Perhe-elämä 27.11.2015
TEKSTI Meriannen

Elsan lempparihenkilö ja muut höpötykset

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Olen viime aikoina keskittynyt enemmän informatiivisiin postauksiin, joissa olen keskittynyt tiettyyn aihealueeseen. Kuten juuri Elsan koulunkäyntiin, meidän raskausviikkoihin, ajatuksiini tulevasta synnytyksestä ja vauvavuodesta. Olen ilakoinut vauvan potkuista, puhunut masennuksen ehkäisevästä hoidosta ja pyytänyt teitä täyttämään kyselyä. Lisäksi kirjoitin yhteistyössä Minnan kanssa postauksen KYS:n vauvatehosta.  Kivoja postauksia tehdä, mutta tiukasti aiheessa pysyviä.

Aloitimme myös kysymyspostauksen, missä saatte kysyä mitä tahansa minun vanhemmiltani. Sinne olemmekin jo saaneet ihanasti todella upeita kysymyksiä, ja vielä teillä on aikaa kysyä lauantain keskiyölle asti! Minusta on ihanaa nostaa ihania vanhempiani esille blogissani, sillä he ovat minun absoluuttinen tukeni ja turvani. Olen aina tiennyt, että mitä tahansa tapahtuukin, mitä ikuna teenkään, minä voin aina tulla kotiin. Kotiin, missä minusta huolehdittaisiin, ja missä olisin turvassa.

Jos haluatte vilkaista lapsuusajan kuviani minusta pienenä vanhempieni kanssa, niin niitähän löytyy täältä.

leikkivasquish

Meidän leikkivä pieni <3 Kuvan (c) Dani Hanlon

Tänään halusin teidän kanssanne vain höpötellä. Kertoa pieniä arjen sattumuksia ja tunnelmia. Ilman sen suurempaa suunnitelmaa.

Elsa voi jo paljon paremmin – vielä pieni yskä vaivaa, mutta olemme saaneet meidän ihanan aurinkoisen ja onnellisen tyttömme takaisin. Tytön, joka hymyilee ja nauraa melkein taukoamatta ja touhuaa meidän kanssamme. Hän on päässyt leipomaan Hanlonin kanssa leipää, leikkimään isosiskonsa kanssa heidän aivan omia leikkejään, ja olemme aloittaneet uudestaan harjoittelun seisomatuen kanssa. Saippuakuplat ovat edelleen mitä parasta, ja vilkkuvat valot heti sen jälkeen toisena. Mutta ”uutena” asiana Elsa on muuttanut valintaansa siitä aivan parhaimmasta tyypistä ikinä. Pitkään se kaikkein paras syli ja leikittäjä olin minä. Minä sain ne herkullisimmat hymyt ja naurukikatukset, isoimmat reaktiot kun saavuin huoneeseen. Minun syliini rauhoituttiin pahimmastakin itkukohtauksesta, minua etsittiin katseella huoneesta mukaan puuhasteluihin.

Nyt olen paikkani iloisesti luovuttanut Danille. Kun isästä ihan yhtäkkiä muodostui se paras ikinä. Nyt isä saa ne parhaimmat hymyt, reaktiot ja naurut. Jos isä syöttää, niin siitä ei meinaa tulla yhtään mitään kun Elsaa vaan naurattaa. Ja se katse, minkä hän isille antaa.
”Isi, minä rakastan sinua. Rakastan sinua. Rakastan sinua. Rakastan!”
Ihan itkettää, kun näen tuon katseen. Ainahan isi on ollut kiva, mutta nyt hänestä on tullut se lempparihenkilö.

Eikä tietysti yhtään huonoon aikaan, kun olen tässä muutenkin miettinyt lapsien hoitamista. Spudin synnyttyä tietysti minun huomioni jakautuu pakosti enemmän ja enemmän Spudille ja vähemmän Elsalle, joten kaiketikin on hyvin luonnollista, että esikoisista tulee isien tyttöjä ja nuorimmaisesta äidin?

cockAsqy

Kuvan (c) Dani Hanlon

Minä olen ottanut arjessa hyvinkin rennosti. En seisoskele jaloillani pitkiä aikoja tai kävele pitkiä matkoja. Kokkaan istualtani, ja pyydän muita nostamaan Elsan puolestani syliini. Olen joutunut hyväksymään sen, että en pysty hoitamaan Elsaa aivan täysin samalla tavalla kuin aiemmin. En voi pitää häntä pitkiä aikoja sylissä, kun hän painaa masua vasten ja se alkaa helposti tuntua ikävältä. En voi aina häntä syöttää, sillä en voi olla pitkään etukenossa. En voi touhuta hänen kanssaan pitkään lattiatasossa, koska minun on vaikeampi nousta itse pois lattialta. Olen tehnyt itseni kanssa paljon töitä, etten tästä itseäni syyllistäisi – olen tehnyt sen, minkä voin, ja nyt annan muiden huolehtia Elsasta. Olen toisin sanoen alkanut pikkuhiljaa päästää hänestä irti. Hyvällä tavalla. Hyväksyen, että muut pystyvät aivan yhtä hyvin esikoiseni hoitamaan kuin minä. Ja että minun ei tarvitse ottaa siitä stressiä, ja että tämä on vain väliaikaista. Sitten kun minun ja Elsan välissä ei ole enää Spud-masu, voin minäkin hänestä taas huolehtia.

Dan odottaa innolla töidensä loppumista, ja suunnittelemmekin jatkoa. Hän rakentelee suunnitelmiaan, työstää ideaansa pidemmälle. Kunhan kaikki on valmista, ilmoittelen teillekin, mitä hän on päättänyt kokopäivätyön sijaan tehdä perhe-elämän sivussa!


In recent weeks I have been concentrating quite tightly on different subjects on the blogposts and now I just wanted to write about .. something, without a plan. So. First of all Elsa is feeling a lot better already, she still has a bit of a cough and she’s teething, but apart from that we’ve got our happy Squishy back. She has picked a new favourite person ever though. Before, that was me. No doubt. I was the one who got the biggest reactions out of her, who she always looked for, who she wanted to have cuddles with. Now I have gladly given my royal place of being a favourite to Daddy, as all of a sudden, Elsa decided he’s the best person ever. When Daddy tries to feed her it’s almost impossible as Elsa can’t stop smiling and giggling to Daddy, and the looks she gives to him.. Looks, that says ”I love you Daddy I love you Daddy oh I love you Daddy”! Seeing that makes me all emotional!

I’ve tried to take it easy now, trying to do as little as possible and resting loads. Daddy is excited about our new plans for when he’s not working anymore, more of that later when we are more ready with everything…

rakkaudellam

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (6)

.. and you especially love this one as you’re mentioned there as Elsa’s favourite person. Love you <3
0
1 vastaus

Ooo, jännittävää! Mitä on Danilla suunnitelmissa… Onko mitään tietoa milloin suunnilleen aiotte asian julkistaa? T. Utelias ulla 😀 Tosi hienoa että hän voi kuopuksen synnyttyä keskittyä perhe-elämään/Elsaan 🙂
0
1 vastaus

Hei utelias ulla (XD), varmasti tän kuun aikana kerrotaan! 😀 Ja niinpä se tulee olemaan niin ihanan arvokasta kun hän voi osallistua tähän arjen pyöritykseen ”kunnolla”!
0
1 vastaus

Huhuu! Onko siellä kaikki hyvin? Kun ei ole teistä kuulunut vähään aikaan. Voimia raskauteen! Oot mielessä!
0
1 vastaus

Huhuu, ihana Kaarina! <3 On, oli meillä vain pieni sairaalareissu välissä! 🙂 <3
0
1 vastaus

I adore your blog, I enjoy every post and love the way you describe your life in such open detail.
0
1 vastaus

.. and you especially love this one as you’re mentioned there as Elsa’s favourite person. Love you <3
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Meriannen mielessä
pyörittää hektistä erityislapsiperheen arkea brittimiehensä Danin kanssa Englannissa. Uusperheeseen kuuluu Danin esikoinen Ruby (7/2005) ja pariskunnan yhteiset lapset "Elsa" (4/2013) ja "Anna" (12/2015). Elsa syntyi keskosena ja hänellä on diagnosoitu vakava kuulonalenema, cp-vamma ja aivoperäinen näkövamma. Blogissaan Meriannen kuvailee perhearkeaan ja tunteitaan avoimen rohkeasti - millaista elämä tällaisessa perheessä on? Ota yhteyttä: meriannen@outlook.com

Arkisto

Instagram

  • We escaped from the heatwave to cool down by one of the streams in new forest. And it was lush.

meriannen

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: