Muut 4.1.2013
TEKSTI Meriannen

2012: Elämäni otti uuden suunnan

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Tuntuuko kenestäkään muusta, että edellinen vuosi hurahti ohitse ennätysvauhdilla?

Silloin joskus metrin mittaisena nappulana vuosi tuntui hurjan pitkältä ajalta, ja pelkkä parin kuukauden kestävä kesäkin oli kuin vuosikausia kestävä unelmienhuuruinen sapattikausi. Ehkä silloin kasvaessa päivät olivat jotenkin pidempiä, mutta nyt tunnelmat on sitä että päivät ja viikot kuroutuvat yhteen, kesä meni silmänräpäyksessä ja kokonainen vuosi ennenkuin ehdin sitä edes tajuta

Mutta minkälainen vuosi se olikaan!

Kaikkea tapahtunutta en mitenkään voisi mitenkään järkevässä muodossa saada kerrottua, joten päätin anastaa Emman käyttämän vuosikyselyn. Eikä tietenkään ole yhtään myöhäistä kirjoittaa moista jo reippahasti uuden vuoden jälkeen – ainakaan minusta.

I just can’t believe how quickly this year ran past us – did you notice? I was trying to decide between different ways of summarizing this life-changing year for me, and this is the best I could come up with. It’s not even my own idea, I stole it from my favourite Finnish blogger. It’s a little interview-type questionnaire of the year 2012. Are you ready?

1. Oletko saanut uuden ystävän tämän vuoden aikana?

Olen, enkä voisi tästä olla yhtään kiitollisempi. Uusia työkavereita on tullut aikamoinen liuta, ja heidän joukossaan on sellaisia persoonia, jotka pääsevät minut aina yllättämään positiivisesti. Lisäksi uusia tuttavuuksia löytyi maailman eri kolkilta, ja tietysti tämä yksi brittiläinen valioyksilö.

Have you got a new friend this year?
Yes I did, and I couldn’t be more grateful. Some of my workmates are just mindblowingly awesome that they surprise me constantly. Naturally still during my exchange year in Bournemouth I got friends all over the world and obviously this one really special British nutcase.

2. Oletko tehnyt jotain tänä vuonna, mitä et ole ennen tehnyt?

Kyllä, enkä tiedä mistä kohtaa listaa aloittaa! Ensinnäkin päästin miehen ensimmäistä kertaa minua henkisesti niin lähelle kuin vain mahdollista, olen rakastunut, olen löytänyt rohkeutta ymmärtää että rakastamani ihmiset eivät minua arvostele ja ole minua jättämässä heti ensi käänteessä vaikka jonkun virheen tekisinkin, olen uskaltanut näyttää tunteitani avoimesti myös perheelleni (he eivät ole nähneet minua itkemässä sitten nappula-aikojen, kunnes vuonna 2012..) ja olen ensimmäistä kertaa alkanut ymmärtää, että minulla on paikka tässä maailmassa. Minua tarvitaan, rakastetaan, ymmärretään..

Mikä kasvun vuosi!

Have you done something new this year that you’ve never done before?
Oh have I? So much that I do not even know where to start from! For the first time in my life I let a man come close to me physically and mentally and I have fallen in love. I have understood the people in my life that I love are not going to judge me and leave me in any taken minute and therefore for the first time ever I have had the courage to show them my real feelings. For the first time I came to understand I do have a place in this world. That I’m needed, loved, understood..

3. Oletko seurustellut tämän vuoden aikana?

Kyllä, ja tämä seurustelu on johtanut jo kihlautumiseen ja jossain vaiheessa tulevaisuutta myös kihlautumista seuraavaan asteeseen..

Have you been in a relationship this year?
Yes. The relationship has started within this year as well as taken steps towards marriage as I did say yes when he popped the question.

juna1-e1357328962838

4. Kerro pari parasta muistoasi tältä vuodelta?

Se hetki, kun tajusin Danin koettelevan jäätä ennen kosintaa. Kädet alkoivat täristä, enkä koskaan aiemmin ole tuntenut vastaavaa onnen huumaa. Tai se hetki, kun terveydenhoitaja soitti ja varovaisesti ilmoitti, että ”kyllä tämä sitä on, vauvaahan sinä odotat!”. Seurasi onnellista kiljuntaa ja iloista hyppelehtimistä pienessä kämpässäni Jyväskylän keskustassa enkä voinut hetkeen asettautua aloilleni ollenkaan.

Tai se hetki, kun kerroin uutiset Danille.
”Really? Really really?” Dan ei saanut sanoja suustaan, onnessaan mies vaan toisteli ”todellako?” ja kutsui minua sitten pian ensimmäistä kertaa äidiksi.

Äiti.

Tell us couple of your best memories from this year?
That moment, when I realized Dan was trying the water before proposing. My hands started shaking and I’ve never felt such intense bliss than what I did then. Or when the health visitor called me to tell me I’m pregnant. How I started jumping around in my small student flat and scream with joy.. Or when I called Dan to break the news. ”Really, really, really?” was the only thing he kept saying on the phone and I could hear the same powerful excitement and happiness from his voice that I was experiencing myself. Then he called me mummy for the first time.
Mummy.

5. Oletko muuttunut paljoa viimeisen vuoden aikana?

Jokaista kulunutta vuotta ajatellessa tuntuu, että se tytöntyllerö joka aloitti vuoden on kulkenut sellaisen matkan vuoden loppuun mennessä, että muutos on ollut välttämätön ja sitä on tapahtunut mittaamattomassa määrin. Kuten myös nyt. Tyttö, joka aiemmin epävarmana itsestään ei uskonut kelpaavansa kellekään, on löytänyt miehen, joka on saanut hänet täyteen uskoa itseensä ja rakastettavuuteensa ja on herännyt tajuamaan, että kaikki ne tytölle rakkaat ihmiset rakastavat häntä myös, eivätkä ole häntä jättämässä ensimmäisen ongelman tullessa kohdalle. Ja ne, jotka kyydistä hyppäävät pois, kuuluvatkin hypätä – ja se on elämän rytmi eikä tytön vika.
Näin esimerkiksi. Jälleen tuntuu, että olen kuin aivan eri ihminen kuin viime vuonna tähän aikaan: ja jo sekin, että selätin vuoden aikana masennuksen, vaikuttaa tähän tulokseen hurjasti.

Toivottavasti ensi vuonna kasvan henkisesti tämän vuoden positiivista mallia seuraten: ainakin merkit ovat hyvät!

Have you changed during last year?
Again, I do feel like I’m a totally different person to the one I was a year ago today. I’ve learned I am valuable and loved. Dan has done a lot of effort into teaching me to love myself, and I’m learning. I have finally understood that the friends who leave me are not true friends of mine and it’s just the course of life and not my fault. I have got into understanding that the real friends will stay with me, no matter what.

corfe-e1357327729656

6. Oletko lihonut?

Mietin tämän kysymyksen kohdalla, että vastaanko moiseen ollenkaan. Mitä väliä sillä on, jos elinpainoni olisi lisääntynyt tai laskenut tämän vuoden aikana? Olisiko se sellaista, mitä haluaisin vuosienkin päästä muistella? Onko kiloistamme muodostunut niin suuri yhteiskunnallinen puheenaihe, että sitä pitää jokaisen itsekin päässään kelata jopa kulunutta vuotta miettiessä?

No, päätin kuitenkin vastata. Eihän sitä tiedä, josko tästä olisi joskus terveydellisessä historiassani merkitystä.

Painoni on pysynyt aikalailla samalla akselilla koko vuoden ajan: kesällä vähän pääsin laihtumaankin, kun n. 12 kilometrin työmatkani yhteen suuntaan kuljin päivittäin pyörällä, kunnes menin tekemään sen klassisen virheen ja ostin auton. ”Kyllähän minä sittenkin ajan silloin tällöin töihin pyörällä”, oli siinä vaiheessa ajatus kun ostopapereihin nimeni kirjoitin, mutta kuinkas kävikään?

Sitten suunnitelmissa oli juoksemisen aloittaminen pitkän tauon jälkeen Jyväskylässä koulujen alettua, mutta pamahdin sitä ennen raskaaksi enkä sitten enää lenkkipoluilla uskaltanut nostaa tahtia kävelystä hölkäksi. ”Sitä samaa liikuntaa mitä ennenkin olet harrastanut, voit harrastaa myös raskaana ollessa.” Entä, jos olet kunnolla juossut viimeksi noin kaksi vuotta sitten? Myönnän, minusta tuli arkajalka, ja juokseminen jäi vielä.

Paino ei vielä ole noussut raskauden takia, vaikka tissit ovatkin kasvaneet (mokomatkin, minä nimenomaan kielsin) ja monet housut ovat jääneet jo käyttökelvottomiksi. Näin tällä haavaa, katsotaan mitä myöhemmin!

Have you gained weight this year?

I was about to leave this question unanswered. What does it matter if I have or haven’t? Is that something I should remember years from now, that in year 2012 I either lost or gained weight? Either way, the short answer is: no. It has been around the same all year, minus and plus a kilo. The pregnancy cannot yet be seen when I step up on scales, even if my boobs have already grown (even though I kindly requested/told them not to grow).

7. Oletko saanut porttikieltoa minnekään tämän vuoden aikana?

En ainakaan tietääkseni.

Have you been banned an access anywhere this year?
Not that I know of.

8. Oletko ollut elokuvissa YKSIN tämän vuoden aikana?

Kamala, en ole! Tätä tuli joskus harrastettua ihan sen oman tunnelmansa vuoksi, mutta tänä vuonna minulla on aina ollut seuraa. Ensimmäiset treffit Danin kanssa suuntautuivatkin nimenomaisesti leffateatteriin, ja tämähän tapahtui jo ihan vuoden alussa. Katsottiin muuten uusi Sherlock Holmes!

Did you go to the cinema alone this year?
Oh cheese, no! I used to go to the cinema alone quite a lot before as I liked the atmosphere, but this year I just did have someone with me all the times. Even on my first date with Dan we went to the cinema to watch the newest Sherlock Holmes!

9. Oletko ottanut tatuointia/lävistystä viimeisen vuoden aikana?

En ole, ja korvissani olevien reikienkin annoin umpeutua. Tatuointia olen jo harkinnut pitkään, paikkakin on jo valittuna.. Mutta en ole päässyt itseni kanssa yhteisymmärrykseen siitä, millaisen kuvan lopulta haluaisin. Ehkä tämä on yksi näistä meikäläisen ikuisuusprojekteista… Miten sitä osaa päättää ja olla 110% varma jostain kuvasta, kun se tulee olemaan iholla sitten aina ja ikuisesti?

Did you take a new tattoo/piercing this year?
No I did not take any new ones, I even have let the holes for the ear rings vanish. I still do want to get a tattoo but I can never be 110% certain of the picture I want to be on my skin for the rest of my life…

10. Kuka oli paras uusi tuttavuus?

Jokainen tapaamani tuttavuus on rikastuttanut elämääni jollain tavalla, vähintään niin että olen oppinut jotain uutta. Näin poliittisen korrektisti vastattuna. Tietysti tekisin aikamoista vääryyttä, jos tähän en mainitsisi Dania. Mitä elämäni olisi tällä hetkellä, jos tuo mies ei olisi tunkeutunutkaan elämääni mukaan? Jo pelkästään tähän hetkeen mennessä voin kiittää häntä niin paljosta.

Sekä niin moni upea työkaveri, te ette ehkä tiedäkään mitä olette tehneet antamalla minun olla aivan oma itseni ensimmäistä kertaa elämässäni missään työpaikassa. Olette hyväksyneet minut, nauraneet minulle ja minun kanssani ja ottaneet minut aina hymyllä vastaan. Kiitos.

Tästä pääsen siis huomaamaan, kuinka onnekas tytönlikka olenkaan. Olen saanut ystävikseni ja tuttavikseni aivan upeita persoonia, jotka ovat tehneet eteeni paljon ja toivottavasti minä olen onnistunut tekemään edes hitusen verran takaisin, jakamaan sitä onnea ja ilahtumista. Yksinkertaisesti kiitos teille kaikille.

Who is the best new acquaintance you made this year?
I have met so many awesome personalities this year that I have lost count. All the workmates that have let me be just myself, getting to know me as who I am.. It’s been amazing. Obviously I met Dan this year too, and I can’t even imagine how my life could be like without him. Already to this point I have so much to thank him from.

11. Piditkö uudenvuodenlupauksesi?

Krhm, en. Lupasin itselleni, että juoksisin kesällä Juankoski-Nilsiä – välin, mikä on siis noin parinkymmenen kilometrin matka täynnä mutkia ja ylämäkiä (niitä tuntuu olevan aina enemmän kuin alamäkiä, riippumatta kumpaan suuntaan on menossa). Aloitin kyllä harjoittelun, ja kesällä ajoin sen välin pariinkin otteeseen pyörällä. Juosten en kuitenkaan mennyt kertaakaan. Ehkä joku toinen vuosi?

Did you keep your New Years Resolution?
Um, no. I promised myself that I would run the distance between Juankoski and Nilsiä this summer, which is a bit over 20 kilometres long. I did start the training for it, and I cycle that route couple of times during the summer. But never I ran it. Maybe another year?

12. Synnyttikö kukaan läheisesi?

Joo! Rakas siskoni synnytti toisen lapsensa lokakuussa, aivan ihanan pienen tyttölapsen, kuin myös Danin sisko synnytti vain noin viikkoa myöhemmin pienen pojan.  Eikä vuosi 2013 näytä vauvapuolelta yhtään sen huonommalta, työkaverini synnyttää kahta kuukautta minua ennen, kuukautta ennen minua on vuorossa taas serkkuni ja sitten on se kaikkein läheisin persoona äkistämässä uutta ihmistä maailmaan. Minä itse.

Did anyone close to you give birth this year?
Yes, there was! My dear sister gave birth to her second child this October as well as a week later Dan’s sister gave birth to a little boy. And the coming year of 2013 doesnt seem to be anything less. My workmate’s due date is couple months before mine, a month before mine is my cousins turn and then obviously the most closest person to me is giving birth to a new life. Myself.

13. Kuoliko kukaan läheisesi?

Ei kukaan enää vuosiin läheinen, mutta lapsuusaikojen paras ystävä menehtyi kesällä onnettomuudessa. Lepää rauhassa, ystäväiseni.  Jo ennen tapahtumaa olin ehtinyt harmitella sitä, miten joskus läheisistä ihmisistä sitä vaan saattaa noin etääntyä – ja sitten asian korjaamismahdollisuus viedään pois. Tästä oppineena olen yrittänyt pitää nykyään läheisiin ihmisiin paremmin yhteyttä, ja ainakin kertoa silloin tällöin kuinka tärkeitä he ovatkaan.

Did anyone close to you die?
Someone who used to be close to me did die this year, my childhoods best friend died in a car accident.

14. Missä maissa kävit?

Englannissa vietin osan vuotta, minne tein Suomen kamaralta myös pari visiittiä kesän jälkeen. Keväällä käytiin koulukavereiden kanssa ihmettelemässä vähän Hollannin maata, ja uudenvuoden jälkeisen pari viikkoa vietin myös Berliinissä ystävättäreni luona. Englanti, Suomi, Saksa, Hollanti. Ei kehnompi saalis! Ensi vuodeksi luvassa ainakin Englanti ja Saksa uudestaan.

What countries did you visit this year?
I spent some of the year in England, to where I did couple of trips from Finland after the summer too. In the spring time I did go to Holland with my classmates, and just after New Years Eve I was in Berlin visiting my friend. So England, Finland, Germany, Holland. Not bad, not bad! For the coming year I have planned a trip to Germany as well as moving back to England.

london

15. Mitä haluaisit vuodelta 2013 sellaista, joka ei onnistunut vuonna 2012?

Matkan Stonehengelle! Ja Irlantiin! Ja tuon armaan miehen haluaisin onnistua raahaamaan Suomen kamaralle. Lentopelkoisen urhoon saaminen koneeseen näyttää tosin olevan yllättävänkin hankalaa, vaikka tahtoa tältä löytyisikin tutustua Suomen perheeseensä. Vinkkejä lentopelon taltuttamiseen? Olen jo miettinyt tajun kankaalle tajauttamista, mutta minulla ei taitaisi voimat riittää ton miehen raahaamiseen.. Eikä väkivaltaista tekoa katsottaisi ehkä hyvällä koneessa…

What do you hope from the year 2013 that didn’t happen in the year of 2012?
A trip to Stonehenge! And to Ireland! Obviously I would love to take my dear boyfriend to Finland as well.

16. Mikä päivämäärä säilyy muistissasi vuodelta 2012?

28.02.2012 (seurustelusuhteen aloitus), 01.04.2012 (sanoin ekaa kertaa ”I love you”), 11.09.2012 (kihlautuminen).

What date(s) you will always remember from the year 2012?
The dates for when me and him started to be together (28.02.2012) and when I said ”I love you” for the first time (01.04.2012). On the 11th of September 2012 I said yes to a marriage proposal.

17. Mikä oli vuoden 2012 suurin onnistuminen?

Että ei kauheasti toistoa tulisi, niin saanko vain mainita henkisen kasvun? Masennuksen selättämisen ja omanarvon ymmärtämisen?

What was your biggest achievement in 2012?
Well, how much I have grown this year and getting better from my depression? Getting to understand a bit better my own worth as a human being?

18. …ja suurin epäonnistuminen?

Se, että en ole onnistunut pitämään aivan niin hyvin yhteyttä joihinkin ystäviini sillä seuraamuksella, että he ovat kaiken tämän muutoksen keskellä päässeet minusta etääntymään, molempien osapuolien sitä tahtomatta. Tämä on ehdottomasti suurin epäonnistumiseni, ja sinä tiedät kuka sinä olet. Ensimmäisen auton ajokelvottomaksi saaminen rysäyttämällä se ojanpenkkaan ei ole mitään verrattuna tähän.

Luvataanko, että vuonna 2013 tilanne muuttuu ja emme etäänny toisistamme enää piiruakaan? Minä voisin heittää vaikka itkupotkuraivarit ”EN TAHDO” meiningillä lattialla just nyt, ihan vain siksi että asian tärkeys tulee sinulle ilmi, etelän tyttöni.

… and the biggest failure?
I haven’t managed to keep in touch with my friends that well this year that I should, and I have grown to notice there’s a little bit of a .. distance between us now. This is something I want to work on the following year, to get us back to where we were before!

19. Mikä oli paras asia, jonka ostit?

nikon

Ostaminen on yliarvostettua – käytän hyvin harvoin rahaa itseeni. Siitä tulee jotenkin syyllinen olo, aivan kuin jokainen sentti pitäisi olla säästämässä pahan päivän varalle. Minulle tosin annettiin viime vuonna mitä ihanampia lahjoja, kuten uuden digikameran, läppärin, Kindlen.. Mistä opin sen, että mieheni ympärillä on parempi varoa sanojaan, tai saattaa jopa saada sitä mitä haluaa!

What was the best thing you bought this year?
Buying is overrated – I rarely spend money on myself. But I have got awesome gifts this year, just like a camera, laptop, kindle.. From which I learned that I better be careful with my words around my boyfriend!

20. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?

Matkustamiseen. Tähän mennessä olen aikuiselämääni viettänyt siihen malliin, että jos vain vähänkään liikenevää rahaa on, olen lähtenyt hakemaan kokemuksia maailmalta. Nyt tähän tulee muutos vauvan myötä, mistä olen kuullut ihmisten olevan jopa huolestuneita osaltani. Vapauttanihan tullaan runsaasti rajoittamaan, enkä pysty niin helposti enää irroittautumaan matkoille.

Mutta tähän ikään mennessä olen jo nähnyt maailmaa melko runsaasti. Nyt on toisenlaisen elämän vuoro: sitoutumisen, perhe-elämän, rauhallisuuden.. ja ainaisen levottomuuden loppumista en todellakaan katso pahalla!

To where did you spend most of your money?
To traveling, which I have done loads in my life so far. Now it is time to move on from that restless way of life.

21. Mistä innostuit eniten?

Vauvasta! Kihlautumisesta! Ystävieni onnesta: moni ystäväni on myös löytänyt tiensä parisuhteen satamaan, ja vaikka eivät olisikaan, niin silti jotain upeaa kehitystä ja kasvua heidänkin elämässään on tapahtunut.

What got you most excited this year?
The baby! The engagement! From the happiness of my friends, as an example one of my friends found her way to a happy relationship too.

22. Vuoden 2012 ihmiset:

Perheeni, joihin olen löytänyt aivan uuden yhteyden viime vuonna. Olen vihdoinkin päästänyt heidätkin lähelle.
Heli-ystäväni, olet minulle äärettömän rakas.
Ja Dan.

Ja mainitsemisen arvoisia ovat ehdottomasti myös Heta ja Pihla, ystäväni jotka tulivat minua tapaamaan Englantiin asti jo vuonna 2012.

The people in 2012:
My family, to who I have found a new found connection this year. I have finally let them come close to me.
Heli, my friend.
And Dan.

And worth enough to mention are Heta and Pihla, as they came all the way to England to meet me.

23. Verrattuna tähän aikaan viime vuonna, oletko onnellisempi vai surullisempi?

Onnellisempi. Viime vuonna tähän aikaan olin aivan eksynyt itseni kanssa, en osannut pysyä aloillani enkä löytänyt onnellisuuden lähteitä mistään. Nyt tuo kaikki tuntuu kuin aivan eri henkilön elämältä.

In comparison to the year 2011, were you happier or sadder in 2012?
Happier. Last year this time I was so lost with myself that I could not stay still. Now all that seems like a life of a different person.

24. Miten vietit joulun?

Töissä. Laskettelukeskuksen hotelli täynnä joulumielisiä asukkaita ei ollut yhtään huono paikka viettää joulua, eikä myöskään uutta vuotta. Jouluaaton ehdoton huippukohta oli kuitenkin ajanvietto perheen kanssa iltasella, ja eritoten lahjojen avaamisrumba: siskontyttö halusi välttämättä avata jokaisen lahjan juuri minun kanssani. Eikä isinkään lahjojen avausapu kelvannut, vaan kaikki lahjat piti kiikuttaa tädin syliin, jotta yhdessä riemukkaasti lahjapaperit revittäisiin auki ja ihmeteltäisiin lahjaa.
Ehdottomasti tämän joulun paras lahja oli se!

How did you spend the Christmas?
Mostly at work at the ski center. Though the best moment of the Christmas eve was when my niece wanted to open all her presents with me. It was the best gift given to me.

25. Mikä oli mieluisin tv-sarja, jota seurasit?

Criminal Minds! Sarjassa on aivan ihana nörttipoika, jota on aina ilo seurata! How I met your mother oli vuoden 2012 löytö myös, joka tuli katsottua sitten aivan ensimmäisen kauden alusta juuri nyt pyöriviin jaksoihin asti niin, että aina ei malttaisi odottaa sitä seuraavaa jaksoa. Sainpa Daninkin innostumaan sarjasta!

What was the most entertaining tv-show that you watched this year?
Criminal Minds! How I met your mother was another great find too that I watched from the season 1 to the currently aired episodes! I even managed to get Dan to get interested in that show!

26. Mikä oli paras lukemasi kirja?

Minä, lukutoukka, en ehtinyt paljoa kirjoja lukea.. mikä harmittaa julmetusti. Mutta Life of Pi oli loistava ja samalla niin ärsyttävä, ja aloitin lukemaan Game of Thronesia. Siitä tehtyä tv-sarjaa olen seurannut sitä mukaa, mitä pidemmälle olen kirjassa ehtinyt.

How about the best read this year?
Sadly I haven’t been reading that much this year that I usually do. But Life of Pi was brilliant and now I have started to read the Game of Thrones.

27. …entä musiikillinen löytö?

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=nddD_zEVTDE?rel=0]

Dan soitti minulle muutaman kappaleen Youtubesta Seth Lakemania tarkistaakseen, voisinko miehen tuotannosta tykätä – ja vei minut sitten lopulta Seth Lakemanin konserttiin Bournemouthissa. Pääsimme aivan eturivin tuntumaan! Oli yksi upeimmista illoista ja vaihtarivuoteni huippukohdista, enkä koko konsertin aikana pystynyt lopettamaan hymyilyä. Huippua oli myös, kun bändin jäsenet huomasivat ääliömäisen hymyilyni ja siten sain heidänkin suupielensä nykimään!

Tai sitten se oli se meikäläisen tanssityyli…

And any new discoveries in music?
Dan played me couple of songs from Seth Lakeman and I fell in love – and then Dan took me to his gig. We were just by the front row and I couldn’t stop smiling and dancing the whole gig through!

28. Mikä oli vuoden suosikkielokuvasi?

Elokuvafriikin tyttöystävänä on tullut katsottua jonkin verran normaalia enemmän elokuvia, mutta nyt ei yksikään nouse ylitse muiden. Sherlock Holmes on jäänyt tietysti mieleen, sekä Ratatouille ja How to train your dragon, joita on tullut tuijoteltua yhdessä Rubyn, Danin tyttären, kanssa.

What was your favourite film this year?
Well, I’m a girlfriend of a filmfreak, so I have watched a way more films that I ever used to before. The new Sherlock Holmes did leave a good impression obviously, as we watched it on our first date in the cinema. Then Ratatouille and How To Train Your Dragon as I have watched them with Ruby, Dan’s daughter.

29. Mitä teit syntymäpäivänäsi?

Menin syömään kämppisteni kanssa meksikolaiseen ravintolaan ja sitten jatkoimme iltaa yökerhokierroksella. Join itseni semmoiseen känniin, että onnistuin kadottamaan kaikki tutut ja päädyin illan viimeisinä tunteina tekemään uusia tuttavuuksia. Posliinipönttöäkin yritin halailla, tuloksetta. Uudet tuttavuudet huolehtivat minut sitten kotiovelle asti.

Näinkin aikuismaisesti vanhenin vuodella vuonna 2012 Englannissa.
Tänä vuonna synttäripäivänä odotettavissa on ainakin neuvolakäynti!

How did you spend your birthday?
It was still my exchange year and me and my room mates went to a mexican restaurant for dinner and then continued the night with clubbing. I got so drunk that I managed to loose all my friends and then made new friends, who took care of me and made sure I got home alright. That’s how maturely I celebrated my birthday this past year..

30. Ketä kaipasit?

Kesäkuusta lähtien kaukosuhteessa eläneenä tietysti Dania, ja kaikkia ystäviäni maailmalla. Olen myös kaivannut hyvin paljon lintuystäviäni, ja siten haaveillut jälleen papukaijojen hankkimisesta lemmikiksi. Ovat teinivuosieni undulaattiystäväni tulleet ihan uniini asti, jatkuvasti!

Who did you miss?
Starting from June I obviously missed Dan as I was back in Finland, and then all my friends all around the world. I have missed loads my birdfriends and dreamed of getting parrots as pets again.

31. Mikä tai kuka sai sinut pysymään järjissäsi?
Heli.

Who or what kept you most sane this year?
Heli.

Vuosi vielä lyhyesti listattuna:

  • Vuoden vaihde kului ystäväni luona Berliinissä juhliessa
  • Englannissa vietin syntymäpäiväni
  • Luonani Englannissa vieraili Pihla ja Heta
  • Tutustuminen Daniin, seurustelusuhteen aloittaminen
  • Vierailin koulukaverini luona Hollannissa, ja yhdessä tutustuimme Amsterdamin ihmeisiin
  • Kesällä aloitin työt hotellin ravintolassa tarjoilijana Suomessa, ja oleskelin serkkuni perheessä kesätyttönä kummityttöäni hoivaten!
  • Loppukesästä toimin matkaoppaana australialaiselle tutulleni
  • Syksyn aikana vierailin Danin luona kaksi kertaa, jolloin tapahtui myös kihlautuminen ja kihlajaislahjana aloin odottamaan ensimmäistä lastamme…

Näihin sanoihin, kiitos kuluneesta vuodesta kaikille, ja toivottavasti uusi vuosi tuo tullessaan iloa ja onnellisia hetkiä!

So this year I have been in Berlin celebrating New Years Eve, I spent my birthday in England and I had Pihla and Heta visit me in England. I met Dan and got into a relationship with him. I travelled to Holland to see my classmates there and together we got to know Amsterdam. In summer I started working in a hotels restaurant in Finland and I spent the summer at my cousins place. At the end of the summer my Australian mate came to visit me in Finland. During the fall I visited Dan in England couple of times, during which we got engaged and as an engagement gift I got pregnant.

Thank you everyone for this year and hopefully the next year will bring joy and happiness to all of us!

rakkaudellam

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Meriannen mielessä
pyörittää hektistä erityislapsiperheen arkea brittimiehensä Danin kanssa Englannissa. Uusperheeseen kuuluu Danin esikoinen Ruby (7/2005) ja pariskunnan yhteiset lapset "Elsa" (4/2013) ja "Anna" (12/2015). Elsa syntyi keskosena ja hänellä on diagnosoitu vakava kuulonalenema, cp-vamma ja aivoperäinen näkövamma. Blogissaan Meriannen kuvailee perhearkeaan ja tunteitaan avoimen rohkeasti - millaista elämä tällaisessa perheessä on? Ota yhteyttä: meriannen@outlook.com

Arkisto

Instagram

  • Theme of the week - picnics.

meriannen

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: