Kauhujen rantakunto; arpia, PEG-avanne ja kaksi raskautta

Teksti Selina

Rantakunto on varmasti monen mietteissä nyt kesän ensimmäisten helteiden jälkeen. Olin juuri perheeni kanssa Kreetalla nauttimassa hotellin allasalueesta ja auringosta, ja ihan pian lähden mieheni kanssa häämatkalle Karibialle, mutta ennen perhelomaamme, mietin kuitenkin pitkään yhtä asiaa; omaa rantakuntoani.

On varmasti aivan luonnollista, että monelle rantalomalle lähtevälle, tai ihan vain kesälomaansa kotimaassa viettävälle, tulee jossain vaiheessa mieleen oma rantakunto ja etenkin se pukeako rannalle bikinit, uimapuvun vai kenties koko vartalon peittävän märkäpuvun? 

Sairaus ja raskaudet näkyvät vartalossani – olenko enää koskaan rantakunnossa?

Harvinaissairauteni ei ole kohdellut vartaloani hyvin. Sairastumisen alkumetreillä lihoin painoindeksin mukaan merkittävästä alipainosta muutamassa kuukaudessa lievään ylipainoon lukuisten uusien lääkitysten vuoksi, jotka keräsivät valtavasti nestettä kehooni.

Valitettavasti sana lievä ei pysynyt kauaa sanan ylipaino edessä, vaan se muuttui vuosien varrella jopa vaikeaksi lihavuudeksi. Tästä syytän jo ihan itseäni, en vain sairauttani, masennustani ja lääkityksiäni, koska söin todella huonosti enkä todellakaan pitänyt huolta itsestäni.

Painoni nousi korkeimmillaan yli 100 kiloon, jonka jälkeen en halunnut enää nousta vaa’alle.

Painoni nousi korkeimmillaan yli 100 kiloon, jonka jälkeen en halunnut enää nousta vaa’alle. Tämän jälkeen painoni ei enää näennäisesti noussut, mutta olin enemmän tai vähemmän ylipainoinen vuosia. Myös silloin, kun aloin odottaa ensimmäistä lastamme.

Viisi vuotta sitten kaikki muuttui. Silloin dystonia levisi nieluuni, jolloin laihduin 30 kiloa 3 kuukaudessa kliinisen ravintoliuoksen imeytymisongelmien vuoksi. Laihduin siis yhden kesän aikana reilusti ylipainoisesta normaalipainoiseksi ja se oli valtava muutos minulle myös henkisesti. Nyt olen ollut normaalipainoinen viimeiset viisi vuotta.

Runsas lihominen, laihtuminen ja kaksi raskautta näkyvät luonnollisesti kehossani. Minulla on vatsassani erkauma ja valtavasti löysää ihoa sekä paljon raskausarpia äkillisestä lihomisesta johtuen. Ne ovat toki jo nyt vaaleita, mutta huomaamaton ei ole sana, joka kuvailee niitä nykyisin, kun painan melkein puolet vähemmän kuin pahimmillani, laihtumisesta ja lihasten surkastumisesta löystyneen ihon mennessä aivan ruttuun leveimpien raskausarpien kohdalta.

Kehossani on myös leikkausarpia, jotka tekisivät rantakunnostani erittäin sopivan esimerkiksi merirosvolle! Selässäni on kolme isompaa leikkausarpea, joista osa on avattu useita kertoja.

Kehossani on myös leikkausarpia, jotka tekisivät rantakunnostani erittäin sopivan esimerkiksi merirosvolle!

Kehoni leikkausarvet eivät suinkaan lopu tähän, vaan rumimmat niistä löytyvät kehoni etupuolelta; molemmista kyljistä ja vatsalta sellaisilta paikoilta, joista en voi niitä edes kunnolla peittää.Leikkausarpien lisäksi vatsassani on vielä yksi asia, joka voisi karkottaa viimeisetkin ajatukset rantakunnosta, peggi, eli vatsalaukkuavanne, jonka kautta saan päivittäisen ravintoni. Tämän vatsassani olevan valkoisen napin avulla saan olla tässä nyt. Elän ja voin paremmin. Se on osa minua aivan kuten jokainen arpeni.

Mietin nyt, kuinkahan moni mahtoi järkyttyä nähdessäni minut Kreetalla hotellin allasalueella bikineissä ollessani selvästi suorastaan kauhujen rantakunnossa! Kyllä luit oikein, käytin lomalla bikinejä kaikesta huolimatta ja niin aion käyttää myös Karibialla!kesän rantakunto

Rantakunto on vain omien korvien välissä – ihan oikeasti!

Minä en häpeä leikkausarpiani, tunge löysää vatsanahkaani epätoivoisesti bikinialaosan sisään tai varo heiluttelemasta lihasten surkastumisen vuoksi roikkuvia selluliittisia reisiäni en kotimaassa enkä varsinkaan ulkomailla. Tällainen minä olen ja kannan itseni ylpeydellä!Minulle kehoni kaikkine arpineen, surkastumineen ja löysine ihoineen kertoo elämästä. Siitä kaikesta mistä olen selvinnyt. Jos kehoni ei kelpaa jollekin toiselle, se on hänen asiansa.

Jos siis mietit, oletko tänä kesänä rantakunnossa tai ajatteletkin laihduttaa muutaman sentin tai kilon napasi ympäriltä ennen kesälomasi alkua, unohda se. Rantakunto on ihan oikeasti vain omien korvien välissä ja parhaiten sen saavutat ostamalla kesäksi mieleisesi uima-asun ja pukemalla sen päällesi. Ja tadaa, olet rantakunnossa!

Huomasitko kuinka helppoa se olikaan?

 

Minä olen tänä kesänä rantakunnossa, oletko sinä?

Kommentit

10 kommenttia
Selina

Hyvä kuulla, ettet piilottele! Ja todellakin. Kaikilla on oikeus pukeutua miten haluaa. 🙂 Aurinkoa kesääsi!

Avatar

Tottakai puet! Sullahan on upee kroppa 👌🏻

Avatar

Tosi hyvä asenne ja kirjoitus. Postaus on hyvin opettavainen kuten myös muu blogisi. Miten olet pysynyt noin positiivisena etkä ole katkeroitunut sairauteesi ja jatkuviin kipuihin?

Avatar

Kaunis olet myös bikineissä.
Ps. Aivan ihanat bikinit🌞

Avatar

Niin hyvin kirjoitettu! Mulla on kiero selkä ja siihen liittyen myös iso leikkausarpi, minkä vuoksi välttelin selästä avonaisia vaatteita ja esim. juuri uimarantoja vuosikaupalla. Nyt vähän vanhempana oon ymmärtänyt, miten turhaa se on ollut. En edelleenkään varsinaisesti rakasta kroppaani, mutta suhtaudun siihen paljon hyväksyvämmin ja tavallaan välinpitämättömämmin. Arvet on vaan arpia, selluliitti vaan selluliittia jne. Jos jotakuta rannalla kauhistuttaa mun arpeni tai vatsamakkarani, niin ongelmahan ei ole millään muotoa minussa vaan sen toisen ajatusmaailmassa 🙂

Avatar

On minullakin arpea jne enkä piilottele. Kaikilla on oikeus vaikka bikineihin juuri sellaisessa kropassa kun omistaa.

Avatar

Kiitos tästä! Itse olen juurikin masennuksen takia ”menettänyt kontrollin” kroppaani ja painan nyt kolminumeroisen luvun verran, eka kertaa ikinä. Siitä huolimatta olen hyväksyvämpi kroppaani kohtaan, kuin ikinä tähän ennen. Talvella aloin käydä avannossa – se oli miltei ainoa juttu, josta sain kehoni kautta kiksejä. (Yhteissaunominen avantokäyntien yhteydessä on muuten mahtavaa – siellä istuu toimitusjohtajat ja pitkäaikaistyöttömät, timmikroppaiset ja lössähtäneet, kaikenlaiset ja -kokoiset samoissa löylyissä!) Olen myös mitä parhaimmassa rantakunnossa, juuri tänä kesänä! Olen oppinut kiitollisuutta kehoani kohtaan, joka on tehnyt parhaansa elämäni vaikemmissakin käänteissä. Aurinkoista, ihanaa kesää! Ja loistavaa häämatkaa <3

Selina

Ole hyvä Marrie! ❤

Ihana kuulla, että olet hyväksyt kehosi. Masennus aiheutti aikanaan minulle täysin päinvastaisen reaktion ja se oli ihan hirveää. Toivon sydämestäni, että toivut masennuksesta. Kaikkea hyvää Sinulle ja aurinkoa kesääsi! ❤

Avatar

Rantakunto,mitä se oikeastaan on ?
Itselläni on vatsaa leikattu moneen ootteeseen,pitkä arpi alhaalta ylös ja yli navan ,toinen alavatsalla läpi alavatsan lantiluusta toiseen,useampi raskauskin on läpikäyty,siitä huolimatta en milloinkaa ole miettinyt olisinko rantakunnossa.
Tämä kaikkihan on meillä omien korvien välissä miten asiaan suhtaudumme.

Selina

Rantakunto on jokaisen korvien välissä, todellakin! 🙂

Hurjia toimenpiteitä olet joutunut käymään läpi! Kaikkea hyvää Sinulle! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä