Yleinen 24.1.2016

Odottavan äidin ohjeviidakko

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Palaan vielä tuonne loppuviikon keskusteluun näistä ohjeista ja kielloista mitä odottaville äideille sanellaan.

image

Olin tosiaan vieraana maikkarin huomenta suomessa jossa aiheesta puhuttiin ja THL:n edustaja lastentautien erikoislääkäri Eero Kajantie oli selventämässä heidän neuvojaan.

Oli mukava kuulla ihan livenä hänen suustaan että kaikki suositukset ovat tosiaankin vain suosituksia. Jos jotain joskus hieman ”rikkoo” niin voi olla aivan hyvillä mielin eikä tarvitse huolestua että olisi vahingoittanut sikiötä.

image

Moni on ilmeisesti edelleenkin sitä mieltä että heidän neuvoistaan ei kannata ottaa mitään vakavasti, mutta itse kuulun siihen ryhmään jolle tämäntyyliset ohjeistukset jäävät mieleen ja niitä hyvin pitkälle noudatan. Vaikka joo ennen, ilman näitä neuvoja on tullut aivan hyviä ihmisiä niin silti. Toisaalta ennen ei myöskään tutkittu asioita tai tautien/sairauksien syntyperää. Ja niin kuin Eero sanoi haastattelussa eivät hekään 100% varmoja voi olla johtuuko joku heidän tutkimansa juttu juuri siitä mistä sanovat sen johtuvan, mutta suuri epäilys siihen kuitenkin on jos he sellaista julkaisevat.

Lakritsigate omalta osalta ratkeaa siten että varmasti mietin nyt viimeiset kolme kuukautta tarkemmin syönkö lakua vai en, mutta uskon että muutaman kerran pienen määrän tulen syömään. Olen myös käyttänyt pienen määrän inkivääriä (flunssahunajassa) syönyt ehkä hieman enemmän maksamakkaraa kuin suosituksessa kerta-annokseksi neuvotaan ja homejuustoakin (aura) on ollut pizzan päällä. Enkä usko näiden tehneen mitään vahinkoa sikiölle.. Rauhallista odotusta kaikille odottajille <3

Tässä linkki huomenta suomeen, meidän osuus alkaa n klo 7:09

klikkaa tästä

ja tästä voit mennä lataamaan uudet ruokasuosituksen lapsiperheille.

ps tuo mekko joka mulla on päällä on merkiltään Joseph Ribkoff, eikä se ole raskausmekko vaan ihan normi kokoinen, mutta istuu ihanasti raskaana olevalle myös. Ja parasta heidän vaatteissaan on se että ne EI RYPISTY, pystyi hyvin vetämään ulkohousut mekon päälle (housut tosin ei enää mene kiinni, mutta pitkä takki peittaa sen pikkuseikan hahaha) ja koska pakkasta oli se noin -25 tuona perjantaiaamuna niin äidin kutomat villasukat oli iiiiiihanat jalassa =)

(oon saanu mekon mut tää ei oo maksettu mainos =) )

image image

-Mari-

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (4)

Joo aurajuusto on pastöroitua, mutta koska sitä on sen jälkeen kypsytetty listeriariski piilee siinäkin. Valiolta kannattaa kysyä tarkemmin vielä sallituista tuotteista(sain sieltä itse nopeasti neuvon tuorejuustokysymykseen), mutta omassa neuvolassa sanottiin ainakin että vaikka aura on pastöroitua, se kypsytys vaihe tuottaa taas listeria riskin.

-möhis 🙂

1 vastaus

Eihän homejuusto olekkaan vaarallista jos sen kuumentaa kuplivan kuumaksi. Listeriaan sairastuttua usein sikiö valitettavasti menehtyy ja sen voi saada jos homejuustoa ja muita riskituotteita syö kuumentamatta(ja listeriasta oikeasti harvemmin lapsi selviää). En ainakaan itse riskeeraisi mitään listeriariskiä sisältävissä tuotteissa, sillä tuttavilta on lapsia listeriaan menehtynyt. Toivoisin että odottavat äidit kaikkialla ottaisivat listeriasta hieman enemmän selvää tai siitä kerrottaisiin neuvolassa kattavammin. Muuten mielestäni säännöt ovat juurikin suosituksia eikä mitään pykäliin kirjoitettua.
Onnellista odotusaikaa kaikille tuleville äideille ! 🙂

-möhis

1 vastaus

Tuo on muuten totta ettei listerian vaarallisuudesta puhuta. Itsekään en tiennyt että se on noin vaarallinen. Kiitos kommentista! Onneksi sen mitä itse oon syöny homejuustoa on ollut kypsennettyä.. En kyllä tiedä kuumentaako pizzan kypsytysaika sitä tarpeeksi..

1 vastaus

Itsekin raskaana ja en nyt käsitä tätä homejuustokohkausta. Ohjeissa sanotaan, että maidon pitää olla pastöroitua, mitä nimen omaan esim. Aura on. Lukee selkeästi pastöroitu maito, ei pastöroimaton maito.

1 vastaus

Joo aurajuusto on pastöroitua, mutta koska sitä on sen jälkeen kypsytetty listeriariski piilee siinäkin. Valiolta kannattaa kysyä tarkemmin vielä sallituista tuotteista(sain sieltä itse nopeasti neuvon tuorejuustokysymykseen), mutta omassa neuvolassa sanottiin ainakin että vaikka aura on pastöroitua, se kypsytys vaihe tuottaa taas listeria riskin.

-möhis 🙂

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mari Valosaari
Mari Valosaari Fitnestä vai tavallista elämää terveellisesti? Ennen pelkkää fitnestä, nykyään perhe-elämää johon vaikuttavat opitut terveelliset elämäntavat fitness maailmasta. Eikä se fitness ole mihinkään kadonnut vaikka monessa asiassa taka-alalle jääkin. Mari uskoo nousevansa kisalavalle vielä mummonakin. Aika näyttää käykö niin ja säilyykö fitness into niin että kisaaminen jatkuu. Tai salliiko suolistosairaus ylipäätään kisaamisen.. Nyt kahden lapsen äiti ja laulavan palomiehen vaimo asuu maalla, hoitaa kotia, lapsia ja hevosia sekä yhdistää tähän yrittäjänä toimimisen. Luvassa tavallista elämää ”fitness mutsin” silmin. Tervetuloa mukaan!

Arkisto

Instagram

  • Lantalavan tyhjennys 🙌🏻 hienoja hetkiä elämässä 😍
.
.
.
#lantala #lantalava #vaihtolava #fincumet #kakka #ranchvalosaari

marivalosaari

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: