Perhe-elämä 25.2.2015
TEKSTI Meriannen

Nyt riitti! Seinät kaatuivat päälle.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Minulla meni hermo. Ihan totaalisesti.

En enää jaksanut tätä kotona märehtimistä. Ihan sama, että päivittäin olen vielä tarvinnut päikkärit ja että kurkkukipukin palasi, en – enää – jaksa. Nukkumaan mennessä taputtelin kuukauden kotilevosta hyvin paisunutta masua ja sanoin Danille, että nyt muuten jo masu häiritsee. Hän ihmetteli että miksi, ja minä osoitin tuoreita raskausarpia. Niitä oli ilmestynyt masuun ja reisiin.

”Silloin kun olin raskaana Elsalle, en saanut raskausarpia ollenkaan. Ja nyt niitä on jo masussakin!”
”Mutta Madge”, Dan sanoi, ”Jos sinä haluat päästä masusta eroon, niin sinähän pääset siitä eroon.”
”Minä tiedän,” kaivauduin peittojen alle hänen viereensä, ”eikä se tarkoittaisi muuta kuin ruokavalion pientä hiomista, mutta kaikkein eniten aktivoitumista.”
”Niin kuin sanoin, jos haluat niin tiedät mitä tehdä.”
”Mutta minä voisin kaivata vähän apua tässä.”
”Miten?”
”Jos sä voisit silloin tällöin kysäistä, että haluaisinko lähteä kuntokeskukselle, niin jo se pelkästään auttaisi todella paljon.”
”Okei. No sitten itseasiassa tehdäänkin niin, että joka päivä, kun minä tulen töistä, sinä lähdet samalla oven avauksella kuntokeskukselle. Ihan sama mitä tekemään, mutta joka päivä otat itsellesi aikaa.”
”Hmmmm..”
”Ja sen takia meillä on hevarityttökin.”
”Totta.. Itseasiassa, kuulostaa tosi hyvältä. Koska eihän se tarkoita, että joka päivä kävisin salitreeneissä.. Lepopäivinä voisin käydä vaikka venyttelemässä tai vaikka vaan kävelemässä puistossa.”
”Jep.”

mustvalksleepingbeauty

Tiistaina aamusta valitin Danille kurkkukivusta ja päänsärystä, hän vastasi kehottamalla juomaan paljon vettä, ottamaan särkylääkkeitä ja nokoset, jotta voisin myöhemmin lähteä uimaan. Minä soitin hevaritytön paikalle, ja hän huolehti tytöstä niin että minä sain parin tunnin nokoset. Olo oli sen jälkeen kuin ihan eri naikkosella! Siivosin kämpän, leikin innolla tyttären kanssa ja kun Dan pyrähti töistä kotiin, minä lähdin uimaan.

Uin puoli tuntia venytellen jatkuvasti altaassa – voi miten upea tunne olikaan, kun sain veren kiertämään kehossa ja lihaskolotukset hävisivät kuin yksittäiset sukat pyykkikoneeseen! Enkä ollut sitä aiemmin tajunnut, mutta jäsenenä sain mennä ilmaiseksi kuntokeskuksen saunaankin. Saunaan, jossa ei ole edes kiuasta, mutta kyllä se tyhjää parempi oli – ah autuutta, kun uinnin jälkeen saunan lämmöissä vielä venyttelin!

mustvalkdani

Tästä hyvin innoissani kotona vilkaisin heti, mitä jumppia olisi seuraavalle päivälle – ja riemastuin! Olen aina rakastanut vettä ja vedessä leikkimistä, uiminen on melkein parasta mitä tiedän.. Melkein aloin hyppimään tasajalkaa sohvalla, kun huomasin että lähimmässä kuntokeskuksessa oli seuraavalle päivälle luvassa aquazumbaa! Zumbaa! Aquazumbaa! Ei viiiiiitsit!

mustvalk

Soitto hevaritytölle, ja oi kyllä – hän pääsi hoitamaan Elsaa heti aamusta. Aquazumba kun sattui olemaan kymmenen aikaan aamulla.

Elsa nukkui yönsä huonosti, mikä tarkoitti vain muutaman tunnin yöunia meikäläisellekin. Mutta olin niin innoissani zumbaamisesta vedessä, että minua ei haitannut ollenkaan, vaan odottelin innolla hevarityttöni saapumista jumppareppu pakattuna. Matkalla reppu selässä pomppien haistelin keväisiä tuulia, nautin auringosta iholla ja tajusin vasta puolivälissä, että hei.. Lähdinpä tässä muuten ensimmäistä kertaa talosta jättäen tytön hevaritytön hoiviin yksin. Kaikkina aikaisempina kertoina minä olin painunut pehkuihin, joten olin ollut vain viereisessä huoneessa – nyt otin ja lähdin. Eikä tuntunut missään.

mustvalk1

Onnenkyyneleet kirposivat kuitenkin silmiini, kun hevarityttö lähetti minulle tuon ylimmäisen kuvan kera tekstin: ”Kesken aamupalan tyttö nukahti. Söi tosi hyvin, minä lauleskelin hänelle samalla – ja sitten yhtäkkiä tyttö vain vaipui uneen.”

Minun teki niin hyvää nähdä, kuinka hyvin tyttö oikeasti pärjää silloinkin, kun minä en ihan aikuisten oikeasti ole paikalla tai saavutettavissa välittömästi. Jumpatessa en suonut kodin tapahtumille ajatustakaan, keskityin vain ja ainoastaan liikkumisen riemuun – hihitin, kun melonini hylskyivät uikkarien sisällä hyppiessäni vedessä edestakaisin ohjaajan mukana ja suorastaan repesin nauruun, kun jumpanohjaaja laittoi Beyoncén Run the Worldin soimaan ja ohjasi meitä avaamaan haaroja leveästi pinnan alla.

Minkään muun jumpan jälkeen en koskaan aikaisemmin ole jäänyt jumppailemaan itsekseen saliin muiden lähdettyä, mutta aquazumban jälkeen jäin. Uin altaan päästä päähän, venyttelin, ja toistin muutamia aquazumbassa oppimiani liikkeitä (paitsi Beyoncéa). Sitten saunaan!

mustavalkodaniel

Kotona odotti edelleen unessa oleva tyttö, joka selkeästi ei vieläkään ole ihan selvinnyt röhästään. Nukkua tohisi hän nimittäin kolmeen asti, jolloin minun piti lähteä käymään lääkärissä. Hevarityttö jäi hoitamaan heräilevää tyttöä ja syöttämään hänelle lounasta. Pian puhelin täyttyi uusista, söpöistä kuvista..

Lääkärissä opin, että vielä mitä minä lihonut olen tämän kotikuukauden aikana. Pari kiloa oli hävinnyt jonnekin. Täh?

Postauksen kuvitus hevaritytön käsialaa.

rakkaudellam

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (4)

Tää on kyllä ihan mieletön apu, kun on toinen joka kysyy että haluaisinko? No itseasiassa JOO! 😀 Mä oon täällä niin innoissani kun pääsen liikkumaan! Tervetuloa terveempi keho!

Ja ymmärrän TÄYSIN mitä tarkoitat! Mutta tämä on kyllä kaiken sen järjestämisen arvoista.. Kannattaa miettiä, mutta ei missään nimessä ottaa asiasta stressiä! <3
0
1 vastaus

Uskaltaako kysyä, paljonko tuo lastenhoitaja veloittaa tunnilta?
0
1 vastaus

Miksei uskaltaisi? Kysyä saa, eri asia mitä vastaan :’D Ennen hänen palkkaamistaan tein laskelmat, että mihin meillä on varaa, ja maksamme hänelle hilkun verran enemmän kuin mikä hänen minimipalkkansa on. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että hänestä on tullut meidän ystävä, joka hengaa meillä muuten vaan – ja hän jo painottaa itse, että hänelle pitää maksaa vain ajasta, jolloin hän on meillä oikeasti lapsenvahtina! 😀
0
1 vastaus

Mä niin kans haaveilen salilla/uimassa käymisestä mut oon niin patalaiska etten saa aikaiseksi. Tuntuu näin yhna tajuttoman vaikeelta kun ensin pitäs hankkia lasten vahti ja sit kasata itsensä ja repiä liikkeelle… voi kun mullakin ois kotona joku joka patistais liikkeelle 😀
0
1 vastaus

Tää on kyllä ihan mieletön apu, kun on toinen joka kysyy että haluaisinko? No itseasiassa JOO! 😀 Mä oon täällä niin innoissani kun pääsen liikkumaan! Tervetuloa terveempi keho!

Ja ymmärrän TÄYSIN mitä tarkoitat! Mutta tämä on kyllä kaiken sen järjestämisen arvoista.. Kannattaa miettiä, mutta ei missään nimessä ottaa asiasta stressiä! <3
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Meriannen mielessä
pyörittää hektistä erityislapsiperheen arkea brittimiehensä Danin kanssa Englannissa. Uusperheeseen kuuluu Danin esikoinen Ruby (7/2005) ja pariskunnan yhteiset lapset "Elsa" (4/2013) ja "Anna" (12/2015). Elsa syntyi keskosena ja hänellä on diagnosoitu vakava kuulonalenema, cp-vamma ja aivoperäinen näkövamma. Blogissaan Meriannen kuvailee perhearkeaan ja tunteitaan avoimen rohkeasti - millaista elämä tällaisessa perheessä on? Ota yhteyttä: meriannen@outlook.com

Arkisto

Instagram

  • We escaped from the heatwave to cool down by one of the streams in new forest. And it was lush.

meriannen

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: