Äiti elämää 14.10.2016

Häpeäisit läski äiti

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Synnytyksen jälkeen palautuminen ei tapahdu hetkessä.

 Vaikka se vitsiksi on tarkoitettukin ei ehkä kannata juuri synnyttäneelle heittää:

”etkö sä synnyttänytkään”

”jäikö sinne vielä yksi”

jne..

Äiti itse voi heittää huumoria asiasta mutta jätetään se hänelle.

 

Paineet palautua välittömästi ja muutenkin täydellisestä kropasta on kovat.

 Tästä aiheesta puhutaan Marja Hintikka Livessä ensi maanantaina YLE tv 2 17.10. klo 21:00 Jakson nimi on siis ”Häpeä läski mutsi”

Minä olen ohjelmassa mukana tähtibloggaajan roolissa ja tulen kertomaan oman näkemykseni asiaan.

#yleMHL #samppanjaamaanantaihin

Jutellaan aiheesta siis lisää tiistaina ohjelman jälkeen kun tiedetään mitä on ohjelmassa puhuttu. Tiistaina myös radiossa Yle puheella klo 16-17 paneudutaan asiaan syvemmin minunkin kans.

 

Tässä minun vatsa VIIKKO synnytyksen jälkeen. Edelleen siitä voisi kuvitella että pieni vauva olis sisällä..

{"total_effects_time":0,"total_draw_time":0,"total_effects_actions":0,"uid":"CC574620-A4A6-4F5F-AADE-0B8F73529721_1462182860276","tools_used":{"crop":0,"perspective":0,"shape_crop":0,"stretch":0,"free_crop":0,"resize":0,"adjust":0,"clone":0,"selection":0,"flip_rotate":0,"tilt_shift":0,"enhance":0,"curves":0,"motion":0},"layers_used":0,"effects_tried":0,"brushes_used":0,"photos_added":0,"effects_applied":0,"total_draw_actions":0,"height":1280,"total_editor_time":34650,"width":960,"origin":"gallery","total_editor_actions":{"text":1,"shape_mask":0,"border":0,"square_fit":0,"lensflare":0,"clipart":0,"frame":0,"callout":0,"mask":0}}

-Mari-

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (7)

Näin! Monet kerrat synnytyksen jälkeen on tutut ja vähemmän tutut kyseenalaistaneet syömiseni, liikuntatottumukseni jne jne. Se tuntuu oikeasti pirun pahalta ja jollain tapaa nololtakin että olet samoissa mitoissa heti kuin ennen koko raskautta – ja vain siksi että tullaan sanomaan että etkö herrajestas syö ja hyvänen aika mikä luuviulu, äläkä vaan enää lenkkeile enempää ja kyllä nyt rivakasti pullan syöntiin.
Me kaikki ollaan erilaisia ja erikokoisia, jo ennen lapsia ja lasten jälkeen. Se negatiivisuus minimiin jokaisen kohdalla niin huomattavasti mukavempi olo olisi varmasti monilla.

1 vastaus

Hhe, mulla oli synnytyksen jälkeen elämäni laihoin olo, vaikka masu viel pömpöttiki iha huolel. Kai se oli niin iso muutos ku pääs isosta mahasta eroon. Mieheni siihen varovaisena kommentoi, että kyllä sä kulta olit laihempi ennen raskautta.. mua ei kyl kommenti haitannuvaa totesin sen olevan niin harvinaista naiselle että tuntee olonsa laihaks, mä vaa nautin tunteesta niin kauan kun se kestää;DD

1 vastaus

…ja toisaalta niitäkään naisia ei saa moittia vaikka palautuvatkin heti. Mulla ei neljän lapsen synnytyksen jälkeen koskaan jäänyt edes tuota pömppistä, en tiedä mistä johtuu, mutta jo sairaalassa vatsa meni ihan littaan. Usein olen siitä saanut kuulla olevani pinnallinen kun olen sen ääneen sanonut/näyttänyt. Mutta en siis sanoisi niinkään ettei vatsa koskaan palaudu synnytyksen jälkeen nopeasti. Ehkä enemmänkin ettei koskaan voi tietää, kenellä palautuu ja missä ajassa. Jokainen on yksilö, ei yleistetä.

1 vastaus

Näin! Monet kerrat synnytyksen jälkeen on tutut ja vähemmän tutut kyseenalaistaneet syömiseni, liikuntatottumukseni jne jne. Se tuntuu oikeasti pirun pahalta ja jollain tapaa nololtakin että olet samoissa mitoissa heti kuin ennen koko raskautta – ja vain siksi että tullaan sanomaan että etkö herrajestas syö ja hyvänen aika mikä luuviulu, äläkä vaan enää lenkkeile enempää ja kyllä nyt rivakasti pullan syöntiin.
Me kaikki ollaan erilaisia ja erikokoisia, jo ennen lapsia ja lasten jälkeen. Se negatiivisuus minimiin jokaisen kohdalla niin huomattavasti mukavempi olo olisi varmasti monilla.

1 vastaus

Mummoni kertoi kuinka pappani järkyttyi mummon mahan nähdessään synnytyksen jälkeen. Mummolla oli jo kolme lasta edellisestä liitosta ja neljäs pappani kanssa, oli tuolloin 34-vuotias. Pappa oli kysynyt järkyttyneenä mahaa osoittaen, että ”Jääkö se tuollaiseksi?” 😀 Mummo oli tuumannut, että mitäpä luulet, miltäs se näytti niiden kolmen edellisen jälkeen…

1 vastaus

Niin, ja sit on tällasia ku mä, neljän lapsen äiti, lapset 18-, 16-,12-,ja 9kk. Kolmesta ekasta palauduin niks naks, oon oll koko ikäni siro ja laiha. Viimeisestä, rakkaasta iltatähdestä kiloja tuli 17, ja 9 kuukauden jälkeen on kymmenen jäljellä. Vaikea käsittää, ku koko ikänsä on saanu syödä mitä haluaa lihomatta, että nyt vissiin jokin on muuttunut. Haluan liikkua kyllä, mutta musta ei oo millekään kitudieetille, ja silti toisaalta nää kilot ahdistaa.. :-\

1 vastaus

Nii ja noi kolme ekaa oli tietty vuosissa ton ikäsiä 😀 😀

1 vastaus

Itse tulin suoraan sairaalasta kotimatkalla kaupasta hakemaan korviketta varuiksi kotio, silloinen työkaveri kysyi; eikös se ole vieläkään syntynyt?! Meni hieman noloksi kun sanoin vauvan syntyneen edellisenä päivänä ja odottelee isin kanssa autossa? Lähetti illalla viestillä anteeksipyynnön kun oli jäänyt hävettään kuulemma..itseäni vain onneksi huvitti?

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mari Valosaari
Mari Valosaari Fitnestä vai tavallista elämää terveellisesti? Ennen pelkkää fitnestä, nykyään perhe-elämää johon vaikuttavat opitut terveelliset elämäntavat fitness maailmasta. Eikä se fitness ole mihinkään kadonnut vaikka monessa asiassa taka-alalle jääkin. Mari uskoo nousevansa kisalavalle vielä mummonakin. Aika näyttää käykö niin ja säilyykö fitness into niin että kisaaminen jatkuu. Tai salliiko suolistosairaus ylipäätään kisaamisen.. Nyt kahden lapsen äiti ja laulavan palomiehen vaimo asuu maalla, hoitaa kotia, lapsia ja hevosia sekä yhdistää tähän yrittäjänä toimimisen. Luvassa tavallista elämää ”fitness mutsin” silmin. Tervetuloa mukaan!

Arkisto

Instagram

  • Tänään tämä ihana, kaunis, rakas, rohkea, viisas, ystävällinen, eläinrakas tyttömme Mila täyttää 5 vuotta. Onnea rakas tyttäreni ❤️

marivalosaari

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: