Ihana 2,5-vuotias – vauhtia, iloa ja paljon suukkoja!

Teksti Selina

Meidän pieni L on jo 2,5-vuotias! Vuoden aikana kehitys on ollut huimaa, koska vielä viime kesänä L oli hyvinkin vauvamainen suloisine korkkiruuvikiharoineen ja haparoivine askeleineen. Nyt kiharat ovat poissa ja meillä mennään jo lujaa! 

2,5-vuotias L – kasvu, puhe ja luonne

L kasvaa ekan vauvavuoden tavoin edelleen omilla käyrällään ollen hieman lyhyempi ja isopäisempi kuin valtakunnallisten käyrien keskiverto taaperot. Neuvolakäynnillä neuvolakorttiin kirjattiin, että puolessa vuodessa hän oli saanut 3 cm lisää pituutta ja painoa kilon verran. Pään kasvu oli tasaantunut.

Vielä viime kesänä L ei puhunut paljoa ja sanoja tuli vain muutamia, kuten kiitti, äiti, kakka ja isi – no ne tärkeimmät! Hän kuitenkin ymmärsi kaikki mitä hänelle sanottiin.

Nyt 2,5-vuotiaana L puhuu lauseilla ja hänen kanssaan voi käydä ihan oikeita keskusteluita. Se tuntuu suorastaan ihmeelliseltä, kun vielä tämän vuoden alussa lauseet koostuivat hyvällä tuurilla kahdesta sanasta, joista toinen oli monesti niin epäselvä, ettei kukaan ymmärtänyt mitä hän halusi. En ole vieläkään oppinut puhumaan, tai edes ymmärtämään sujuvasti taaperoa!

Kaksi- ja puolivuotias L on valloittava luonne. Hän hymyilee paljon ja suukottaa. Laulaa, leikkii ja touhuaa. Hän kiusaa isosiskoaan minkä ehtii ja järjestää harmeja äidille, joka kelaa milloin lattialla lojuvaan Legopalikkaan ja milloin puoliksi syötyyn porkkanaan.

Vaikka L:n perusluonne on iloinen, hän on alkanut osoittaa selvästi myös huolestujan piirteitä. Varsinkin uudet asiat paistavat monesti huolena hänen kasvoiltaan. Silloin pienet kulmat painuvat kurttuun ja hän alkaa esittää kysymyksiä. 

Saavutettuja kehitysvaiheita, alkavaa uhmaa ja ne parhaat jutut

L oppi kevättalvella kuivaksi. Hän nukkuu yhdet päiväunet, jotka kestävät tunnista kolmeen tuntiin. Öisin L nukkuu 10-12 tuntia heräämättä.

Ruoka on maistunut viime aikoina vaihtelevasti, mutta pääsääntöisesti L syö ruokansa itse. Hänen lempiruoka on edelleen uunilohi (joka tosin näin kesäaikana paistetaan grillissä), kasvikset ja perunamuusi. Hän rakastaa raa’an porkkana roiskuttelua ja banaania. Kurkusta ja makaronista L ei pidä.

Karkkia L:lle ei erikseen osteta, mutta hän on isosiskostaan poiketen saanut maistaa karkkia. Karkin sijaan hän tyytyy vielä onneksi hyvin Piltin hedelmäpatukoihin ja näin kesäaikaan tuoreisiin marjoihin.

Hänellä on edelleen infektioastma ja maitoproteiiniallergia, joka todettiin keväällä. Maitoallergia oireilee suolisto- ja iho-oireina ja sen kanssa saa olla tarkkana. Onneksi A:n maitoallergian oireet ovat alkaneet hellittää kouluikää lähestyessä, joten uskallan toivoa, että näin käy myös L:n kohdalla.

L rakastaa ulkoilua, hiekkalaatikkoleikkejä ja uimista. Hän pitää läheisyydestä, uneen laulamisesta, Muumeista, Masha ja Karhu -sarjasta sekä Pipsa Possusta. Niin ja dinosauruksista!2,5-vuotiasL, äiti sinua rakastaa eniten maailmassa! Ihanaa, että olet juuri tuollainen – meidän iso pieni poika!

Millaisia 2,5-vuotiaita ruutujen toiselta puolelta löytyy? 

Kommentit

2 kommenttia
Selina

Voi olisit vain tullut juttelemaan! 🙂

Avatar

Taisitte olla Kyläkauppa Keskisellä ma 29.7. Oltiin meidän 6v tuplatyttöjen kanssa myös siellä, nähtiin Teidät polkupyörien luona kaupan sisällä.. En kehdannut tulla jutteleen vaikka mieli teki. Tunnuit niin tutulle blogisi kautta, jota olen seuraillut.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä