Häämatka, joka vihdoin toteutuu

Teksti Selina

Tuntuu, että se oli vasta eilen, kun kerroin täällä blogissa innosta hihkuen, että olemme varanneet mieheni kanssa häämatkan. Olihan se jo aikakin, koska avioliittovuosissa meille tulee tänä kesänä eka kymppi täyteen ja häämatka on edelleen tekemättä!Nämä kymmenen vuotta naimisissa mieheni kanssa ovat olleet elämäni upeimpia, mutta samalla rankimpia vuosia. Olemme saaneet paljon hyvää, mutta samalla kokeneet ihan valtavan määrän vastoinkäymisiä. Olemme kuitenkin selvinneet niistä jokaisesta yhdessä, toisiamme tukien.

Rakkaus on siitä hassu juttu, että se vain tuntuu vahvistuvan vuosi vuodelta ja jokainen vastoinkäyminen on vahvistanut sitä entisestään. Kuitenkin edelleen, kymmenen avioliittovuoden jälkeen, meille molemmille on tärkeää se oma pieni yhteinen hetki, kun lapset nukkuvat. Silloin käperrymme sängyssä lähelle toisiamme juttelemaan ja katsomaan Netflixiä.

Se on meidän hetki, kun olemme olemassa vain toisillemme.Häämatkalle meillä oli kaksi kriteeriä. Ensimmäinen ja tärkein kriteeri oli se, että menemme sinne kahdestaan. Toinen kriteeri oli luonnollisesti esteettömyys. Emme kumpikaan halunneet, että koko häämatka menee mieheni kanniskellessa minua paikasta toiseen, vaikka siirappisten vaaleanpunaisten lasien läpi katseltuna se voisi ollakin aika romanttista!

Olen palanut halusta kertoa teille matkakohteemme ja nyt vihdoin on tullut sen aika! Kerrohan postauksen luettuasi, osasitko arvata tätä kohdetta!

Yksi häämatka, useampi matkakohde ja aikaa vain meille kahdelle

Ennen, kun päätimme häämatkan kohteen, sovimme, että tällä kertaa matka toteutuu. 10 vuotta sitten saimme kartutettua kohtuullisen hyvän matkakassan opiskelijabudjetilla, mutta emme koskaan lähteneet matkalle ja matkarahatkin kuluivat lopulta, no ihan elämiseen.

Häämatkan aikataulun päättäminen oli häämatkan suunnittelussa helpointa ja se oli asia, josta olimme heti yhtä mieltä. Valitsimme matkan ajankohdaksi kesän, jolloin mieheni viettää pitkää kesälomaa, jonka ansiosta matkan jälkeen yhteisestä kesälomasta jää vielä yllin kyllin aikaa lapsille.

Häämatkan matkakohteen valinta olikin sitten vaikeampi juttu. Olemme pariskuntana hyvin monessa asiassa samaa mieltä, mutta niin sanottu matkamaku meillä on täysin erilainen. Mieheni pitää enemmän kaupunkikohteista, kun taas minä kaipaan merta, hiekkarantaa ja aurinkoa.

Mieheni olisi halunnut häämatkalle New Yorkin sykkeeseen ja minä nukkumaan palmujen alle Malediiveille, joten siitä olikin tekemistä, jotta löytäisimme kohteen, joka olisi jotain näiden välistä. Molemmille jotain.

Sitten mieheni ehdotti minulle Miamia ja Karibian risteilyä. Rehellisesti sanottuna en aluksi innostunut risteilyajatuksesta ollenkaan, mutta pian ymmärsin, ettei Karibian risteily todellakaan ole vertailukelpoinen kokemuksiini ruotsinlaivasta tai 23h risteilystä Tallinnaan.

Siinä se sitten oli, meidän häämatkakohde, tai kohteet, joissa on sopivasti kaupunkilomaa ja hiekkarantoja – juuri meidän näköinen häämatka! Aika täydellistä!häämatka

Häämatka Karibian aalloille

Varasimme häämatkan Risteilykeskuksen kautta, mutta tämä postaus ei ole maininnasta huolimatta maksettu mainos tai kaupallinen yhteistyö heidän kanssaan. Sen kertoo myös matkatilimme saldo!

Voin kuitenkin suositella lämpimästi Risteilykeskusta, jonka asiantuntevalta henkilökunnalta olemme saaneet valtavasti apua matkajärjestelyihin! Lennot Miamiin ja hotellin Miami Beachiltä varasimme itse, vaikka nekin olisivat hoituneet Risteilykeskuksen kautta.

Itse risteily kestää 7 vuorokautta, mutta matkustamme Miamiin jo muutama päivä aiemmin, koska emme halunneet hypätä suoraan pitkältä lennolta laivaan, vaan halusimme levätä ja ladata akkuja pitkien lentojen jälkeen. Se on varmasti myös järkevää ottaen huomioon terveydentilani, vaikkakin laivan lähdettyä Miamin satamasta edessä on yksi kokonainen meripäivä ennen häämatkamme seuraavaa kohdetta, Jamaikaa.

Risteilyn aikana laiva pysähtyy päiväksi Jamaikan lisäksi myös Caymansaarilla, Meksikossa ja Bahamalla, joten luvassa on paljon uutta nähtävää ja koettavaa, enkä voisi keksiä parempaa matkaseuraa näin jännittävälle matkalle kuin oma rakas aviomieheni!Mutta tiedättekö mikä on jännittävintä? Se, että lähdemme häämatkalle aivan pian, hieman yli viikon kuluttua! Puoli vuotta on kulunut ennätysnopeasti, koska silloin sateisena marraskuun iltana, kun varasimme häämatkan, minusta tuntui, että siihen on vielä hurjasti aikaa, suorastaan ikuisuus, ja nyt ihan pian pääsemme nauttimaan uusista kokemuksista ja toisistamme häämatkalle, jota emme koskaan tehneet – häämatkalle, joka vihdoin toteutuu!

Lue myös:

Viisitoista vuotta sinun
Toivepostaus: elämämme toiseksi onnellisin päivä, meidän häät
Sairas parisuhde

Hääkuvat: Maria Kojonen ja Jussi Hella

Kommentit

19 kommenttia
Selina

Kiitos! Varmasti nautimme! ❤

Avatar

Apua, miten ihanaa!! Upeaa matkaa teille!
Nauttikaa auringosta ja Karibian merestä, se on meinaan ihan super upea!

Selina

Varmasti nautimme! Kiitos! 🧡

Avatar

Ihanaa! Te olette häämatkanne ansainneet! En edes tunne teitä, muuta kuin blogin kautta, mutta olen tosi iloinen teidän puolestanne, että vihdoin pääsette tälle matkalle. Ihanaa ja aurinkoista lomaa teille, nauttikaa toisistanne ja kahdenkeskeisestä ajastanne 🙂

Selina

Voi kiitos! 🧡

Avatar

Vau!
Ihailen tohkeuttanne ja päättäväisyyttänne! Siinä, missä itse mietin Tallinnan risteilyn mahdollisuutta, teille omien haaveiden toteuttaminen ei näytä olevan niin iso mörkö. Arvostan todella.
Sillä, Antti Holman sanoja mukaillen, elämä se on sairaallakin elettävään.
Hyvää matkaa teille!

Selina

Onpas Antti Holma sanonut viisaasti. Todellakin, elämä se on sairaallakin elettävänä! 🙂

Kiitos kommentista ja toivon, että sinunkin haaveesi toteutuvat! 🧡

Avatar

Kuulostaa täydelliseltä matkalta teille! Sydämellä mukana haaveenne toteutumisessa. ♥

Selina

Avatar

Olen suht uusi lukija, mutta ihan pakko on nyt tulla kommentoimaan koska tulin niiiiin iloiseksi tuosta teidän matkasta! Toivon sydämestäni että teillä on onnistunut ja rakkauden täyteinen loma edessä!

Selina

Voi mtien kiva kommentti, kiitos! 🙂

Ai niin ja tervetuloa mukaan! Kiva, kun luet ja kommentoit!

Avatar

Vau, mikä kohde! Varmasti aurinkoa, nähtävää ja koettavaa! Toivon teille onnellista ja ihanaa häämatkaa!

Selina

Kiitos ihana! 🧡

Avatar

Ihanaa <3
Juuri tuonne itsekin haluaisin!
Nauttikaa lomasta,sekä toisistanne <3
Oli myös ihana lukea,että pääsitte koko perheen voimin reissuun 🙂 Te olitte sen niin ansainneet! *halaus*

Selina

Niin on ja voi elämä kun mua jo jännittää! 😀 🧡

Nautimme varmasti lomasta, vaikka tiedän jo nyt että lapsia tulee kamala ikävä.

Avatar

Ootte niin ansainnu häämatkanne! <3

Selina

Voi kiitos ihana! 🧡

Avatar

Mahtavaa häämatkaa Karibian risteilyllä 🙂 Olen itse ollut risteilemässä Haiti, Jamaika, Meksiko reitin.

Avatar

Voi miten ihanalta teidän reissu suunnitelmat kuulostaa!! Varmasti tulee huikea häämatka. Nauttikaa ❤❤

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä