Kipeä rakkaus

Teksti Selina

Yritän alkaa nukkumaan, kun se iskee jälleen. Hengitykseni pysähtyy samalla, kun viiltävä kipu iskee lävitseni. Vavahdan, kun kipu lyö lävitseni toistamiseen.

Kehoni taistelee. Tunnen otsalleni nousevat hikikarpalot ja sisälläni lihasten lohduttoman nykimisen. Ihan kuin nekin haluaisivat paeta jonnekin missä ei ole kipua.

Minua sattuu.kipeä rakkausHavahdun kipuhelvetistäni, kun tunnen kevyen, hellän ja lohdullisen kosketuksen. Hän on herännyt kivuliaaseen nykimiseeni.

Tunnen kasvoillani varovaisen kosketuksen, kun hän silittelee minua ja muistuttaa hengittämään. Hän pysyy vahvana kipuni edessä, pysäyttää valtoimenaan valuvat kyyneleeni kädellään poskipäälleni ja suukottaa hellästi otsaani. 

”Olen tässä. Ei mitään hätää.”, hän kuiskaa rauhallisesti ja tulee aivan lähelleni.

Samalla, kun tunnen olevani turvassa, kipu saa minut jälleen otteeseensa. Silmäni puristuvat kiinni ja otsani rypistyy taistellessani aaltoina ylitseni vyöryvää kipua vastaan. En pysty enää hengittämään. Minua sattuu niin paljon.

Silitys loppuu, mutta käsi jää paikoilleen. ”Olen tässä.”, tiedän hänen ajattelevan, mutta hän ei sano sitä ääneen. Sanoja ei tarvita, koska tiedämme molemmat tämän taistelun. Olemme taistelleet kipua vastaan yhdessä jo vuosia. Minä ja hän. Meidän kipeä rakkaus.vuosi 2019, onnellinen vuosi?Käsi katoaa kasvoiltani ja kuulen, kun hän annostelee lääkettä ruiskuun. Hän tietää juuri oikean annoksen kipuuni, mutta lääkkeen vaikutuksen odottaminen on raskasta meille molemmille. Silloin minuutit tuntuvat tunneilta ja kuluva aika ikuisuudelta.

Hänen kätensä löytävät nyrkkiin puristuneen käteni. Hän ottaa hellästi käteni käsiensä väliin ja suukottaa sitä. ”Olen tässä.”, hän kuiskaa, ja rakkaus ja huolenpito huokuu joka sanasta. Hän on tässä, ajattelen. Ei mitään hätää.

Kyyneleet vierivät poskilleni ja sieltä kaulalleni. Lääke alkaa vaikuttamaan. Kuulen, että hänenkin hengityksensä rauhoittuu.

Vedän henkeä, kipu alkaa hiipua. Enää kivuliaat liekin eivät vangitse minua sisäänsä. Me selvisimme kivusta jälleen yhdessä.

Rakkaus, joka kestää kivun kestää kaiken

Kipu on ollut yhteinen vihollisemme jo vuosia. Oikeastaan koko parisuhteemme ajan. Pahimmillaan se hallitsee päiviämme ja on läsnä yön pimeiden ja toivottomien tuntien aikana, mutta 16 kipeää vuotta ei ole saanut meitä murrettua.

Krooninen kipu on varmasti yksi hirveimmistä asioista, joita ihminen voi kokea, mutta meidän tapauksessa se on vahvistanut parisuhdettamme.

Tässä parisuhteessa kipu on kaunista. Se saanut välillemme niin tiukan siteen, ettei se koskaan murru. Väitän, jos parisuhde kestä kroonisen kivun, se kestää kaiken. Kipeä rakkausTiedän, että mieheni on erityislaatuinen, koska valitettavasti kaikki parisuhteet eivät kestä kroonisen kivun mukanaan tuomia haasteita. Lääkekokeiluja, sairaalahoitoa ja leikkauksia. Sitä, kuinka kipu vaikuttaa ihan kaikkeen.

Siinä hän kuitenkin on, edelleen, aina lähelläni ja rakastaa minua aivan yhtä paljon niin kipeinä kuin parempina hetkinä. Hän rakastaa minua, vaikka välillä en tunne edes itse itseäni kivun vuoksi.

Olen niin kiitollinen hänen rakkaudestaan. Siitä, että hän ei pelkää kipuani yhtä paljon kuin minä silloin, kun en kykene sitä hallitsemaan. Siitä, että hän on se rohkea, joka kannattelee minutkin kivun läpi.

Kipu on rakentanut vankan pohjan parisuhteellemme. Sellaisen, joka kestää kaiken!

Lue myös:

Avoin kirje kipupotilaita hoitaville
Kivun kasvot
Hymyilevä naamari, jonka takana on tosi kipeä äiti
Voiko kipuun tottua?
Parempaa hoitoa kipupotilaille – myös minulle!

Kommentit

13 kommenttia
Selina

❤️

Avatar

J on kultaa. Mutta niin olet sinäkin. ❤️

Selina

Hän on. ❤

Avatar

Menetin terveyteni, työpaikkani ja kutsumusammattini.
Välillä pelkään, että menetän kivulle myös parisuhteeni ja perheeni.
Tämä lähinnä siksi, että tekisi jo itse mieli luovuttaa. Mikä minä olen kipuineni rajoittamaan kaikkien muiden elämää? Kuinka toisenlaista olisi myös puolison elämä, jos minä en olisi kipeä?

Selina

Kommenttisi perusteella sinulla on hyvin vaikea tilanne tällä hetkellä. En osaa sanoa mitään mikä sinua helpottaa, mutta ehdottaisin juttelemaan perheesi ja läheistesi kanssa noista tunteista.
Mekin puhumme mieheni kanssa paljon sairauden aiheuttamista ongelmista ja siitä, mitä menetämme kun olen sairas. Se aina helpottaa vähän. Saa aloittaa sitten vähän niin kuin puhtaalta pöydältä.
Mulla älä luovuta ennen kuin olet jutellut heidän kanssaan. Olen varma, että he haluat kuulla ajatuksiasi kaikesta tästä.
Paljon parantavia voimahalauksia ja tsemppiä! Olen täällä, jos haluat jutella. ❤

Avatar

Oli niin koskettava teksti kaiken voittavasta rakkaudesta, että täällä kyyneleitä pyyhin. Olkoon rakkaus yhtä vahvana ja kauniina välillänne loppuelämän❤

Avatar

Snif, täällä pyyhin kyyneliä silmäkulmista. Kaikkea hyvää teille!❤

Selina

❤ Kiitos! Kaikkea hyvää myös sinulle!

Avatar

Niin ihanasti kirjoitit, että kyyneleet silmissä luin tekstin loppuun. Ihanaa, että Sinulla on rakastava ja välittävä puoliso kivunkin hetkellä❤️ Rakkautta ja kaikkea hyvää teille ❤️

Selina

Kiitos, kun luit! ❤ Tämä teksti oli tärkeä myös itselle ja ihanaa, että se on otettu näin hyvin ja avoimin mielin vastaan.

Puolisoni on todella rakastava ja välittävä ei vain kivun hetkellä, vaan aina. Hän on myös omistautuva ja ihana isä lapsillemme. Tiedän, että olen saanut valtavan lahjan, kun olen saanut hänet elämääni. Kiitollinen olen joka hetkestä hänen kanssaan!

Kaikkea hyvää myös sinulle Ninni! ❤

Avatar

Selina

❤❤

Avatar

Voi Selina. Teillä on oikeasti RAKKAUS . Se ei muutu tapahtui mitä tahansa . Sehän on se koko paketti …..! Älä pelkää olla se kumpi rakastaa enemmän . Ihana syksyä sinulle ja perheelle . 👌💗💗💗💗.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä