Perhe-elämä 14.2.2015
TEKSTI Meriannen

Kumpi tärkeämpi, ystävyys vai rakkaus?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Ystävänpäivä tunnetaan täällä rakkauden päivänä – tähän päivään liittyy paljon erilaisia uskomuksia rakkauteen ja hedelmällisyyteen liittyen antiikin ajoista lähtien. Englannissa ystävänpäivää on juhlittu jo 1500-luvulta lähtien.

Minä en ole koskaan pitänyt tästä rakkauden korostamisesta. Se tuntuu kuin painostukselta kaikille sinkuille – kipeä muistutus siitä, että siinä sohvalla ei ole oma kulta vieressä. Ei elämänkumppania, jonka kanssa järjestää treffit ja puhua imelyyksiä.

Siksi suorastaan palvon suomalaista tapaa viettää rakkauden päivää ystävänpäivänä. Vaikka ystäviä kannattaakin muistaa useammin kuin vain kerran vuodessa, niin on suorastaan lumoavaa että ystäville on järjestetty kokonainen oma päivä. Ystävyyshän on elämän suola; parhaimmat ystävät tietävät sinusta kaiken, he ovat jakaneet ja olleet osa elämääsi niin ennen kuin jälkeen elämänkumppanin löytymisen. Jos ihmissuhteita pitäisi laittaa tärkeysjärjestykseen, voisin sanoa että ystävät menevät jopa ylitse rakkaussuhteiden. Ystävät pysyvät, vaikka rakkaus saattaisikin sammua.

Mutta ei elämä ole niin mustavalkoista, eikä ihmissuhteita oikeasti pysty arvottamaan.

Silti minä rakastan ystävänpäivän ajatusta.

Kiitos, kaikki ystäväni. Ilman teitä, minä en olisi täällä. Ilman teitä, minä en olisi selvinnyt. Kiitos, että olette olemassa. Kiitos, että olette jaksaneet kuunnella, auttaa ja myös luottaa minuun. Kiitos.

Näihin sanoihin:

valkortti1

PS. Kaikesta tästä alustuksesta huolimatta minä ja Dan juhlistamme tänään parisuhdettamme – sitä, että me olemme vieläkin me. Arvatkaa, mihin ravintolaan menemme? Tai siis lähinnä mitä syömään?

No, sushia tietenkin. Se on se meidän juttu. Se tuo muistot siitä yhdestä erityisestä treffi-illasta kolme vuotta sitten, kun minä tallukka vihdoinkin tajusin, että kyllä. Tässä miehessä on sitä jotakin.

Rakkaudentäyteistä ystävänpäivää siis kaikille!

rakkaudellam

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (6)

Hyvää ystävänpäivää rakas! <3 <3
0
1 vastaus

Rakkauttahan se on ystävyyskin (; Vaikka rakkaudesta puhuttaessa usein ajatellaan sitä romanttista rakkautta, niin kyllä hyviä ystäviäkin voi rakastaa. Suomalaiset on tajunnu tän hyvin ja sinkkuna oon iloinen, että voin juhlistaa ystävänpäivää kaveriporukalla ilman että kukaan katsoo oudosti 😀
0
1 vastaus

Tästä kommentista tuli ihan mieleen Kaaosta ja Kukkamekkoja – bloggaajan puolison kirjoitus rakkaudesta – koska rakkauttahan on, niin kuin sanoit, montaa erilaista ”muotoa”. Odotas, etsin linkin.. Haa! Löytyipäs, tässä ole hyvä!

Täällä jotenkin tuntuu, että jos ystäviään muistaa ystävänpäivänä, sitä jotenkin.. katsotaan kieroon. Kun juhlittavan rakkauden pitäisi nimenomaan (muka) olla sitä romanttista rakkautta, eikä vaikka ystävien välistä rakkautta. Onneksi suomalaiset ovat tosiaan tässä asiassa fiksumpia <3 🙂

Hyvää ystävänpäivää Linda! <3
0
1 vastaus

Hyvää ystävänpäivää, rakas ystäväni! <3

Terveisiä myös Danille! 😀
0
1 vastaus

Kiitos ihanainen ystäväni, toivottavasti siulla ja teillä oli ihana ystävänpäivä! <3 Ja kerroin! 🙂 <3
0
1 vastaus

Hyvää ystävänpäivää! 🙂
0
1 vastaus

Hyvää ystävänpäivää rakas! <3 <3
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Meriannen mielessä
pyörittää hektistä erityislapsiperheen arkea brittimiehensä Danin kanssa Englannissa. Uusperheeseen kuuluu Danin esikoinen Ruby (7/2005) ja pariskunnan yhteiset lapset "Elsa" (4/2013) ja "Anna" (12/2015). Elsa syntyi keskosena ja hänellä on diagnosoitu vakava kuulonalenema, cp-vamma ja aivoperäinen näkövamma. Blogissaan Meriannen kuvailee perhearkeaan ja tunteitaan avoimen rohkeasti - millaista elämä tällaisessa perheessä on? Ota yhteyttä: meriannen@outlook.com

Arkisto

Instagram

  • Synttäriviikon #bulletjournal aukeama 😍 #kalenterimania #bujo #bujoweeklyspread #inspiration #bujoideas #bujoinspire inspiration for the girl from @juditmallolart

meriannen

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: