Muut 29.9.2015
TEKSTI Meriannen

Syksyn värikkäät lastenvaatteet verkkokaupasta

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Niin kuin monelle on jo varmasti hyvin selväksi käynyt, minä en kauheammin välitä shoppailusta. Tämä kuitenkin niin, etten nauti vaatteiden ostamisesta itselleni. Tyttäreni vaatteet kulkevat ihan eri sarjassa – tykkään katsella, hiplailla ja ostaakin. Selaan useasti suomalaisten lastenvaatekauppojen verkkopuoteja ja ihastelen uusia luomuksia. Mietin, miltä ne näyttäisivät Elsan päällä.

Kaksplussalla on inspiroiduttu nyt lasten ja vauvojen syysvaatetuksesta, minkä myötä he ovat myös järjestäneet aiheeseen sopivan kilpailun. Kilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan lahjakortti lastenvaatteiden verkkokauppaan! Kun Kaksplus kysyi, että haluaisinko minäkin tehdä pientä vaatekollaasia syksyisistä lastenvaatteista, olin heti mukana. Saisin ihan luvan kanssa unelmoida ja korvamerkitä lempivaatteita tyttärelleni syksyksi!

Ja nämä ihanuudet valikoin kahdesta suomalaisesta vaateliikkeestä:

Meriannen_mielessa_kollaasi

 

 

 

 

 

 

 

 

Sampsukka Paapero

Väriä. Se on kollaasini kattava teema. En vain siksi, että rakastan kirkkaan kauniita värejä, vaan myös syksyn takia. Se ihanan kirpeä ruska-aika ei kestä ikuisuuksia, ja sitten tulee se harmaa kausi. Kun ei lunta ole vielä maassa maisemaa raikastamassa, ja kaikki vehreä on jo muuttanut kuontaloaan talvea vasten. Tai täällä Englannissa se harmaa kausi on talvea sateineen; meillehän ei tänne eteläiseen Englantiin lunta tulekaan. Halusinkin vaatteiden tuovan sitä väriä, mitä värittömämpi syksymaisema ei tarjoaisi.

Elsan cp-vamma tuo vaatetuksellekin tietynlaisia vaatimuksia. Vaatteiden olisi esimerkiksi hyvä olla kestäviä, sillä hänen hitaamman kasvun vuoksi samoja vaatteita voidaan käyttää hyvinkin pitkään. Paljon vaatteita olemme hänelle saaneet lahjaksi kuin sitten käytettyinä muilta pienokaisilta, mikä sekin kertoo jo kaapistamme löytyvien vaatteiden kestävyydestä. Puen Elsan aina mukavilta tuntuviin pehmeisiin vaatteisiin, jotka eivät mistään kohti hiertäisi tai ahdistaisi tyttöä. Koska hän ei juoksentele kuin normaali kaksivuotias, vaan istuu pyörätuolissaan sekä muissa erityistuoleissaan tai makailee patjallaan, niin vaatteiden on hyvä olla hengittäviä ja eritoten pehmeitä. Sellaisia, missä itselläkin olisi mukavan rento olla. Siksi vaatekollaasistakin löytyy esimerkiksi niin joustofroteeta (svetari), samettia (housut) kuin luomupuuvillaa (trikoomekko).

Näkövammainen Elsakin rakastaa kirkkaita ja selkeitä värejä!

Näkövammainen Elsa rakastaa kirkkaita ja selkeitä värejä!

Kun näytin tämän valmiin kollaasin perheelleni, he huokailivat ihastuksesta.
”Nuo näyttävät ihan Elsan vaatteilta, niin Elsan tyylisiä!”
Kumma juttu, kun kukas hänet on vaatettanut tähänkin mennessä värikkäästi?

Se suurin lempparini noista vaatekappaleista on nuo tossut. Onko suloisempia nähty?

Mistä sinä näistä pidit eniten?

Kaksplussan lasten syysvaatteet – kilpailu

Kilpailusivulla on kaksi vaatekollaasia, joista mieluisinta äänestämällä osallistut 200 euron lahjakortin arvontaan Punavuoren Peikko – kauppaan!

Muiden Kaksplus-bloggaajien syysvaatevalinnat:

Fit Fat Mama: Välikausihaalari ja muut ulkoiluvaatteet verkkokaupasta
Heart Pumps Diesel: Leikki-ikäisen ulkoiluvaatteet
Jenni’s Hairdays: Lettifanin syysvaatteet
Kiljuva Pikkunälkä: Sittenkin kauppatakki (ja muut Vimsun valinnat)
Maria Nordin – Kotitalouskriisi: Ekologiset ja myrkyttömät vaatteet syksyyn verkkokaupasta & ekologiset syysvaatteet pikkusiskollekin
Munakoisoni ja minä: Edullisia ja ihania syysvaatteita verkkokaupoista – se on mahdollista!
Operaatio äiti: Lastenvaatteita netistä – minun valintani


I was prompted to do some window shopping by Kaksplus, which I gladly completed. The theme to look out for was children clothes for the fall, and so I checked out clothes with loads of colour in them. Not just because I love everything colourful, but because I wanted to add a splash of colour to the greyness of the fall time. As Elsa has cerebral palsy, it does affect our choices of clothes for her. The clothes needs to be soft and comfortable, breathable and roomy enough, as she does not run around like a normal 2-year-old but lies on her back on her mat or sits in her wheelchair or special needs chairs inside. That’s why the materials on the chosen clothes are mostly soft.

My favourite item of clothing from those above are those tiny orange shoes – I mean, how adorable are they really? Which ones are your favourite from those?

rakkaudellam

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Meriannen mielessä
pyörittää hektistä erityislapsiperheen arkea brittimiehensä Danin kanssa Englannissa. Uusperheeseen kuuluu Danin esikoinen Ruby (7/2005) ja pariskunnan yhteiset lapset "Elsa" (4/2013) ja "Anna" (12/2015). Elsa syntyi keskosena ja hänellä on diagnosoitu vakava kuulonalenema, cp-vamma ja aivoperäinen näkövamma. Blogissaan Meriannen kuvailee perhearkeaan ja tunteitaan avoimen rohkeasti - millaista elämä tällaisessa perheessä on? Ota yhteyttä: meriannen@outlook.com

Arkisto

Instagram

  • Theme of the week - picnics.

meriannen

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: