Kuukausi sitten päätin lopettaa blogin

Teksti Selina

Blogi on elellyt hiljaiseloa jo pitkään – paljon kauemmin kuin syyskuussa olin ajatellut. Tänä aikana olen yrittänyt levätä, mutta samalla tein yhden elämäni vaikeimmista päätöksistä, kun päätin lopettaa Kun äiti kelaa -blogin.Olen kirjoittanut tätä blogia jo viisi vuotta. Blogista tuli heti ensimmäisen postauksen jälkeen minulle todella tärkeä ja on tuntuu uskomattomalta tietää, että osa teistä on ollut mukana siitä lähtien, kun painoin ensimmäistä kertaa arastellen ja jännittyneenä julkaise -nappia.

Tuntuu häkellyttävältä, että vain se, että olen kirjoittanut tämän postauksen ja blogin 789 muuta postausta avoimesti ja rehellisesti, on saanut niin paljon hyvää aikaa. En olisi ikinä uskonut viisi vuotta sitten, että perheemme elämää seuraa jonain päivänä kymmenet tuhannet ihmiset, jotka myös myötäelävät elämämme iloja ja suruja aidosti suurella sydämellä.

Syyskuussa tapahtui kuitenkin jotain. En enää jaksanut. Blogi tuntui raskaalta ja kirjoittaminen työläältä. Minulla oli kovia kipuja ja dystonia haastoi minut päivittäin. Oli tauon paikka, jonka aikana päätin tehdä päätöksen blogin jatkosta. Siitä jatkanko vielä vai päästänkö blogin lepoon.

Lopetuspäätös ei ollut helppo. Välillä olin varma, että pieni tauko riittää ja välillä minusta tuntui vaikealta edes ajatella blogia, koska koin syyllisyyttä siitä, etten edes aikonut postata muuta kuin aiemmin sovitut yhteistyöt.

Sitten koitti marraskuinen päivä, jolloin tapasin neurologini ja neurokirurgini, ja sain hyviä ja huonoja uutisia. Sain kuulla, että vaikeutuneita dystoniaoireitani voitaisiin vielä hoitaa, mutta se tarkoittaisi hoitokokeilua ja sen onnistuessa isoa leikkausta, jonka ei ole riskitön. Silloin se iski minuun; blogista oli luovuttava.

Aluksi blogin lopetuspäätös tuntui hyvältä. Ainoalta oikealta. Elämäämme on taas tulossa sairaalahoitoa ja mahdollisesti leikkaus, joka pelottaa minua melkein yhtä paljon kuin se vaihtoehto, ettei mitään olisi ollut enää tehtävissä.

Lopetuspäätöksen jälkeen poistin luonnoskansiosta kaikki postaukset ja aloin luonnostelemaan Kun äiti kelaa -blogin viimeistä postausta. Katsoin elokuvia, luin toisten blogeja ja menin aikaisin nukkumaan. Samalla ahdistava tunne rinnassa helpotti.

Pian ahdistava tunne kuitenkin palasi pahempana kuin aiemmin ja tulin katumapäälle – blogin lopettaminen kokonaan ei ollut oikea päätös. Ei nyt eikä tässä hetkessä. Ei, vaikka blogini on jo lähes yhtä sairas kuin minä.Mutta mikä sai minut muuttamaan mieleni? Sinä, ihana lukijani. Kiitos, että luet elämästäni harvinaissairauden kanssa! Kiitos, että olet siellä! Edelleen.

Kiitollisena teistä julkaisin tämän postauksen, jonka luulin olevan blogin viimeinen. Postauksen, jossa halusin kertoa teille rehellisesti ajatuksiani blogin jatkosta.

En osaa sanoa mihin blogi vielä muotoutuu, mutta toistaiseksi blogi tulee päivittymään harvemmin kuin tähän asti samalla, kun kerään voimia tulevaan. Juuri nyt blogin jatkaminen kokonaan lopettamisen sijaan tuntuu hyvältä – ainoalta oikealta ratkaisulta –  ja on ilo toivottaa sinut jatkossakin lukemaan erilaisen perheemme elämästä, kun äiti kelaa!

 

Nyt haluaisin kuulla, mitä sinä haluaisit lukea Kun äiti kelaa -blogista?

Kommentit

58 kommenttia
Selina

❤️

Avatar

Moi!

Olen seurannut blogiasi vuosia. Olisi kurjaa, jos päättäisit kokonaan lopettaa blogin. Ymmärrän kyllä, että on varmasti raskasta tänne kirjoittaa. Etkä tietenkään ole kenellekään mitään velkaa. Toivoisin, että täysin katoaisi. Igssäkin olisi kiva sinua seurata 🙂 Tsemppiä ja voimia sinulle ja perheellesi ❤️

Selina

Ihana kuulla, että olet ollut pidempään mukana! Kiitos siitä!❤️ Täytyykin yrittää aktivoitua enemmän Instassa. Minua varoitettiin, että jos someloma venyy pitkäksi, palaaminen on vaikeaa ja se todella on totta.

Kirjoittaminen ei itsessään ole raskasta, vaan se asia mistä kirjoitan. Ei ole helppoa kirjoittaa, ettei jaksa ja on sairauden uuvuttama, samalla kun haluaisi kirjoittaa esikoisen koulun aloituksesta ja ehkä vähän hössöttää joulua. Ihanaa, kun sinä ja muut olette ottaneet avosylin vastaan blogini tällaisenaan. Sairaanpana ja kipeänä.

Hyvää joulun odotusta sinulle!

Avatar

Voi miten haikea mieli tuli tekstiä lukiessa kun ehdin jo ajatella ettei näitä tekstejä enää tule.
Ihanaa, että haluat vielä jatkaa. Sinun tapasi kirjoittaa on uskomaton, se kuinka lukija siirtyy omalta sohvalta sairaalasänkyyn tai lomamatkalle on jotain ihmeellistä.
Jatkossakin toivon että blogi kuvastaa sinua, silloin kun olo on sairas on ok että blogi on sairas myös tai täysin hiljainen. Ja silloin kun olet onnellinen niin blogi on myös onnellinen ja postaat tavallisesta arjesta tai onnen aiheista.
Tykkään lukea erilaisia tekstejä: sairaudesta, pyörätuolielämästä, perheestä, lapsista ja arjesta.

Selina

Voi kiitos Hannanen ihanasta kommentista ja tsempeistä. Taas! ❤️❤️❤️

Avatar

Ihan tätä, mitä tähänkin asti. Älä yli analysoi, kirjoitat vain, mitä haluat ja mitä kuuluu. Ihan perustavis riittää, mitä se sitten kenelläkin on. Hyvin sä vedät!

Selina

Kiva kuulla, kiitos K! ❤️

Avatar

Haluaisin lukea miten teille voidaan silloin kun sinulla on voimia siihen. Todella paljon tsemppiä tulevaan ja hyvää joulua!

Selina

Samoin sinulle Anu! ❤️

Avatar

Olen saanut blogista paljon sellaista vertaistukea, jota en muualta saa. Toki oma terveydentilani ei ole yhtä huono, kuin sinulla, mutta omalla tavallaan loputtoman kipeä ja toivoton. Siksi minusta on ollut hienoa, että, pyörätuolin ja perhe-elämän lisäksi, myös kipu on päässyt näkyvään osaan ja ”tuotu julkisuuteen”.

Kuten olen varmasti jo aiemminkin täällä Antti Holmaa siteerannut, niin elämä se on sairaallakin elettävänään. Että ihan siitä minä tahtoisin lukea jatkossakin.

Selina

Kaikkea hyvää sinulle Veera! Ihana kuulla, että olet saanut blogistani voimia. Kivusta tulen varmasti kirjoittamaan enemmän. Ne ovat postauksia, joita luetaan paljon.

Ja todella hyvin sanottu Antti Holmalta. Todella, elämä se on sairaallakin elettävänään.

Ihanaa joulun odotusta! ❤️

Avatar

Onpa ihana kuulla, että jatkat blogia vielä! Päivittele oman jaksamisesi mukaan, kiva on kuulla voinnistasi ja kuulumistasi myös instagramissa ja facebookissa :)! Tsemppiä kovasti tulevaan ja rauhallista joulun aikaa koko teidän perheelle!

Selina

Ihana kuulla, että tykkäät! Yritän päivittää blogia jatkossa enemmän vointini mukaan ja ilman paineita. Ihanaa joulun aikaa sinullekin! ❤️

Avatar

Ihanaa, ettet lopeta, kun sinusta ei tuntunut siltä. Kuuntele itseäsi ja tee postaus silloin kun se hyvältä tuntuu. Olet inspiroiva esimerkki siitä, että ei anneta periksi, vaikka elämä kolhii joskus kovaa ja korkealta!! Kiitos sinulle vertaistuesta ja kaikkea hyvää koko perheellesi ♡

Selina

Kiitos ihanasta kommentista! Olen kiitollinen, että sain lopetuspäätöksen jälkeen vielä jatkaa täällä ja kirjoittaa teille erilaisen perheemme arjesta. Kiitos kun luet ja kommentoit! ❤️ Ihanaa joulun odotusta sinulle!

Avatar

Ihanaa❤️❤️Kirjoittele aina, kun jaksat ja haluat. Hyvää joulua teidän koko perheelle!

Selina

Kiitos samoin sinulle Heidi! ❤️

Avatar

Haluan lukea ihan juuri sitä mitä sinä haluat kirjoittaa. Kirjoitat niin aidosti ja koskettavasti. Saat ajattelemaan tätä elämää niin syvästi ja monelta kannalta. Kiitos sinulle. Ja voin vaan toivottaa voimia tulevaan ja kaikkea hyvää koko teidän perheelle.

Selina

Kiitos kauniista sanoistasi! Tässä aivan häkeltyy, kun saan niin paljon hyvää palautetta. Kiitos! ❤️

Avatar

Ihanaa kuulla ettet lopeta kokonaan <3 Oon etsiskellyt muitakin blogeja luettavaksi, mutta sinun veroista kirjoittajaa ei vielä ole tullut vastaan 🙂 Jatkossa toivon yhtä rehellistä ja elämänmakuista tekstiä kuin tähänkin asti, kaikkine iloineen, suruineen ja tunteineen. Juuri ne aidot tunteet on se, mikä tekee sun blogista aivan erityisen <3

Selina

Voi kiitos Tiuhti kauniista sanoistasi! ❤️ Ihanaa joulun odotusta!

Avatar

Voimia kaikkeen. ❤️ Kumpa hoito ja leikkaus auttaisivat.

En pysty kuvittelemaan, miltä kulunut syksy on tuntunut ja nuo lääkärin sanat. On varmasti paljon näihin liittyvää, mitä et blogiin jaa, vaikka sairautesi blogissa näkyykin selvästi.

En kommentoinut aiemmin, mutta oli mukava lukea reissupostaus. Teillä oli kyl niin paljon kaikkea huippua tekemistä siellä 🙂

Rukoilen perheenne puolesta. Jos tulee ikinä mitään hengellisiä pohdintoja, ni mulle saa laittaa mailia 🙂 ja tottakai muutenkin!

Selina

Kiitos, kun kommentoit! ❤️

Lääkärin sanat tulevasta hoitokokeilusta oli odotettavissa, vaikka pelkäsin ihan viimeiseen asti sitä, että hän sanoo ettei minua voi enää auttaa. Jotain yritetään, se on pääasia ja toivon, että hoitokokeilu menisi hyvin. Sitten on edessä päätös, joka ei ole helppo. Toivo on. ❤️

Kiitos rukouksista!

Avatar

❤️❤️ Voimia elämään ja ihanaa joulunaikaa teidän ihanalle perheelle!

Selina

Kiitos samoin sinulle! ❤️

Avatar

Kiva, kun päätit jatkaa vielä blogin parissa. Vaikka päivittäisit kuulumisia vain kerran kuussa, niin lukijat varmasti pysyvät mukana! 🙂

https://naissanelioissa.wordpress.com/

Selina

Ihana kuulla! ❤️ Kiitos, kun kerroit sen minulle!

Avatar

Mielellään kuulisin juuri arkipäivän tapahtumia ja tuntoja.ihana Sinä.

Selina

Kiitos, ihana sinä! ❤️

Avatar

Hei, olen iloinen että päätit vielä jatkaa. Omasta mielestäni sillä ei ole väliä vaikka postauksia tulisi vain pari kappaletta vuodessa, koska niitä on ilo lukea joka tapauksessa. Stressi kirjoittamisesta tuskin parantaa oloa, joten ota kaikki aika mitä tarvitset, kyllä me lukijat odotamme 🙂 Toivottavasti hoidot menevät hyvin!

Selina

Kiitos M ymmärryksestä! Ihana kuulla, että sinä odotat! ❤️

Avatar

Ihanaa että jatkat! Älä ota paineita, kirjoitat sen mitä jaksat ja niin usein/harvoin kuin jaksat. Ja paljon peukkuja tuleviin hoitoihin!

Selina

Kiitos ymmärryksestä ja tsempeistä! ❤️

Avatar

Ihanaa, että jatkat kirjoittamista säännöllisen epäsäännöllisesti! Olen kaivannut elämäniloisia postauksiasi.

Ihanaa joulun odotusta! <3

Selina

Kiitos, kun kerroit! Täällä ollaan edelleen. ❤️

Avatar

Kirjoittele niin harvoin tai niin usein kuin haluat. Minä odottelen niitä siitä huolimatta aina.
Hyvää joulua sinulle 🙂

Selina

Ihana kuulla Katariina! ❤️

Avatar

Olen lukenut blogiasi lähes alusta asti, mutta en muista, olenko koskaan kommentoinut. Nyt kommentoin, koska tulin niin iloiseksi tästä postauksesta ja tiedosta, ettet lopetakaan blogia! Blogisi on ehdottomasti yksi lemppariblogeistani ja myös blogi, jota olen seurannut pidempään kuin mitään muuta blogia. Rakastan sinun kirjoitustyyliäsi ja ihanaa huumorintajuasi postauksissa. Arvostan myös sitä, että jaksat kirjoittaa sairaudestasi ja tuoda harvinaisia sairauksia ihmisten tietoisuuteen henkilökohtaisen kokemuksesi kautta. Ymmärrän erittäin hyvin senkin, että blogi voi olla toisinaan kuormittavaakin, mutta olen niin kiitollinen, jos jaksat vielä edes silloin tällöin kirjoittaa. Kiitos! Mukavaa joulunaikaa sinulle ja perheellesi ja jaksamista tuleviin koitoksiin!

Selina

Kiitos Milla ihanasta kommentista. Sydäntäni lämmittää se, että pidät blogistani! ❤️

Ihanaa joulua myös sinulle!

Avatar

❤️

Selina

❤️

Avatar

Ihana kun jaksat vielä jatkaa!

Blogiasi on ihana lukea, tämä on elämänmakuinen blogi ja juuri siksi käynkin täällä usein kurkkimassa. Täällä on sitä tavallista arkea lasten synttäreineen mutta myös sitä arjen ikävämpää puolta. Juuri se elämä kaikkine puolineen on tämän blogin suola. Jaksamme kyllä odottaa kuulumusiasi kun sinulla on taas voimia siihen!
Kirjoitat sitten kun sinusta siltä tuntuu! Ja paljon tsemppiä teille tulevaisuuteen ja että saisit hoitokokeilusta avun, uskon että teillä on vielä seikkailuja käymättä yhdessä 🙂 Rauhallista Joulua teille! <3

Selina

Kiva kuulla, että tykkäät blogistani ja se, että kerron tavallisesta arjesta on sinun mieleesi. Kiitos kannustuksesta, kirjoitan blogia jatkossa omaa vointia kuunnellen. Ihanaa joulua sinulle! ❤️

Avatar

Huh! Pidätin hengitystäni, kun luin ja jännitin, että oikeastiko luen viimeistä postaustasi. Onneksi näin ei ole! Olen syksyn aikana käynyt välillä kurkkimassa, josko olisi jotain uutta ilmestynyt. Vaikutat mukavalta ihmiseltä ja postauksesi ovat olleet mielenkiintoista luettavaa. Pidän eniten tavallisista arkipostauksista. Ihailen tapaasi suhtautua elämään ja yritän oppia siitä itsekin. Ihanaa, että blogisi jatkuu! Toivon sinulle ja perheellenne rauhallista joulunaikaa ja olla&valoa tulevalle vuodelle!

Selina

Ei ollut tarkoitus säikäyttää, pahoittelut! Ihanaa kuulla, että blogin jatkuminen on sinustakin hyvä juttu! ❤️ Kaikkea hyvää sinunkin jouluun ja uuteen vuoteen!

Avatar

Ihanaa , kun vielä jaksat jatkaa! Kirjoita ihan omien voimiesi mukaan. Olen seurannut kauan blogiasi, mutta nyt varmaan ensi kertaa kommentoin. En osaa sanoa mitään erityistä toivetta mistä kirjoittaisit. Tähän mennessä kaikki julkaisut ovat olleet kivoja. Ihanaa joulua ja uutta vuotta sinulle ja perheellesi!

Selina

Kiitos Niina kommentistasi! ❤️TOivottavasti sinulla oli ihana joulu ja hyvää alkanutta vuotta 2020!

Avatar

Olen lukenut vuosikaudet blogiasi ja on ollut ihanaa myötäelää iloisissa jutuissa ja vastaavasti surullisten asioiden osalta olen ollut tippa linssissä ja toivonut täydestä sydämestäni kaikkea hyvää teidän perheellenne. ♥ On ihanaa, jos jaksat vastoinkäymisistä huolimatta jatkaa blogin kirjoittamista. Siitä ei tarvitse ottaa paineita, kirjoita vain kun jaksat ja kun siltä tuntuu eikä ole väliä mistä kirjoitat. Sinulla on mahtava kirjoitustyyli ja kirjoituksesi kiinnostavat aina. ♥ Ja olet varmasti yksi vahvimmista ihmisistä kenet tiedän.

Paljon voimia ja tsemppiä teille! Ja ihanaa joulua ja onnea ensi vuodelle! ♥

Selina

Kiitos lillamy myötäelämisestä. On ilo huomata, että olet vieläkin mukana! ❤️

Avatar

Olen monta vuotta lukenut, mutta nyt ensimmäistä kertaa kommentoin. Ihanaa, kun päätit jatkaa blogin kirjoittamista. Ja niinkuin monet muutkin ovat sanoneet, ei haittaa vaikka kirjoitustahti harvenisi.
Iloista Joulua koko teidän perheelle! ❤️

Selina

Kiitos Hanna, kun kommentoit! ❤️Toivottavasti joulusi sujui hienosti! Hyvää tätä vuotta!

Avatar

Voi miten ihana kuulla, että blogi jatkaa! On ollut tosi pysäyttävää lukea perheenne tarinaa. Olen oppinut paljon ja viisastunut, ja nauttinut hyvin kirjoitetuista teksteistä, käsittelivät ne sitten mitä aihetta hyvänsä. Arkikuulumiset ovat minusta silti parasta antia, mutta ilolla luen kaiken, mitä ehdit ja jaksat kirjoittaa! 🙂 Lämmintä joulun aikaa koko teidän perheelle! ❤️

Selina

❤️ Kiitos kauniista samoistasi Saimi! Toivottavasti joulusi sujui hyvin!

Avatar

Valtavasti tsemppiä tulevaan! ♥ ♥ ♥

Selina

❤️

Avatar

Ihanaa että jatkat!! Olen käynyt säännölisen epäsäännöllisesti kurkkimassa teidän kuulumisia enkä odota että kokoajan on postauksia. Kirjoitat sitten kun siltä tuntuu, ei mitään paineita 🙂 Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi 2020. Kovasti tsemppiä tuleviin koitoksiin!

Selina

Kiitos kommentista ja ymmärryksestä. Juuri julkaisin pitkästä aikaa postauksen meidän rajusta vuoden alusta. Harmittaa ihan huomata, että mitä kauemmin olen poissa blogista, sen vaikeammaksi kirjoittaminen muuttuu. Kynnys kasvaa mutta minulla on luonnoksissa muutama postaus, joten blogi tulee päivittymään taas lähipäivinä. ❤️

Avatar

Huh. Onneks et lopettanut! Yhtäkkiä iski tajuntaan että pitkään aikaan en oo huomannu sun päivityksiä oikein missään ja piti tulla katsomaan että ootko vielä täällä. Onneks olet ❤️ lippu korkealle!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä