Perhe-elämä 15.1.2015
TEKSTI Meriannen

Lapsen riemu leikkiessä: lelusaaliin esittelyä!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Elsa oli ollut hyvin kiltti tyttö, ja joulupukki yöreissullaan jätti hänelle paljon paketteja. Sen verran uutta ja ihanaa, että niitä kaikkia ei yhteen postaukseen voi koota. Joten aloitetaan näistä tytön sisäkorvaistutteiden myötä saamista lahjoista. Musiikkileluista.

Me ostimme tytölle pussukan täynnä erilaisia soittimia. Kulkusia, marakasseja, pieniä kelloja, niitä munia täynnä jyväsiä.

Niiden kanssa totutellaan erilaisiin ääniin. Kuunnellaan.

Harjoitellaan käden koordinaatiota, hallintaa ja syy- sekä seuraussuhdetta.

Opetellaan pitämään esineistä kiinni. Heiluttamaan kättä saadakseen ääntä kuuluviin.

Voitteko arvata, mikä musiikkipussukan sisällöstä on tytön lemppari?

Reaktio kulkusten ääniin on nimittäin poikkeuksetta hyvin laimea.

Blogin lukijalta tessalta tyttö sai pianon. Pehmustetut, värikkäät, isot painikkeet.

Voidaan harjoitella värejä, syy- ja seuraussuhdetta. Innostua pianon äänistä, opetella käden hakuammuntaa koskettimille.

Grandma’lta ja -pa’lta Elsa sai musiikkia lurittelevan karusellin. Kauheasti grandma surkutteli, kun ei ollut muistanut Elsalla olevan jo moista, mutta minä huomautin vaihtelun virkistävän.

Tässä on edelliseen verrattuna eri eläimiä. Toisen kanssa voidaan harjoitella kotieläinten kuten lehmän äännähtelyn tunnistamista, kun uusimmassa ihmetellään safarin eläimiä.

Lisäksi tämä uusi pyytää Elsaa tunnistamaan ääniä, sekä laskee ja sanailee väreistä.

Käden koordinaatio on jatkuvassa harjoituksessa, kosketellaan eläimiä, yritetään koskettaa vilkkuvaa valoa. Heilautetaan kättä niin, että moksautetaan jotain eläintä ja saadaan koko karuselli pyörimään.

Sitten on auntielta saatu possu. Laulava possu, joka tärisee. Jos sen antaa väristä lattialla, se matkustaa sekavasti eri suuntiin.

Mutta kivointa on, kun tärisevä töpselinenä laitetaan masun päälle.

Näiden lisäksi tyttö sai leikkimattoja, kirjoja… mutta näistä lisää seuraavalla kerralla!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (2)

JUST NIITÄ! .. no arvaa muistinko suomenkielisiä termejä noille! Mä meinasin kutsua tota kulkus-juttuakin kulkuskepiksi, mutta kaksimielisenä mä en vaan.. voinut… 😀 😀 😀
0
1 vastaus

Ne ovat rytmimunia! 😀 😀
Ihania kuvia ja leikkejä! Selvästi tuli mieluisia lahjoja!
0
1 vastaus

JUST NIITÄ! .. no arvaa muistinko suomenkielisiä termejä noille! Mä meinasin kutsua tota kulkus-juttuakin kulkuskepiksi, mutta kaksimielisenä mä en vaan.. voinut… 😀 😀 😀
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Meriannen mielessä
pyörittää hektistä erityislapsiperheen arkea brittimiehensä Danin kanssa Englannissa. Uusperheeseen kuuluu Danin esikoinen Ruby (7/2005) ja pariskunnan yhteiset lapset "Elsa" (4/2013) ja "Anna" (12/2015). Elsa syntyi keskosena ja hänellä on diagnosoitu vakava kuulonalenema, cp-vamma ja aivoperäinen näkövamma. Blogissaan Meriannen kuvailee perhearkeaan ja tunteitaan avoimen rohkeasti - millaista elämä tällaisessa perheessä on? Ota yhteyttä: meriannen@outlook.com

Arkisto

Instagram

  • Synttäriviikon #bulletjournal aukeama 😍 #kalenterimania #bujo #bujoweeklyspread #inspiration #bujoideas #bujoinspire inspiration for the girl from @juditmallolart

meriannen

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: