Raskaus 17.6.2015
TEKSTI Meriannen

Suuren suuri paljastus!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kuinka moni arvaa?

avaamita

Tai on jo arvannut ne oikeat syyt väsymykseeni? Ja sitä kautta suoranaiseen blogihiljaisuuteenkin samalla, kun minä olen täällä kotosalla taistellut päänsärkyä ja väsymystä vastaan.. Sekä ällötystä. Tiedättekö, en voi juoda enää kahvia! Vaikka väsyttäisi niin paljon, että silmäpussit raapivat lattiaa..

paljastus

Koska uusi vauva nyt niin päätti. Nauratti ihan, kun neuvolakäynnillä kätilö muistutti, että kahvia/teetä ei saa sitten juoda paria kuppia enempää päivässä. Ja minä jos hädin tuskin pystyn edes puoli kuppia juomaan ennen kuin ällötys iskee.

Emme halunneet kertoa raskaudesta ennen ensimmäistä ultraa, mistä johtuen blogini on ollut ihan hunningolla koko kevään. Kun en ole voinut kirjoittaa siitä, mikä on ollut mielessä. On vain pitänyt kierrellä, kaarrella, toivoa ettei raskaus paista naamastani lävitse niin kuin näyttää tekevän kasvotusten..

Maanantaina oli ensimmäinen ultra, jossa opimme että vauvamme on niin pieni ettei täsmännyt arvioituja viikkoja. Nyt siis pyöritellään vielä peukaloita pienen hetken ennen kuin voimme tehdä kaikki ensimmäiseen ultraan kuuluvat testit. (Blogikollega Operaatio Äiti kertoo myös tästä ensimmäisestä ultrasta, yhdestä raskauden virstapylväästä täällä.)

squiiish

Kuvien (c) Hanlon

Elsasta on tulossa siis isosisko.

Ette uskokaan, miten ihanaa ja kamalaa tämä samaan aikaan on! Toivomme niin paljon, että tällä kertaa kaikki menisi hyvin. Mieli pursuaa vaikka minkälaisia tulevaisuuden kuvia, haaveita, toiveita, pelkoja.. Huomaan kuitenkin tekeväni niin monta asiaa niin eri tavalla kuin ensimmäistä kertaa raskaana ollessani. Olo on rennompi. Kaikki ei ole niin utopisen uutta ja outoa. Ja vaikka on vielä hyvin aikaista, niin minusta on jo pitkään tuntunut siltä kuin voisin tuntea vauvan liikkeet..

Katson Elsaa, ja yritän kuvitella hänet isosiskona.

Meille tulee jouluvauva!


The real reason for .. well, everything, is that we are expecting a baby. That’s why I’ve been so tired. So, so tired. The new baby even decided that mummy has had enough coffee for now. No matter how tired, but coffee makes me feel ill.

We wanted to keep this secret till the first ultrasound, which we had on Monday. We learned the baby is smaller than expected for the estimated pregnancy weeks, so we have to roll our thumbs for a little longer to be able make the first trimester screenings.

Elsa is going to be a big sister! Big sister! We are expecting her little sibling to arrive around this Christmas…

rakkaudellam

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (72)

KIIITOS! En malta odottaa ollenkaan että pääsen tapaamaan tämän ihanan uuden ihmisen, joka kasvaa sisälläni! <3 Kiitos ihana ihana ihana ja NIINPÄ!!!!! VIHDOINKIN!
0
1 vastaus

Ihanaaaaaaa mahtavia uutisia! Paljon onnea koko perheelle <3
0
1 vastaus

Kiitos kiitos kiitos! <3 <3 <3 <3 <3 <3
0
1 vastaus

Ihanaa! Onnea! <3
0
1 vastaus

Kiiiitos! <3 <3
0
1 vastaus

En ole kommentoinut kuukausiin – anteeksi, anteeksi! Omat kiireet ja oma blogihiljaisuus on painanut päälle, mutta nyt oli ihan pakko pysähtyä onnittelemaan. Mahtavia uutisia! Ihanaa! Hurjasti onnea ihan koko perheelle 🙂
0
1 vastaus

Minulla ehtikin olla ikävä, mutta kun tässä on ollut ihan ”pikkaisen” tätä häslinkiä itselläkin niin…! 😀 Olet ihana, kiitos <3
Toivottavasti sinulla kiireet helpottavat pian!
0
1 vastaus

Kyllähän tuo käväisi mielessä kun väsymyksestä yms kertoilit 😉 Mutta hei, hieno uutinen, onnellista odotusta! Elsasta tulee varmasti ihana iso-sisko 🙂
0
1 vastaus

Hehheh näin minä arvelin että kyllä ihan varmasti porukka on jo melkein kärryillä siinä, että missä mennään! Mutta hei – ihana, kiitoksia!! <3 <3
0
1 vastaus

Mitä ihania uutisia!!! Toivoinkin että tällaisia uutisia olisi tulossa ja mitä parhain syy blogihiljaisuudelle! Paljon onnea teidän koko perheelle!!! <3 Elsasta tulee kyllä ihana isosisko 🙂
0
1 vastaus

Voi ihana AnnaRosa, sait mut niin kikattamaan! IHANA! Kiitos <3 Ja aattele! Elsasta isosisko! Miun vauvasta isosisko toiselle miun vauvalle! 😀 😀
0
1 vastaus

Ihania uutisia! Oikein paljon onnea teidän koko perheelle <3
0
1 vastaus

Kiiiiiitos! <3 <3
0
1 vastaus

Paljon onnea vanhemmille sekä tulevalle isosiskolle! 🙂
0
1 vastaus

KIIIIITOS! <3 <3 <3
0
1 vastaus

Voi miten ihanaaaaa!!!! <3 Paljon onnea koko perheelle -ja super-iso rutistus ihanalle Elsalle sekä äitille tietty kans <3
0
1 vastaus

Voi kiiiitokset! Ja rutistuksia takaisin, ihana! <3
0
1 vastaus

Oiii!! <3 ihanaa! Miljoonasti onnea teille 🙂
0
1 vastaus

HIIIIIIIIIIII kiiiitos! 😀
0
1 vastaus

Ihanaa!! Paljon onnea! <3
0
1 vastaus

Suuret kiiiitokset! <3 <3
0
1 vastaus

Olen niin iloinen. Onnea vielä <3
0
1 vastaus

Kiitokset vielä ! <3 <3 Minua hymyilyttää <3
0
1 vastaus

Voi että! Täällä yksi joka ei kyllä arvannut mitään, paitsi heti postauksen otsikon nähdessäni! 😀 Ei ole itselläni kokemusta raskaudesta niin en tiedä vaikuttaako se arvailuherkkyyteen 😛 Voishan sitä muutenkin olla väsynyt ja sairasteleva ja blogihiljainen… Mutta ihanaa! Onnea! <3 🙂 Mitäs tuplaisosisko Ruby tuumaa asiasta?
0
1 vastaus

Ehkä? Minä jotenkin olin niin varma että kaikki tietää heti siitä kuinka mie valitan väsymyksestä 😀 Mutta no toisaalta, edelleen olihan meillä aikamoiset häslingit tässä, muutosta kaikkeen muuhun.. Mutta joo! KIITOS! <3 Rubyhan on jo ihan innoissaan, odottaa jo uutta sisarusta kovasti.. Ja kovat ovat käskyt siitä, että kumpaa sukupuolta pitäisi seuraavan olla XD !!
0
1 vastaus

Onnittelut! Mulla oli kyllä jo melko varma veikkaus parisen kuukautta sitten 🙂 Kai se sit paistaa… (Kun itse ilmoitin omassa blogissa taannoin raskaudesta, niin aika moni kertoi myös arvanneensa – kai se on sit joku pilke siellä raskaana olevien silmäkulmassa :D)
0
1 vastaus

Ehkä se on just se! Kun olin tuolla kiropraktikolla, niin kaveriltani tuli proffa kysymään myöhemmin että olinko minä raskaana ”kun kuulemma hehkuin niin sillä tietyllä tavalla”… 😀
0
1 vastaus

Ihanaa <3 Paljon onnea!! 🙂
0
1 vastaus

Kiitos! <3 <3
0
1 vastaus

Onnea, todella ihanaa! Mutta ootko laskenut ihan oikein, mulla viikkoja nimittäin 12 ja la 30.12. Eli jos sulla vielä alle niin taitaa tulla teillekin uudenvuoden eikä niinkään jouluvauva 🙂
0
1 vastaus

Ihana kiitoksia! Ja joo – lääkäri teki meille arvion raskausviikoista, ja silloin totuimme ajatukseen jouluvauvasta. Nyt maanantaina tuli sitten pari viikkoa odotukseen ”lisää”, joten JOS vauva on ihan loppuun asti kohdun lämmöissä niin sitten voisi tarkemmin sanottuna tulla uudenvuoden vauva 😀 Mutta sitten mie taas pohdin sitä mahdollista raskausajan diabetesta, mikä minulla viimeksikin oli – jos se taas iskee päälle (ei ole vielä!) niin sitten lasketusta ajasta taas tipahtaa ne pari viikkoa pois 😀 Eli sitten saataisiin taas jouluvauva! <3 😀

JA ONNEA ODOTUKSEEN, mennään melko lailla samoilla viikoilla!!! HII!
0
1 vastaus

Hirmuisesti onnea koko perheelle!!! :)<3
Mä oon haistellu tätä asiaa nenä pystyssä jo sieltä asti, kun päivitit Elsan raskauskerronta postausta ja menin hetkeksi sekaisin nykypäivään. Siitä huolimatta tämä vainu on pysynyt haaleana tämän ajan. Nenän herkkyyteen vaikuttaa luultavasti oma tilanne, meille on kans tulossa toinen joulukuussa 😉
0
1 vastaus

OI IHANAA ONNEA ONNEA! Milloin la? <3
0
1 vastaus

15.12 on laskettuaika eli aika tasan 1.5v tulee näille ikäeroa esikoisen kanssa 😀
0
1 vastaus

AW! Minulla ja mun siskolla oli sama ikäero, ja se ikäero toimi ainakin näin lapsen kannalta tosi hyvin, koska oli suurinpiirtein samanikäinen leikkikaveri aina! 🙂 ONNEA!!!
0
1 vastaus

Onnea valtavasti!
0
1 vastaus

Kiitos! <3
0
1 vastaus

Paljon onnea!! 🙂
0
1 vastaus

Kiitos!! <3
0
1 vastaus

Onnea, rakas ystäväni!

Yritä olla stressaamatta ja tee tästä elämäsi upeinta aikaa! Tulevaan et voi vaikuttaa ja sinulla ei pitäisi olla sen suurempaa riskiä uusiin ongelmiin kuin muillakaan. Keskity siis nauttimaan ihan täysilä! 🙂
0
1 vastaus

Oi kiitos ihanainen! <3

Yritän olla ja tiedätkö, monessa asiassa olenkin paljon rennompi! Ja edellisen raskauden .. no, niin, takia, saan nyt paljon enemmän tukea ja apua kuin mitä saisi ”normaalisti”! Joten sekin auttaa pitämään mielen positiivisena ja rentona <3 JA JOO!

KIITOS <3 <3
0
1 vastaus

Onnea paljon! <3 Täällä ollaan onnellisia teidän puolesta näin ihanasta uutisesta!
0
1 vastaus

Voi ootte ihania, kiitokset hurjasti meiltä kaikilta! <3 <3
0
1 vastaus

Lämpöiset onnittelut ihanasta uutisesta :)!
0
1 vastaus

Tunteikkaat kiitokset täältä takaisin aivan ihanasta kommentista! <3 <3
0
1 vastaus

Paljon onnea! Uuden blogikirjoituksen otsikko antoi arvoituksellisuudellaan jo pienen vihjeen. 😉
0
1 vastaus

Hih ihana! Kiitos Julle!
0
1 vastaus

onko järkeä tehdä enempää kehitysvammaisia elinkelvottomia lapsia tahallaan…?
0
1 vastaus

Voi julia, kommentillasi sait aikaan todennäköisesti jotain aivan toista kuin mitä haikailit – minä räjähdin nauruun! Olet hauska 🙂
0
1 vastaus

Julia, käsittääkseni esikoisen vammat johtuu raskaudenajan komplikaatioista, joten Merianne on tällä kertaa varmasti erityistarkkailussa. Ja onpahan Daninkin geeneillä saatu vallan terve isosisko aikaan. 😉 Tiedätkö, mitä tarkoittaa elinkelvoton? E hengittää ja pysyy muutenkin hengissä vallan mainiosti itse. Näkövamma, kuulovamma tai liikuntavamma ei tarkoita elinkelvottomuutta! Ei kai kuka tahansa lääketieteellistä tai koneiden apua tai leikkauksia joskus tarvinnut ole ”elinkelvoton”?
0
1 vastaus

Voi muumi! <3 Oikeassa olet, Elsan vammat johtuvat fetomaternaalisesta vuodosta, joka aiheutti hapenpuutteen hänen ollessaan vielä kohdussa. Minulle luvattiin jo heti Elsan syntymän jälkeen, että seuraavan kerran ollessani raskaana olen erityistarkkailussa! Ja monta hoito- sekä tukitoimea on jo laitettu alulle, ja näen ensimmäisen kerran erityislääkäriä ensi viikolla! 🙂
0
1 vastaus

Itse en ollut arvannut mitään, vaikka nyt muistan sen todella uuvuttavan väsymyksen raskauden alussa, keskellä ja hieman lopussakin. Onnea! Älä välitä Julian kommentista. Olette ihailtavan rohkeita ja osaatte hienosti katsoa elämän positiivisimpia puolia ja ennen kaikkea luottaa tulevaisuuteen! Siinä on varmasti avaimet onneen kelle tahansa.
0
1 vastaus

Airi, kiitos koskettavasta ja ihanasta kommentista! Ja minä niin toivon, että mä löydän ne puuttuvat energiat vielä jostain! Oliko sinulla missään vaiheessa sellaista hetkeä, että jaksoi taas (raskauden aikana)?

Ja kiitos! <3 Kyllä, hetki hetkeltä nautitaan.. ja eletään siinä hetkessä kerrallaan! Kiitos Airi <3
0
1 vastaus

Ihana uutinen! Oikein paljon Onnea tulevalle äidille, isälle ja isosiskoille! Onnellista odotusaikaa!
0
1 vastaus

Kiitos peppilotta!!! <3
0
1 vastaus

Ihana uutinen! Sain hyvän syyn kommentoida blogia ekan kerran. 🙂 Onnea siis sinne koko poppoolle!

Meillä on kanssa erityinen ensimäinen lapsi. Meille lääkäri vihjaili, että toisesta lapsesta voisi olla hyötyä esikoisen kehityksen kannalta. Ihan vielä ei meillä ole toinen lapsi kuitenkaan ajankohtainen aihe, joten kiva kuulla , miten teillä Elsa reagoi uuteen tulokkaaseen. 🙂 Toivottavasti kirjoittelet myös raskausajan jaksamisesta, kun vieressä on erityistä huomiota kaipaava esikoinen. Tsemiä joka tapauksessa! Täällä seurataan blogia entistä innokkaammin tän uutisen johdosta! 🙂

Ps. Sulla on ihailtava suhtautumistapa edelliseen ala-arvoiseen kommenttiin! 🙂
0
1 vastaus

JEIJ ihanaa, että jätit puumerkkiä ensimmäistä kertaa! TYKKÄÄN!

Me ollaan myös tuosta aikanaan keskusteltu, että toinen lapsi voisi Elsankin kehityksen kannalta olla hyödyksi. Ei kuitenkaan saatu asian suhteen vihjailuja lääkärien puolelta, sieltä tuli kyllä joskus kysymystä että olisiko toinen lapsi mahdollinen / vai olisiko vielä liian rankka 🙂 Nyt olen innoissaan jo siitäkin, miten Elsa saa kaverin! Ja hyviä postausideoita, kirjailen ne ylös miun muistivihkoon! Minulla jaksamisessa auttaa kovasti se, että minulla on täällä joka päivä apua, muuten tästä ei tulisi varmaan yhtään mitään 😀 Kuinka vanha teidän esikoinen on? <3

Ps. Kiitos <3 😀
0
1 vastaus

Ihan hurjasti muru onnea nyt myös tätä kautta! <3
E:stä tulee super sisko pienelle. 🙂
0
1 vastaus

Kiitos ihanainen! <3 <3 Ja joo! Isosisko Elsa! <3 <3
0
1 vastaus

Lämpimät onnittelut! Ihana uutinen. 🙂
0
1 vastaus

Ihanan lämpimät kiitokset takaisin!!! <3
0
1 vastaus

Hurjasti paljon onnea, aivan ihana uutinen! 🙂
0
1 vastaus

aivan ihana kommentti, kiitos piip!! <3
0
1 vastaus

Paljon onnea koko perheelle! Tuohon Julian kommenttiin, kuka voi sanoa toisen olevan elinkelvoton? Jokaisen elämä on yhtä arvokas ja tärkeä <3
0
1 vastaus

Kiitos Tepa! <3 Ja sinä veit jalat suustani! <3
0
1 vastaus

ONNEAAAA <3 <3 <3 <3 <3
0
1 vastaus

Kiiiiitoooooos! <3 <3 <3 😀
0
1 vastaus

Paljon onnea koko perheelle! Kyllä minullakin vähän oli sellainen pikkuinen kutina näistä uutisista väsymyksen ja salamyhkäisyyden vuoksi 😛
0
1 vastaus

Hehheh, sullakin ”kuudes aisti”! Ihana oot! <3 <3
0
1 vastaus

Paljon onnea!

Perässä tullaan täällä 🙂
0
1 vastaus

OIHHH ONNEA SINNE MYÖS! 😀
0
1 vastaus

En ole ehtinyt lukemaan blogeja koko kesänä, joten tämäkin uutinen meni reaaliaikaisena ohi silmien. Mutta onnitella ehtii vieläkin: mahtavaa, jipii, onnea!! 🙂 Ihanaa, että uskalsitte yrittää uudestaan – Elsasta tulee varmasti innostunut isosisko ja pikkusisaruksesta taatusti iloa hänelle (kuten koko perheelle) aivan erityisesti! Voi hyvin! Upeaa myös, että pääsette vihdoin viimein Suomeen. <3
0
1 vastaus

KIIITOS! En malta odottaa ollenkaan että pääsen tapaamaan tämän ihanan uuden ihmisen, joka kasvaa sisälläni! <3 Kiitos ihana ihana ihana ja NIINPÄ!!!!! VIHDOINKIN!
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Meriannen mielessä
pyörittää hektistä erityislapsiperheen arkea brittimiehensä Danin kanssa Englannissa. Uusperheeseen kuuluu Danin esikoinen Ruby (7/2005) ja pariskunnan yhteiset lapset "Elsa" (4/2013) ja "Anna" (12/2015). Elsa syntyi keskosena ja hänellä on diagnosoitu vakava kuulonalenema, cp-vamma ja aivoperäinen näkövamma. Blogissaan Meriannen kuvailee perhearkeaan ja tunteitaan avoimen rohkeasti - millaista elämä tällaisessa perheessä on? Ota yhteyttä: meriannen@outlook.com

Arkisto

Instagram

  • We escaped from the heatwave to cool down by one of the streams in new forest. And it was lush.

meriannen

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: