Perhe-elämä 20.1.2015
TEKSTI Meriannen

Fysioterapeutin ja kiropraktikon ero käytännön hoitotyössä: Oireena narskutus

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kerroin fysioterapeutille, että tyttö on alkanut narskuttaa hampaitaan – eritoten itkiessään. Koko leuka on tiukkana kuin viulun kieli, ja narske vain käy. Kysyin, olisiko sille mitään tehtävissä?
”Valitettavasti ei.”
Okei.

Kerroin kiropraktikolle, että tyttö on alkanut narskuttaa hampaitaan – eritoten itkiessään. Kiropraktikko-opiskelija nyökkäsi, kirjasi sen ylös muistiinpanoihinsa. Hoitaessaan tyttöä hän sitten siirtyi koskettamaan tytön kalloa ja ilmoitti, että rentouttaa tytön leukalihakset. Näytin varmaan aika hölmistynyttä naamaa, kun opiskelija sanoi heti:
”Niin, kun sanoit, että hän on alkanut narskuttaan hampaita. Tämän pitäisi helpottaa.”
”Ai! Kiitos.”

Tytöstä näki, kuinka hän suorastaan nautti leukalihastensa rentoutuksesta. Hyvä, ettei nukahtanut siihen!

Tiedättekö mitä? Narskutus loppui kokonaan kolmeksi päiväksi, ja sitä tapahtuu edelleen paljon vähemmän kuin aiemmin. Huomenna on uudestaan kiropraktikko, pakko pyytää häntä jälleen tekemään taikansa tytön leukalihasten kanssa!

(Huomio: Nämä kokemukset ovat tosiaankin henkilökohtaisia; tulokset riippuvat hoitohenkilökunnasta. Se, että meidän fysioterapeuttimme ei tiennyt, kuinka narskutuksesta pääsisi eroon, ei tarkoita sitä etteikö joku muu fysioterapeutti sitä olisi saattanut tietääkin. Mutta vinkkinä: leukalihasten hierominen ja venytys.)

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Meriannen mielessä
pyörittää hektistä erityislapsiperheen arkea brittimiehensä Danin kanssa Englannissa. Uusperheeseen kuuluu Danin esikoinen Ruby (7/2005) ja pariskunnan yhteiset lapset "Elsa" (4/2013) ja "Anna" (12/2015). Elsa syntyi keskosena ja hänellä on diagnosoitu vakava kuulonalenema, cp-vamma ja aivoperäinen näkövamma. Blogissaan Meriannen kuvailee perhearkeaan ja tunteitaan avoimen rohkeasti - millaista elämä tällaisessa perheessä on? Ota yhteyttä: meriannen@outlook.com

Arkisto

Instagram

  • Synttäriviikon #bulletjournal aukeama 😍 #kalenterimania #bujo #bujoweeklyspread #inspiration #bujoideas #bujoinspire inspiration for the girl from @juditmallolart

meriannen

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: