Perhe-elämä 22.9.2015
TEKSTI Meriannen

10-vuotiaalla Rubylla on pääsykokeet edessä!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Ruby, 10, on viimeistä vuotta ala-asteella – tai ”primary school”ssa, niin kuin sitä täällä kutsutaan.

19787_688981981228209_6258771406610871572_n

Kuvan (c) Hanlon

Ollessaan kolme vuotta vanha, Ruby aloitti koulunsa tiloissa olevassa esikoulussa. Siellä tyttö ahkerasti harjoitteli kouluelämän alkeita, mistä koulutie luontevasti jatkui ”oikean koulun” puolella hänen täytettyään neljä vuotta. Nyt hän on jo sillä kuudennella vuosiluokalla: esikouluvuosi sekä viisi täyttä kouluvuotta jo tehtynä ja nyt koulunsa viimeisellä luokalla. Tämä tarkoitti sitä, että jo viime vuonna oppilailta kyseltiin heidän tulevaisuuden suunnitelmiaan; sitä, minne he haluavat jatkaa seuraavaksi. Seuraava kouluaste on secondary school, joka on parhaiten ehkä selitettävissä yhdistettynä monivuotisena yläastelukiona. Bournemouthista löytyy monenlaisia secondary school’a, niin tyttö- kuin poikakouluja, kuten niitäkin, jossa molemmat sukupuolet menevät samaan kouluun.

Rubyn äiti on ajatellut Rubyn menevän heidän lähellä olevaan tyttökouluun, missä itseasiassa Hanlonkin aikanaan koulunsa kävi.

Meillä ei Danin kanssa asiasta ollut vahvaa mielipidettä – olemme ainoastaan sanoneet Rubylle, että kannustamme häntä hänen omassa kouluvalinnassaan täysin.

rubytavoitteet

Tyttö tekikin päätöksensä itse, keskustelematta asiasta kenenkään kanssa. Hän haluaa mennä Bournemouthin parhaaseen secondary schooliin, joka myös on tyttökoulu. Kyseisellä koululla on erinomainen maine, ja heidän opiskelijoitaan pidetään Bournemouthin parhaimpina. Mikä myös tarkoittaa sitä, että kyseiseen kouluun on hankala päästä sisälle, sillä pääsykokeen kerrotaan olevan hyvinkin vaikea.

Kertomatta kenellekään mitään, Ruby tiputti yhden harrastuksistaan pois ja korvasi sen koulunsa tarjoamilla lisäoppitunneilla, jotka valmistaisivat häntä kyseistä pääsykoetta varten. Kun hän oli jo järjestänyt kaiken, hän kertoi päätöksestään äidilleen ja meille.

20888_679980132128394_6731520153598947747_n

Kuvan (c) Hanlon

Me olimme riemuissamme.

Hieno valinta Ruby, upeaa, olemme niin ylpeitä sinusta! Kerro vain, jos tarvitset missään apua tai haluat harjoitella meidän kanssa ja tehdä niitä harjoitustehtäviä yhdessä, me autamme sinua mielellämme!

Äitinsä ei ollut aivan yhtä riemuissaan – kyseinen koulu on kauempana heidän kotoaan ja häntä pelottaa se tyttärensä mahdollisesti kokema pettymys, jos hän ei pääsekään sisälle. Mutta hänkin on kannustanut tyttöä opiskeluissaan ja kuten olemme äidillensä sanoneet, koulukyyditykset ja muut tulevat kyllä kaikki järjestymään ajallaan.

Pettymyksestäkin olemme keskustelleet Rubyn kanssa, ja vaikuttaa siltä, että hän on jo ottanut hyvin terveellisen katsantotavan tuleviin pääsykokeisiin. Hän tulee yrittämään parhaansa, mutta jos hän ei sisälle pääse, niin hänen omien sanojensa mukaan: ”ei se haittaa, ainakin yritin parhaani”.

Vaikka kouluvuosi on vasta ihan aluillaan, nuo jännätyt pääsykokeet järjestetään jo tänä tulevana lauantaina, eli 26. päivä syyskuuta! Pidättehän Rubylle peukkuja, että pääsykokeet sujuvat hyvin?

11196273_679661585493582_1667268453144535384_n

Kuvan (c) Hanlon

Miksi tyttö sitten haluaa isona?

Tämänhetkinen vastaus kuuluu: ”Lääkäriksi. Lasten lääkäriksi. Jotta voin auttaa samanlaisia lapsia kuin Elsa.”


As Ruby is doing her last year in primary school this year, her class was already asked last year where they wanted to do their secondary school after Year 6. We only told Ruby that it is totally up to her and we support her with whatever she decides. So off she goes and does her very own decision – she wants to go to the grammar school, which has extremely good reputation here in Bournemouth. She did something extremely amazing as well without discussing it with any of us parents; she dropped one of her afterschool activities voluntarily and replaced it with some extra math and literature lessons that are designed to help her with her upcoming entrance exam for the grammar school. When she told that to us we were bursting with pride – this is Ruby, at the time 9 years old, making so mature choices for herself without any counsel from us!

Since last semester she has been doing extra studying and even if the new school year has only recently started, her entrance exam is already coming up. People, it is this Saturday already, the 26th of September! So please, have your fingers crossed for our brave girl, who’s been working hard for what she wants, that the exam goes well and she gets into the school she wants!

But what does she give as an answer now if you ask her what she wants to do when she’s a grownup? Oh, she wants to be a doctor. And not just any kind of doctor, but a pediatrician.
”As then I can help children like Elsa.”

Did anyone’s else heart melt with that reply? At least mine did.
rakkaudellam

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (18)

thank you!! – ruby
0
1 vastaus

Kauanko tuo secondary school kestää? Pääseekö muihin kouluihin sitten ilman pääsykoetta? 🙂
0
1 vastaus

11-16-vuotiaille on secondary school, ja ymmärtääkseni tosiaan on sellaisia kouluja, joihin ei ole pääsykoetta. Kuten se, mikä olisi Rubyn ja äitinsä kotia lähellä 🙂
0
1 vastaus

Go Ruby! I wish you all the best! Just be you and do your best!!! <3
0
1 vastaus

thank you!! – ruby
0
1 vastaus

Vau, kuulostaa hurjalle että siellä on jo pääsykokeet pienille lapsille, mutta aivan mahtavaa. Onnea pääsykokeisiin! Toivottavasti ahkeruus palkitaan! 🙂
0
1 vastaus

EIKÖ! Minä kauhistelin sitä kanssa kun kuulin siitä ekaa kertaa! Kun ajattelee minkälainen itse oli tuossa iässä ja minkälaisia päätöksiä nämä lapset joutuvat/pääsevät siinä iässä jo tekemään.. Kulttuurieroja nämäkin?
Ja Ruby sanoo kiitos <3
0
1 vastaus

On reipas tyttö Ruby:) Voisitko joskus kertoa lasten koulunkäynnistä siellä. Tosi aikasin lapsilla koulu alkaa kun kolme vuotiaana jo pitää mennä sinne.
0
1 vastaus

Joo, voisin kirjailla tästä postausta – KIRJOÌTAN YLÖS muistikirjaan! 🙂 Kiitos toiveesta! Ja eikö olekin, kyllä tästä tytöstä saa olla niin ylpeä <3
0
1 vastaus

Good luck, Ruby!!
0
1 vastaus

thank you! – ruby
0
1 vastaus

Ihanan määrätietoinen tyttö joka menee kohti omia tavotteita! Upeaa Ruby!! Kovasti Onnea pääsykokeeseen 🙂
0
1 vastaus

Ruby sanoi hymyillen kiitos ! 🙂
0
1 vastaus

Ihanaa, että että Ruby uskaltaa luottaa itseensä ja tehdä itsenäisiä päätöksiä! Toivottavasti pääsykokeet menevät hyvin 🙂
0
1 vastaus

No näinpä! Toisenlaisessa tilanteessa, jos hänellä ei olisi ollut itsellä mitään hajua siitä, mitä hän haluaisi, oltaisiin varmasti yritetty sitten ehdottaa jotakin.. Mutta meistä on niin upeaa että tyttö päätti aivan itse koko homman mitä haluaa tehdä ja mitä tekee sen eteen, että saa haluamansa! Nyt tosiaan vain sitten peukut pystyssä lauantaita varten…
0
1 vastaus

Ihailtava asenne lapsella! Sillä kyllä pärjää aina!
0
1 vastaus

Siis äärimmäisen ihailtava! On itsellänikin tuosta paljon oppimista 😉
0
1 vastaus

Upea tyttö! Tsemppiä!
0
1 vastaus

Ruby sanoi punastellen kiitos! 🙂
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Meriannen mielessä
pyörittää hektistä erityislapsiperheen arkea brittimiehensä Danin kanssa Englannissa. Uusperheeseen kuuluu Danin esikoinen Ruby (7/2005) ja pariskunnan yhteiset lapset "Elsa" (4/2013) ja "Anna" (12/2015). Elsa syntyi keskosena ja hänellä on diagnosoitu vakava kuulonalenema, cp-vamma ja aivoperäinen näkövamma. Blogissaan Meriannen kuvailee perhearkeaan ja tunteitaan avoimen rohkeasti - millaista elämä tällaisessa perheessä on? Ota yhteyttä: meriannen@outlook.com

Arkisto

Instagram

  • We escaped from the heatwave to cool down by one of the streams in new forest. And it was lush.

meriannen

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: