Perhe-elämä 11.5.2016
TEKSTI Meriannen

Jos voittaisin lotossa…

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

En voi kuin kuvitella sitä tunnetta, kun aamulla juuri heränneenä tokkuroi kävellä kohti omaa keittiötä laittaakseen kahvin tulille. Keittiötä, joka on juuri sellainen, mistä on aina unelmoinut. Lattia paljaiden varpaiden alla juuri sitä väriä ja tuntua, mitä oli kaupassa hivellyt.

kaksplus bloggaaja

En voi kuin kuvitella sitä, miltä tuntuu, kun ikkunan takaa paljastuu puutarha, jonka on omin käsin saanut laittaa. Juuri sellaiseksi, kuin on halunnutkin. En voi kuin kuvitella, miltä tuntuu suunnitella tulevienkin vuosien kasvien istutuksia samaan puutarhaan, tietäen asuvansa omassa kotona halutessaan niin pitkään kuin on fyysisesti mahdollista.

En voi kuin kuvitella sitä tunnetta, kun kaikki seinät, ikkunat, ovet ja niiden pieletkin, ovat juuri sellaiset kuin mitä on itse halunnut. Verhot, pöytäliinat, koristetyynyt, matot – kaikki suunniteltua ja ei vaan hätäseen jostain napattua.

Jos minä voittaisin lotossa, rakentaisin meille talon. Minne, on kysymys, johon ulkosuomalaisena perheellisenä en osaa enkä halua nyt vastata. Niinä vaikeina hetkinä, kun mieleni täyttyy huolen ahdistamista ajatuksista, käännyn unelmoimaan. Sitä, minkälaisen puutarhan haluaisin – ja miten Elsa pääsisi jokaiseen sen kolkkaan mukaan ja jossa olisi hänelle oma kiikku, joka tukisi häntä oikein. Minkälaisen makuuhuoneen haluaisin, miltä näyttäisi ”terapiahuone” Elsalle, jonne olisin saanut kaikki mahdolliset hienoudet kuplatornista kaikkiin mahdollisiin hänen aisteja herätteleviin laitteisiin ja vesisänkyyn, jossa hän saisi ”kellua”. Miltä näyttäisi meidän olohuone, miltä lasten huoneet.. Olisiko kaikki yhdessä tasossa vai kahdessa? Ehkä yläkerrassa olisi vierashuone ja työhuone.

Jos minä voittaisin lotossa, rakentaisin meille esteettömän ja täysin meidän tarpeita vastaavan talon. Talon, jossa on kuitenkin muutteluvaraa – tilanteiden muuttuessa talon pitää pystyä kasvamaan, elämään meidän mukana.

Jos minä voittaisin lotossa, meillä ei ikinä loppuisi talosta säilytystila.
Jos minä voittaisin lotossa, tietäisin minne Elsan apuvälineet saa pois muun perheen jaloista silloin, kun niitä ei tarvita. Ettei minun tarvitse huolehtia liikkumaan oppivasta Annasta ja hänen turvallisuudestaan.
Jos minä voittaisin lotossa, tarjoaisin perheelleni unelmieni kodin, jossa jokainen yksilö on otettu huomioon.
Jos minä voittaisin lotossa, kotini ei ikinä enää näyttäisi vain erilaisten apuvälineiden varastolta, eikä niiden välistä tarvitsisi puikkelehtia päivittäin ja kiroilla siivotessa, kun niitä ei saa mihinkään pois tieltä.

Jos minä voittaisin lotossa, minulla olisi puutarha. Sen nurkassa kasvaisi raparperi. Sieltä löytyisi marjapuskat jonossa ja omenapuita. Siellä olisi kasvimaa, mitä kylveä ja kitkeä perheen kanssa ja ihastella syksyllä väkkyröitä porkkanoita ja hullunkurisiksi kasvaneita perunoita. Sieltä napsittaisiin suoraan suuhun herneet, ja odoteltaisiin että parsakaalit kasvaisi, jotta niitä voisi keitellä ja syödä voin kanssa. Pihassa olisi vadelmapuskien labyrintti, lasten esteetön leikkimökki, pieni kanala, josta keräisin munat aamuisin ja katselisin, kun kanat ruopsuttavat onnessaan ruohoa.

Jos minä voittaisin lotossa, meillä olisi huuuurjan iso pakastin, mihin kaikki kesällä yhdessä kasvatetut herkut mahtuisi ja kylmiö, minne mahtuu jopa seisomaan.
Jos minä voittaisin lotossa, talomme olisi järven rannalla. Laiturin nokasta huhuilisin lapset veneilemään vieneelle Danille, että ruoka olisi valmista. Sieltä innokkaat kalaveijarit näyttäisivät minulle saalistaan, ja kohta lokit laiturin nokasta söisivät kalojen rippeet.
Jos minä voittaisin lotossa, talo olisi metsän reunalla. Ekassa puussa tontin rajalla olisi puumaja, ja siinäkin hissi Elsalle. Metsään mentäisiin perheen voimin, kerättäisiin sieniä ja villimustikoita. Metsään katoaisin aamuisin ja iltaisin koiran kanssa lenkille, hengittämään metsän rauhaa.

meriannen

Jos minä voittaisin lotossa, tietäisin missä perheeni tulisi kasvamaan ja elämään pitkäaikaisesti. Ei enää jatkuvaa muuttamisen pelkoa. Ei enää pohdintaa siitä, saadaanko me vuokratalossa maalata makuuhuoneen seinät haluamiksemme. Ei enää pihaa, joka koostuu nurmikkoläntistä ja mihin ei saa istuttaa mitään. Ja sekin hienous jaetaan naapureiden kanssa. Ei enää outoja tilaratkaisuja, ei enää väliaikaisuutta. Ei.. enää.

Viime aikoina blogeissa on puhuttu rahasta ja siitä, miten raha ei tuo onnea. Onni kumpuaa perheestä, ystävistä – rakkaudesta ja ihmissuhteista, itsensä toteuttamisesta. Yhteisymmärrykseen monessa postauksessa on kuitenkin päästy siihen, että raha tuo turvallisuutta. Kun ei pennejä tarvitse venyttää, ei kilohintoja tuijottaa kaupassa. Ei purra hammasta laskuja avatessa, ei pudistaa hiljaa päätään kun lapsi pyytää uusia hienoja kenkiä, sitä samaa merkkiä mitä kaverillakin on.

Se sai minut miettimään sitä, mitä tekisin suurella summalla rahaa.
Sijoittaisinko?
Laittaisinko rahaa säästöön?
Lahjoittaisinko hyväntekeväisyyteen?

Nää. Minä ostaisin tontin. Rakentaisin siihen kodin. Unelmieni talon, lapsieni lapsuuskodin. Juuri sellaisen, mitä lapset aikuisenakin muistelisivat hymy huulilla.

hullu bloggaaja

Kai se pitäisi siis laittaa lotto vetämään. Kaiken tän pohdinnan jälkeen!

Mitä sinä tekisit, jos saisit suuren summan rahaa? Voittaisit sen vaikka lotossa?


I couldn’t even imagine how it is like to wake up and go to your very own kitchen to put the coffee on.. The floor underneath your bare toes is exactly like you wanted to. The kitchen exactly like you dreamed about. I couldn’t even imagine how it is like to check out the garden from your window, the garden you have tended and planned and taken care of.

When I’m feeling anxious about everything and especially about the life with our daughter at the hospital right now, I dream. I imagine what I would do with a large sum of money.. I wouldn’t save it or invest it as such. If..

If I won in a lottery I would build us a home. Home that is for everyone’s needs and takes into account all of us as equals. In that home we would never run out of storage place. In that home we would have enough room to put away all Elsa’s equipment that she doesn’t need at that moment. In that home all of our kids would have their own room.

If I won in a lottery, our house would be on the lakeside so Dan could take the kids fishing. We would have loads of berry bushes and apple trees. A treehouse in the end of our garden that would have a lift for Elsa, our disabled toddler. The house would be on the edge of the woods that we would go exploring and picking wild berries. To that forest I would go for my daily walks with the dog we don’t yet have.

If I won in a lottery, I would build us a home. Home that would be ours, a home for our kids to grow up. A childhood home they will be happy to come to even when they are adults.
If I won in a lottery..

I guess I would need to play the game now after all this dreaming about what to do with the winning money!

rakkaudellam

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (3)

Jos voittaisin ison summan rahaa niin ostaisin sillä itselle oman kodin ja sinne tietenkin huonekaluja (oon siis vasta 17v). Ja sit kans auton odottaa ajokorttia. Lähtisin kavereiden kanssa matkalle jonnekkin lämpimään. Suurimman osan jättäisin säästöön tulevaisuutta ja lapsia varten. Koittaisin käyttää rahat fiksusti kaikkeen tarpeelliseen mutta kyllä multa saattais voiton jälkeen löytyä pari louis vuittonin laukkuakin ?
0
1 vastaus

Mun unelma on hankkia iso omakotitalo maalta. Siellä olis tilaa lapsille ja ehkä parille koirallekin.
Ostaisin kaikille uudet pyörät ja pistäisin loput säästöön tyttöjen autokouluja ja tulevaisuutta varten.

Ne on mun lottovoittosuunnitelmat. Tosi pitäis kai ensin lototakin? 😀
0
1 vastaus

Jos lotossa voittaisin, ostaisin kodin kaupungista. Sellaisen kakkosasunnon. Ehkä toisenkin vielä Tallinnasta. Sellaisia pieniä, omia hotellihuoneita.

Jäisin pois työelämästä, jotta ehtisin olla enemmän lasteni kanssa. Olla vastassa, kun he tulevat koulusta kotiin.

Siivu summasta irtoaisi myös hyväntekeväisyyteen, tottakai. Maksaisin harrastusmaksuja ja välineitä niille lapsille, joilla ei muuten ole mahdollisuutta harrastaa.
0
1 vastaus

Jos voittaisin ison summan rahaa niin ostaisin sillä itselle oman kodin ja sinne tietenkin huonekaluja (oon siis vasta 17v). Ja sit kans auton odottaa ajokorttia. Lähtisin kavereiden kanssa matkalle jonnekkin lämpimään. Suurimman osan jättäisin säästöön tulevaisuutta ja lapsia varten. Koittaisin käyttää rahat fiksusti kaikkeen tarpeelliseen mutta kyllä multa saattais voiton jälkeen löytyä pari louis vuittonin laukkuakin ?
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Meriannen mielessä
pyörittää hektistä erityislapsiperheen arkea brittimiehensä Danin kanssa Englannissa. Uusperheeseen kuuluu Danin esikoinen Ruby (7/2005) ja pariskunnan yhteiset lapset "Elsa" (4/2013) ja "Anna" (12/2015). Elsa syntyi keskosena ja hänellä on diagnosoitu vakava kuulonalenema, cp-vamma ja aivoperäinen näkövamma. Blogissaan Meriannen kuvailee perhearkeaan ja tunteitaan avoimen rohkeasti - millaista elämä tällaisessa perheessä on? Ota yhteyttä: meriannen@outlook.com

Arkisto

Instagram

  • Synttäriviikon #bulletjournal aukeama 😍 #kalenterimania #bujo #bujoweeklyspread #inspiration #bujoideas #bujoinspire inspiration for the girl from @juditmallolart

meriannen

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: