Perhe-elämä 4.2.2016
TEKSTI Meriannen

Elsa sairastaa sairaalalla

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Meillä isompi tyttö jälleen sairastaa. Tai edelleen. Miten sen nyt ottaa – on jo pitkään vaikuttanut siltä, että hänellä on maksimissaan viikon verran hyvää, lähes tervettä, aikaa kotosalla ja sitten taas räkätauti vie mennessään. Ei aina sairaalalle asti, mutta kuitenkin. Sitä niin toivottiin, että joulukuussa nenään ensimmäistä kertaa asenneltu nenäletku tätä sairasteluketjua vähentäisi, ellei jopa poistaisi kokonaan..

Tällä hetkellä tuntuu vaan siltä, ettei vaikutusta sairastelun määrään sillä ole ollut ollenkaan. Tärkeänä plussana kuitenkin nenäletku on vähentänyt stressiä Elsan syöttämisen kanssa. Nenäletkun kautta ruoka on mennyt kipeänäkin vaivattomasti oikeaan osoitteeseen, ja paino ei ole päässyt putoamaan. Päinvastoin.

pahaolla

Elsa on ollut sairaalassa jo perjantaista lähtien. Räkäisyyttä ja yskää hänellä on ollut koko tammikuun ajan, minkä vuoksi hänen kanssaan juostiin moneen otteeseen niin terveyskeskuksessa kuin sairaalassakin. Viimeisin antibioottikuuri loppui edellisen viikon perjantaina, ja viikkoa myöhemmin menimme taas terveyskeskuksen kautta sairaalaan samojen oireiden takia. Saimme viettää tytön kanssa kotosalla sen ihanat pari päivää, ennen kuin kotikonstit eivät enää oireisiin auttaneet.

maksissa

Dan on asunut Elsan kanssa sairaalassa tämän koko ajan. Minä ja Anna käytiin viikonlopun yli morjestamassa päivittäin, kunnes Annakin alkoi yskiä. Niinpä minä olen jäänyt kotiin Annan kanssa ja isä on hoitanut Elsaa sairaalassa.

uninenpikkusiskoUninen pikkusisko isosiskoaan sairaalalla morjestamassa.

Tällä kierroksella olemme tehneet hyvinkin selväksi kaikille sen, että emme halua Elsan lähtevän sairaalasta vain uuden antibioottikuurin kanssa. Sitä on yritetty jo tarpeeksi monta kertaa, kiitos vain. Nyt hän saa kotiutua vain terveenä, sitten kun keuhkot ovat täysin puhtaat eikä tulehdustilaa enää ole. Nythän – edelleen – Elsan diagnoosina on ”chest infection” eli tulehdus keuhkoissa.

Rankkaahan tämä on, kun puolet perheestä on sairaalassa eikä edes morjestamaan pääse, mutta pidemmän päälle parempi näin. Kunhan Elsa saadaan nyt vain vihdoin ja viimein ihan terveeksi asti.

Tänään lähden viemään Annaa terveyskeskukselle, kun hänen räkäisyytensä ja yskimisensä ei ole kotikonstein kaikonnut. Kuumetta ei ole ja hyväntuulinen sekä virkeä pienin tyttäreni on, mutta pelataan nyt varman päälle. Ettei vaan yskä muutu korvatulehdukseksi, tai se kuume sitten yhtäkkiä ilmesty ja kohta löytäisinkin itseni osastolta Annan kanssa.


Elsa has a chest infection and she’s been in the hospital since last Friday. She has been poorly for a long time, constantly coughing and being chesty, and now we all have had enough. The doctors and us. We are not having her back from the hospital with another course of antibiotics, not this time, we want her home when she’s significantly better and xray shows her lungs are clear. As long as it takes.. As hard as it is having half of the family in the hospital and other half not even able to visit because of the little Anna.. Little Anna who’s started to cough and sneeze as well. I’m taking her to the GP today just to be on the safe side.

I am trying to keep myself positive – with Dan staying in the hospital with Elsa I know Elsa will be well looked after and Dan will not let anything bad happen to her, and Elsa really truly is in the best place possible to get better. I try to look at this as our own special mother – daughter time with Anna, spending time just me and her, something that is not obviously easy to arrange when everyone’s home. I try to remember all this when I am feeling really blue and missing Elsa and Dan.

rakkaudellam

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (13)

En tiiä onko siellä sisäilma ongelmat yhtä yleisiä ku täällä. Mutta meillä antibiootti autto viikon ja taas oltiin huononpana. Sitten eräs lääkäri varovasti ehotti että josko teijän vuokratalossa on jotain ongelmia. Muuton jälkeen rupes pikku hiljaa helpottaa.
0
1 vastaus

Täällä voisi periaatteessa olla vielä yleisempää kuin Suomessa, täällä vain ei sisäilmaongelmista tiedetä samalla tavalla kuin Suomessa. Kun kuitenkin rakennuskulttuuri on niin paljon Suomea jäljessä näissä asioissa! Olen myös pyöritellyt mielessäni tätä mahdollisuutta, että jos Elsa olisikin herkistynyt homeelle ja siitä tämä jatkuva sairastelukierre johtuu.. Ellei sitten ole ihan sitä, että cp-vammaiselle keuhkosairaudet (keuhkokuumeet, yms. tulehdukset) ovat yleisiä ja tai sitten se, kun nielemisongelmista johtuen osa ruoasta menee keuhkoihin. Edelleen, nenäletkustakin huolimatta, koska jos hän oksentaa ja sattuu osan siitä sitten nielaisemaan takaisin.. Niin se tiensä löytää valitettavasti keuhkoihin, mikä tietenkin aiheuttaa sitten tulehdustiloja. :
0
1 vastaus

Voi ei! 🙁 Voimia sinne!

Onneksi paino on lähtenyt neniksen myötä nousemaan! Täälläkin alkoi ”massakausi” kun sain tippalaskurin! 😉 Keuhkokuume on kamala sairaus. Toivon, että pian helpottaa! <3 Halaus!

Ps. laita viestiä, jos haluat jutella. Muista että olen täällä sinuakin varten! <3
0
1 vastaus

Kiitos ihana ja MUISTAN! Et arvaakaan miten paljon tuo minulle merkitsee <3 <3
0
1 vastaus

Voimia koko perheelle toivotan ❤
0
1 vastaus

Kiitos Tupu <3 <3
0
1 vastaus

Miks ihmeessä veitte vauvan sinne sairaalaan,infektioisen isosiskon luo?? Täällä ei onneksi edes sisaruksia päästetä infektio-osastoille! Sehän on 100% varma tapa saada tartunta.
0
1 vastaus

Elsa oli ihan lastenosastolla sairaalassa, eikä meitä kielletty tulemasta kun kysyttiin. Kyllä sitä mietin ensimmäisinä päivinä sairaalalle mennessäni että kannattaako, mutta yhdessä Danin kanssa tultiin siihen tulokseen että samassa tilassahan nuo lapsoset kotonakin olivat. Kunhan nyt ei mitään typerää tehdä, kuten tökätä tuttia Elsan suuhun ja sitten suoraan Annan suuhun siitä!

Mutta sitten kun Anna alkoi mennä räkäiseksi, niin en sairaalaan mennyt ollenkaan, mikä oli ihan kamalan rankkaa minulle! Ja sitten meninkin Annan tarkistuttamaan lääkärillä varmuuden vuoksi, mistä Anna sai sitten terveen nuhanenän paperit. 🙂

Kiitos Eve huolenpidosta! 🙂
0
1 vastaus

Minullekin on tullut mieleen tyttärenne toistuvasta sairastelusta sisäilmaongelmat. Ja jos mietit että eihän teillä millekään pottukellarille haise, niin ei välttämättä tarvitsekaan. Home ei aina edes haise ja toisen nenä haistaa tarkemmin kuin toisen. Jos itse ei ole homeelle herkistynyt niin voi olla ettei haista mitään paikassa jossa herkistynyt haistaa.
0
1 vastaus

Niin totta, onhan home käynyt itselläkin mielessä – eritoten kun täällä Englannissa ollaan rakentamiskulttuurissa miljoonia vuosia jäljessä Suomesta.. Täällähän sellaiset asiat kuin tuuletus toimii ikkunat aukaisemalla :’D Mutta sitten samalla meillä oli käymässä homeelle herkistynyt Elsa (Saa Tuijottaa – bloggaaja), ja hänellä ei meillä oireita tullut, tai ainakaan niin että hän huomasi. Tiedä sitten taas.. Mutta tätä pidetään mielessä, jos mikään muu ratkaisu ei vaan tuota tulosta! 🙂
0
1 vastaus

Voi ei! Paranemista <3 Meillä tuollainen melkein vuoden kestänyt kierre loppui lapsen märkäisten kitarisojen poistoon. Sitä kutsuttiinkin nimellä "Six weeks feever"... Tsemppiä!
0
1 vastaus

NO HUUUUU on siinä teilläkin ollut aikamoista, six weeks fever! 😮 Meillä tämä kierre on aika jatkuvaa, keuhkotulehdukset ovat kuulemma kohtalaisen yleisiä cp-vammaisilla ja tässähän tietysti vaikuttaa myös nuo nielemisvaikeudet. :
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Meriannen mielessä
pyörittää hektistä erityislapsiperheen arkea brittimiehensä Danin kanssa Englannissa. Uusperheeseen kuuluu Danin esikoinen Ruby (7/2005) ja pariskunnan yhteiset lapset "Elsa" (4/2013) ja "Anna" (12/2015). Elsa syntyi keskosena ja hänellä on diagnosoitu vakava kuulonalenema, cp-vamma ja aivoperäinen näkövamma. Blogissaan Meriannen kuvailee perhearkeaan ja tunteitaan avoimen rohkeasti - millaista elämä tällaisessa perheessä on? Ota yhteyttä: meriannen@outlook.com

Arkisto

Instagram

  • Synttäriviikon #bulletjournal aukeama 😍 #kalenterimania #bujo #bujoweeklyspread #inspiration #bujoideas #bujoinspire inspiration for the girl from @juditmallolart

meriannen

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: