Perhe-elämä 23.7.2015
TEKSTI Meriannen

Perheemme arkisia nimiongelmia

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Meillä on ongelma. Ei mikään massiivinen ja maailmaa järisyttävä, mutta hullunkurisia väärinkäsityksiä aiheuttava.

nimiongelma

Hanlonin etunimihän on Dani. Englanniksi toimii ongelmitta, mutta suomeksi kerrottaessa Dan ja Dani menee välittömästi sekaisin. Ja entäs nyt, kun joukkoomme liittyi vielä Hanlonin poikaystävän muodossa toinen Dan? On sitä ollut tilanteita, kun Dani on tullut minulle kertomaan jostain hauskasta, mitä Dan on sanonut tai vaikkapa siitä viimeisimmästä pususta, ja minä häkellyn. Mitä, minun Dan tekemässä Jude Law’t? Ei, kun. Niin. Joo. Sinun Dan.

Yritämmekin kutsua minun Dania Daddyksi ja Danin Dania ihan vain Daniksi. Suomeksi.. No, Dani on Hanlon, minun Dan pysyy ihan vain Danina ja Hanlonin Dan? On ehkä vain Hanlonin poikaystävä.

Tervetuloa hämmentymään!


We have a problem. It’s not a massive one or anything tragic, but a problem nevertheless. As you know, my partner is called Dan. Our friend and a nanny’s name is Dani. Dani’s boyfriend is called Dan. Confusing, eh?

rakkaudellam

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (8)

Hei, tosi kiva haaste – oon mukana! 🙂 Kiitos! xx
0
1 vastaus

Ehdotan, että teidän vauvasta saisi nimeksi Dan!? 😉
0
1 vastaus

HAHHAH EIIIII! .. tai no hei, sittenhän häntä kutsuttais vaan junioriksi?! 😀
0
1 vastaus

*vauva piti sanomani..
0
1 vastaus

<3
0
1 vastaus

Päiväkodin perusratkaisut moiseen ongelmaan ovat
A) etuliitteet iso ja pieni (/pikku)
B) etunimen jatkeeksi sukunimen ensimmäinen kirjain (tyyliin LiisaKoo ja LiisaÄs)
0
1 vastaus

Danin Dan on minun Dania pidempi, mutta jos iän mukaan mentäisiin niin tottakai Danin Dan olisi pikku-Dan.. Little Dan.. Pitääpä ehdottaa, menisikö läpi! 😀
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Meriannen mielessä
pyörittää hektistä erityislapsiperheen arkea brittimiehensä Danin kanssa Englannissa. Uusperheeseen kuuluu Danin esikoinen Ruby (7/2005) ja pariskunnan yhteiset lapset "Elsa" (4/2013) ja "Anna" (12/2015). Elsa syntyi keskosena ja hänellä on diagnosoitu vakava kuulonalenema, cp-vamma ja aivoperäinen näkövamma. Blogissaan Meriannen kuvailee perhearkeaan ja tunteitaan avoimen rohkeasti - millaista elämä tällaisessa perheessä on? Ota yhteyttä: meriannen@outlook.com

Arkisto

Instagram

  • We escaped from the heatwave to cool down by one of the streams in new forest. And it was lush.

meriannen

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: