Perhe-elämä 23.12.2015
TEKSTI Meriannen

Edelleen paksuna

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kirjoittelin näin sunnuntaina:

”Vieläkin ollaan yhtenä kappaleena, joten Daninkin veikkaus meni vikaan, samoin Rubyn. Minä olen pysynyt koko viikonlopun vessareissuja lukuunottamatta vaakatasossa, eikä niitä supistuksia lauantain paria hassua lukuunottamatta ole ollut ollenkaan.

thihhihhihihihih

Elsa oli hyvin kärttyisä perjantai-iltapäivästä, ja eilenpä hän sitten kehitti kuumeen. Sellaisen kivan 38-39 lukemissa pysyvän kehonlämpötilan, mitä kuitenkin onneksi saadaan särkylääkkeillä laskemaan. Ensimmäisenä stressiä aiheutti lääkkeiden antaminen – niin, mites tosiaan annetaankaan lääkkeet, kun suun kautta ei voi mitään antaa?

Onneksi nuo lasten särkylääkkeet ovat valmiiksi nestemäisiä, joten letkun kauttahan ne pystyi antamaan. Tyttö on uninen ja kärttyisä, mutta hengitysvaikeuksia ei ole, ihonväri on pysynyt hyvänä ja hän reagoi stimulointiin – oli se sitten kosketusta, juttelua tai muuta. Emme siis vielä ole olleet yhteydessä sairaalaan tai muuanne, mutta jos maanantainakin kuume on edelleen näin korkealla, niin sitten olemme yhteyksissä suoraan lastensairaalaan.”

sleepier

Nyt hujellellaan mennä jo tiistaissa, ja edelleen minä ja Spud elelemme samassa kehossa. Tilanne kotona on kuitenkin nyt kehittynyt siihen, että Elsa on edelleen kipeänä – kuin myös nyt koko muu poppoo. Ruby on ainut terve, ja hänkin meni nyt äidilleen pakoon meitä sairastelevia! Elsalla kuume on kuitenkin pysynyt nyt paljon alhaisempana kuin viikonloppuna, joten kotihoidolla menemme vieläkin.

Minä pysyn vaakatasossa, autan Elsan hoidossa sen minkä pystyn ja nappailen paracetamolia sekä närästyslääkkeitä. Hanlon ja Dan ottavat päikkäreitä vuorotellen, jotta aina olisi joku liikkumaan helpommin kykeneväinen auttamassa minua Elsan kanssa.

Tämä on tällainen väliaikahuudahdus vain, hengissä olemme, edelleen yhtenä kappaleena – aikalailla väsyneinä ja röhäisinä, mutta hengissä.

Huomenna olemme jo raskausviikolla 38!

aidinohikuvaAini, mikä on tämä, tämä joulu, mistä kaikki puhua pulputtaa jatkuvasti?

Tiesin kyllä, että tänä vuonna joulumieli ei minua varmaan löydä, olenhan niin tässä synnytystä odottavassa kuplassa. Annan muiden höyrytä, itse vain.. No. Niistän nenää, makaan, keinutan itseni ylös päästäkseni vessaan pissille ja .. odottelen.

Mutta jos joulumieltä ja -touhuja mielit blogeista lukea, niin Kaksplus on koonnut kollegoideni postauksia yhteen tänne. Sieltä löytyy niin askarteluohjeita kuin esimerkiksi lahjavinkkejä – ja muita tunnelmannostattajia.

Henkilökohtaisesti pitää myöntää, että minua kiinnosti enemmän lukea vuoden 2015 Kaksplussan luetuimmat blogipostaukset – listausta. Kun se joulumieli on piilossa, mutta kuluneen vuoden pohtiminen sopii aina. Ja edelleen se vain sykähdyttää nähdä oma blogi tällaisten isojen ja suosituiden blogien joukossa..


This is a post to let you know that Spud is still living within me and that we all are down with a cold. All is fine, just.. waiting for the baby and feeling better.

rakkaudellam

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (15)

Verensokerilaskuja ensimmäisinä päivinä ja keltaisuutta sen jälkeen. Kahdesti valohoitoa, maitoa ja vähän ikää lisää, niin asiat korjaantuivat. Nyt hän on jo ”iso” poika.
0
1 vastaus

Hei. Ihan mielenkiinnolla kysyn, koska itsekin nyt viimisillään raskaana, että onko sinut jostain syystä määrätty vuodelepoon nyt loppumetreiksi? Jos mahdolliseen synnytykseen haluaa vauhtia, niin liikkuminenhan vauhdittais supistusten tuloa. Tokihan myös lepäily tulee nyt loppuvaiheessa niin tarpeeseen. 🙂
0
1 vastaus

Hei Ullis!

Anteeksi vastauksen kesto! Ei ole tosiaan määrännyt kukaan muu minua vuodelepoon kuin tuo miun toinen puoliskoni Dan :> Meille kuitenkin molemmille oli tärkeää että päästään tänne täysiaikaisten viikoille asti. Joten meillä ei ollut mitään kiirettä saada synnytykseen vauhtia.. Paitsi tietysti nyt ois kiva että syntyis, alkaa olemaan oikeasti aika epämukavat olot! XD Miten pitkällä sie olet nyt?
0
1 vastaus

On se hämmentävää, miten erilailla raskaudet etenevät. Kirjoitin sinulle kommenttia jokinaika sitten, kun huomasin, että meillä on melkein samat lasketut ajat. Meidän poika kuitenkin päätti syntyä jo rv 36+6 ja on ollut minulla sylissä jo melkein kaksi viikkoa! Tuntuu oudolta, että voisin olla vielä raskaana kuten sinä. Terve poika syntyi vauhdilla. Vähän pidempään olisi saanut kyllä kohdussa kypsyä, pieniä ongelmia oli alkuun ja sairaalasta vasta päästiin kotiin.
0
1 vastaus

Joo mie muistan siut, oli niin ihana oppia että jossain oli samanlainen kilpikonna kuin meikäläinen! <3 Kaikki kuitenkin meni loppuunsa ihan hyvin? Oliko keltaisuutta, vähän hengitysvaikeuksia? Itse synnyin tosiaan rv 32, miulla oli lieviä hengitysvaikeuksia ja keltaisuutta, ja olin liian heikko syömään tissistä. Mutta loppuunsa täysin terve tyttö, minäkin. 🙂 Ja ihana kuulla että olette jo päässeet kotiin <3

JA täällä tosiaan ollaan vieläkin paksuna, alkaa jo vähän olla epämukavat meiningit! Vaikka vieläkään ei rv 40 ole paukkunut, mutta silti 😀 Vauva on kuitenkin nyt kasvaa pyrähtänyt huuuuurjasti... Joten se varmasti vaikuttaa näihin oloihin 🙂

Haleja ja rutistuksia sinulle ja pusuja vauvelille <3
0
1 vastaus

Verensokerilaskuja ensimmäisinä päivinä ja keltaisuutta sen jälkeen. Kahdesti valohoitoa, maitoa ja vähän ikää lisää, niin asiat korjaantuivat. Nyt hän on jo ”iso” poika.
0
1 vastaus

Nyt vaan jos mitenkään mahdollista ja lääkäri ei ole kieltänyt, niin ylös, ulos ja kävelylle! Helppo sanoa, tiedän ja tuskaa toteuttaa, mutta se saattaisi vähän edistää paikkojen kypsymistä ja oloa.
Ja siis tosiaan tuo viimeisten viikkojen tuska ja odotus on tosi kurja!! Itsekin jo viikoilla 36 olin täysin valmis synnyttämään… 😀 Että mä olin kyllä paaaljon sua kärsimättömämpi.
Japanissa, missä asuttiin synnytysteni aikoihin, käskettiin loppumetrien odottajien kävellä monta tuntia päivässä. Siellä nyt kaikki meneekin ihan överiksi, eli ne äidit siellä käveli tunti tolkulla ulkona, kun lääkäri oli käskenyt. Ei siinäkään siis mitään järkeä, mutta ajatuksena ihan hyvä, tuo käveleminen(jos ei siis ole vaaraa ennenaikaisesta syntymisestä).
Itse köpöttelin sitten pari korttelia päivässä, hengitin raikasta ilmaa sisään ja tuskailin anemian tuottamien olojen kanssa. 😀

Voimia sinne ihan hurjasti nyt. On kurjaa, että Elsakin on siellä kipeänä! 🙁 Kaikesta huolimatta joulun rauhaa sinne! Kyllä sinä vielä saat sen ihanaisen pikkuisen nyytin syliisi. Innolla jo odotamme! <3

Halauksia sinne!!!!! <3 <3 <3
0
1 vastaus

Minun mielikuvissani pyörivät nyt niin sirot mutta pömppömahaiset japanilaiset naiset ulkona pyörimässä ringissä..

Itse olen tosiaan Danin määräyksestä (XD) ja omaa oloani kuunnellen pysytellyt vaakatasossa/istualtaan, koska halusin että päästään ainakin tänne turvallisille raskausviikoille asti. Asia olisi ollut toinen, jos niissä aiemmissa ultrissa olisi näkynyt liian isoa vauvaa tai mitään muuta ”vaaraa”. Mutta koska kaikki näytti olevan hyvin, ja miun olo suorastaan kiljui lepoa, niin minähän lepäsin 😀

Nyt tietysti olen liikkunut vähän enemmän ja ollut lähtövalmis hetkenä minä hyvänsä, kun rv 38 tuli täyteen ja opittiin että vauva on nyt iso 😀

Ja huh, miten oikeasti kävely voi ollakaan hankalaa! Raskasta, ja epämukavaa! 😮 En malta oikeasti odottaa sitä että pääsen liikkumaan normaalisti!! 😀
0
1 vastaus

Tsemppiä ja voimia!! Ei ole enää pitkä kun saat pienokaisen syliisi 🙂 Kannustan liikkumaan (jos ei ole mitenkään kielletty) auttaa viemään raskautta eteenpäin kohti synnytystä.
0
1 vastaus

Ei enää tosiaan pitkään! <3 EN NIIN MALTTAISI ODOTTAA!! <3 <3
0
1 vastaus

Joo tosiaan jos mitenkään jaksat liikunta on tärkeää. Makuuasennossa oleminen ei ole mitenkään terveellistä. Tsemppiä loppumetreille
0
1 vastaus

Kiitos Suotar <3 Mie olen tosiaan ollut istualtani sen minkä pystyn, ja venytellyt sitten senkin edestä mitä kroppa on vain antanut myöten. Kävely on tuntunut todella epämukavalta, joten sitä olen sitten välttänyt. En täysin, olen käynyt mm. kaupassa yms, ja kävellyt vähän kämpässäkin, mutta en niin paljoa todellakaan ole ollut jaloillani kuin normaalisti. Elämä on melkein ollut nyt sitä että olen ollut vaakatasossa, tai siltä se lähinnä tuntuu 😀 😀 Mutta ei enää pitkään!!

Kiitos tsempeistä, tulee todellakin tarpeeseen <3
0
1 vastaus

Mikä on meininki? Ois kiva kuulla kuulumisia postauksen muodossa ?
0
1 vastaus

Oi ihana ano <3 Kirjoittelin (klik)! Ei ihan pysynyt ajatus kasassa, mutta ainakin nyt jotain jo! Kiitos tästä, tuli ihan mielettömän hyvä fiilis kommentistasi <3
0
1 vastaus

Miten menee? Onko vauva jo osoittanut merkkejä, että olisi syntymässä pian..
0
1 vastaus

minttu <3 Täältä näkyy tänään otettuja kuvia, miten on napa jo ihan pikkasen ulkona (ja näyttää ihan apilalta!) .. ja koko tän päivän on ollut masu hyvin pinkeänä! Tiedä sitten, onko se vielä merkki .. 😀 Niin ja se, mikä jäi postauksessa mainitsematta, on että aattona alkoi tissit vuotamaan maitoa!
Joten kroppa taitaisi olla koko ajan valmiimpi ottamaan babyn vastaan <3

ELI EI ENÄÄ KAUAAAAA!!!! <3
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Meriannen mielessä
pyörittää hektistä erityislapsiperheen arkea brittimiehensä Danin kanssa Englannissa. Uusperheeseen kuuluu Danin esikoinen Ruby (7/2005) ja pariskunnan yhteiset lapset "Elsa" (4/2013) ja "Anna" (12/2015). Elsa syntyi keskosena ja hänellä on diagnosoitu vakava kuulonalenema, cp-vamma ja aivoperäinen näkövamma. Blogissaan Meriannen kuvailee perhearkeaan ja tunteitaan avoimen rohkeasti - millaista elämä tällaisessa perheessä on? Ota yhteyttä: meriannen@outlook.com

Arkisto

Instagram

  • Theme of the week - picnics.

meriannen

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: