Kiropraktikko lapselle

kiropraktikko lapselleMiten lapsi voisi tarvita kiropraktikkoa tai että sillä ylipäätään on selkäkipua..

Minä en ollut varmaan koskaan kuullut yhdenkään lapsen koskaan valittavan selkäkipua ja ihmettelin kovasti kun Mila alkoi omaa selkäänsä valittamaan ja tulin lopputulokseen että kiropraktikko voisi auttaa, mutta en ihan heti.

Me oltiin pari viikkoa sitten HopLopissa ja sitä seruvaana aamuna alkoi selän valittelu. Tuolla HopLopissa ei tapahtunut mitään onnettomuutta, Mila ei missään vaiheessa itkenyt mitään tai kertonut että mikään olisi sattunut. Ilmeisesti tuolla reissulla kuitenkin jokin selässä niksahti niin että aiheutti lihasjumin ja kipeyden.

Muutamien päivien ajan Mila valitteli selkää aina kun lähti vaikka juoksemaan, joskus myös kun nousi ylös istumasta tai makuultaan. Myös ratsastuksessa ravatessa selkään sattui.

Ensin kipu hellitti itsestään

Niin kävi että tuli päivä jolloin Mila ei enää valittanut kipua. Olin jo miettinyt että pitäisikö tyttö käyttää kiropraktikolla, mutta ajattelin että menee ohi. Ja niin se aluksi menikin. Selkä oli kunnossa noin 4 päivää kunnes kipu taas palasi.

Kun kipu palasi laitoin heti omalle kiropraktikolleni viestin ja varasin ajan Milalle. Tällä kertaa ennen hoitoon pääsyä Mila heräsi yölläkin valittamaan kipua ja annoin hänelle kipulääkettä että pystyi jatkamaan unia.

Oli hyvä että mentiin.

Milalta otettiin aluksi paita pois ja katsottiin selkää, kiropraktikko pyysi heti minutkin katsomaan selkää ja sieltä näkyi ensinnäkin se että oikea lapa oli ylempänä kuin vasen ja lantio puolestaan siten että vasen oli ylempänä kuin oikea. Lisäksi juuri siltä alueelta mistä Mila oli osoittanut kipua Jack näki lihaksista että jumia löytyy. Myös jalat olivat eri mittaiset.

kiropraktikko

Aloitettiin hoito ja ensimmäisenä Jack fiksasi lantion jolloin jalat saatiin samalle tasolle. Kuvissa näkyy ennen ja jälkeen tulos.

jalat kiropraktikko

jalat kiropraktikko

Jack Seeley chiropractic clinic

Sen jälkeen hoidettiin varsinainen kipukohta ja vielä niskassa löytyi hieman korjattavaa ja sekin tehtiin. Mila ei missään kohtaa valittanut tai mitään, vaikka jännitti aika kovasti etukäteen kiropraktikolle menoa.

kiropraktikko jack seeley

niska kiropraktikko

Onneksi vein tytön käymään siellä koska aihetta oli. Ja kiropraktikko sanoi että lasten olisi ylipäätään hyvä käydä kasvuvaiheessa kiropraktikolla. Ja tähän väliin haluaisin huomauttaa että Jack Seeley on opiskellut yhden extra vuoden erikoistuakseen lasten kiropraktiikkaan. Samana vuonna hän opiskeli myös raskausajan kiropraktiikkaa. Itse kävin läpi raskauden myös Jackin käsittelyssä.

Kiropraktikko lapselle Jack Seeley

Mila ja Jack Seeley

 

-Mari-

Kommentit

12 kommenttia
Mari Valosaari

Vastasin, tsemppiä

Hei Mari,

Ystävällisesti pyydän Sinua ja lukijoitasi muistamaan, että lasten kipuasioiden suhteen ensisijainen ammattilainen on lastentautien erikoislääkäri. Erityisesti toistuvan kivun suhteen. Hyvää kevään jatkoa ?

Mari Valosaari

Varmasti jos on toistuvaa kipua jolle ei löydy selitystä. Meidän tapaus tuntui hyvin selkeältä kun riehumispäivän jälkeen selkä kipeytyi. Mutta toki hyvä lääkäritkin kaikkien pitää mielessä.

Meidän 3-vuotiaalla on kanssa ollut selkä pidempään kipeä. Hän ei edes lopulsi pystynyt makaamaan selällään. Ollaan käytty asian kanssa lääkärissä, mutta mitään apua ei sieltä saatu. Käytiin sitten kalevalaisella jäsenkorjaajalla ja meiän tytöllä sama juttu eli lantio vinossa, jalat erimittaiset ja selässä jumia. Käytiin kolme kertaa vastaanotolla ja enää ei selkä ole kipeä.

Mari Valosaari

Tosi kiva että löysitte avun!

Hienoa, että Mila sai avun ja selän kipu helpotti. Itse en kuitenkaan veisi lasta kiropraktikolle.

Mielenkiintoinen ja ajankohtainen juttu itselle. Tyttö valittanut selkäkipua jo tovin ja ensiviikolla pääsemme vihdoin koululääkärille,mutta ehdottomasti pidän tämän mielessä jos sieltä ei apua saada. Kiitos vinkistä! 🙂

Mari Valosaari

Joo tuo kannattaa ehkä kokeilla. mutta varmista että kiropraktikko on erikoistunut lapsiin. Tai omasta mielestä se on tärkee pointti. Ja tosiaan on hyvä käydä näyttämässä myös lääkärille.

Lasten reuma oirehtii/alkaa ehkä juuri noin.Teillähän on autoimmuunisairauksiin alttius,pitäisin sen mielessä ja ehdottomasti lääkäriin lisäselvittelyihin.Mikäli kaikki ok niin sitten kiropraktikko jees!

Hei Mari!
Laitoin sulle kysymyksen tuonne raudanpumppausjuttuun. Oon kiitollinen jos jaksat vastata siihen!

Meiän isi käytti mua ja siskoja myös lapsena kiropraktikolla ja osteopaatilla. Ja muistelee edelleen et sen jälkeen juostiinkin paljon kovempaa kun oli selkä kunnossa 🙂 hyvä että Milan selkä helpotti!

Mari Valosaari

Hyvin järkeenkäyvää. Kiva että teillekin oli apua

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä