Ideoita Marcus ja Martinus -synttärijuhliin

Teksti Selina

Voi miten paljon kivoja ideoita sainkaan teiltä lauantaina juhlittaviin Marcus ja Martinus -synttärijuhliin! Mihin sitä kovasti hehkuttamaani Pinterestiä muka tarvitsee, kun minulla on teidän, ihanat lukijani! Te pelastitte ihan oikeasti minut synttärijärjestelyiden painajaiselta!

Kiitos! Ja tähän ainakin 20 sydäntä!

Koska tiedän, että moni muukin vanhempi saattaa panikoida saman synttäriteeman kanssa, ajattelin jakaa teille lukijoilta saamiani vinkkejä, joilla järjestyy ehkä juuri sinun lapsesi tulevat Marcus ja Martinus -synttärikemut!

Tervetuloa Marcus ja Martinus -synttärijuhliin – synttärikutsut antavat viitteitä juhlista

Synttärikutsut ovat muuttuneet todella paljon viimeisistä minulle ja kaksosiskolleni järjestetyistä kaverisynttäreistä, ja nykyään lapselleni on täysin normaalia saada kutsu ystäviensä synttärijuhliin äidin kännykkään viestillä. Lapsuudessani kutsukortit askarreltiin itse tai ostettiin valmiit kutsukorttipohjat, joihin täytettiin juhlien aika ja paikka. Kutsut myös toimitettiin henkilökohtaisesti.

Mielestäni viestillä toimitettu synttärikutsu ajaa asiansa täysin, mutta koska rakastamme A:n kanssa askartelua, olemme askarrelleet hänen jokaisille synttäreille kutsut itse. Mutta millaiset olisivat Marcus ja Martinus teeman mukaiset synttärikutsut?

Lukijani ehdotti, että kutsukorttipohja olisi vaaleanpunainen ja siinä olisi kirjoitettuna synttärisankarin lempilaulun sanat ja tietenkin M&M -logo.

Ajatus on ihan loistava ja hyödynsimme ideaa osin tämän vuoden synttärikutsuissa. Nettihän on pullollaan erilaisia kuvia kaksosista, joita tulostamalla kutsuihin saa synttäreiden teeman erittäin helposti näkyviin.

Kaksoset saavat näkyä tarjoilussa ja koristelussa

Meillä lasten synttäreiden teemat ovat näkyneen jokaisissa juhlissa…no vähän kaikessa.

Kurkkaa millaiset juhlat olivat….

Mustavalkoiset pandasynttärit
Värikkäät sateenkaarisynttärit
Kivat kirahvisynttärit
Hyytävät Frozensynttärit
Ei pöllömmät pöllösynttärit

Sain lukijoiltani mahtavia vinkkejä erityisesti juhlien tarjottaviin liittyen.

Kakkuun ehdotettiin tulostettavia kakkukuvia, joita saa tilattua helposti alan liikkeistä jopa omavalintaisella kuvalla. Esimerkiksi kuppikakut voi koristella helposti tulostamalla netistä pieniä kuvia popparikaksosista ja liimata ne hammastikkuihin. Näitä pieniä koristetikkuja voi myös antaa lapsivieraille kotiinviemisiksi.

Tarjottavaksi ehdotettiin norjalaisia herkkuja. Itselle tuli ensimmäisenä mieleen kala, joka ei helposti ole monenkaan pikkujuhlijan mieleen, mutta pikaisella googlailulla löysin mm. erilaisia norjalaisia karkkeja. Lukija ehdotti myös, että voisin etsiä tietoa poikien lempiruoista ja saada sitä kautta inspiraatiota tarjoiluihin – googlasin; pepperonipizza ja hampparit. Miten en yllättynyt tästä?

Jos haluaa päästä helpolla, minua vinkattiin, että kaupan valmiiden täytekeksien pinnalle voi kirjoittaa suhteellisen pienellä vaivalla sulalla suklaalla tai pikeerillä M&M.

Sain vinkkejä myös koristeluun ja juhlakattaukseen. Eräs lukija vinkkasi, että netistä voi tulostaa A4:lle kuvia kaksosista, leikata ne kolmioiksi ja ompelukonetta käyttäen surauttaa kuvat yläosasta nauhaan kiinni ketjuksi. Näin syntyy jokaisen M&M-fanin mieleinen viirinauha koristamaan juhlatilaa.

Tekemistä kaverisynttäreille

Synttäriteemaan sopivaa musiikkia ei tarvitse sen kummemmin pohtia, koska lukijaani lainaten, teeman puolesta äänimaailma on jo valmiiksi mietitty! Sain leikkivinkiksi perinteiset synttärileikit; tuolileikin ja pakettileikin, jotka leikitään luonnollisesti popparikaksosten biisien tahtiin. Koska synttärivieraat ovat jo koululaisia, esimerkiksi pakettileikkiä voi vaikeuttaa avaamalla paketit vaikka patarukkaset kädessä.

Sain myös hyvän vinkin tutustua kutistemuoviin. Olen saanut A:lta äitienpäivälahjaksi korun, joka oli tehty kutistemuovia käyttäen, mutta emme ole koskaan kokeilleet kyseistä tekniikkaa kotona lasten kanssa. Lukija ehdotti, että yksi synttäreiden ohjelmanumero voisi olla askartelutuokio, jonka aikana lapset valmistavat esimerkiksi avaimenperät jälleen netistä tulostettuja kuvia ja logoja hyödyntäen.

Millaiset Marcus ja Martinus -synttärijuhlat meille on nyt tulossa?

Vietin yhden unettoman yön siellä Pinterestissä etsien inspiraatiota juhliin ja törmäsin siellä tähän kuvaan.Tämän kuvan nähtyäni päätin hylätä aiemmin hyvältä tuntuneen musta-valko-punaisen väriteeman ja sen jälkeen löysin toinen toistaan upeampia ideoita synttäreille, joiden avulla Marcus ja Martinus-teema ei tuntunutkaan enää täysin mahdottomalta toteuttaa. Haasteita toki on tulossa, mutta tiedän, että mitä tahansa teenkin, A tulee olemaan iloinen ja kiitollinen juhlistaan!Tänään A täytti seitsemän vuotta. Aamulla heräsi jännittynyt tyttö, joka oli odottanut synttäripäiväänsä pitkään. A sai synttärilahjaksi meiltä kännykän, jota hän on toivonut jo pitkään. Enää kavereiden ei siis tarvitse lähettää synttärikutsuja minun puhelimeeni.

Tuntuu ihan uskomattomalta, kuinka se pieni kapaloitu käärö, jonka tapasin ensimmäistä kertaa seitsemän vuotta sitten, on kasvanut jo näin isoksi ja reippaaksi tytöksi!

A on herkkä, mutta sanavalmis. Hän on reilu kaikille ja erittäin hyvätapainen tyttö. Hän osaa lukea ja kirjoittaa, soittaa viulua ja tanssii balettia.

A rakastaa kauniita asioita ja vihaa yli kaiken keitettyä porkkanaa. Hän on ihana tyttö, meidän aina niin reipas A!

Paljon onnea A! Äiti sinua rakastaa eniten maailmassa!

Kommentit

6 kommenttia
Selina

Kiva kuulla! 🙂

Avatar

Ihania ja toimivia vinkkejä 😊 (arjensuklaasuukkoja.blogi.net)

Avatar

Paljon onnea synttärisankarille!😊 aika kuluu kyllä hurjan nopeasti, tuntuu että vastahan löysin tämän sun blogin ja A oli pieni taapero mutta niin vaan siitäkin on jo monta vuotta😄

Selina

A kiittää! ❤️

Voi ihana kuulla, että olet ollut alusta asti mukana. Tänä syksynä blogi täyttää jo viisi vuotta! Uskomatonta kuinka nopeasti aika onkaan kulunut. 🙂 A oli tosiaan silloin pieni taapero ja nyt hän aloittaa jo koulun!

Avatar

Onnea Aalle 😊

Selina

A kiittää! ❤️

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä