https://naissanelioissa.wordpress.com/

Avatar

Mielettömän kauniit vaatteet teillä jokaisella! Ihania tulevia juhlia koko poppoolle!

Selina

Kiitos! ❤ Aurinkoista kesää sinulle Nina!

Avatar

Me (äiti ja tytöt 2v ja 5v) samistellaan kanssa tänä vuonna. Tosin vähän vahingossa. Löysin itselleni turkoosin (äitin lempiväri!) mekon ja 2v oli perinyt siskoltaan saman värisen mekon. Siinä vaiheessa aloin etsiä 5v:llekin turkoosia mekkoa. Ja löysin sellaisen joka kelpasi kaikille!

Selina

Oi näytätte varmasti todella kauniilta turkoosissa! 😍 Turkoosi on myös tyttäreni lempiväri. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä