Mansikka-ajan paras herkku; britakakku

Teksti

Nyt on aika pakastaa kesän maut talteen – mansikka-aika on täällä! Meillä tämän kesän yli 30 kilon mansikkaurakka tehtiin kahdessa erässä. Eilen perkasin ja pakastin viimeiset mansikat, joista osan keitin vielä tänään hilloksi.

Mansikat ovat kuitenkin parhaita tuoreena, joten palkinnoksi koko perheen uurastuksesta leivoin mansikka-ajan ehdottomasti parhaan herkun; britakakun.Britakakku on suhteellisen helppo ja nopea leivonnainen. Pehmeä kakkupohja, rapea marenki, kermarahkatäyte ja tuoreet marjat tekevät siitä täydellisen kesäherkun! Maistuisiko sinulle?britakakku

Mansikkainen britakakku

Pohja (kolmeen Ø 24 cm irtopohjavuokaan tai uunipellille):

200g huoneenlämpöistä leivontamargariinia tai voita
1,75dl sokeria
5 keltuaista (säästä valkuaiset marenkiin!)
3dl vehnäjauhoja
2,5tl leivinjauhetta
2,5tl vaniljasokeria
1,75dl maitoa

Marenki:

5 valkuaista
2,5dl sokeria

Vaahdota rasva ja sokeri.

Erottele keltuaiset valkuaisista. Jätä valkuaiset odottamaan.

Lisää rasvasokerivaahtoon keltuaiset yksi kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten.

Sekoita kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

Valmista marenki vaahdottamalla ensin pelkkiä valkuaisia ja sitten lisäämällä vaahtoon sokeria noin ruokalusikallinen kerrallaan. Marenki on valmista, kun vaahto on kiinteää ja kiiltävää.

Voitele irtopohjavuoat margariinilla ja jaa pohjataikina kolmeen 24 cm vuokaan. Halutessasi voit tehdä pohjan myös uunipellillä.

Lusikoi lopuksi pohjataikinoiden päälle marenki ja paista pohjia 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kypsiä ja marenki vaaleanruskeaa ja rapeaa.

Täyte: 

2 prk vispikermaa
1 prk maitorahkaa
Sokeria maun mukaan
Tuoreita mansikoita

Vaahdota vispikerma ja lisää siihen rahka ja sokeri. Tarkista maku.

Täytä jäähtyneet kakkupohjat kermarahkatäytteellä ja mansikkaviipaleilla. Käsittele pohjia varoen, ne ovat todella herkkiä hajoamaan!

Britakakku on heti valmis nautittavaksi ja tee se ehdottomasti kesän parhaimmassa seurassa!ps. Britakakku ja sen täyte on helppo toteuttaa myös maidottomana! Käytä voin tilalla maidotonta margariinia, esim. Sunnuntai leivontamargariini, maidon sijaan kauramaitoa ja kerman sijaan vaahtoutuvaa kauravispiä.

Suosittelen kauravispiksi Kaslink Aito kauravispiä. Se on todella hyvää! Täytteen maitorahkan voit korvata esim. purkillisella Oatly påMACKAN -valmistetta.

Kesällä maistuu myös:

Naurettavan helppo kaurainen mansikkaherkku
Kesän helppo herkku: jäätelötacot
Helppo ja nopea valkosuklaa Oreo-juustokakku ilman liivatetta

Kommentit

2 kommenttia
Selina

Vaikea arvioida, ehkä noin 500g. Näin äkkiseltään arvaten! 😀 Mutta sen voin sanoa, että mitä enemmän mansikoita on, sen parempi kakusta tulee! 🙂

Avatar

Moi! Paljonkohan tuohon suunnilleen menee mansikoita ? 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä