Meillä asuu koululainen – mihin katosivat helpot teemasynttärit?

Teksti Selina

Arvaatteko kuinka monta kertaa pyyhin tämän postauksen alun pois ennen kuin sain aloituksen edes tähän muotoon? No ainakin viisi!

Jokainen poispyyhitty postausluonnos alkoi päivittelyllä siitä, kuinka nopeasti aika kuluu ja kuinka meidän ensimmäisestä vauvasta tuli ihan yllättäen jo koululainen. Hän täyttää seitsemän vuotta. Ihan uskomatonta!

Ja niin, tein sen taas – ei tämä päivittely lopu edes yrittämällä!

Meidän A on pian jo seitsemän vuotta. Siis S E I T S E M Ä N!Lähestyvän seitsemänvuotissyntymäpäivän johdosta olemme alkaneet A:n kanssa suunnittelemaan synttärijuhlia ja niiden teemaa.

Näiden seitsemän vuoden aikana olen järjestänyt jo aika monet teemasynttärit, joista osa on vilahtanut myös täällä blogissa. Tähän asti synttärisankareiden toivomat (tai minun päättämät teemat) ovat olleet suhteellisen helppoja toteuttaa, mutta tämän vuoden toivottu synttäriteema löi minulta ilmat pihalle heti sen kuultuani.

Meidän kohta 7-wee toivoi Marcus ja Martinus -synttäreitä. Pystyykö kukaan samaistumaan tuskaani? Edes vähän?

Nämä nuoret norjalaispopparit varastivat helposti toteutettavat teemasynttärit!

Teemasynttärit Marcusta ja Martinusta fanittavalle koululaiselle

Perheessämme on juhlittu synttäreitä aina värikkäästi ja niissä on ollut pääosassa synttärisankarin lisäksi jokin eläin tai satuhahmo. Vaihtuvat teema ovat kulkeneet mukana juhlajärjestelyissä aina kutsusta asti, jotka olemme askarrelleet yhdessä synttärisankarin kanssa ja huipentuneet tietenkin teemaan sopivaan synttärikakkuun.

Aiempia synttäreitä järjestäessäni, olen kokenut synttäreiden teeman toteutuksen suhteellisen helpoksi internetin ideapankkia, Pinterestiä, apuna käyttäen. A:n viime vuoden sateenkaarisynttärit edustivat teemallaan etenkin helppoutta, koska sateenkaariteemaan sopivia vaihtoehtoja koristeluihin ja tarjoiluihin oli Pinterest pullollaan. Sieltä pinnattujen ideoiden avulla värikkäät sateenkaarisynttärit järjestyivät kuin itsestään!

Tänä vuonna minulla on käytössäni teeman puolesta väreistä lähinnä mustaa ja valkoista, mikä tuntuu itsestä ihan hirveältä! Värikkäät satuhahmot ja eläinteemat antoivat paljon enemmän liikkumavaraa koristeluissa kuin synkkä musta, vaikka L:n tammikuun pandasynttäreissä musta väri olikin lopulta yllättävän isossa osassa juhlien kattausta ja koristelua.

Synttäriteeman mukaisia koristeluja ja kakkua miettiessäni minulla lyö ensimmäistä kertaa aivan tyhjää. Edes Pinterest ei pelastanut minua! Olen siis lähes omillani järjestämässä Marcus ja Martinus teemaisia synttäreitä ekaluokkalaiselle tosifanille!

Minulla on onneksi yksi idea, jonka avulla saan ujutettua hieman punaista väriä kattaukseen ja koristeluun. Arvaatko mistä ideani lähti? 😉

Lapsen fanitus on hellyttävää

Mutta kuka muistaa oikeasti fanittaneensa jotain (mitä tahansa) näin nuorena? Itse olin nähnyt A:n ikäisenä ehkä Ti-Ti Nallen ja hyvällä tuurilla Fröbelin palikat!

A on selvästi tosifani, joka oli onnesta soikeana päästessään muutama viikko sitten kummitätinsä kanssa Helsinkiin katsomaan Norjasta asti tulleita kaksospoikia, jotka olivat aivan ihania! Tietenkin.

Hän osaa englannin- ja jopa norjankielisten laulujen sanat hienosti ja laulaa biisien mukana autossa, kotona, leikkien lomassa ja kavereiden kanssa. Hän myös tunnistaa identtisistä kaksosista kumpi on Marcus ja kumpi Martinus. Itse en edes yritä.

Biisien lisäksi olen huomannut, että A on kiinnostunut myös poikien ja taustatanssijoiden tanssiliikkeistä. Hän tanssii hienosti ruutuajan puitteissa YouTubesta tulevien musiikkivideoiden mukana ja suunnittelee taitavasti myös omia koreografioita poikien kappaleisiin.

Tosifani, niinhän minä sanoin ja erittäin hellyttävä sellainen! Teemasynttärit Marcus ja Martinus fanille

 

Olisiko teillä ideoita tämän vuoden synttäriteeman toteutukseen? Niin ja A halusi tietää löytyykö äidin blogin lukijoista yhtään Marcus ja Martinus fania?

Kommentit

12 kommenttia
Selina

Oi ihana kuus-wee! Eskari-ikäisenä tämä villitys meilläkin alkoi! Ja Emmasta puhutaan täälläkin! 😀

Palautimme juuri kirjastoon yhden M&M levyn ja olin varma, ettei se enää toimi kunnolla, koska sitä kuunneltiin kuukauden aikana joka päivä! 😀 Oma mielenterveys meinasi kärsiä kyllä… 😉

Avatar

Mä olin 7-vuotiaana vuonna 1984 kova Dingo-fani. ”Sun kanssas rakastelen taas ja taas ja taas ja taas ja taas…” Isi, mitä tarkoittaa rakastella?! 😀 😀 Oli huivit ja kynsikkäät ja kaikki. Huhhuh 😀 Dingo-teemaisia synttäreitä ei kyl ollu, ei silloin kai kellään ollut mitään teemaa ikinä 🙂

Selina

Eikä, ihan huippua! 😀

Ei minullakaan ollut koskaan synttäreillä teemaa. Ne olivat vain… no synttärit! 😀 Itse rakastan järjestää juhlia, joten teemasynttärit ovat niin mua, vaikkakin tämän vuoden teema hirvittää edelleen. Enköhän keksi jotain!

Avatar

Miten olisi kakku poikien kuvalla? Käsittääkseni kakkukuvan voi tilata myös omalla valokuvalla 🙂 Ja viirinauhaa voi ommella niin, että tulostaa ihan perus-A4:lle kuvia ja leikkaa kolmioiksi. Nopea surruutella yläosasta ihan ompelulangalla ketjuksi. Kuppikakkujen päälle grillitikkuun jokaiseen erilainen fanikuva, kukin saa valita mieleisen 🙂

Selina

Tuo kakkukuva on tosi hyvä idea! Tiedänkin heti yhden kakkutarvikkeita myyvän liikkeen, josta saa tilata kakkukuvan omalla kuvalla. Heillä saattaisi olla valmiinakin Marcus ja Martinus -kakkukuva, jos on hyvä tuuri! Muutenkin tässä tuli ihan loistavia ideoita! Kiitos hurjasti! ❤️

Avatar

Voihan Marcus&Martinus 😀 mulle tuli mieleen että olisikohan jostain saatavilla haastattelua/tietoa poikien omista lempiruoista? Jos niistä saisi jotain osviittaa tarjoiluihin… tai jos teemaa laajentaisi niin että selvittäisi ruokia joita norjassa yleensä tarjotaan juhlissa.

Ja kakkuun tietysti vaikka sokerimassasta tuo paidassakin oleva logo 🙂

Selina

Hahaa, sanos muuta! 😀 Tuo poikien lempiruokien selvittäminen on ihan mieletön idea! Kiitos siitä! 🙂 Tuota logoa mietin myös kakkuun. Koriste olisi sen kautta suhteellisen helppo toteuttaa. 🙂

Avatar

Ihana teema!
Jos värit ovat musta ja valkoinen, voi kolmanneksi väriksi hyvin ujuttaa vaikka kultaisen tai sen punaisen.
Suosittelen kattamaan pöydän omilla astioilla kertakäyttöastioiden sijaan. Kattaukseen voi väriä hakea vaikka punaisista ja valkoisista ruusuista. Niin ja serveteistä. Mitä isommiksi lapset kasvavat, sitä vähemmän koristelun tarvitsee enää olla ”osoittavaa”. Voi vain olla kauniisti katetua. Faniteemaan sopivat esimerkiksi sydämet ja M-kirjaimet.

Juhlien äänimaailma onkin jo valmiiksi mietitty 😁. Musikkiin tahtiin voidaan leikkiä vaikka tuolileikkiä tai paketin avaamista (paketti kiertää ringissä niin kauan kuin musiikki soi ja kun musiikki lakkaa, se jonka kohdalle paketti on jäänyt, saa tauon ajan yrittää sitä avata. Vaikeutta tehtävään voi tuoda vaikka patarukkasilla, mutta ylipäätään monet kerrokset, laatikot ja teippi tekevät tehvästä kiireessä haastavan. Kun musiikki taas alkaa, jatkaa paketti matkaa)

Kutistusmuoviin kannattaa tutustua. Se on hyvä ohjelmanumero isompien synttäreillä. Kirkkaan muovin läpi voi piirtää ja muovia voi värittää puureillä. Esimerkiksi avaimenperän askaitelu kotiin viemisiksi onnistuu näin pienellä vaivalla. Netistä voi valmiinsi printata logoja tms. teemaan kuuluvaa, jota piirtäö läpi.

Kakkua varten tulostaisin laulajien kuvat ja liimalsin bambutikkuihin. Tikut sitten pystyyn kakkuun ja teemakakku on valmis!

Selina

Voi miten paljon ihania ideoita tässäkin vastauksessa oli, vau! Kiitos näistäkin! 🙂 Mihin tarvitsen Pinterestiä enää kun minulla on näin mielettömiä lukijoita, jotka ideoivat synttärit hetkessä! ❤️

Meillä on ollut jokaisissa juhlissa aina omat astiat käytössä. En osta muita teemaan sopivia ”juhlatarvikkeita” kuin servetit ja pahvipillit. Toki tämä päätös saattaa aiheuttaa sirpaleiden siivoamista, mutta kauhulla mietin sitä roskan määrää, jos astiat olisivat kertakäyttöisiä!

Ja todellakin äänimaailma on valmiiksi mietitty. 😀 Kuuntelimme juuri esikoisen kanssa erilaisia soittolistoja läpi. Pitääkin tutustua tuohon kutistusmuoviin. 🙂 Kiitos vinkistä!

Avatar

Tuli mieleen voisko kutsukortit olla vaaleanpunaiset pohjat ja siihen kirjottaa jonkun lempi laulun sanat ja m&m. Sitten voisi lapsi itse tehdä vaikka jonkun ison lipun mihin tuo tunnus tai viirinauha. Vaaleanpunainen kakku mihin päälle tunnus M&M esim sulalla suklaalla. Ja täytekeksejä ja päälle kirjottaa pikeerillä M&M. 🙂

Selina

Kuulostaa erittäin hyvältä kutsukortti-idealta ja muutkin ideat! Kiitos näistä! ❤️

Avatar

Meiltä löytyy 6v fani, joka on juuri löytänyt Marcuksen ja Martinuksen musiikin! Myös poikien pikkusisko Emma on ihan parasta tällä hetkellä 🙂 Välillä joutuu oman mielenterveytensä vuoksi jo puuttumaan jatkuvaan Youtuben rallatukseen, kun samat biisit soi viiskin kertaa uudestaan uudestaan 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä