Yleinen 14.9.2018

Elimistöni kehitti vasta-aineen lääkkeelle – IBD yrittää voittaa

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

IBD Mari Valosaari

IBD on sairaus joka minusta ei koskaan häviä

Tammikuussa 2018 aloitettiin biologinen lääkitys jonka tulisi auttaa IBD potilaiden tulehduksiin ja minulla tarkemmin Colitis Ulcerosan (CU) tulehdukseen. Lääke on nimeltä Remicade, tai itse asiassa ensimmäinen oli nimeltään Remssima joka pian vaihtui vastaavaan Remicade valmisteeseen. Lääke ja varmasti uusi ruokavalio yhdessä sammuttivat rajun tulehduksen suolistossa hyvinkin pian ja alkoi ihana seesteinen elämä ilman kipuja ja jatkuvaa vessassa juoksemista.

Nyt noin yhdeksän kuukauden kuluttua kävi verikokeiden myötä ilmi että elimistöni on kehittänyt vasta-aineen tätä lääkeainetta vastaan. Biologinen lääkitys siis lopetetaan nyt välittömästi koska siitä ei ole mitään hyötyä, päinvastoin saattaisi tulla ongelmia jos lääkitystä jatketaan.

Lääkkeet nyt ei kuitenkaan tuohon lopu vaan olemassa oleva Azamun lääkitys minulla jatkuu, se on nostettu vuoden alusta yhdestä tabletista nyt kolmeen tablettiin päivässä. Tällä mennään nyt ja joulukuussa katsotaan tähystyksellä miltä suolisto näyttää sisältä päin. Ja toivotaan kovasti että remissio vaihe (oireeton vaihe) säilyy eikä tarvitse ennen joulukuuta ottaa yhteyttä lääkäriin.

On ollut niin mahtavaa kun on saanut jo aika pitkään elää ns normaalia elämää. Toivon sydämeni pohjasta kaikille IBD potilaille mahdollisimman pitkiä remissio vaiheita <3 ja itselleni myös..

Pakko tunnustaa että tämä uutinen toi pienen pelon tunteen taas päälle.. Milloin tuo paskamainen tauti iskee päälle taas.. mutta jospa ei.. ainakaan pitkään aikaan..

 

-Mari-

 

 

 

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (1)

Hei missä toi kuva on otettu, näyttää niin Oulaisten kirkolta? 😀 T. Oulaistelainen

1 vastaus

Hei missä toi kuva on otettu, näyttää niin Oulaisten kirkolta? 😀 T. Oulaistelainen

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mari Valosaari
Mari Valosaari Fitnestä vai tavallista elämää terveellisesti? Ennen pelkkää fitnestä, nykyään perhe-elämää johon vaikuttavat opitut terveelliset elämäntavat fitness maailmasta. Eikä se fitness ole mihinkään kadonnut vaikka monessa asiassa taka-alalle jääkin. Mari uskoo nousevansa kisalavalle vielä mummonakin. Aika näyttää käykö niin ja säilyykö fitness into niin että kisaaminen jatkuu. Tai salliiko suolistosairaus ylipäätään kisaamisen.. Nyt kahden lapsen äiti ja laulavan palomiehen vaimo asuu maalla, hoitaa kotia, lapsia ja hevosia sekä yhdistää tähän yrittäjänä toimimisen. Luvassa tavallista elämää ”fitness mutsin” silmin. Tervetuloa mukaan!

Arkisto

Instagram

  • Lantalavan tyhjennys 🙌🏻 hienoja hetkiä elämässä 😍
.
.
.
#lantala #lantalava #vaihtolava #fincumet #kakka #ranchvalosaari

marivalosaari

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: