Äiti elämää 29.9.2016

Äiti tuntee jatkuvaa syyllisyyttä

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

äidin syyllisyys

Annoin haastattelun iltasanomille Keijun ja SULin tapahtumassa. Tapahtumassa aiheena lasten liikunta ja keskustelumme toimittajan kans ajautui syyllisyyden tunteeseen.

 

Minun veikkaukseni oli että vähintään 95% äideistä tuntee huonoa omaa tuntoa ja syyllisyyden tunnetta lähes jatkuvasti. Ja sama pätee varmasti myös Isien kohdalla. Iltasanomat teki kyselyn aiheesta ja heidän tulos oli että vastanneista 87% tuntee syyllisyyden tunnetta.

 

Ja tällä tunteella tarkoitan sitä kun tekee jotain lapsen kanssa mutta miettiikin olisiko sen voinut tehdä sittenkin paremmin.

 

…olisiko pitänyt leikkiä lapsen kanssa pidempään…

…oliko väärin ottaa omaa aikaa…

…pitäisikö tehdä vielä ravitsevampaa ja terveellisempää ruokaa…

…kuinka saan kasvatettua lapsestani kunniallisen aikuisen…

…kiellänkö nyt liikaa lastani…

…annanko nyt lapselleni liian vapaat rajat…

…voinko antaa lapseni kiivetä puuhun…

…pitäisikö suojella lasta haavereilta vielä enemmän…

 

Näitä kysymyksiä on tuhottoman paljon ja aina tulee syyllinen olo jos ei olekaan tehnyt tarpeeksi. Lapselleen toivoo kuitenkin aina vain parasta. Sitä haluaa että lapsesta kasvaa kunnon kansalainen, että hän kunnioittaa toisia ihmisiä, että hän olisi kohtelias, että hän ottaa muut huomioon, että hän tekisi terveellisiä valintoja elämässään jne jne

 

Yritän olla itselleni armollinen ja ajatella että varmasti teen parhaani.. Mutta silti tuo katala syyllisyyden taakka painaa harteilla.

 

Koittakaamme olla hyviä tai edes parhaita mahdollisia vanhempia lapsillemme ja tuntea mahdollisimman vähän tuota syyllisyyttä.

 

Tästä voit käydä lukemassa iltasanomien jutun

 

<3

-Mari-

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mari Valosaari
Mari Valosaari Fitnestä vai tavallista elämää terveellisesti? Ennen pelkkää fitnestä, nykyään perhe-elämää johon vaikuttavat opitut terveelliset elämäntavat fitness maailmasta. Eikä se fitness ole mihinkään kadonnut vaikka monessa asiassa taka-alalle jääkin. Mari uskoo nousevansa kisalavalle vielä mummonakin. Aika näyttää käykö niin ja säilyykö fitness into niin että kisaaminen jatkuu. Tai salliiko suolistosairaus ylipäätään kisaamisen.. Nyt kahden lapsen äiti ja laulavan palomiehen vaimo asuu maalla, hoitaa kotia, lapsia ja hevosia sekä yhdistää tähän yrittäjänä toimimisen. Luvassa tavallista elämää ”fitness mutsin” silmin. Tervetuloa mukaan!

Arkisto

Instagram

  • Milan kanssa @seeley_chiropractic_clinic käsittelyssä 👌🏻👌🏻
.
.
.
#seeleychiropractic #kiropraktikko #kaisaniemi #helsinki #oulu #yhteistyö

marivalosaari

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: