Yleinen 1.3.2018

Millä aikataululla toinenkin lapsi päiväkotiin

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

lapsi päiväkotiin

Mio täyttää pian 2 vuotta ja aloin miettimään olisiko pian aika laittaa myös hänet päiväkotiin.

Poika raukka viettää pääosan ajastaan kotona eikä pääse tutustumaan muihin ihmisiin saatika ylipäätään poistumaan kotoa. Milan kanssa tuli pyörittyä pitkin kyliä ja kerhoja ennen kuin hän meni päiväkotiin. Se oli helppoa kun asuttiin vielä Helsingissä ja Espoossa, mutta nyt tänne metsään muutettua metsässä on pysytty. Milan kanssa tuli kyllä käytyä avoimessa päiväkodissa myös ennen päiväkotia myös täällä Nummelassa.

Minä itse käyn paljonkin jopa ”isolla kirkolla”, mutta ne on usein työ juttuja joihin en ota lapsia mukaan. Samoin kauppareissut yritän hoitaa niin ettei lapset ole mukana koska se nyt vaan on helpompaa ilman heitä, kuten tiedätte =)

Pelkään että poikani erakoituu ja siksi olisi hyvä viedä häntä jo pikkuhiljaa esimerkiksi päiväkotiin.

Mio päiväkotiin

Mila esikouluun

Täällä olisi lähistöllä mm. avoimia ”kerhoja” missä voisi käydä, mutta huhut niiden paikkojen sisäilmaongelmista on pitänyt meidät visusti poissa.

No se päiväkotiin meno, milloin se olisi hyvä tehdä? Minä ajattelin tämmöisellä aikataululla toteuttaa meillä:

(Mila on tällä hetkellä Touhulassa 20h/vko)

Syksy 2018

Mio ja Mila molemmat 20h/vko

Kevät 2019

Mio jatkaa 20h/vko, mutta Mila menisi jo kokopäiväiseksi koska seuraavana syksynä alkaa esikoulu. Ja jos mietit miksi näin niin minä haluan että mun lapsi oppii rutiinin päiväkodissa käyntiin ennen kuin siihen alkaa tulla esikoulussa opetettavia juttuja. Tuntuisi kurjalta jos yhtä aikaa alkaa sekä rutiini jokapäiväiseen velvoitteeseen ja uusien asioiden oppiminen. En kuitenkaan halua yhtään väheksyä heitä jotka pitävät lapsia kotona kunnes menee esikouluun/kouluun, tämä on vain oma mielipiteeni

Syksy 2019

Molemmat täysipäiväisinä, Mila esikoulussa ja Mio päiväkodissa.

Mitäs tuumaatte? Onko hyvä suunnitelma jos ajattelee niin sanottua pehmeää laskua kokoaikaiseen päivähoitoon/esikouluun? Tämä tietty on mahdollista siksi että lisäksi apuna täällä kotona on osa-aikainen lastenhoitaja.

Pitäisi varmaan alkaa kyselemään löytyykö Touhulasta paikkaa Miolle ensi syksynä.. Vai kuinka aikaisin niitä yleensä kysellään?

lapset päiväkotiin

Kuvat: Tea J Photography

-Mari-

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (8)

Kiitos, täytyy hakea hetimmiten

1 vastaus

Minusta toi kuullostaa järkevältä ja perustelulta ratkaisulta. Aluksi lyhyemmät päivät (niin kuin olit miettinyt 20h/vko) varmasti helpottaa alkua kun päivähoidon aloitus on lapselle aina suuri asia. Helsingissä päivähoitopaikkaa pitää hakea 4 kuukautta aikasemmin.

1 vastaus

Kiitos, täytyy hakea hetimmiten

1 vastaus

Kuulostaa hyvälle! 🙂 Ota pikimmiten yhteyttä johtajaan kun syksyn kuviot lyödään lukkoon jo viikolla 11, mitä aiemmin ilmoittaa tarpeesta sitä paremmin pystyy suunnittelemaan ryhmäkoot ja palkata lisää henkilökuntaa. Mukavaa kevään odotusta 🙂

1 vastaus

Kiitos vinkistä, Ja kiitos samoin mukavaa kevättä

1 vastaus

Ei mitään kiirettä.
Esikoulu on luotu järjestelmään sen vuoksi, että lapset harjoittelevat ”laitoksessa” ryhmässä toimimista. Eskaria varten ei kenenkään tarvitse päiväkotiin mennä harjoittelemaan, vaan eskariin voi tulla vaikka suoraan kotoa. Ehtii kyllä.
Myöskään pienemmät lapset eivät tarvitse päivähoitoa. Päivähoitoa voi tarvita vanhemmat tai yhteiskunta (jotta saadaan esimerkiksi ne äidit ”oikeisiin töihin”, mistä kova huoli tuntuu olevan) ja se on sinällään ihan ok. Mutta lapsen tarpeella päivähoitoa ei pidä perustella. Kaksi uotiaalle riittää ”sosiaalisensi leikkikentäksi” vallan mainiosti se oma perhe ja sen luontaiset sosiaaliset kontaktit. Itse uskon varhaiskasvattajana siihen, että rahallinen sosiaalinen ympäristö kasvattaa tasapainoisempia tenavia.

1 vastaus

Sinun kommenttiin yhdyn eniten viimeiseen osaan missä puhut rauhallisesta sosiaalisesta ympäristöstä. Esimerkkinä meidän Mila, vasta kerhosta ja päiväkodista on tullut muutamia huonojakin piirteitä tytön käyttäytymiseen. Mutta silti mun oma mielipiteeni on se että haluan heidän molempien ”harjoittelevan” enemmän ryhmässä oloa koulua varten.

1 vastaus

Olen myös sitä mieltä ettei lapsi tarvitse päiväkotia vaan se on pakollinen juttu, kun vanhemmat ovat estyneet itse olemasta muksujen kanssa esim. työn tai opiskelun vuoksi.
Esikoulukaan ei ole kokopäiväinen vaan yleensä 4h päivässä. Sen päälle toki moni valitsee aamupäivä- ja/tai iltapäivätoimintaa, koska on juurikin se työ/opiskelu.

Itsekin vein parivuotiaan päiväkerhoon 2x3h viikossa jotta sai ikäistään leikkiseuraa (kun kotona ei ollut), mutten tosiaankaan laittaisi päivähoitoon edes 20h viikossa, jos ei ole oikea tarve oman työni vuoksi.

Tämä on mielipiteeni äitinä ja lastenohjaajana. Iloista kevättä!

1 vastaus

Kiitos, samoin mukavaa kevättä sinulle

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mari Valosaari
Mari Valosaari Fitnestä vai tavallista elämää terveellisesti? Ennen pelkkää fitnestä, nykyään perhe-elämää johon vaikuttavat opitut terveelliset elämäntavat fitness maailmasta. Eikä se fitness ole mihinkään kadonnut vaikka monessa asiassa taka-alalle jääkin. Mari uskoo nousevansa kisalavalle vielä mummonakin. Aika näyttää käykö niin ja säilyykö fitness into niin että kisaaminen jatkuu. Tai salliiko suolistosairaus ylipäätään kisaamisen.. Nyt kahden lapsen äiti ja laulavan palomiehen vaimo asuu maalla, hoitaa kotia, lapsia ja hevosia sekä yhdistää tähän yrittäjänä toimimisen. Luvassa tavallista elämää ”fitness mutsin” silmin. Tervetuloa mukaan!

Arkisto

Instagram

  • Milan kanssa @seeley_chiropractic_clinic käsittelyssä 👌🏻👌🏻
.
.
.
#seeleychiropractic #kiropraktikko #kaisaniemi #helsinki #oulu #yhteistyö

marivalosaari

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: