Muut 3.8.2015
TEKSTI Meriannen

Liebster Awards:

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

liebster

Anniinankulman blogi, jota pitää ulkosuomalainen Anna Milanossa, haastoi minut mukaan Liebster Awardsiin. Edellisen kerran osallistuin Liebster Awardsiin huhtikuussa, mutta koska minusta tämä haasteen idea on edelleenkin kiva, vastasin Annalle osallistuvani haasteeseen.

Yksinkertaisuudessaan haasteen vastaanottanut vastaa 11 kysymykseen, jotka hänet haastanut toinen bloggaaja on kysynyt. Sitten hän haastaa mukaan muita bloggaajia ja kysyy heiltä uudet 11 kysymystä. Perimmäisenä tarkoituksena on löytää ihania uusia blogeja seurattavaksi!

liebsteraward1

1. Mitä sinulle merkitsee olla suomalainen?

Ilmainen koulutus, josta sain nauttia koko opiskeluelämäni sekä myös opintotuki, joka kaikessa vähäisyydessään kuitenkin auttoi eteenpäin. On upeaa pystyä selittämään ulkomaalaisille kavereilleni, kuinka minulla ei ole kymmeniä tuhansia lainaa maksettavana, vaikka ammattikorkeassakin olen opiskellut. On ollut myös virkistävää keskustella brittimammojen kanssa siitä, kuinka ei minun vanhempieni tarvinnut huolehtia koululounaistani, kun ne sai ihan koulun puolesta. Terveelliset, lämpimät ruoat kaikille. Nämä ovat olleet ylpeydenaiheitani suomalaisena, ja toivottavasti niistä pidetään Suomessa myös jatkossa kiinni.

2. Mikä on mullistavin muutos elämässäsi?

aussitytto

19-vuotiaana Cairnissa, Australiassa

Äitiyden rinnalla on ehdottomasti suurin muutos ja kasvattava tekijä ollut se, kun uskaltauduin maailmalle lukion jälkeen yksin. Lähdin reppumatkailemaan Australiaan pariksi vuodeksi, ja ne vuodet opettivat minulle enemmän kuin mikään kokemus sitä aiemmin.

3. Miten hemmottelet itseäsi?

Koko perheen kanssa rentoutuminen hyvän leffan ääressä. Mikään ei ole sen mukavampaa, kun jollekin elokuvan vitsille porukalla nauraminen!

4. Millaisesta kodista haaveilet?

Isosta omakotitalosta, jossa lääniä riittää myös pihalla omalle kasvimaalle sekä marjapuskille, kuin myös lämmitetylle uima-altaalle, jossa tehdä hydroterapiassa opittuja liikkeitä Elsan kanssa. Niin, ja minun unelmakotiinihan ehdottomasti tulee myös lintuaviaario, jonne voin pelastaa kierrossa olleita undulaatteja ja neitokakaduja.

5. Minkä kotikeittiösi salaisuuden haluat jakaa meille muille?

6tag_010815-135537

Lapsityövoima! Ei, kun meidän iso tyttö auttaa kotitöissä.

Kannattaa hankkia mies, joka tykkää kokata. Kun kokkausinspiraatio kuitenkin itselle iskee, niin ”salaisuuteni” on sipuli. Oli ateria melkein mitä tahansa, minun kokkausrituaalini alkaa sipulin kuorimisella ja silppuamisella.

6.Mikä sinua ärsyttää juuri nyt?

6tag_010815-160913

Pakkaaminen aloitettu, muutama vaate heitetty suurinpiirtein matkalaukkuun.

Pakkaaminen. Miten sen tekeminen voikaan olla näin vaikeata? Tosin aina aiemmin olen pakannut vain itselleni ja sehän se sujuukin ihan automaattisesti, mutta mitä kaikkea pitääkään muistaa pakata tuolle perheen pienimmälle? Entäs tuolle vähän isommalle tytölle? Ja muille?

7. Mikä saa sinut hyvälle tuulelle?

Tuleva lomamme Suomessa! Olemme siellä jo huomenna – hei, saa tulla nykäisemään hihasta, jos satutaan tulemaan vastaan!

8. Jos edessäsi olisi nyt ammatinvalinta, mitä haluaisit tehdä?

Haluaisin olla yhteisöpedagogi, ja auttaa apua tarvitsevia.

9. Millä tavoin yllätät sinulle tärkeän ihmisen?

11406621_10153273041376211_6228658047969616899_o

Järjestämällä heille kokemuksia, mistä he ovat maininneet unelmoivansa ja haluavansa. Kuten kuvassa olin järjestänyt Hanlonin kanssa miehelleni Danille synttäriyllätyksen. Käväisimme gokarting – radalla ja perhe sai ajella rallia keskenään! Paitsi tietysti raskaana oleva meikäläinen ja Elsa, mutta silti!

10. Kolme asiaa, joista iloitset nykyisessä elämäntilanteessasi?

Perheeni, kaikki ystäväni maailmalla ja eritoten tyttäreni. Sekä se, että pääsemme vihdoin käymään Suomessa!

11. Mitä toivotat lukijoillesi?

Nauttikaa jokaisesta kuluvasta hetkestä ja eläkää jokainen päivä kuin se olisi viimeisesi. Näihin sanoihin, ihanan kesäisiä päiviä ja syyskauden kirpsakoita ilmoja odotellessa..!

Haastan mukaan (ainakin) nämä Kaksplussan yhteisössä bloggaavaa:

 1. Ainon kotona
 2. Big Mama’s
 3. Elämä alkaa lapsesta
 4. GLmamma
 5. Hetken vaan
 6. Ihanan karmea
 7. Kadun aurinkoisella puolella
 8. Kädenjälkiä
 9. Landemutsi
 10. Lastenhuoneen kapina
 11. Odottavan aikaan
 12. Oman elämänsä prinsessa
 13. Perheeni Pieni
 14. Porvoon mitalla
 15. Saa tuijottaa
 16. Snow one like you
 17. Strongmamy
 18. Tiitukatriina
 19. Uraäidin Ruuhkavuodet
 20. Yksinhuoltajaäidiksi 2011
 21. Äidin suusta

Heidän 11 kysymystään ovat:

 1. Mitä bloggaaminen sinulle merkitsee?
 2. Mikä Kaksplussan yhteisössä on parasta?
 3. Mitä suomalaisuus sinulle merkitsee?
 4. Minkälaisia blogeja sinä seuraat?
 5. Mikä on lempiblogisi?
 6. Mikä vanhemmuudessa sinut yllätti?
 7. Mikä on sinun kotikeittiösi salaisuus, jonka olet valmis jakamaan meidän kaikkien kanssa?
 8. Miten paras ystäväsi / kumppanisi kuvailisi sinua käyttäen vain kolmea adjektiivia?
 9. Mitkä viisi asiaa kuuluvat sinun ”Bucket” – listaasi, eli asioita mitkä haluat toteuttaa ennen kuin kuolet?
 10. Minkä vinkin antaisit meille kaikille rentoutumiseen hektisen päivän jälkeen?
 11. Mistä olet kiitollinen juuri tänään?

I got challenged to a Liebster Awards – blogging challenge, and this was my response. There were 11 questions like what makes me annoyed (packing – what do I pack for the whole family?), what is my secret in kitchen (onions – I use it in almost every meal!) and what does it mean to me to be Finnish (free education, free lunches for the pupils and student allowances). I challenged couple more bloggers to answer to questions I had in store for them!

rakkaudellam

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (3)

Hahhah tiedätkö, repesin nauramaan kun luin viestisi! Ihan jo senkin takia, koska Australiassa nuorena tyttönä olin niin kauhean epävarma itsestäni enkä todellakaan pitänyt itseäni millään tavalla kauniina! Nyt on itsevarmuus kasvanut sen verran, että tiedän ettei kilot vaikuta omaan ihmisarvooni mitenkään.

En koskaan tule laihduttamaan, että olisin jonkun toisen silmissä nätti. En koskaan tule laihduttamaan, jotta itse hyväksyisin itseni paremmin. Koska olen tehnyt töitä sen eteen, että hyväksyn itseni sellaisena kuin olen.

En ala laihduttamaan tai olemaan dieetillä. Tulen harrastamaan liikuntaa enemmän sitten, kun pääsen raskauden jälkeen liikenteeseen. Tulen liikkumaan ja syömään hyvin, jotta saan enemmän energiaa ja olo on virkeämpi. En sen takia, että näyttäisin ”nätiltä”.
0
1 vastaus

Kiitos haasteesta 🙂 Olen tämän jo kertaalleen tehnyt, mutta kysymyksesi olivat kuitenkin niin erilaisia ja mielenkiintoisia että voisin hyvin vastata toisenkin kerran. Pitää pistää muistiin ja osallistua lähiaikoina!
0
1 vastaus

Aiotko joskus laihuttaa, jotta olisit nätti niin kuin Australian kuvassa!?
0
1 vastaus

Hahhah tiedätkö, repesin nauramaan kun luin viestisi! Ihan jo senkin takia, koska Australiassa nuorena tyttönä olin niin kauhean epävarma itsestäni enkä todellakaan pitänyt itseäni millään tavalla kauniina! Nyt on itsevarmuus kasvanut sen verran, että tiedän ettei kilot vaikuta omaan ihmisarvooni mitenkään.

En koskaan tule laihduttamaan, että olisin jonkun toisen silmissä nätti. En koskaan tule laihduttamaan, jotta itse hyväksyisin itseni paremmin. Koska olen tehnyt töitä sen eteen, että hyväksyn itseni sellaisena kuin olen.

En ala laihduttamaan tai olemaan dieetillä. Tulen harrastamaan liikuntaa enemmän sitten, kun pääsen raskauden jälkeen liikenteeseen. Tulen liikkumaan ja syömään hyvin, jotta saan enemmän energiaa ja olo on virkeämpi. En sen takia, että näyttäisin ”nätiltä”.
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Meriannen mielessä
pyörittää hektistä erityislapsiperheen arkea brittimiehensä Danin kanssa Englannissa. Uusperheeseen kuuluu Danin esikoinen Ruby (7/2005) ja pariskunnan yhteiset lapset "Elsa" (4/2013) ja "Anna" (12/2015). Elsa syntyi keskosena ja hänellä on diagnosoitu vakava kuulonalenema, cp-vamma ja aivoperäinen näkövamma. Blogissaan Meriannen kuvailee perhearkeaan ja tunteitaan avoimen rohkeasti - millaista elämä tällaisessa perheessä on? Ota yhteyttä: meriannen@outlook.com

Arkisto

Instagram

 • #frenchbraids, how hard can it be? I'm determined to learn this art, and so I practice.

meriannen

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: