Yleinen 1.12.2017

Mitä kysyt lapselta päiväkotipäivän jälkeen?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

 

Sillä voi olla merkitystä lapsesi liikunnallisuuteen. Me ollaan totuttu kysymään:

– Oliko kiva päivä?

– Mitä ruokaa päiväkodissa oli?

– Nukuitko päiväunet?

– Kenen kanssa leikit?

Ja nämä on oikein hyviä kysymyksiä, jotain jolla avata keskustelu lapsen kanssa ja osallistua hänen kuluneeseen päivään. Sain kuitenkin oivalluksen kun olin eilen Touhulan ja Reiman tapahtumassa jossa puhuttiin lasten liikkumisesta ja siitä kuinka se saisi entisestään nousta.

Reimalta on tullut ReimaGo aktiivisuussensori/sovellus joka innostaa lapsia liikkumaan. Jos tällainen on käytössä tämä antaa automaattisesti puheenaihetta liikkumisesta. Mutta koska kyseessä on uusi aplikaatio/ranneke ei monellakaan sitä varmaan vielä ole joten ennen kuin vaikka sellainen tulee niin pari vinkkiä.

Kysy lapselta liikkumisesta kun haet hänet. Ai että miksikö? No siksi että liikunnasta puhuminen ja se että sinä olet kiinnostunut lapsesi aktiivisista tekemisistä innostaa lasta liikkumaan enemmän. Ainakin jos kannustat lasta siinä mitä hän on tehnyt. Esimerkki kysymyksiä voisi olla:

– Juoksitteko tänään paljon ulkona?

– Teitkö kuperkeikkoja tänään?

– Pompitteko kavereiden kanssa?

– Kiipeilitkö tänään?

– Leikittekö hippaa?

Ja vastauksena tietenkin tyyliin:

– Wau, aika paljon.

– sinä ootkin taitava kuperkeikkojen tekijä

– pompitko korkeelle?

– sinähän osaatkin jo kiivetä korkeelle

– hippa on kiva leikki (tms)

Tuolla tapahtumassa missä kävin oli lasten liikunnan tutkija paikalla joka kertoi että on tutkittu että kun vanhemmat ovat kiinnostuneita lapsen aktiivisuudesta/liikkumisesta ja kannustavat siihen, liikkuu lapset enemmän.

Lasten tulisi liikkua kolme tuntia päivässä ja tämä ei tarkoita mitään hikiliikuntaa vaan aktiivisia leikkejä mitä lapset leikkii. Yksi tunti olisi hyvä olla myös sellaista liikkumista jossa lapsi hengästyy eli hieman enemmän varsinaista liikuntaa muistuttavaa tekemistä.

Täytyy kuitenkin muistaa että nimenomaan leikki (aktiivinen sellainen) on pienen lapsen liikuntaa.

Tässäpä siis pieni käytännön vinkki jokaiselle vanhemmalle jolla ehkä saa kannustettua omaa lastaan liikkumaan aktiivisemmin päivän aikana <3

 

-Mari-

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mari Valosaari
Mari Valosaari Fitnestä vai tavallista elämää terveellisesti? Ennen pelkkää fitnestä, nykyään perhe-elämää johon vaikuttavat opitut terveelliset elämäntavat fitness maailmasta. Eikä se fitness ole mihinkään kadonnut vaikka monessa asiassa taka-alalle jääkin. Mari uskoo nousevansa kisalavalle vielä mummonakin. Aika näyttää käykö niin ja säilyykö fitness into niin että kisaaminen jatkuu. Tai salliiko suolistosairaus ylipäätään kisaamisen.. Nyt kahden lapsen äiti ja laulavan palomiehen vaimo asuu maalla, hoitaa kotia, lapsia ja hevosia sekä yhdistää tähän yrittäjänä toimimisen. Luvassa tavallista elämää ”fitness mutsin” silmin. Tervetuloa mukaan!

Arkisto

Instagram

  • Tänään tämä ihana, kaunis, rakas, rohkea, viisas, ystävällinen, eläinrakas tyttömme Mila täyttää 5 vuotta. Onnea rakas tyttäreni ❤️

marivalosaari

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: