Fitness 20.7.2015

Moi fitness vosut!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

image

Mitäs Vosuille kuuluu? Onko kesä menny hyvin? Ootteko salilla käyny? Tai pyöriny bikineissä? Onko tullu syötyä kanaa? Vosu, aika imarteleva nimitys eikö totta?

Ootko sä sellainen? Vosu? Fitness vosu?

Kuulin radiosta mainoksen jossa naapurin maalaiskana ”maistuu veneilijä veikosta fitness vosuun” Tuli hieman alentava fiilis. Okei, vosu urbaanin sanakirjan mukaan:

1) Nuorta naista tai tyttöä tarkoittava ilmaisu. Nykyisin sanaa käytetään enemmänkin myönteisessä tai humoristisessa merkityksessä. Sisältää silti hieman vinoon katsovan vireen

2) Jo 50 luvulla käytössä ollut halventava nimitys, jolla tarkoitettiin irtosuhteessa elävää, hieman huonomaineista , helposti miesten mukaan lähtevää tyttöä.

Eli siis nykyään ilmeisesti enemmän ok sana käyttää, mutta kyllä minä olen ainakin sen verran vanhanaikainen että en tykännyt tuosta mainoksesta. Tuli fiilis että ketä te olette minua vosuksi haukkumaan?!? Kuitenkin kun fitness tyypiksi itseni miellän. Ja kanakin maistuu.

Noilla naapurin maalaiskana tuotteilla kyllä tuntuu olevan arvot kohdillaan ekologisuuden ja eläinten hyvinvoinnin kannalta, mutta mainostuksessa ei ihmisiä arvosteta.. Jokainen toki tyylillään =) Mutta täytyy sanoo että jos joskus ostoskoriin on eksymässä kyseisiä tuotteita niin tuntuu kuin siinä lukisi ”syöppäs vosu tätä”.

Ehkä kuitenkin päivät rullaa eteenpäin tämänkin mainoksen kanssa..

Ja siitä päästäänkin siihen että päiväni tosiaan rullaa eteenpäin eikä maa ole mua niellyt vaikka täällä ei olla kuultu minusta mitään. Melkein 2kk kulunu ilman päivityksiä, anteeksi siitä. On ollut hieman kiireistä. Kun blogikirjoitukset loppuivat olin ensimmäisenä viikon ratsastusleirillä joka oli niin ihana ja intensiivinen ettei siellä malttanut kirjoitella. Sitten olenkin ollut kiinni Bunda-hommissa sekä kirjan parissa. Eilen mun kirja ”Fitness elämäntavaksi” lähti taittoon joten se on omalta osaltani tsekkailuja vaille valmis.

Anteeksi myös kevyesti kuntoon porukka! Jäi hieman kesken se projekti, mutta onneksi olette olleet fiksuja ja tehneet niitä treenejä uudelleen ja uudelleen ja myös hoksanneet tehdä niistä haastavampia toistoja lisäämällä, ainakin palautteen perusteella näin on käynyt, hyvä te!

Nyt on siis taas, ainakin ehkä, enemmän aikaa ja jospa tänne taas tulee kirjoiteltua.

Terveisiä tienpäältä, ollaan juuri matkalla perhelomalle Tahkolle.

image-Mari-

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (9)

Moi Maalaiskanalaiset!

Kiitos kun otitte yhteyttä ja olitte pahoillanne!
Ei se kuitenkaan niin paljoa loukannut (ainakaan minua) että sitä pois pitäisi vetää. Mutta joo ehkä jokin toinen sana fitness-VOSUJEN kohtaan olisi ihan jees jos meinaatte mainosta fiksata =)
Esim: Fitness-tyypeille, Fitness-kissoille, Fitness-mimmeille

Niinkuin sanoin, uskon että tuotteenne on kuitenkin tosi hyvä!

1 vastaus

Mulla pisti korvaan ihan sama. Vosu on aivan kamala sana, ja omasta mielestäni ehdottomasti negatiivinen! En ikinä käyttäisi sitä missään yhteydessä – en puheessa saati sitten kirjoitetussa tekstissä. Tuskin edes käyttäisin sitä kuvaamaan jotain ihan kamalaa muijaa tms. Sitä paitsi ko. mainoksessa huomio keskittyy ihan väärään asiaan, sillä en edes muista, mikä tuote/firma on kyseessä (mutta se menee kyllä pannaan!). 🙂

P.S. Vähän tsemppiä yhdyssanojen kanssa (esim. veneilijäveikko tai veneilijä-Veikko).. tosi raskasta lukea muuten.

1 vastaus

Moi Kirppu,

Pahoittelen virheitä tekstissä! Ne eivät ole vahvin lajini. Jos alkaisin liikaa stressaamaan ja panostamaan niihin jäisi kirjoitus kyllä kokonaan. Koita kestää!

1 vastaus

Enpä itsekään pidä tuosta ”vosu” sanasta. Varsinkaan kyseisessä asiayhteydessä.

1 vastaus

Teetkö PT hommia?

1 vastaus

Teen Bunda-ohjauksia mutta en varsinaisia PT hommia

1 vastaus

Moi Mari!

Kommentoit postauksessasi radiomainostamme täysin aiheellisesti. Tiimimme pyrki sanavalinnoilla leikkimieliseen sävyyn, eikä ikävä kyllä osannut lainkaan huomioida vosu-termin negatiivisia merkityksiä. Ketään (ja ihan viimeisenä teitä fitness-ammattilaisia) loukkaava sävy ei tietenkään ollut tarkoituksemme! Mokasimme ja olemme siitä vilpittömästi pahoillamme. Mainos tullaan vetämään pois radiosta pikimmiten.

Kesäterkuin, Maalaiskana-tiimi

1 vastaus

Moi Maalaiskanalaiset!

Kiitos kun otitte yhteyttä ja olitte pahoillanne!
Ei se kuitenkaan niin paljoa loukannut (ainakaan minua) että sitä pois pitäisi vetää. Mutta joo ehkä jokin toinen sana fitness-VOSUJEN kohtaan olisi ihan jees jos meinaatte mainosta fiksata =)
Esim: Fitness-tyypeille, Fitness-kissoille, Fitness-mimmeille

Niinkuin sanoin, uskon että tuotteenne on kuitenkin tosi hyvä!

1 vastaus

Heippa Mari! Voisitko kirjoittaa jutun raskaana olemisesta ja treenaamisesta. Kisaaminen tavoitteissa ja vauva tulossa. Säännöllistä salia kuitenki tehty muutama vuosi. Miten itse treenasit raskaana? Jne 🙂

1 vastaus

Tämä olis kyllä hyvä aihe.. Koitan löytää ajan tähän!

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mari Valosaari
Mari Valosaari Fitnestä vai tavallista elämää terveellisesti? Ennen pelkkää fitnestä, nykyään perhe-elämää johon vaikuttavat opitut terveelliset elämäntavat fitness maailmasta. Eikä se fitness ole mihinkään kadonnut vaikka monessa asiassa taka-alalle jääkin. Mari uskoo nousevansa kisalavalle vielä mummonakin. Aika näyttää käykö niin ja säilyykö fitness into niin että kisaaminen jatkuu. Tai salliiko suolistosairaus ylipäätään kisaamisen.. Nyt kahden lapsen äiti ja laulavan palomiehen vaimo asuu maalla, hoitaa kotia, lapsia ja hevosia sekä yhdistää tähän yrittäjänä toimimisen. Luvassa tavallista elämää ”fitness mutsin” silmin. Tervetuloa mukaan!

Arkisto

Instagram

  • Lantalavan tyhjennys 🙌🏻 hienoja hetkiä elämässä 😍
.
.
.
#lantala #lantalava #vaihtolava #fincumet #kakka #ranchvalosaari

marivalosaari

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: