Perhe-elämä 24.7.2015
TEKSTI Meriannen

Toivepostaus: Päiväpostaus tiistaista

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Pariinkiin otteeseen tätä on toivottu, ja minä vihdoin sain sen aikaiseksi. Olen edelleen miettinyt sitä, minkälainen on meidän ”normaali päivämme”, josta voisin päiväpostauksen toteuttaa. Totuus kuitenkin on, ettei sellaista päivää ole. Jokaikinen päivä on erilainen. Ehkä se on juuri tämän erityislapsiperhearjen etuja, että päivittäin ja viikoittain vaihtuvat lääkäri- ja muut vastaanottoajat vaikuttavat paljon siihen, milloin tapahtuu ja mitä.

Dan joskus ihan hermostui, kuinka paljon muut vaikuttavat siihen, milloin minä ja Elsa tehdään mitäkin. Mutta näin tämä on, enkä minä valita. Se saa minut päivittäin ulos talosta!

Tiistai kuitenkin oli yksi harvinainen, rauhallinen kotipäivä.

dansilittaa

Dan herää yleensä kuuden aikoihin, ja hoitaa aamusta Elsaa. Juottaa pullon maitoa, heräilee itse kahvikupposen kanssa. Minä nousin sängyn lämmöistä seitsemän aikoihin. Tuolloin Dan alkaa valmistautua töihin lähtöön. Rutiineihin kuuluu työvaatteiden silittäminen, pukeutuminen ja työlaukun pakkaaminen. Puolen kahdeksan tienoilla hän suukottaa perheensä lävitse, ja lähtee töihin.

Hanlon taas lähtee kouluaikana töihin vähän seitsemän jälkeen pitämään erääseen lähikouluun aamupalakerhoa.

chillaan

Elsa ihan vain loikoilee rauhallisesti patjallaan, kuunnellen (sisäkorvaistute vain oikeassa korvassa, meillä oli ongelmia vasemman sisäkorvaistutteen kanssa) ja seuraten tapahtumia, heräillen kunnolla päivään.

tarahtanyt

Kun taas minulla on hyvin usein käynnistymisvaikeuksia. Eritoten nyt, kun kahvi saa aikaan ällötyskohtauksen! Voi kiitos, raskaus.

kulhossa

Minä yleensä vetäisen naamariin ensimmäisenä pikaisesti aamupalaa, tuona päivänä se oli paahtoleipää keitetyillä kananmunilla. Sitten tytölle kulhoon aamupalan tarpeet – hän sai aikalailla aamupalaksi sitä samaa mitä minäkin. Yksi leivän siivu, yksi kokonainen keitetty kananmuna, reipas lusikallinen voita ja kostukkeeksi maustamatonta Fortini-erikoismaitoa.

tekoa

Surrrr, surrr, surrr… sanoo sauvasekoitin, ja tuo voileipä muuttuu tyttäremme suuhun sopivaksi soseeksi.

result

Kananmunavoileipä maistui, ja tuloksena tyttö nukahti syliin.

juksasin

Kyseessä oli kuitenkin vain viiden minuutin päikkärit, kun sitten meininki oli taas veikeetä. Väsynyttä, mutta kikattelujen kera viihdyttävää.

blogihommia

Minä päätin antaa tytön olla ilman kuulolaitteitaan hetken, jotta voisin seurata nukahtaisiko tyttö pian uudestaan. Odotellessani vastasin pariin blogikommenttiin ja muokkailin siinä sivussa Hanlonin synttärikuvia.

wellhello

Elsa ei ollut nukahtanut uudestaan vielä siihenkään mennessä, kun Hanlon tuli takaisin töistä. Päätettiin siinä sitten yhteistoimin luovuttaa aamupäikkäreiden kanssa, ja Hanlon kävi hakemassa tyttärelle päivävaatteet.

leikkiaika

Siinä kun minä sitten vielä ojentelin jäseniäni, alkoi Hanlon virkeänä leikkimään tyttäreni kanssa. Hän sai Elsan pari kertaa lyömään viikonlopun synttäreiltä jäänyttä ilmapalloa.

elsasleep

Se kova yritys oli sitten viimeinen tikki väsyneelle Elsalle, ja hän vihdoin nukahti aamupäikkäreilleen.

Elsa nukkuu enää vain yhdet päikkärit päivässä, ja se yleensä ajoittuu joko tähän aamupäivään tai sitten aikaiseen iltapäivään. Riippuen täysin siitä, onko heti aamusta pitänyt lähteä jonnekin jo juoksemaan…

justchilling

Me aikuiset otimme sitten hyvin rennosti, kun pienin veteli hirsiä.

sokerimittaus

Kun aamupalastani oli varmasti kulunut kaksi tuntia, minä mittasin ohjeiden mukaisesti sokerini. Nämä sokerimittausvälineethän minulle annettiin jo heti raskauteni alussa siksi, kun raskausajan diabeteksesta kärsin ollessani ensimmäistä kertaa raskaana. Pari viikkoa sitten tein kuitenkin haluamani ja aina niin ällöttävän sokerirasitustestin, minkä tulokset sain viime viikolla.

Positiivinen. No voihan piskuinen porkkana!

aviva

Olenkin tarkkaillut hieman aiempaa paremmin sitä, mitä sitä suuhuni olen työntänyt. Vähemmän hiilihydraatteja ja vähemmän sokereita. Ja katsokaa! Sokeriarvot olivat täydelliset! Englantiohjehan on, että sokereiden pitää olla alle 7.8 kaksi tuntia ruokailun jälkeen ja paastoarvon alle 5.5.

noodles

Lounaaksi kuitenkin vetäisin raskaushimoissani naamaan juuri jotain sellaista, mitä pitäisi välttää. Nuudeleita, jotka nyt ei mitään muuta olekaan kuin hiilihydraatteja. Mutta nuudelit ovat jostain syystä tällä hetkellä se ainut ruoka, mikä ei aiheuta oksennusrefleksia ja pahoinvointia!

fry

Lounaan jälkeen minä kirmasin suihkuun, ja nappasin Fryn mukaani. Kun olin itse peseytynyt, suihkuttelin kiltin pikkupojan. Raukalla on sulkasato menossa, ja eritoten hänen päänsä alueella on paljon uusia sulkia tupessa tulossa. Suihkuttelu tekee Fryllekin siis hyvää!

sleepygirl

Reippaat kolmisen tuntia (!) unia vedellyt Elsa oli herännyt minun ollessani suihkussa, ja sitten alkoikin hänen lounastamisensa. Tästä en tietenkään muistanut ottaa kuvaa…

Eikä kameraa tullut noukittua käteen kertaakaan iltapäivän aikana. Enkö olekin oikein mainio bloggaaja?

Meillä tuli iltapäivästä sairaanhoitajien kotivisiitti, minkä lopputuloksesta innostuin niin kovasti että meninpä ja twiittasinpa tällaisen tuolla Twitterissä:

twiitti

Iltapäivästä kolmen aikoihin Hanlon menee takaisin töihin vetämään iltapäiväkerhoa koululaisille, ja Dan tulee takaisin töistä puolen viiden ja viiden välillä.

illallinen

Illallispuuhiin ryhdymme aikalailla välittömästi, ja tällä kertaa poikkeuksellisesti minulla oli suuri kokkausinto! Hanlonin toiveesta pyöräytin illalliseksi keitettyä kaalia, itsetehtyjä ranskanperunoita, ja muille paitsi minulle ja Elsalle häränsilmiä. Minulle ja Elsalle tehtailin ihan vain munakokkelin. Näiden lisäksi lämmitin pannulla papuja tomaattikastikkeessa, mihin lisäsin lorauksen ketsuppia ja paistinpannulla pyöräyttämiäni kinkkuviipaleita.

virnistys

Loppuillasta rentouduttiin koko perheen kanssa, jokainen teki omia juttuja samassa huoneessa. Rennosti, ja mukavasti. Elsa nukahti vähän jälkeen seitsemän yöunilleen iltamaidon ja iltapalan jälkeen, ja nukkui koko yön putkeen!

Ei huono.


As hoped for, this is a post about our day. On Tuesday we had a rare day at home when we didn’t necessarily need to go anywhere. In photos above you can see Dan getting ready for work, Elsa’s breakfast that was pretty much the same than mine – egg sandwich. Elsa fell asleep after breakfast but it turned out to be a little powernap, as she woke up just after 5 minutes and were not back to sleep when Hanlon came back home from her morning shift at work. Though when Hanlon played with Elsa a little bit, she then finally fell asleep for her morning nap. Elsa sleeps now only one nap a day, which seems to work quite well for her and it means we get a little bit more time to actually do stuff with her.

While Elsa was asleep I did my bloods, as I have newly diagnosed with gestational diabetes. The sugars were bang on! .. Though then after I ate exactly what I should avoid, as noodles are purely carbohydrates. Elsa kept sleeping, so I went and had a shower – and showered our molting bird Fry too.

In the afternoon we had couple of nurses come to ours for an assessment and the result of that made me really excited and happy, I can’t wait to tell you more about it! Hanlon went back to work around 3pm, Dan came back from work around 5pm.

I had a huge inspiration to do some cooking so I made what Hanlon wished for dinner – chips with beans, in which I mixed some fried ham, cooked cabbage with butter and eggs. The rest of the evening we just chilled, and Elsa went down for the night around 7pm after having her milk and snack for the night.

All in all, good day. Not bad at all.

rakkaudellam

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (2)

Joo, kyllä! Me ollaan tehty sellainen kaikille sopiva diili, että hän viettää meillä aikaa ja auttaa niin kotitöissä kuin esim. Elsan hoidossa 🙂 Häränsilmiksi kutsuttiin meillä kotona niitä kananmunia, missä keltuainen on vielä hieman raaka! 😀
0
1 vastaus

Jee, ihana postaus. 🙂 Pari kysymystä heräsi; onko Hanlonilla siis ne aamu- ja iltapväkerhot ja lisäksi teille jonkilainen henkilökohtaisen avustajan rooli (palkkaus jollekin tuntimäärälle/vko?), aika hieno diili. 🙂
Ja mitä ne häränsilmät ovat..?
0
1 vastaus

Joo, kyllä! Me ollaan tehty sellainen kaikille sopiva diili, että hän viettää meillä aikaa ja auttaa niin kotitöissä kuin esim. Elsan hoidossa 🙂 Häränsilmiksi kutsuttiin meillä kotona niitä kananmunia, missä keltuainen on vielä hieman raaka! 😀
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Meriannen mielessä
pyörittää hektistä erityislapsiperheen arkea brittimiehensä Danin kanssa Englannissa. Uusperheeseen kuuluu Danin esikoinen Ruby (7/2005) ja pariskunnan yhteiset lapset "Elsa" (4/2013) ja "Anna" (12/2015). Elsa syntyi keskosena ja hänellä on diagnosoitu vakava kuulonalenema, cp-vamma ja aivoperäinen näkövamma. Blogissaan Meriannen kuvailee perhearkeaan ja tunteitaan avoimen rohkeasti - millaista elämä tällaisessa perheessä on? Ota yhteyttä: meriannen@outlook.com

Arkisto

Instagram

  • We escaped from the heatwave to cool down by one of the streams in new forest. And it was lush.

meriannen

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: