Yleinen 9.6.2015
TEKSTI Meriannen

Hullunmyllyä

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Meillä tehtaillaan hampaita. Tyttäremme pieni on ollut poikkeuksellisesti hyvin äreä ja uninen; lauantaiaamuna ressukalla oli jopa kuumetta ja tyttö nukkui käytännössä ihan koko päivän putkeen. Siitäkin huolimatta, että hän oli nukkunut hyvät yöunet.

teethingbabe

Lauantaina uni maittoi.

Terävien hampaiden puskeminen ikenien lävitse on vaikuttanut jopa ruokailuihin. Aiemmin niin loistavasti ja ongelmitta soseutettuja kiinteitä syönyt Elsa ei yhtäkkiä kyennytkään nielemään kunnolla. Kaikki se ylimääräinen sylki suussa aiheutti hänelle tukehtumisvaaraa jo ilman ruokaakin, joten selviydyimme pari päivää vain hänen erikoismaitonsa varassa. Hänellehän on reseptillä sellaista maitoa, joka voisi kalori- ja vitamiimipitoisuuksiensa ansiosta korvata aterioita. Normaalisti hän kittaa kolme – tai neljä annosta päivässä niitä kiinteiden lisäksi, mutta noina kahtena surkeana päivänä hän joi niitä lähemmäs kymmentä purkkia päivä.

Nyt olemme päässeet takaisin kiinteiden makuun, vaikkakaan määrällisesti tyttö ei ole vielä samalla tasolla kuin aiemmin. Lopetamme kiinteiden antamisen heti, kun hän alkaa osoittaa väsymisen merkkejä eli ennen, kuin nielemisvaikeudet alkavat.

mie

Tyttö on ollut jopa niin hellyyden- ja huomionkipeä, että olemme kokeneet helpommaksi antaa hänen nukkua olohuoneessa. Joku meistä nukkuu sohvalla, mistä hän osaa heti herättyään tarkistaa että onko ketään paikalla. Jos hän nukkuisi kehdossaan, hän ei sieltä käsin pysty tarkistamaan toisella puolella huonetta olevasta sängystä, onko siellä ketään. Vaikka tuntuukin ihan oudolta antaa tytön nukkua ohuella patjalla olohuoneen lattialla, niin hän vaikuttaa siinä niin paljon tyytyväisemmältä. Toisin kuin niinä iltoina, kun erehdyimme nukuttamaan hänet kehtoonsa. Jo parin tunnin kuluttua saimme kuulla erehdyksestämme.

elsat

Kuvan (c) Dani Hanlon

Mutta ei tämä kuitenkaan sitä tarkoita, että meille vain hampaiden tekemisen takia kurjaa kuuluisi. Päinvastoin! Olemme nauttineet ulkona auringosta, hoitaneet kaikki vastaanottoajat niin kiropraktikolle, fysioterapeutille kuin lääkäreillekin ja muille – vaikka tyttö ei aina ole ollut kovinkaan riemuissaan leikkimässä esimerkiksi näön tukihenkilömme kanssa, niin emme silti mitään aikoja ole peruneet. Ei, koska hampaiden puskeminen ei tarkoita, että hän olisi kipeänä. On tyttö joistain vierailuista jopa nauttinutkin, mikä on ollut niin piristävä näky.

Ja pään kontrolloinnin parantuminen kaikesta huolimatta on ollut aivan uskomatonta! Emme ole vielä videolle ehtineet napata sitä upeutta, kun tyttö nostaa päätään päätuesta ilman headpodia nähdäkseen jotain paremmin, eikä anna päänsä tipahtaa hallitsemattomasti eteen niin kuin aiemmin vaan työntää päänsä hallitusti takaisin päätukea vasten. Tyttö on tätä hallittua pään nostelua harrastanut ihan muuten vaan, ja se riemukkaan ylpeä ilme joka ikisen kerran kun pää kolahtaa takaisin päätukea vasten.. Se riipaisee tämän äidin sydäntä. Hyvällä tavalla.

Dani the Nanny alias Hanlon on rikastuttanut päiviämme – olemme koko perhe Elsaa lukuunottamatta pistäneet kasvonaamiot, käyneet puistoilemassa ja Ruby piirteli yhdessä Hanlonin kanssa pihallemme vesiliukoisilla liiduilla. Niin, ja Ruby. Hän tuli meille viikonlopuksi, mutta sunnuntaina kysäisi sitten äidiltään täysin oma-aloitteisesti, jos hän voisi viipyä meillä maanantaihin. Maanantain kouluun viemisten ja hakujen jälkeen tyttö lähetti tekstiviestiä äidilleen, että josko hän mitenkään voisi sittenkin viipyä vielä tiistaihin? Ja arvaatteko, mitä hän tänään kysyi äidiltään..? Kyllä. Hän on meillä nyt ainakin huomiseen. Tosin hän jo jutteli meille, että jos vaan meille sopisi, niin hän olisi meillä ainakin perjantaiaamuun asti.

Emmekä me pistä pahaksemme. Emme todellakaan. On edelleen aivan ihanaa olla enemmän Rubyn arjessa mukana. Ja taitaa tuo Elsan isosiskokin tykätä, kun noin ilman meidän vaikutustamme asiaan kyselee äidiltään lupaa pysyä isänsä luona pidempään.

Kuvien (c) Dani Hanlon

Niin, ja tässä jotenkin hassusti kävi niin, että olemme adoptoineet sen naapurimme kissan. Kissan, josta he eivät pitäneet huolta. Virallisesti katti on Hanlonin, sillä minä en edelleenkään ole kissaihmisiä. Mutta on ollut ihanaa seurata, kuinka tuon kissimirrin turkki on alkanut kiiltää ja kuinka hän on oppinut lyhyessä ajassa, että nämä ihmiset ovat nyt hänen perhettään. Hän on jopa niin hellä Elsan kanssa – aivan kuin hän tietäisi, että tämä ihmisvauva ei ole aivan ”normaali”. Hän pysyy paikoillaan Elsan läheisyydessä ja työntää päätään hitaasti Elsan käden alle. Ja katsokaa tuota Elsan virnettä!

Sellaista hullunmyllyä tänne.


SSDD. Same Shit, Different Day. Elsa is teething, so she’s been sleepier and grumpier than usual. She even slept the whole day through on Saturday even though she had a good night sleep! As for all the extra saliva in her mouth we experienced troubles with her feeds as she struggled to swallow the solid foods. Therefore it was two days that we went through with her special energy milk only. Now she is back with solids, though she’s not yet having as much as she used to before. But we are getting there.

Ruby has spent more time with us as she wants to, which have been really nice.
All and all, we’ve been busy. Still.

rakkaudellam

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (6)

Eikö! <3 <3
0
1 vastaus

Ihan mielettömän kaunis ja suloinen Elsa <3 kaikkea hyvää teille! Toivottavasti hammasvaivat helpottaisi pian. Blogiasi on muuten ilo lukea 🙂
0
1 vastaus

Toivottavasti! Tuntuu ihan siltä että meillä tahkotaan jatkuvasti hampaita, heti kun yksi daadaan valmiiksi niin toinen ilmoittaa tulostaan 😀 Mutta sehän kuuluu tähän ikään!

Ja oi kiitos, niin ihana kuulla! Ja toiveitahan otan aina vastaan! 🙂 Kiitos anna aivan ihanasta kommentista!
0
1 vastaus

Sinun blogiasi on erittäin mielenkiintoista lukea! Kiitos siitä, että kerrot suoraan, elämänmakuisesti ja turhia kaunistelematta arjestanne. Elsa on ihanan aurinkoinen persoona. Kaikkea hyvää koko teidän perheelle!
0
1 vastaus

Hei minä vain,
Kiitos aivan superihanasta kommentista! Näin on tarkoitukseni ollutkin, kertoa suoraan ja avoimesti.
Ihanaa kesää sinne sinulle! <3 <3
0
1 vastaus

Eikä miten ihana tuo kissakuva <3 🙂
0
1 vastaus

Eikö! <3 <3
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Meriannen mielessä
pyörittää hektistä erityislapsiperheen arkea brittimiehensä Danin kanssa Englannissa. Uusperheeseen kuuluu Danin esikoinen Ruby (7/2005) ja pariskunnan yhteiset lapset "Elsa" (4/2013) ja "Anna" (12/2015). Elsa syntyi keskosena ja hänellä on diagnosoitu vakava kuulonalenema, cp-vamma ja aivoperäinen näkövamma. Blogissaan Meriannen kuvailee perhearkeaan ja tunteitaan avoimen rohkeasti - millaista elämä tällaisessa perheessä on? Ota yhteyttä: meriannen@outlook.com

Arkisto

Instagram

  • We escaped from the heatwave to cool down by one of the streams in new forest. And it was lush.

meriannen

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: