Raskaus 18.6.2015
TEKSTI Meriannen

Raskaus, aina mielessä?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

En osaa kuin kiittää teitä kaikkia ihanista kommenteistanne ja onnitteluistanne! Vaikka hyvää vastaanottoa uutiselleni toivoinkin, niin kaikki se kommenttien vyöry..! Kyllä on ollut raskaushormonitynnyrillä iloitkussa pidättelemistä!

kiiiiiiiiiiiiiitoooos

Kiitos ihanat!

Ensimmäistä kertaa paksuna ollessani se ajatus uuden ihmisalun kasvamisesta sisälläni ei jättänyt minua hetkeksikään. Se oli tatuoitu ajatus, kaiken toimintani perusta. Käydessäni vessassa muistin olevani raskaana. Kaupassa ostoskoria täyttäessäni muistin sen, kuin myös kaikki ruokasuosituslistaukset. Muistin sen nukkumaan mennessäni ja se oli ensimmäinen ajatukseni aamulla herätessäni.

Nyt?

Kävelen Charminsterin kauppakadulla etnisten ruokaputiikkien keskellä ja iskee paha olo.
Ällötys pyörryttää, on pakko peittää nenä kämmenellä.
Oksennanko tien viereen? Työnnänkö pään katuroskikseen?
Miksi ihmeessä minulla on tällainen ol.. aini.

Olen raskaana.

Soitan Danille kotiin, hän juoksee kauppakadun puoleen väliin vastaan. Tuo juomapullon mukanaan. Siemaisu kylmää vettä auttaa. Hän ottaa ostoskassit käsistäni, kävellään yhdessä kotiin.

katsetulevaan

Ehkä pointti onkin siinä, että aiemmin minulla oli aikaa miettiä. Ei ollut vielä lasta huollettavana, vaan hänen potkujaan ja liikkeitään vasta tunnusteltiin. Hoidettiin vain itseä, käytiin töissä ja koulussa. Muutettiin Englantiin. Nyt?

Syötän, juotan, vaihdan vaippoja. Käydään kävelyillä, juostaan vastaanottoajoilla. Otetaan päikkärit yhdessä. Kun minulla on huono olo, Hanlon hoitaa Elsan. Leikittää, syöttää, antaa minun nukkua.

En aina edes muista olevani raskaana.

Raskaus on edelleen upea, iso ja ihana asia. Se edelleen iskee takaraivoon, pysäyttää hetkeksi. Nukkumaan mennessä (jos taju ei lähde kankaalle heti, kun pää tyynyyn kolahtaa) taputtelen masua ja sanon hyvät yöt vauvalle.

Pelottaa tuleva. Totta kai.
Ja samalla olen niin innoissani.
Tulevasta. Ja siitä, mitä meillä jo on.

Toinen raskaus.


Last time I was pregnant the thought of the miracle growing inside me was like tattooed in my mind. It was always there, and I based all my actions to it. Everything is so different now; there actually are moments when I do not genuinely remember I’m pregnant. It also could be because last time there was no baby to look after, there was just me, uni and work. And moving to England. But no changing nappies, not being up in the middle of the night with a teething baby. Like now. The world hasn’t stopped like it did last time, I haven’t had to make such big adjustments for this pregnancy like last time. I’m just pregnant. And it’s wonderful.

rakkaudellam

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (8)

!! <3 <3
0
1 vastaus

En ehtinyt vielä onnitella aiempaan postaukseen, mutta lämpimät onnittelut ja ihanaa raskausaikaa!! <3
0
1 vastaus

Oi kiitos Selina! <3 Oot ihana <3
0
1 vastaus

Meillekin tulee joulukuun vauva ja olisin voinut kirjoittaa tuon tekstin itse! Jännä miten erilaista toisen odotus on.. Välillä olen haikea siitä että niin monta viikkoa on kulunut huomaamatta. Jos kaikki menee hyvin loppuun saakka, tämä on minun viimeinen raskaus. Tällekin haluaisi antaa yhtä paljon aikaa ja arvoa kun ensimmäiselle. Se vaan jää nyt arjen jalkoihin. Tuhannesti kuitenkin onnea teidän perheelle. 🙂
0
1 vastaus

Niinpä! Veit jalat täysin suustani, meinasin nimittäin tähänkin postaukseen kirjoittaa kuinka toivoisi pystyvänsä antamaan samalla tavalla aikaa ja arvoa tälle raskaudelle kuin sille ensimmäiselle. Kun ensimmäisen aikana tämä kaikki oli mitä suurempi ihme, nyt sitä jotenkin kai tietää että raskaus pysyy vaikka sitä ei koko ajan ajattelisikaan.. Mutta silti se harmittaa, ja raskausviikkoja pitää oikeasti LASKEA eikä ne tule päivän tarkkuudella välittömästi kuin selkärangasta!

MINÄ pidän peukkuj aettä kaikki menee hyvin! Hurjasti onnea myös teille ja pidän peukkuja ! <3
0
1 vastaus

olisi mukavaa jos tekisit välillä postauksia raskaudestasi! 🙂 Todella mielenkiintoista olisi, koska kuitenkin siellä päin varmaan raskautta ns. hoidetaan (järkevä sanavalinta :D) erilailla kuin suomessa! tai jotain esim yleisesti käytännöistä siellä 🙂
0
1 vastaus

Ilman muuta! Kirjoitan ylös muistivihkooni – tähän on jo paljon materiaalia! 😀 täällä tosiaan moni asia hoidetaan eri tavalla kuin Suomessa, ja esimerkiksi jo pelkästään ne ruokasuositukset ovat erilaiset 😉 !
0
1 vastaus

jes, odotan innolla postauksia! 🙂
0
1 vastaus

!! <3 <3
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Meriannen mielessä
pyörittää hektistä erityislapsiperheen arkea brittimiehensä Danin kanssa Englannissa. Uusperheeseen kuuluu Danin esikoinen Ruby (7/2005) ja pariskunnan yhteiset lapset "Elsa" (4/2013) ja "Anna" (12/2015). Elsa syntyi keskosena ja hänellä on diagnosoitu vakava kuulonalenema, cp-vamma ja aivoperäinen näkövamma. Blogissaan Meriannen kuvailee perhearkeaan ja tunteitaan avoimen rohkeasti - millaista elämä tällaisessa perheessä on? Ota yhteyttä: meriannen@outlook.com

Arkisto

Instagram

  • Theme of the week - picnics.

meriannen

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: