Muut 1.7.2015
TEKSTI Meriannen

Uudet hiukset kampaajaopiskelijan tekemänä

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Vähän päältä viikko sitten istahdin kampaamon tuoliin ja annoin vapaat kädet kampaajaharjoittelijalle, joka sattui olemaan Danin serkku. Hän oli jo viikkokausia yrittänyt etsiä jotakuta, joka antaisi hänen leikata tukkansa tähän tiettyyn malliin. Se on yksi hänen viimeisimmistä koulutöistään tältä vuodelta.

Kun Danin äiti tästä minulle mainitsi, ilmoittauduin heti mukaan. Sanoin vain, että hiuksiani ei saa värjätä mutta leikata toki saa.

ennen

Hiukseni olivat ehtineet kasvaa jo pitkiksi, ja latvat olivat hyvin kuivahkot. Pidin hiuksia yleensä kiinni, sillä kampaajan saksiahan ne eivät olleet nähneet vuosiin ja monesti itsestä tuntui siltä, että ne eivät oikein laskeudu vapaana kivasti. Tuota ylläolevaa kuvaakin varten olin hiuksia heitellyt sinne tänne ja kampaillut vähän väliä, että edes itselle tulisi sellainen fiilis, että ihan kivaltahan tässä näytetään.

Olinkin siis enimmäkseni innoissani siitä, että hiukseni tuntuisivat terveemmiltä pian. Danin serkkutyttö oli laittanut minulle Facebookissa kuvia mallista, jonka hän tulisi minulle leikkauttamaan, ja pitää se myöntää – kyllä se vähän jännitti. Miltäköhän sitä noin toispuoleisena näytettäisiin?

Mutta sitten, kun penkille takamukseni läjäytin ja tyttö ryhtyi hommiin, huomasin yllätyksekseni, että minä en välittänyt tuloksesta hölkäsen pöläystä. Oli vain upeaa seurata serkkutytön keskittynyttä ilmettä ja sitä innostusta, kun hän pääsi toteuttamaan itseään. Ymmärsin, että kukaan ei tekisi mitään radikaalia, vaikka lopputulos olisikin jotain muuta kuin meikäläisen pärstään sopiva.

Minä kelpaisin, niin itselleni kuin muille, oli minulla hiukset päässä tai ei.

jalkeen

Instagramissa alun perin jakamani kuva uudesta tukasta.

Ehkä siksi, kun minulla ei ollut minkäännäköisiä odotuksia hiuskuontalon kohtalosta, tulos yllätti positiivisesti. Tämähän on tosi kiva! Ilmava, hiukset tuntuvat ja näyttävät tuuheammilta ja terveemmiltä, ja kepeä pitää! Ja helppo myös laittaa aamulla kuntoon.

Jopa serkkutytön opettaja oli työtulokseen hyvin tyytyväinen, onnitteli tuloksesta niin minua kuin oppilastaan ja pyysi minulta lupaa ottaa kuvia. Tottakai! Sitä vartenhan tässä penkissä istuttiin.

Ja ei kaduta!

Tämä on oikeasti kiva kesätukka.

Vaikka sitä tehdessä tosiaankin tajusin, kuinka en todellakaan ole mitenkään tyttömäisellä tavalla tarkka ulkonäöstäni. Kuka istuu kampaamon penkissä välittämättä siitä, miltä hiukset näyttää kun penkistä nousee pois?

meika

(Minä!)


A bit over a week ago I sat down at the hairdresses and let my partners cousin do her magic. She had been looking for someone who would allow her to cut the hair to this specific hair cut, in which one side is shorter than on the other. I promised she could do that haircut on mine. I enjoyed letting her work on my hair and while she was concentrating on her work I realised how I didn’t really care how I looked like in the end. Not like how I cared as a teenager about my hair, anything that didn’t exactly match my idea of my hair would have been the end of the world. Now?

I just enjoyed the quiet time that I was able to sit down and let someone do my hair.. And honestly, when she was done with my hair I was really impressed! I think she did a brilliant job! My hair looks so much healthier than before and the haircut itself actually looks good on me. What do you think?

rakkaudellam

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (14)

JOOOO! Siinä kesti tosi kauan että totuin näihin lyhyihin hiuksiin, sitä aina tuntui pestessä ja harjatessa että ihme kun hiukset loppuu kesken! 😀
JA HUU, siehän vasta kans radikaalin liikkeen teet! Kunnon kesätukan teet 😀
0
1 vastaus

Ihana uusi tukka! 🙂 Munkin pitäisi käydä kampaajalla, en ees muista millon oon viimeksi käynyt…
0
1 vastaus

En minäkään muista milloin tätä ennen kävin! 😀 Onko suunnitelmia että minkälaiseksi leikkauttaisit?
0
1 vastaus

Entäs ne häähiukset..! Sulle tulee kova kasvattaminen vielä! 😀 Upeat nuo hiukset! Harmi kun minä en voi leikkauttaa mitään radikaalia kampausta, näyttäisin tuollaisella leikkauksella aika… kamalalta. Sinulle kyllä sopivat tosi hyvin! =)
0
1 vastaus

Hehheh niin tulee, mutta onneksi tässä taas ehtii… 😀 Kun vauva sittenkin päätti tulla ennen häitä! 😀 Ja se voi muuten olla vain tottumuskysymys, mutta eikös sinulla ollut hyvin paksut ja tuuheat hiukset, siinä jotkut lyhyet tukat voisivat näyttää tosiaan ihan eriltä kuin mitä miun pehkossa. Miulle sopii lyhyt tukka paremmin, kun tätä pehkoa on niin vähän niin tukka näyttää tuuheammalta ! 😀
0
1 vastaus

Olisi kiva nähdä, miten nuo on leikattu tuolta takaa
0
1 vastaus

Helekkarin hyvä pointti! Keep checking this space, laitan sulle kuvaa tulemaan toivottavasti mahd. pian!
0
1 vastaus

Rohkea olet! Ihanan pirtsakka tukka! Odotusaikaan lyhyt tukka hyvä 🙂
0
1 vastaus

Ihana peppilotta, kiitos! ja tää on kyllä niin paljon helpompi näin kesällä .. ja raskaana! 😀
0
1 vastaus

Pirteä muutos! Mullakin on ollut tuollainen toispuoleinen leikkaus, tykkäsin kyllä paljon – joskin sen pois kasvattaminen ei sitten ollutkaan niin hauskaa. 😀

Kampaajalle pitäisi täälläkin suunnata, haaveena alkaa vaalentamaan hiuksia.
0
1 vastaus

Miullakin oli erityyppinen toispuoleinen kampaus teininä, mutta ei tällainen – tää on kivempi kuin se mikä miulla aiemmin oli! (pitää katsoa jos jossain vaiheessa löytäisin kuvia siitä aiemmasta (teini)versiosta..)

Aw, onnea vaalennusurakkaan!
0
1 vastaus

Tykkään! Tekee oikeasti tosi hyvää välillä kokeilla jotain uutta! Mulla oli monta vuotta vähän saman henkiset hiukset kuin sulla nyt, ei vaan ihan noin suurta eri puolien pituuseroa kerralla, vaikka sellaistakin pohdin. Mutta kampaajallehan on hyvä mennä ilman liian suuria odotuksia, niin voi nauttia paremmin välittämättä siitä saako juuri sellaisia hiuksia mitä ajatteli, kun eivät kaikki kanpaukset edes onnistu kaikille. 🙂
0
1 vastaus

Todellakin ! Meni hetki että totuin itseni näkemiseen peilistä, kun ei enää se mielikuva itsestä vastannutkaan todellista kuvaa kun sitä jotenkin ei pysynyt mielessä, että tukkaa on leikattu 😀 Heh! Ja tosiaan hyvä pointti tuo!
Oletko sie pian kokeilemassa jotain uutta siun hiuksille? <3
0
1 vastaus

Oho onpas radikaalia, mutta hyvalta nayttaa. Eiko tunnu hassulta kun hiuksia pestessa ne ikaan kuin loppuvat kesken? 🙂 Minakin olen menossa patkaisemaan puoleen selkaan ulottuvista hiuksistani polkan parin viikon paasta.
0
1 vastaus

JOOOO! Siinä kesti tosi kauan että totuin näihin lyhyihin hiuksiin, sitä aina tuntui pestessä ja harjatessa että ihme kun hiukset loppuu kesken! 😀
JA HUU, siehän vasta kans radikaalin liikkeen teet! Kunnon kesätukan teet 😀
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Meriannen mielessä
pyörittää hektistä erityislapsiperheen arkea brittimiehensä Danin kanssa Englannissa. Uusperheeseen kuuluu Danin esikoinen Ruby (7/2005) ja pariskunnan yhteiset lapset "Elsa" (4/2013) ja "Anna" (12/2015). Elsa syntyi keskosena ja hänellä on diagnosoitu vakava kuulonalenema, cp-vamma ja aivoperäinen näkövamma. Blogissaan Meriannen kuvailee perhearkeaan ja tunteitaan avoimen rohkeasti - millaista elämä tällaisessa perheessä on? Ota yhteyttä: meriannen@outlook.com

Arkisto

Instagram

  • We escaped from the heatwave to cool down by one of the streams in new forest. And it was lush.

meriannen

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: