Perhe-elämä 29.12.2014
TEKSTI Meriannen

Tapaninpäivä

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Tapaninpäivänä kunnioitettiin perinteitä ja mentiin Danin siskon luokse vierailulle. Siellä talo oli täynnä miehen sisaruksia perheineen ja tietysti grandma sekä -pa. Syötiin, juotiin, leikittiin lasten kanssa, pelattiin lautapelejä ja pantomiimia..

frost
Minähän meinasin omalta osaltani perua koko homman – yöllä oli ollut hitusen verran pakkasta ja meikäläinen oli saanut kylmää yön aikana. Aamulla olo oli ihan hirvittävä. Kurkku tuntui pahalta, yskitti, eikä kuumemittaria löytynyt mistään. Danin äiti sattui soittamaan juuri, kun unelmoin yskänlääkejuomaa lipittäessäni oman kodin ylhäisestä yksinäisyydestä ja pedin lämmöstä.

Danin äiti katkaisi moiset ajatukset yhdellä sivauksella, lempeästi.
”Ei kuule, kyllä tulet nyt vaan. Sinun on ihan pakko tulla! Ja sitä paitsi, et sinä voi tartuttaa kehenkään mitään mitä heillä ei jo olisi, niin koko B:n perhe kuin mekin ollaan puolikuntoisia. Ja parempi vain kuule olla perheen kanssa silloin, jos on vähän huono olla. Antaa sulle muuta ajateltavaa!”

Hän kutsui minua huomaamattaan osaksi perhettä. Mitä tottakai olen, mutta se hänen sanomanaan lämmitti mieltä.
Kyllä minä sitten lähdin.

Enkä katunut!

becci

Danin sisko B käytti miestäni istuimenaan. On ne miehet käteviä, pakko myöntää! Peffan alusina ainakin!

beth

Serkukset

craighail

Perheen tuorein vauvaa odottava pariskunta – vauvan laskettu aika tammikuussa!

frenzy

Lahjojen antaminen ja saaminen on osa englantilaista tapaninpäivän perinnettä. Kuten joku myös kuvasta saattaa bongata, alkoholin juominen kuuluu myös tapoihin – vaikka lasten seurassa. Juominen ei kuitenkaan ole suomalaisittain tuttua ”kaatokänni päälle nyt” – meininkiä, vaan sellaista sosiaalista maistelua. Itsekin nautin alkoholia: joku fiksu voi laskea meikäläisen veren alkoholipitoisuuden, kun 10 tunnissa join viisi alkoholipitoista juomaa. Tästä muistui jo paikan päällä mieleeni Demin hyvin kirjoittama juttu raflaavalla otsikolla ”En anna lapselleni raitista joulua” – ja tässä se näkyi, käytännössä. Olen Demin kanssa samaa mieltä, että kohtuukäytössä alkoholi on OK, eikä se lapsillekaan aiheuta traumoja, kun vanhempien käytös ei muutu eivätkä he heidän edessään toikkaroi kaatokännissä. Päinvastoin tästä voi saada sitä asiallista esimerkkiä alkoholin sivistyneestä käytöstä, kuinka viinipullon avaaminen ei automaattisesti tarkoita hiprakan hakuisuutta.

Saivat lapset seurata esimerkkiä myös siitä, kuinka alkoholista voidaan seurassa kieltäytyä. Danhan ei halunnut alkoholia juoda, joten siskonsa hänelle tarjotessa juomista Dan tyynesti pyysi mehulasillisen perään. Eikä siitä tehty numeroa, kukaan ei kääntynyt ja kysynyt ”mikset juo?”. Koska känni ei ollut kenelläkään tarkoitus, ei sillä myöskään ollut väliä, jos joku oli täysin raitis porukassa.

mike

danel

Elsa sai tärisevän possun!

ellelu

Ja laulavan nallen.

lush

Minä sain Poolessa perustetun ja Suomeenkin jo rantautuneen Lushin kylpytuotteita lahjaksi! Miten huumaava tuoksu! <3

miehet

hitti

Pikkupalomiehen ehdoton hittilahja!

hayleycraig

leikkiaika

lin

o

rubyow

Kaiken kaikkiaan aivan uskomattoman ihana reissu, vaikka puolikuntoista porukkaa osa olikin. Oli kivaa olla mukana, työntää itseni mukavuusalueeni ulkopuolelle pelaamalla pantomiimia muiden kanssa (tiimijako: tytöt vastaan pojat) sekä ratkaista murhamysteeria Cluedon muodossa.

Heräsin toivomaan, että Danin veli ja sisko perheineen asuisivat vielä vähän lähempänä – niin voitaisiin nähdä useammin.

perhe

Dan, ja tyttönsä hänen.

Mitäs teillä tehtiin tapaninpäivänä? Ja miten teidän joulu meni kaiken kaikkiaan?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (2)

Sellanen kylpypallo, mikä sulaa kylpyveteen! Vitsit, mikä tuoksu!
Ja nimenomaan! Siitä ei tarvitse tehdä suurta numeroa, teki niin tai näin. Tietysti alkoholilla on monessa perheessä ikäviä merkityksiä, ikäviä.. muistoja aiheuttanut. Mutta kohtuus kaikessa. 🙂
0
1 vastaus

Mahtavaa, kun mainitsit tuosta alkoholista! Minustakin on hyvä että on jouluna OK juoda vähän tai olla juomatta ollenkaan ilman että kummastakaan tarvitsee tehdä suurta numeroa. Ja oh, ihana Lush! Mitä tuossa paketissa oli?
0
1 vastaus

Sellanen kylpypallo, mikä sulaa kylpyveteen! Vitsit, mikä tuoksu!
Ja nimenomaan! Siitä ei tarvitse tehdä suurta numeroa, teki niin tai näin. Tietysti alkoholilla on monessa perheessä ikäviä merkityksiä, ikäviä.. muistoja aiheuttanut. Mutta kohtuus kaikessa. 🙂
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Meriannen mielessä
pyörittää hektistä erityislapsiperheen arkea brittimiehensä Danin kanssa Englannissa. Uusperheeseen kuuluu Danin esikoinen Ruby (7/2005) ja pariskunnan yhteiset lapset "Elsa" (4/2013) ja "Anna" (12/2015). Elsa syntyi keskosena ja hänellä on diagnosoitu vakava kuulonalenema, cp-vamma ja aivoperäinen näkövamma. Blogissaan Meriannen kuvailee perhearkeaan ja tunteitaan avoimen rohkeasti - millaista elämä tällaisessa perheessä on? Ota yhteyttä: meriannen@outlook.com

Arkisto

Instagram

  • Theme of the week - picnics.

meriannen

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: