Muut 4.1.2015
TEKSTI Meriannen

Ainekirjoitus 2015

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

ainekirjoitus

Ideoimme yhdessä Bloggaajien Blogiyhteistyö – fb-ryhmässä aloittavamme uudestaan jo aiemminkin blogisfääreissä pyörineen ainekirjoitushaasteen – ihan jo siksi, koska sen idea on vain niin loistava! Itsehän aikanaan bongasin moisen Leluteekin blogista, ja vietinkin tovin jos toisenkin lukien muiden kirjoittamista rakastavien bloggaajien tuotoksia. Ihastuin ideaan – aina äidinkielen tunneilla ainekirjoitustehtäviä rakastaneena halusin mukaan! Mikä parasta, nyt ei tarvitsisi saada punakynällä merkittyä paperia takaisin, vaan saisi luovuuttaan toteuttaa ilman arvostelun jännitystä.

Yksinkertaisuudessaanhan homma toimii näin:

Ainekirjoitushaasteen ylläpitäjä keksii aiheen ja antaa noin kuukauden verran aikaa osallistujille muotoilla kirjoitelmansa. Aineella ei ole rajoituksia sanamäärissä tai äidinkielen tunneilta tuttua ”ainakin näin ja näin monta sivua pitkä pitää aineen olla”. Muutenkin ainekirjoitukseen tuotos on itse kirjoittajasta kiinni.

Kirjoitelma julkaistaan ylläpitäjän antamana päivämääränä. Tuotosta ei arvostella. Kaikkien ainekirjoituksen palauttaneiden kesken ylläpitäjä arpoo seuraavan ylläpitäjän, joka pääsee seuraavaksi päättämään aiheesta ja tekee lopuksi blogiinsa koostepostauksen kaikista osallistujista.

Mikä ihaninta – kaikki halukkaat saavat tähän osallistua!

Minä aloitan vuoden 2015 ensimmäisen ainekirjoitushaasteen, ja aiheeksi ideoin:

Jos olisin tiennyt…

 

Kirjoitusaikaa on 1.2.2015 asti, jolloin kirjoitukset julkaistaan! Kokoan osallistuneista kirjoituksista koosteen, joten älkää unohtako heittää minulle kirjoitelmanne linkkiä! Aiheen käsittelytapa on vapaa.

Pitäkää hauskaa!

rakkaudellam

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (8)

Kiitos ihana, lisäsin! 🙂
0
1 vastaus

Liina aloitti sen aikanaan omassa blogissaan. Ja tykkäsin kans kovasti, joten mukana. Oon ite suunnitellut käynnistäväni kuva-analyysi-postaushaasteen. 🙂
0
1 vastaus

Mie yritinkin etsiä että kuka sen aloitti, ja Leluteekin Emilian kanssa oltiin yhteyksissä että se alkuperäinen ”ketju” oli jo hiljentynyt – joten siksi uusi! Ja ihana kuulla että olet mukana!
Minkälainen kuva-analyysi-juttu? Saana (Tyttö sinisen oven takana) ehdotteli miulle ”kuvaterapiaa” piirtämisen keinoin, jota edelleen kovasti pohdin!
0
1 vastaus

Siis aikalailla tuollaista vastaavaa kuin tuo ainekirjoitushaaste. Tykkäsin äidinkielentunneilla kovasti niistä tehtävistä, joissa annettiin jokin kuva ja siitä pitää kirjoittaa analyysi/ tarina. 🙂

Eli siis bloggaaja jakaisi kuvan (vähän niin kuin nyt annoit otsikon) ja jokainen saisi kirjoittaa sen pohjalta mitä mieleen tulee.

Kuva-analyysin virallinen määritelmä kai on: ”Kuvan analyysi- ja tulkintatyön voi aloittaa monesta eri lähtökohdasta. Analyysilla tarkoitetaan kuvan tarkkaa havainnointia, kokonaisuuden pilkkomista osiin ja sitä kautta johonkin tulkintaan päätymistä. Kuvan tulkintaa voi siis ajatella analyysin lopputuloksena: voidaksemme sanoa jotain kuvasta, meidän täytyy ensin ainakin jollain tasolla analysoida sen aihepiiriä ja rakennetta. Tämä tapahtuu usein tiedostamatta kuvaa katsoessa. Tiedostetun analyysin avulla on mahdollista löytää kuvasta myös sellaisia merkityksiä, jotka jäävät aluksi huomaamatta.

Kuvaa voidaan tulkita keskittyen sen sisältöön (esim. ikonografinen analyysi), rakenteeseen (formalistinen analyysi) tai syntyviin assosiaatioihin (subjektiivinen tulkinta). Kuvan tulkintaa voidaan laajentaa asettamalla teos historialliseen kontekstiinsa esimerkiksi suhteessa tekijän elämäkertaan (biografinen tulkinta) ja muuhun tuotantoon tai maailman tapahtumiin. Teoksesta voidaan etsiä symbolisia merkityksiä (semioottinen analyysi) ja viittauksia muihin teoksiin (intertekstuaalisuus).”

Täältä lisää:
http://opinnot.internetix.fi/fi/muikku2materiaalit/lukio/ku/ku1/03_kuvan_analyysi_ja_tulkinta/01_kuvan_analyysi_ja_tulkinta_teoria?C:D=1818915&m:selres=1818915
0
1 vastaus

EHDOTTOMASTI MUKANA!! Innostuin! JOO! Ehdottomasti! Milloin ryhdytään tekemään?
Hei, oletko jo BB-kavereissa? Siellä juuri tänään pohdittiin uutta kivaa yhteistä tekemistä, ja tässä olisi ideaa! 🙂
0
1 vastaus

Nyt laitoin liittymispyynnön 🙂 kiitti vinkistä. En siis ollut aiemmin. Vois kai nuo haasteet pyöriä yhtä aikaakin.
0
1 vastaus

Mikseipä! Ois ihana! Hyväksyin siut poppooseen mukaan jo! Ja jos tulee muitakin ideoita, niin sinne vaan ideoimaan ja tekemään yhdessä muiden bloggaajien kanssa! n_n
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Meriannen mielessä
pyörittää hektistä erityislapsiperheen arkea brittimiehensä Danin kanssa Englannissa. Uusperheeseen kuuluu Danin esikoinen Ruby (7/2005) ja pariskunnan yhteiset lapset "Elsa" (4/2013) ja "Anna" (12/2015). Elsa syntyi keskosena ja hänellä on diagnosoitu vakava kuulonalenema, cp-vamma ja aivoperäinen näkövamma. Blogissaan Meriannen kuvailee perhearkeaan ja tunteitaan avoimen rohkeasti - millaista elämä tällaisessa perheessä on? Ota yhteyttä: meriannen@outlook.com

Arkisto

Instagram

  • We escaped from the heatwave to cool down by one of the streams in new forest. And it was lush.

meriannen

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: