Perhe-elämä 26.8.2015
TEKSTI Meriannen

Parasta Suomessa

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Heti saavuttuamme Savoon, lähdettiin poppoolla käymään vanhempieni takapihalla laiturilla. Kaivettiin mato-onget esille, näytettiin Rubylle mistä kaivaa lieroja koukkuun. Heti Ruby opetteli itse, kuinka mato siihen koukkuun tungetaan ja sitten onki jo sulahtikin veteen. Niin kuin meidän muidenkin onget. Mitään väliä sillä ei ollut, tulisiko sieltä kalaa vai ei – hauskinta oli seurata, kenellä kala söi, kuka melkein sai kalan, ja kuinka monta kertaa koukku tarttui lumpeenlehtiin.

kalastaminenparasta

Heti seuraavana aamuna mieheni kaatoi itselleen kupposen kahvia ja lähti rantaan. Sinne heti herättyään seurasi häntä hänen esikoistyttärensä, ja Hanlonkin. Kun minä olin saanut Elsan hoidettua, mekin lähdimme rantaan. Elsa kainaloon, lelut pyörätuoliin. Vaihto sitten laiturilla.

kalassakaverit

Joka päivä porukka mennä hölkötteli laiturille. Kerran ajelimme kalastuksen takia jopa parin kilometrin päähän toiseen kohtaan järveä, jossa virta oli vahvempi. Kysyin Danilta, että oliko kalastus todellakin Suomen reissulla parasta, ja miksi?

No siinä on se rauha. Vähän kuin meditointia.

kalakala

Elsa näki kalan ensimmäistä kertaa.

kalassahui

Kalan liikkeet olivat jännittäviä!

Minä olin niin arkajalka noiden Elsan sisäkorvaistutteiden kanssa, että en niitä laiturille uskaltanut ottaa mukaan. Hänen päänsä liikkeiden takia istutteet tipahtavat helposti ja niitä pitäisi sitten jatkuvasti nostella – ja multaisine, kalaisine sorminemme se ei jotenkin niin houkuttanut. Pidimme istutteita sitten muulloin. Olisihan se varmasti ollut oikeasti mahdollista pitää niitä implantteja tuolloinkin, minua vain suoraan sanottuna jännitti niiden kunnon puolesta.

kalajumppa

Laituri olikin sellainen paikka, josta meidän poppoon melkein takuuvarmasti löysi. Jos meillä ei ollut mitään muuta suunniteltua, tai suunnitelmien välissä oli pieni kalastuksen menevä aukko, tiesin, mistä perheeni löytää.

Onkien kanssa laiturilta.


What was the best thing to do in Finland?
”I guess fishing. It was so .. peaceful. Like meditating. I just loved it,” said Dan.
”Fishing, just because,” Ruby said.
If there was a moment, I knew where I would find my family. All from the dock on my parents backyard. Fishing in quietness.

rakkaudellam

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (2)

Meillä on ihan just täydellinen kotipaikka – maalla, keskellä ei mitään, metsien keskellä, järvien ympyröimänä… <3
0
1 vastaus

Ihana teiän jengi! Laiturihengailu on kyllä parasta ja meiänkin suomiloman ykkösjuttuja <3 Vähänkö sulla on muuten upea kotipaikka Suomessa!!
0
1 vastaus

Meillä on ihan just täydellinen kotipaikka – maalla, keskellä ei mitään, metsien keskellä, järvien ympyröimänä… <3
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Meriannen mielessä
pyörittää hektistä erityislapsiperheen arkea brittimiehensä Danin kanssa Englannissa. Uusperheeseen kuuluu Danin esikoinen Ruby (7/2005) ja pariskunnan yhteiset lapset "Elsa" (4/2013) ja "Anna" (12/2015). Elsa syntyi keskosena ja hänellä on diagnosoitu vakava kuulonalenema, cp-vamma ja aivoperäinen näkövamma. Blogissaan Meriannen kuvailee perhearkeaan ja tunteitaan avoimen rohkeasti - millaista elämä tällaisessa perheessä on? Ota yhteyttä: meriannen@outlook.com

Arkisto

Instagram

  • We escaped from the heatwave to cool down by one of the streams in new forest. And it was lush.

meriannen

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: