Äiti elämää 17.8.2017

Tutkimus suoritettu – Tee tämä tutkimus myös itsellesi

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Toistaiseksi saan huokaista helpotuksesta, mutta tarkkailua on syytä jatkaa. Tässä kohtaa siis lääkäri teki tutkimuksen (ei ultraa niin kuin aluksi luulin) ja hän tuli tulokseen että kyseessä on suurentuneet imusolmukkeet mutta lääkärin mielestä ne eivät ole suurentuneet niin paljoa että olisi syytä huoleen. Myös se että suurentumaa on nyt molemmin puolin viittaa siihen että kyseessä ei olisi ainakaan rintasyöpää. Mun täytyy nyt tunnustella ja tutkailla tilannetta ja jos rintoihin ilmestyy pattia on syytä mennä uudelleen tutkimaan asiaa. Ja toisaalta myös jos patit suurenee niin silloin uudelleen tutkimus on aiheellinen.

Ei ollut siis mistään vaarallisesta kyse, ja tavallaan tuli tyhmäkin fiilis että menimpä nyt käymään turhaan lääkärissä kuluttamassa heidän aikaa kun olikin vain suurentunut imusolmuke. Mutta toisaalta taas ehkä parempi näin päin kuin että olisin vähätellyt ja jotain olisikin ollut oikeasti vialla.

Tässä on teille ohjeet rintojen tutkimiseen (lähde: terve.fi sivusto)

Rintojen omatoiminen tutkiminen

  1. Tutki rinnat kuukautisten jälkeen, jolloin rintakudos on mahdollisimman pehmeä. Voit tutkia rinnat ensin peilin edessä yläruumis paljaana, kädet alhaalla riippuen. Nosta kädet ylös (pään yläpuolelle) ja tarkkaile liikkeen aikana, sekä alkuasennossa seisten, onko rinnoissa muodonmuutoksia tai sisäänvetäytymiä. Tarkasta myös nännit ettei niissä ole muodonmuutoksia, pysyviä sisäänvetäytymiä tai esim. veristä vuotoa.
  2. Käy selin makuulle, siten rintarauhasten tutkiminen on helpompaa. Tutki rinta pehmein painalluksin ja liikkein. Mikäli kovettumia on, ne tuntuvat käden ja rintakehän välissä. Tee tutkimus sekä toinen käsi alhaalla että ylhäällä.
  3. Tunnustele lopuksi kainalokuopat samoin kuin rinnatkin. Rintasyöpä voi aiheuttaa suurentuneita imusolmukkeita kainalokuoppaan. Suurentuneet imusolmukkeet tuntuvat pikkurillinpään/sormenpään kokoisina nysterminä.

Rintojen tutkimiseen voit aina pyytää apua ja opastusta terveydenhoitajilta esim. omasta terveyskeskuksestasi.

Milloin lääkäriin?

  • Jos tunnet kovettuman
  • Jos rinnan ääriviivat ovat muuttuneet
  • Jos iho vetäytyy kuopalle
  • Jos nännit ovat sisäänpäin vetäytyneet
  • Jos nännistä alkaa tulla nestettä

P.S. kiitos kaikille tsempistä ja mukana elosta <3 <3 <3

-Mari-

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (10)

Toi on kyllä todella väärä suhtautumistapa, ei koskaan voi tietää mitä tapahtuu nuorellekkin ihmiselle.

Toivon syvästi että sinä säästyt noilta kaikilta <3

1 vastaus

Koin saman taannoin. Suihkussa huomasin molemmissa kainaloissa n. 2-3 imusolmuketta, jotka tuntuivat selvästi. Olivat pehmeitä ja liikkuvia, mutta hyi hitto millä paniikilla äkkiä ultraan ja mammografiaan. Ei pahanlaatuista. Mistä lie suurentuneet. Kuulemma ainakin sheivaaminen ja deodorantit niitä aiheuttaa ja hoikalla ihmisellä tuntuvat paremmin muutenkin.

1 vastaus

Hyvä ettei sinullakaan ollut mitään vakavaa.

1 vastaus

Hyvä, ettei kyse ollut vakavammasta. Aina kannattaa käydä varmuuden vuoksi tutkituttamassa epäilyttävät löydökset. Kokemusta on! Löysin itse patin rinnastani viime vuoden lopulla – tällä hetkellä tilanne on se, että olen käynyt läpi kemoterapian ja parhaillaan juoksen sädehoidoissa. Ja ikää nyt 30 vuotta!

1 vastaus

Näin muakin neuvottiin että mene ihmeessä.

Toivon sulle voimia ja paranemista <3 sä voitat sen!!!

1 vastaus

Moikka.
Antoihan lääkäri ohjeen, ettei potteja saa olla koko ajan tunnustelemassa?parit helposti ärsyyntyy tunnustelusta ja näin ollen saattavat siitä kasvaa, eivätkä näin ollen häviä helposti. Jos kuukauden päästä patit edelleen on vaikket tunnustele niitä usein niin sitten ehdottomasti kuvauksiin (en muista kuinka kauan ne sulla ollu nyt tunnusteltavissa). Imusolmukepatit herkästi nousee jos on elimistössä tulehdusta.

Toivottavasti nää oli sulla tiedossa 🙂

1 vastaus

Moi, ei hän sellaista sanonut, mutta olin ajatellut noin. En oo niitä juurikaan ”räpläilly” ja jätän jatkossakin rauhaan. Kiitos kun kerroit vielä.

Toisessa kainalossa ollut nyt reilu 2kk ja toisessa noin 2 viikkoa.

Ajattelin kyllä kans et jos ei häviä niin käyn vaikka yksityisellä kuvauttamassa, ihan vaan varmuudeksi.

1 vastaus

Hmmm, eikö tosiaan lääkäri laittanut sulle lähetettä tutkimuksiin vaikka patti on ollut jo 2kk? Periaatteessa se pitäisi tai ainakin olisi hyvä katsoa. Sinuna menisin varmuuden vuoksi vaikka yksityiselle tarkistuttamaan kuvauksella patin. En missään nimessä halua pelotella tai aiheuttaa hysteriaa, itsellä vain oppi siitä jos ei kuukaudessa ole hävinnyt, niin silloin kuvataan (ultrataan siis). Oon siis hoitoalalla niin nää jotenkin tuttuja asioita ?

1 vastaus

Ei laittanut. Mäkin oletin että tämä käynti ois ollu ultra mutta ei ollu. Kyllä mä varmaan siellä yksityisellä vielä käyn.

1 vastaus

Hieno juttu että kaikki oli hyvin! Mä oon alle 30 joten lääkärissä suhtaudutaan siihen tyyliin että ”ei noin nuorella mitään syöpää ole” .. kerran ultrattu kun niin suuret rinnat että tutkiminen käsin hankalaa. Ei ollu mitään, pahkuraista kudosta ja kipu johtuu koosta. Vaikka nuoremmilla se syöpä on harvinaisempi, niin silti potilaaseen tulis suhtautua niin että tämä nuori ihminen saattaa olla just se harvinaisuus jolla syöpä on. Sama juttu munasarjasyövän kanssa. Mulla on siihen sukurasitetta, mutta suhtautuminen on samaa että ”se on vaihdevuosi-ikästen syöpä”. Mun äiti ei ollu edes 50 kun sairastu. Hän on kuulema vaan tilastopoikkeus. Niin voin olla minäkin, kun lähisuvussa ollut syöpä nostaa riskiä monella kymmenellä prosentilla.

1 vastaus

Toi on kyllä todella väärä suhtautumistapa, ei koskaan voi tietää mitä tapahtuu nuorellekkin ihmiselle.

Toivon syvästi että sinä säästyt noilta kaikilta <3

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mari Valosaari
Mari Valosaari Fitnestä vai tavallista elämää terveellisesti? Ennen pelkkää fitnestä, nykyään perhe-elämää johon vaikuttavat opitut terveelliset elämäntavat fitness maailmasta. Eikä se fitness ole mihinkään kadonnut vaikka monessa asiassa taka-alalle jääkin. Mari uskoo nousevansa kisalavalle vielä mummonakin. Aika näyttää käykö niin ja säilyykö fitness into niin että kisaaminen jatkuu. Tai salliiko suolistosairaus ylipäätään kisaamisen.. Nyt kahden lapsen äiti ja laulavan palomiehen vaimo asuu maalla, hoitaa kotia, lapsia ja hevosia sekä yhdistää tähän yrittäjänä toimimisen. Luvassa tavallista elämää ”fitness mutsin” silmin. Tervetuloa mukaan!

Arkisto

Instagram

  • Se olis sit tänään Rantsila ja Farmijuoksu 2018
.
.
.
#farmijuoksu2018 #rantsila #sipola #juontaja #juontokeikalla

marivalosaari

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: