Äiti elämää 10.2.2016

Hilseestä eroon luonnontuotteella

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

 

Mulla on harvoin hilsettä, mutta silloin tällöin ilmenee. Etenkin näin talviaikaan Suomessa. Nyt hilsettä tuli jolukuussa kun Brasilian reissun jälkeen tultiin takas kotiin ja muutenkin iho kuivui ja rapisi pois.

IMG_6736

Mä teen aina silloin tällöin kookosöljyllä ”naamioita” päänahkaan ja hiuksiin antaakseni kosteutta. Tällä kertaa tein sen juuri hilseen vuoksi ja annoin vaikuttaa pidempään. Yleensä teen tuon saunailtana, pari tuntia ennen saunaan menoa öljyt päähän ja sitten pesulle, mutta nyt annoin sen vaikuttaa yön yli pipon alla. Hilsettä ei ole sen jälkeen ollut.. Tietenkään tämä ei ole mikään pysyvä ratkaisu mutta eipä ole hilseshampootkaan, tai on ne jos käytät niitä ikuisuuden. Tällä vinkillä ainakin minulla on hilse pysynyt pois nyt useamman kuukauden, eikä tarvinut käyttää ”myrkkyjä”. Mä oon muuten sellainen semi eko/luomu tyyppi. Suosin paljon niitä mutta kaikki ei kuitenkaan oo..

 

Ja hommahan toimii siis siten että hierot öljyä päänahkaan. Yleensä kookosöljy on jämäkkää mutta sulaa sormissa ja kosketuksessa päänahkaan helposti. Koko pää vaan täyteen ja sitten voi sukia/harjata öljyä myös latvoihin jotka on usein myös kuivat. Tukka kiinni ja pipo päähän. Aamulla pesulle. Ja aamulla kannattaa ehkä pestä kaksi kertaa shampoolla jotta kaikki öljy lähtee kunnolla.

IMG_6737 IMG_6738 IMG_6740 IMG_6743 IMG_6750

Tuli mieleen vihdoinkin julkaista tämä juttu kun kaks plussan sivuilla etsitään vinkkejä miten ihmiset käyttää kookosöljyä. Jos teillä on jotain hyviä vinkkejä niin käykää kertomassa ne täällä. (voit voittaa Urtekramin tuotepaketin)

Itse käytän sitä naamion lisäksi ruuanlaittoon, puuroon ”voisilmänä”, Milalle vauva-aikana karstan irroittamiseen, kosteusvoiteena iholle ym ym.. Mun käyttämissä Cocosan tuotteissa ainakin tavallinen on hajuton ja mauton joten sopii hyvin kauneudenhoitoon ja extra virgin on puolestaan hajun ja maun puolesta oiva ruuanlaittoon. Muista merkeistä en tiedä maku/haju juttuja.

p.s. jos tukka kaipaa muutoin uudistusta niin kampaamolla jossa käyn on menossa kampanja ”vuosia nuoremmaksi” käykää osallistumassa, tästä info miten..

-Mari-

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (3)

Joo ja kai se olis ultrassa huomattu, jos jotain häikkää olis. Ittee vaan pelottaa se vähän, vaikka missään en oo edes käyny, kun ei ne nyt tunnu tietävän kaikkia sen leviämistapoja.
0
1 vastaus

Heippa! Ei liity aiheeseen, mutta aloin pohtia, että etkös ollut jo raskaana kun olitte tuolla Brasiliassa? Eikö zikavirus pelota?
0
1 vastaus

Olin joo. Ja kieltämättä on käyny pelko mielessä, mutta eipä mulla ainakaan tunnu olevan mitään virusta. Toivottavasti ei ole kytemässäkään missään.
0
1 vastaus

Joo ja kai se olis ultrassa huomattu, jos jotain häikkää olis. Ittee vaan pelottaa se vähän, vaikka missään en oo edes käyny, kun ei ne nyt tunnu tietävän kaikkia sen leviämistapoja.
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mari Valosaari
Mari Valosaari Fitnestä vai tavallista elämää terveellisesti? Ennen pelkkää fitnestä, nykyään perhe-elämää johon vaikuttavat opitut terveelliset elämäntavat fitness maailmasta. Eikä se fitness ole mihinkään kadonnut vaikka monessa asiassa taka-alalle jääkin. Mari uskoo nousevansa kisalavalle vielä mummonakin. Aika näyttää käykö niin ja säilyykö fitness into niin että kisaaminen jatkuu. Tai salliiko suolistosairaus ylipäätään kisaamisen.. Nyt kahden lapsen äiti ja laulavan palomiehen vaimo asuu maalla, hoitaa kotia, lapsia ja hevosia sekä yhdistää tähän yrittäjänä toimimisen. Luvassa tavallista elämää ”fitness mutsin” silmin. Tervetuloa mukaan!

Arkisto

Instagram

  • Mio hoiti tänä aamuna äidin kauneutta 😂 käykää kattomassa YouTubessa video siitä miten Jäbä jätti tutun pois (tube kanava nimellä Mari Valosaari) #tutistaeroon #tutistaluopuminen #youtube

marivalosaari

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: